Verslag 6e competitieronde voorjaarscompetitie 2024

Landelijke senioren

Heren 2

Vos Occasions/SKF 2 begon de tweede helft van de 2e divisie met een uitwedstrijd in Monster tegen hekkensluiter Smash (M) 1. Waar de vorige keer nog met 10-3 werd gewonnen, waren afgelopen zaterdag de rollen volledig omgedraaid. Jeffrey Vonk verloor in close games met 3-1 van Sander Kuyvenhoven, terwijl Erik Verzijl een spannend duel speelde tegen Dick Voois. Erik pakte een 0-2 voorsprong, maar na een 16-14 verlies in de vierde game kwam er een beslissende game aan de pas. Deze wist Erik met 14-16 te winnen, waardoor de stand gelijk 1-1 was. Jorai Hessing kwam in zijn eerste wedstrijd niet in de buurt van gamewinst tegen Wouter Schoeber, Jeffrey van Eek was wel succesvol en sloeg toe na een sterk begin van de vijfde game tegen Ron Vollebregt. Vanaf dit punt schakelde de thuisploeg echter bij, en maar liefst zeven wedstrijden op rij gingen naar de thuisploeg. Vier potten hiervan werden in vijf games beslist, maar die vielen allemaal de verkeerde kant op. Jeffrey Vonk doorbrak de ban door nog met 1-3 van Ron te winnen. Het dubbel werd niet gewonnen door het duo Erik/Jeffrey Vonk, waardoor er met 10-3 werd verloren. Ondanks de slechte uitslag staat Vos Occasions/SKF 2 nog steeds ruim boven de degradatiestreep. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Never Despair 1 op het programma.

Heren 3

SKF 3 speelde afgelopen zaterdag een uitwedstrijd tegen Alexandria ’66 3. Dit duel in de 3e divisie was de return van het openingsduel van dit seizoen welke toen zeer positief was voor onze SKF’ers. Ditmaal was de opstelling van de Rotterdammers echter een stuk sterker en dat was te merken in de uitslagen. Ondanks dat de gamestanden vaak dicht bij elkaar zaten en de wedstrijden behoorlijk in evenwicht waren, lukte het de thuisploeg net wat vaker om de beslissende punten binnen te halen. Zo grepen Edwin Vonk en Diederick Vos beiden naast hun eerste potje na vijf games en was het alleen Brenda Vonk die een potje wist binnen te halen in het eerste gedeelte. De kopvrouw van SKF 3 bleef daarna goed spelen want ook haar tweede wedstrijd wist ze winnend af te sluiten, ditmaal na een zware pot in vijf games. Ze werd nu gelukkig ondersteund door Eric Bruinekreeft die, ook in vijf games, z’n eerste wedstrijd van de dag kon winnen. Dat de verhoudingen anders lagen dan in het eerste duel kwam nog meer tot uiting in het laatste deel van de wedstrijd. Alleen Edwin bracht nog een punt op het scorebord voor de Veenendaalers maar de anderen werden allemaal aan de zegekar gebonden. Een 9-4 nederlaag dus voor SKF 3 waarmee ze wel op de 2e plaats blijven en nog altijd een ruime voorsprong hebben op de degradatiestreep.

Dames 2

Het tweede damesteam speelde in de 2e divisie een uitwedstrijd tegen Het Markiezaat 3. De wedstrijd begon ongelukkig, Christa van Rooijen kon een 0-2 voorsprong niet omzetten in winst en verloor in vijf games. Ondanks de achterstand lieten de dames zich niet uit het veld slaan, en maar liefst acht wedstrijden op rij werden met 0-3 gewonnen. Jie Chen en Marga van den Andel scoorden een loepzuivere hattrick, en Christa en Marga wonnen samen ook nog het dubbel. Christa had jammer genoeg nog een keer pech, ook haar laatste wedstrijd ging in vijf games verloren. Toch werd er dus een mooie 2-8 overwinning geboekt. Volgende week spelen de dames een thuiswedstrijd tegen Het Markiezaat 2.

Afdelingssenioren

SKF 4 speelde afgelopen vrijdag uit tegen Treffers (A) 1. Het doel om 4e te worden in de hoofdklasse lijkt te gaan lukken maar de tegenstanders uit Arnhem zijn een directe concurrent en het was daarom zaak om punten te halen tegen dit team. De start was helaas niet goed en de SKF’ers keken al snel tegen een 3-1 achterstand aan. Alleen Niels was nipt in vijf games te sterk voor zijn tegenstander. Na het dubbel zorgde Etienne voor de aansluitingstreffer maar kon Thijs niet doorzetten en werd het verschil weer twee. Op dat moment kwam er een sterke fase van onze mannen want het gaspedaal werd ingetrapt en, ondanks dat het close was, wonnen ze drie wedstrijden op rij. Etienne deed dit zelfs na een 2-0 achterstand en met 12-10 in de vijfde game. Hierdoor was de achterstand omgedraaid in een voorsprong en zat de winst er zelfs nog in. Dat bleek een brug te ver en was wellicht ook niet helemaal terecht geweest. Niels kon de laatste niet binnenhalen en zo werd het duel afgesloten met een stand van 5-5. Hierdoor staat SKF 4 keurig 4e en gaat het wel lukken om in het laatste reguliere duel deze positie vast te houden.

SKF 5 speelde in de 1e klasse een uitwedstrijd tegen Slagvaardig (R) 1. Marco, Maickel en Andre rijgen de punten aaneen de laatste tijd en ook nu werd er uitgehaald tegen de mannen uit Rheden. Dat vertelt alleen niet het hele verhaal want de verschillen waren uiterst klein. Maar liefst 6 wedstrijden werden pas in de vijfde game beslist en het wemelde ook nog eens van de games met twee punten verschil. SKF begon goed met winst van Marco en Maickel, waarna Andre nipt verloor. Het dubbel en het volgende potje van Marco werden vervolgens vrij gemakkelijk binnengehaald en met de voorsprong van 1-4 zag het er goed uit voor onze mannen. Toen brak er een zeer spannende fase aan waarin zowel Andre als Marco met 2-0 achter kwamen en hun wedstrijd toch nog wonnen, Andre nogmaals een Houdini uithaalde door matchpoints in de vierde game te overleven en toch nog te winnen en Maickel bijna een 2-0 voorsprong uit handen gaf. Deze knotsgekke wedstrijden werden echter allemaal gewonnen door de SKF’ers waardoor er uiteindelijk een dikke 1-9 zege op het bord stond. Niet helemaal naar verhouding maar daar wordt niet naar gevraagd. SKF 5 staat er dus goed voor in de 1e klasse en doet bovenin mee.

SKF 7, uitkomende in 2e klasse, speelde een pittige uitwedstrijd tegen ETAC ’80 1 in Elst. Ondanks dat de SKF’ers laatste staan spelen ze goede wedstrijden en zitten ze er vaak dichtbij maar is de beloning er lang niet altijd. Ditmaal opende Barend sterk en pakte een zware pot in vijf games maar helaas kon dit goede gevoel niet doorgetrokken worden. Gerry-Ellen kwam weliswaar dichtbij maar de volgende vier wedstrijden werden allemaal gewonnen door de thuisploeg. In de zesde wedstrijd was het dan wel weer raak voor de Veenendaalers want het lukte Gerry-Ellen nu wel om in de vijfde game de sterkste te zijn en verdubbelde zo het aantal punten wat SKF tot nu toe behaald had. In het restant van de wedstrijd zorgde zij zelfs bijna voor de derde treffer maar een 0-2 voorsprong was niet aan haar besteed. Jan kwam helaas in al z’n wedstrijden wat tekort en de uitslag van 8-2 was daarom onvermijdelijk. Het blijft dus hard werken voor de punten maar ze worden wel sterker. Voorlopig helaas wel op de laatste plaats.

SKF 8 speelde afgelopen maandag al thuis tegen TN 10. Cees, Hennie en Herman zijn bezig om promotie naar de 3e klasse af te dwingen en tegen de Nijmegenaren moesten er dus weer zoveel mogelijk punten worden gehaald. De start was goed, want in de eerste helft gingen bijna alle potjes naar SKF. Alleen Herman moest een potje toegeven maar Cees en Hennie haalden vrij vlotjes de wedstrijden naar zich toe. Bij een stand van 5-1 leek het dan ook een dikke zege te gaan worden maar dat draaide gauw om. Herman kon in zijn resterende twee wedstrijden niet een punt bijschrijven, ondanks dat hij er dichtbij zat in een van de wedstrijden. Toen tussendoor ook Hennie nog een potje inleverde was het ineens 5-4. Gelukkig zorgde Cees voor een gedecideerd punt en stelde zo de zege veilig. De 6-4 overwinning zorgt ervoor dat de koppositie gehandhaafd blijft, alleen het gat is geslonken naar 5 punten.

Afgelopen woensdag speelde SKF 9 een uitwedstrijd in de 4e klasse tegen ETAC ’80 2. De start tegen de kampioenskandidaat viel niet mee want na de eerste vier wedstrijden stond er een 4-0 achterstand op het bord. Zeker niet kansloos want zowel Quirijn als het dubbel moesten pas in de vijfde game het onderspit delven maar lekker was het niet. Gelukkig zette Iyad de SKF’ers na het dubbel op het scorebord met een nipte overwinning en kwamen ze er wat beter in. In navolging van hem wist namelijk ook Paul nog een potje te winnen en beloonde Iyad zich nog een tweede maal met een zege. Hier bleef het echter bij want de thuisploeg was toch wel een maatje te groot gebleken. Een 7-3 nederlaag dus waarmee SKF 9 op de voorlaatste plaats blijft staan en helaas richting degradatie gaat.

SKF 10 was nog erg voortvarend begonnen aan de competitie in de 4e klasse maar halen in de laatste weken weinig punten en moeten nu zelfs naar onder gaan kijken. De uitwedstrijd tegen Revanche 3, een concurrent voor degradatie, was dan ook een belangrijke. Helaas voor de SKF’ers begonnen ze twee keer met een nipte nederlaag in vijf games wat natuurlijk niet voor een beter gevoel zorgde. Bertjan en Sjan grepen er beiden net naast. Toen daarna ook Christa verloor en het dubbel door de thuisploeg werd binnengehaald stond het al 4-0. Gelukkig wist Bertjan z’n tweede potje in vijf games wel te winnen en gaf hij de Veenendaalers het puntje wat de ommekeer moest gaan brengen. Dit kwam echter niet van de grond want Christa tweemaal en Sjan verloren hun potjes. Sjan opnieuw met twee punten verschil in de vijfde game. Het was Bertjan die nog een zware partij uit het vuur wist te slepen aan het einde van de avond maar de 8-2 nederlaag was er eentje die aankwam. SKF 10 staat nu nog 4 punten voor op de degradatiestreep.

SKF 11 bivakkeert in de middenmoot van de 4e klasse en speelde afgelopen maandag thuis tegen Arena 1, de koploper. Een zware avond dus die goed werd begonnen door Hans met een mooie overwinning. Het antwoord van de dames uit Nijmegen liet echter niet lang op zich wachten want binnen de kortste keren was het omgedraaid na overwinningen op Rien en Gert en begonnen ze steeds verder weg te lopen bij de SKF’ers. Hans kwam in zijn tweede wedstrijd nog wel heel dichtbij maar verloor met 10-12 in de vijfde game. Dat was ook de laatste stuiptrekking van onze mannen want de resterende wedstrijden gingen allemaal in drie games naar de bezoekers. Een ruime 1-9 nederlaag dus waardoor SKF 11 nog maar 1 punten voor staat op de degradatiestreep.

Jeugd

Het gecombineerde Trias/SKF 2 speelde in Landelijk C een thuiswedstrijd in Veenendaal tegen het gecombineerde TVO/Hutaf 2. Kopman Gerian van Roekel trapte af en won zijn eerste wedstrijd met een overtuigende 3-0. Ingmar Everhardus kon de voorsprong niet vergroten, hij verloor nipt in de vierde game. Daan van Eldik kon ook zijn eerste wedstrijd niet omzetten in winst, waarna het dubbel een echte kraker bleek, die met 12-10 in de vijfde werd gewonnen door het duo Gerian/Ingmar. Ingmar speelde direct nog een spannende partij, die hij wederom met 3-2 wist te winnen. Doordat Gerian en Daan beiden ook hun tweede wedstrijd wisten te winnen, ging Trias/SKF 2 ruimschoots met 5-2 aan de leiding. Ingmar speelde vervolgens wederom een vijfsetter, die hij ditmaal helaas niet wist om te zetten in winst. Daan en Gerian waren nog wel succesvol, waardoor een prima 7-3 overwinning het resultaat was. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen REGA 1 op het programma.

SKF 1 speelde in de hoofdklasse een thuiswedstrijd tegen TIAN 1. De eerste onderlinge wedstrijd werd met een nipt verlies afgesloten, dus er wachtte een zware wedstrijd. De start was ook voor de bezoekers, Jorian en David kwamen net tekort in hun wedstrijden. Hielke brak de ban door na een 0-1 achterstand overtuigend met 3-1 te winnen. Ook in het dubbel was hij succesvol, samen met Jorian werd er met 3-0 gewonnen. Toen David ook wist te winnen was de achterstand volledig omgebogen. In de resterende vijf potten was er nog eenmaal een vierde game nodig, de andere wedstrijden werden allemaal in drieën beslist. Hierin was helaas alleen Hielke nog succesvol, die wel door nog twee keer te winnen zijn hattrick voltooide. David en Jorian kwamen niet meer tot scoren. De wedstrijd werd dus afgesloten met 5-5, een iets betere uitslag dan de vorige ontmoeting. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Hutaf 1 in Huissen op het programma.

SKF 2 nam het in de 2e klasse op tegen HTTC ’71 1. Roan liet meteen zien er zin in te hebben en versloeg zijn tegenstander met 3-0. Ruben was ook in vorm, maar verloor ondanks goed spel jammerlijk met 9-11 in de vijfde. Demi was hetzelfde lot bestemt en verloor met dezelfde cijfers van haar nog ongeslagen tegenstander. Doordat het dubbel werd verloren leek het de verkeerde kant op te gaan voor onze SKF’ers. Ruben wist echter na het dubbel wel zijn wedstrijd in winst om te zetten, maar toch waren het de bezoekers die uitliepen. Roan, Ruben en Demi verloren alle drie hun volgende wedstrijd, waarna Demi de ban weer brak door nu wel met 11-9 in de vijfde te winnen. Doordat Roan zijn laatste wedstrijd verloor werd de wedstrijd geëindigd met een 3-7 nederlaag. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Treffers (A) 4 op het programma.

In de 3e klasse speelde SKF 3 tegen Zevenaar 1, een tegenstander waarvan eerder in de competitie met 1-9 van werd gewonnen. Ook ditmaal bleken onze SKF’ers veel te sterk, en Ezra, Lucas en Lars lieten niks heel van de uitploeg. De wedstrijd begon met twee overwinningen in vier games van Ezra en Lucas, en daar bleef het bijna bij qua gameverlies. Alleen Ezra gunde zijn tegenstander in zijn laatste wedstrijd nog een gamepje, verder werden alle wedstrijden overtuigend met 3-0 gewonnen. Een foutloze ochtend dus voor SKF 3, die door de 10-0 overwinning de poule leiden met nog een wedstrijd tegoed. Komende donderdag staat deze wedstrijd gepland, thuis tegen Hercules 1.

SKF 4 speelde ook tegen Zevenaar, zij kregen in de 3e klasse bezoek van Zevenaar 2. Qua games waren deze wedstrijden een stuk spannender, maar ook dit team boekte een dikke zege. Joël, Willem begonnen zonder gameverlies, waarna Juda ook een duit in het zakje deed en in vier games won. Het duo Joël/Willem was foutloos in het dubbel, waarna er werd doorgezet tot een 8-0 voorsprong. Toen Juda 0-2 achter kwam te staan leek de nul van het bord te verdwijnen, maar hij kwam knap terug tot 2-2. De laatste game was echter weer voor zijn tegenstander, waardoor de uitploeg het eerste en enige punt scoorde. Joël won namelijk zijn laatste wedstrijd, waardoor er een dikke 9-1 overwinning werd geboekt. Volgende week speelt het team een uitwedstrijd tegen GTTC Groesbeek 2.

SKF 5 nam het in de 4e klasse op tegen Trummelo 1. Daan en Simme lieten in de eerste wedstrijden niks van hun tegenstanders heel en wonnen allebei dik in drie games. Hans speelde een spannendere wedstrijd, maar ook hij wist zijn tegenstander te verslaan. Julian had wat pech en verloor nipt met 13-15 in de vierde game, waardoor SKF 5 de dubbels inging met een 3-1 voorsprong. Deze voorsprong werd uitgebouwd tot 5-1, daar de duo’s Daan/Julian en Simme/Hans allebei wisten te winnen. De jongens waren nu allemaal op stoom, en alle vier wisten ze hun laatste wedstrijd in drie games te winnen, waardoor een mooie 9-1 overwinning het resultaat was. Volgende week gaat ook dit team op bezoek in Groesbeek, wanneer GTTC Groesbeek 3 de tegenstander is.