Verslagjes speelronde 7 najaarscompetitie 2022: Wie is er nog in de race?

Landelijk

Dames 1

Afgelopen zondag speelde FysioScheepje/SKF 1 een wedstrijd in de play-offs van de eredivisie. In de reguliere competitie wisten de dames bovenaan te eindigen en uit tegen VTV (N) 1 probeerden ze deze mooie prestatie een vervolg te geven. Beide teams traden niet met de sterkste opstellingen aan maar dat zorgde niet voor minder niveau in Nieuwegein. Voor SKF trapte Xijin Zheng af, zij speelde tegen Emma van der Zanden. De verschillen waren klein maar de dame van VTV was net beter op de beslissende momenten en haalde zo het openingspunt binnen. In de wedstrijd daarna was Marlotte Staps duidelijk niet opgewassen tegen Chana van der Venne en breidde ze de voorsprong van de thuisploeg uit. Voor de pauze werd er afgesloten met de kraker Carla Nouwen tegen Dong Li. Zoals altijd was deze wedstrijd close en spannend maar helaas voor SKF was de Chinese net iets sterker in de laatste game. Met een 3-0 achterstand halverwege moesten de dames van SKF oppassen niet tegen een dikke nederlaag aan te lopen. Helaas vielen de wedstrijden allemaal net niet de goede kant op want ook na de pauze bleek de thuisploeg net iets doortastender. Marlotte verloor haar tweede wedstrijd met 11-9 in de vijfde game en kon dus ook het tij niet keren. Nadat Xijin met duidelijke cijfers van Li had verloren was het aan de Veenendaalse kopvrouw om een belangrijk puntje binnen te halen. Dit deed Carla met verve en met een ruime overwinning op Chana zorgde zij voor het eerste puntje. Vaste waarde Brenda Vonk was mee afgereisd voor het dubbel en samen met Carla maakten zij de stand nog iets draaglijker door deze keurig binnen te halen. Een 5-2 nederlaag dus waarmee de schade enigszins beperkt is gebleven. Over twee weken heeft FysioScheepje/SKF 1 de kans om toch nog 1e te worden. Hiervoor moet er thuis gewonnen worden van Dozy Den Helder/Noor 1.

Heren 1

De heren van AutoJ.deGooijer/SKF 1 beleven tot nu toe een lastig seizoen in de 1e divisie waarin het nog niet heeft weten te voldoen aan de ambities en verwachtingen. Thuis tegen Disnierats 1 moest er een dikke overwinning worden geboekt om nog enig uitzicht te hebben op de koppositie. Voor SKF trapte Pieter van den Berg het spits af met een dikke zege op Marco Gerritse. Kopman Floris Zur Muhlen breidde de voorsprong vervolgens uit met een regelmatige zege op Mark Bek. Nog voor de pauze mengde ook Dicky de Jong zich in dit geweld met een ruime zege op Martijn Weijers. Een mooie voorsprong dus halverwege maar nog geen reden tot juichen, zeker niet gezien de vorige wedstrijd tegen dezelfde tegenstander toen een ruime voorsprong nog bijna tenietgedaan werd. De vierde wedstrijd ging tussen Pieter en Mark en kostte duidelijk meer moeite voor de Veenendaaler. Uiteindelijk wist hij pas in de vijfde game het verschil te maken en daarmee de wedstrijd binnen te halen. Dicky beleefde een zeer goede dag en had ook in zijn tweede wedstrijd geen moeite met z’n tegenstander en zette de thuisploeg op 5-0. Zoveel punten had SKF dit seizoen nog niet bij elkaar gezien. Toen Floris ook nog het laatste enkelspel, zij het met enige moeite, op zijn naam schreef kon er een perfecte dag van gemaakt worden door ook het dubbelspel te winnen. Het dubbel Dicky/Pieter was enigszins wisselvallig maar uiteindelijk wel sterk genoeg voor Mark en Marco en daarmee was een klinkende 7-0 overwinning een feit. Door deze broodnodige punten en het laten liggen van punten door de concurrentie is AutoJ.deGooijer/SKF 1 weer wat teruggekomen in de competitie. Met nog drie wedstrijden te gaan is er nog van alles mogelijk en zullen de mannen er vol voor gaan. Volgende week spelen ze een verre uitwedstrijd in en tegen Assen.

Heren 2

Vos Occasions/SKF 2 speelde in de 3e divisie thuis tegen Red Stars 3. Voor beide ploegen was het resultaat van de wedstrijd behoorlijk bepalend in de strijd om handhaving en een spannende wedstrijd werd dus verwacht. Aan Veenendaalse zijde werd zelfs troef Brenda Vonk ingezet om de punten te optimaliseren. Ondanks dat Red Stars niet met de allersterkste opstelling kwam zou het niveau zeker dicht bij elkaar liggen en moest SKF dus scherp blijven. Jeffrey van Eek trapte af voor de thuisploeg maar moest zijn meerdere erkennen in kopman Maurice Achten van de bezoekers. Jeffrey Vonk bracht de SKF’ers vervolgens weer langszij met een regelmatige overwinning op Pepijn Engels en ze kwamen daarna op voorsprong door een zege van Brenda Vonk op Maarten Peters. Toen ook het dubbel binnen werd gehaald, wat lang niet altijd zo is, leek SKF los te zijn. Wat heet, er werd een reeks overwinningen neergezet die niet meer ophield. Ondanks dat nog vier van de resterende zes wedstrijden in vijf games moesten worden beslist was de thuisploeg scherper op die momenten en werd de tegenstander behoorlijk afgestraft. Met de uiteindelijk 9-1 overwinning doet Vos Occasions/SKF 2 zeer goede zaken: degradatiegevaar is er vrijwel niet meer. In het restant van de competitie kan er dus vrijuit worden gespeeld. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen
The Back Hands 1.

Dames 2

In de strijd om het kampioenschap in de 2e divisie dames telt elk punt op het moment en dus was het zaak voor SKF 2 om een zo dik mogelijke uitslag neer te zetten thuis tegen Red Stars 1. Het bal werd geopend met een regelmatige overwinning van kopvrouw Gerry-Ellen Blankestijn maar kon helaas net geen goed vervolg gegeven worden in de tweede wedstrijd. Anna Seekles moest nipt haar meerdere erkennen in haar tegenstandster. Toch leek dit de dames niet te deren want via overwinningen van Jie Chen en het dubbel werd er weer een voorsprong gepakt en alsmaar verder uitgebreid door Anna en opnieuw Gerry-Ellen. Bij een 5-1 voorsprong kwam er echter een beetje zand in de motor. Jie verloor nipt haar tweede wedstrijd en vervolgens moest Anna in een spannende vijfsetter buigen voor de bezoeksters. De overwinning werd echter niet meer uit handen gegeven en door een opgave en de derde zege van Gerry-Ellen werd er een keurige 7-3 eindstand op het bord gezet. De koppositie is daarmee nog altijd in handen van onze dames en met nog twee wedstrijden voor de boeg zit het kampioenschap er dus zeker in. Komende week speelt SKF 2 een uitwedstrijd tegen Hutaf 2.

Jeugd 1

Het eerste jeugdteam van SKF is bezig aan een wederopstanding in Landelijk A. Na vorige week al een knap gelijkspel tegen de koploper werd er nu in eigen huis gehakt gemaakt van SHOT (S) 1 uit Soest. Stijn Stellaard begon nog met een uiterst moeizame overwinning in vijf games maar vervolgens begon de machine op volle toeren te draaien. Bastian Ramakers en Robin Klomp breidden de voorsprong verder uit en ook het dubbel Stijn/Bastian was succesvol. Nog niet verzadigd voegden Bastian en Stijn er nog een punt aan toe en zo stond het al 6-0. Helaas voor de SKF’ers stopte de mooie reeks hier en moest Robin het eerste punt aan haar tegenstander laten. Desondanks zat er nog meer in het vat voor SKF 1, want Bastian en Robin tilden de stand nog even naar 8-1. Dat het kleine slotakkoord dan nog voor Shot was en Stijn dus nog een puntje moest inleveren, mocht de pret niet drukken. Een klinkende 8-2 overwinning waarmee SKF 1 plotseling weer meedoet om de eerste vier plekken die volgend seizoen recht geven op het spelen van de kampioenspoule. Het team krijgt een weekje rust om bij te komen en mag over twee weken verder met deze missie thuis tegen TIOS ’51 1.

Afdelingsteams

Senioren

Voor SKF 3 stond afgelopen zaterdag alweer de laatste reguliere wedstrijd van het seizoen op het programma. Thuis tegen Taflan 1 ging het om de koppositie en een voorschot op het kampioenschap in de hoofdklasse. Het niveau lag dicht tegen elkaar aan wat resulteerde in veel close games en verschillende vijfsetters. Diederick verloor de eerste wedstrijd net aan maar Bastian en Edwin zetten SKF weer op voorsprong. Een uiterst spannend dubbel ging helaas nipt verloren en ook de eerste wedstrijd daarna ging met minieme verschillen naar de bezoekers waardoor ze opnieuw achter stonden. De tweede helft was echter voor de thuisploeg want na de gelijkmaker van Diederick, in vijf games, stond SKF geen enkele wedstrijd meer af. Wat heet, de wedstrijden werden met overtuiging binnengehaald en zo werd er een duidelijke 7-3 zege geboekt. Hiermee staat SKF 3 met een verschil van 8 punten op de nummer 2 bovenaan en kan de champagne koud gezet gaan worden.

Op vrijdag speelde SKF 4 thuis tegen TTV Ede 4. Waar het seizoen in de 1e klasse aanvankelijk goed werd begonnen gaat het de laatste wedstrijden wat minder en moet er serieus naar onderen worden gekeken. Thuis tegen de concurrent was een overwinning dus van groot belang. Het liep echter niet zoals gehoopt want algauw in de wedstrijd nam TTV Ede een voorsprong door overwinningen op Niels en Juul. Eric deed in zijn eerste wedstrijd nog wel wat terug maar de toon was gezet. Na het dubbel, dat nipt werd verloren, kwam SKF er niet meer aan te pas. Wedstrijden werden niet dik verloren maar op de belangrijke momenten waren de Edenaren net even iets sterker. Alleen de allerlaatste wedstrijd werd nog binnengehaald door Niels maar het leed was daarmee al geleden. Een 2-8 nederlaag dus waarmee SKF 4 nu op de voorlaatste plaats bivakkeert. Uitzicht op handhaving is er zeker nog maar zal wel pittig gaan worden.

Ook SKF 5 is verwikkeld in een strijd rond degradatie in de 2e klasse. Thuis tegen ETAC ’80 1, de hekkensluiter, moest er dus wel dik gewonnen gaan worden. Harm, Barend en Andrii stelden niet teleur want in de eerste helft van de wedstrijd werd er geen punt weggegeven en stond er dus een 5-0 tussenstand op het bord. De tweede helft was iets moeizamer waarbij Harm en Barend ook een keer hun tegenstander moesten feliciteren maar omdat de rest van de wedstrijden wel werden gewonnen rolde er een prachtige 8-2 zege uit. Andrii bleef niet voor het eerst ongeslagen, Barend en Harm wonnen beiden tweemaal. Door deze dikke overwinning staat SKF 5 voorlopig veilig op de vierde plaats. Er kan nog naar boven gekeken worden maar er moet ook naar onderen gekeken worden. De laatste drie wedstrijden gaan dus erg spannend worden.

Al op maandag speelde SKF 6 een heus kelderduel thuis tegen Rhenus 3. Beide teams gaan het niet redden in de 3e klasse en deze wedstrijd onderling was dus een kans om wat meer op eigen niveau te spelen. De wedstrijd begon goed met een zwaarbevochten overwinning van Ed maar meteen daarna kwam de klad erin. De bezoekers waren op de belangrijke moment simpelweg beter en bijna alle games met twee punten verschil gingen verloren voor SKF. Dat dit zou resulteren in het verlies van de resterende wedstrijden was niet voorzien, maar de harde realiteit was dat Ed, Herman en Hennie geen punten meer wisten te pakken. Een 1-9 nederlaag dus waarmee de uitkomst van dit seizoen niet verandert maar wel vrijwel zeker de laatste plaats voorbestemd is voor de heren van SKF 6.

SKF 7 speelde een thuiswedstrijd tegen ETAC ’80 3 in de 4e klasse. Het team doet mee om het kampioenschap maar ging in eigen huis onderuit. Ad zette de SKF’ers nog overtuigend op voorsprong maar zowel Gina als Adrie konden daar geen goed vervolg aan geven en stond het halverwege opeens 1-4. SKF kwam iets terug in de wedstrijd door zeges van opnieuw Ad en Adrie maar de bezoekers gaven de overwinning niet meer uit handen. Alleen Ad won zijn laatste pot nog waarmee de eindstand werd bepaald op 4-6. Ad bleef ongeslagen en Adrie won eenmaal. Hiermee raken de kampioenskansen een beetje bekoeld maar zeker niet uit zicht.

SKF 8 speelt een degelijk seizoen in de 4e klasse. Kampioen worden lukt niet maar degraderen wordt het zeker ook niet en daarmee kunnen alle wedstrijden met ontspanning worden aangevangen. Thuis tegen Kracht & Vriendschap 4 speelden Hans, Rien en Gert opnieuw een prima wedstrijd. De start was wat minder met alleen tweemaal winst voor Rien die SKF daarmee in de race hield. De tweede helft was echter dik voor de Veenendaalers waarin bijna alle punten werden binnengehaald en daarmee ook de zege: 6-4. Rien bleef uiteindelijk zelfs ongeslagen, Gert won tweemaal en Hans eenmaal. Hierdoor blijft SKF 8 tweede in de poule en zullen de resterende wedstrijden daar weinig invloed meer op hebben.

Jeugd

Voor het tweede jeugdteam van SKF stond er een uitwedstrijd tegen TTV Ede 2 op het programma. De jongemannen staan al dik bovenaan in de 1e/2e klasse en tegen de hekkensluiter in de competitie wilden ze hun koppositie natuurlijk extra glans geven. Al in de eerste ronde enkelspelen werd dat glashelder toen alle vier de mannen, Levi, Daan, Gerian en Maarten hun wedstrijden overtuigend wonnen. Ondanks een kleine kink in de kabel van dubbel Gerian/Levi die weliswaar werd gewonnen maar ongebruikelijk veel zweetdruppels kostte gingen de SKF’ers vrolijk verder met scoren en leek het zelfs een perfecte score te worden. Zover kwam het echter niet want bij een stand van 0-8 moest Levi een potje aan de thuisploeg laten, ondanks een 2-0 voorsprong te hebben gehad. Toch is ook een 1-9 overwinning een prachtige om bij te schrijven in dit al hele mooie seizoen. SKF 2 staat hiermee maar liefst 10 punten los bovenaan en kan hierdoor met veel vertrouwen de play-offs in.

SKF 3 staat ook met een behoorlijk verschil bovenaan in de 3e klasse maar moet zeker nog aan de bak om het kampioenschap binnen te halen. De voortekenen zijn in elk geval goed en dat werd nog maar eens laten zien in de uitwedstrijd tegen Shot (W) 1. De eerste enkelwedstrijden werden allemaal gewonnen door Jorian, David, Stan en Lars en daarmee werd al een flinke stap richting de zege gezet. Omdat beide dubbels nipt verloren gingen was het nog wel nodig om ook in de tweede ronde enkelspelen enkel overwinningen te boeken en dat deden ze met verve. David, Stan en Lars wonnen alle drie hun wedstrijd. Alleen Jorian moest zijn tegenstander feliciteren. Een 3-7 eindstand dus waarmee de koppositie in handen blijft. Over twee weken volgt een zeer belangrijke pot, uit tegen concurrent Hutaf 1.

Het 4e jeugdteam van SKF komt uit in de klasse O-13 en doet het zeker niet onaardig. Ze draaien namelijk bovenin mee en afgelopen zaterdag was er een ware titelstrijd tussen TTV Ede 6 en onze SKF’ers. Demi, Ruben, Hidde en Roan schoten uit de startblokken en wonnen allemaal hun eerste enkelwedstrijd. Er waren veel close games te noteren maar het gros daarvan werd gewonnen door SKF. Toen ook nog eens beide dubbels in winst werden omgezet stond het al 0-6. Voor TTV Ede moest de tweede ronde enkelspelen de schade beperken maar dat lukte slechts ten delen. Hidde en Demi moesten beiden een potje afstaan maar Roan en Ruben wonnen wel en bepaalden daarmee de eindstand op 2-8. Door deze dikke overwinning staat SKF 4 plotseling bovenaan met 2 punten voorsprong op de eerste achtervolger. Met nog drie wedstrijden te gaan behoort dus ook voor hun het kampioenschap tot de mogelijkheden.