De competitie is weer begonnen! Hoe verliep de eerste ronde?

Landelijke senioren

De heren van AutoJ.deGooijer/SKF 1 trapten de voorjaarscompetitie af met een uitwedstrijd in Bergeijk tegen Wilvo/ttv Bergeijk 1. De ambitie van de heren is duidelijk: meedoen om het kampioenschap in de 1e divisie. De start van de wedstrijd was goed te noemen, met regelmatige overwinningen van Dicky de Jong en Pieter van den Berg op respectievelijk Tournelle en oud-SKF’er Andriessen. Voor de pauze wist de kopman van Bergeijk iets terug te doen door Erik Verzijl in vier games te verslaan. Dit bleek het zand in de motor te zijn voor de Veenendaalers, omdat na de pauze alleen Pieter nog wist te winnen van Tournelle. Dicky verloor in een spannende wedstrijd met meer perspectief van Van Gemert, waarna Erik zijn meerdere moest erkennen in Andriessen. Het dubbel moest op 3-3 de beslissing brengen in de wedstrijd. In een duel wat op en neer ging wist de thuisploeg uiteindelijk met 12-10 in de vijfde aan het langste eind te trekken. De mannen van SKF beleefden zo een ietwat valse start met een 4-3 nederlaag, maar er is uiteraard nog geen man overboord. Komende week wacht de uitwedstrijd tegen Tempo-Team 2 uit Amsterdam.

Het tweede herenteam van SKF, tegenwoordig genaamd Vos Occasions/SKF 2, komt uit in de 3e divisie en zal dit seizoen een gooi willen doen naar het kampioenschap. Terug in de basisopstelling na een jaar blessureleed was Edwin Vonk en hij liet meteen van zich spreken met twee winstpartijen én deelname aan het gewonnen dubbel. Zoon Jeffrey Vonk, niet veel fitter dan zijn ruim dertig jaar oudere vader, won ook tweemaal. Ricco Gerritsen zorgde op zijn beurt voor één punt. Met het al eerdergenoemde dubbel bracht dit de stand op 4-6 in het voordeel van de Veenendaalers. Een keurige start van de competitie dus, die aankomende zaterdag een vervolg krijgt met een thuiswedstrijd tegen Taflan 1.

Het tweede damesteam van SKF speelt hun tweede seizoen in de 2e divisie en lieten zien het niveau meer dan aan te kunnen. Op bezoek bij SVE 2 in Utrecht wisten Gerry-Ellen Blankestijn, Jie Chen en Anna Seekles een eindstand van maar liefst 2-8 te produceren. Gerry-Ellen bleef zelfs ongeslagen, Anna en Jie wonnen beide tweemaal, waarbij ze van dezelfde dame verloren. Interessant feitje, alle tien de wedstrijden werden in drie games beslist, waarbij maar liefst 16 van de 30 gespeelde games dikker dan 11-5 waren. Een vliegende start dus van de dames, die zeker de ambitie tonen bovenaan mee te draaien. Komende zaterdag komt een op papier zwaardere tegenstander richting Veenendaal. Ze spelen dan tegen TT Nijmegen 1.

Afdelingssenioren

SKF 3 trapte afgelopen vrijdag het seizoen in de hoofdklasse af met een uitwedstrijd tegen TT Nijmegen. Het team, bestaande uit Jorai, Etienne en Jeffrey, heeft kampioensaspiraties en de tegenstander mag dan zeker een concurrent genoemd worden. De heren traden aan met Xijin als invaller maar zij liet zien haar goede vorm van de afgelopen tijd te hebben doorgetrokken en won haar drie partijen overtuigend. Etienne won twee partijen en had zowel het geluk als pech aan zijn zijde: hij won een keer met twee punten verschil in de vijfde game en verloor een keer met datzelfde verschil. Jeffrey trok een keer aan het langste eind en verloor ook nog een keer nipt. Het dubbel werd door de Nijmegenaren gewonnen en daarmee stond de einstand 4-6 op het bord. Het had een hele andere uitslag kunnen zijn maar toch een keurige start van het seizoen.

Al op donderdag begon het seizoen voor SKF 4, ook uitkomend in de hoofdklasse, die meteen op bezoek mochten bij Litac in Lichtenvoorde. Met een enorme rij spelers op de teamlijst, een mix van oud en jong, ervaren en beginnend, is het elke week een verrassing wie er gaat spelen. In dit geval speelde het basisteam in de personen van Gert, Andre en Thijs. Aangezien Litac op voorhand een kampioenskandidaat is zou dit een lastig potje worden en dat was ook terug te zien in de uitslagen. Veel wedstrijden die close en spannend waren maar in veel gevallen toch naar de thuisploeg gingen. De mannen wisten allemaal van dezelfde tegenstander te winnen maar konden in hun andere partijen slechts in de buurt komen. Het dubbel werd wel in winst omgezet en daarmee stond er 6-4 op het scorebord. Geen verkeerde uitslag om mee te beginnen.

Voor SKF 5 was de start van het seizoen pittig te noemen. Waar ze in de afgelopen competitieronde nog laatste waren geworden in de 2e klasse, hoopten ze nu meer van zichzelf te laten zien op ditzelfde niveau. Juul, Marc en Adrie konden alleen niet op tegen hun tegenstanders uit Heteren en kregen zelfs flink op de broek: 10-0. Verder dan een paar close games en een enkele vijfsetter kwamen de Veenendaalers niet. Voor HTTC is dit een perfecte start richting hun wens om kampioen te worden, voor de SKF’ers is dit de bevestiging dat het opnieuw knokken wordt om dit seizoen beter af te sluiten dan het vorige.

Al op maandag werd het voorjaarsseizoen begonnen door de heren van SKF 6. Na de degradatie uit de 3e klasse wilden zij laten zien bovenin de 4e klasse mee te kunnen doen. Ed, Hennie en Sytze maakten dit ook meteen kenbaar door hun tegenstanders uit Heteren te laten merken dat er niks te halen viel, zelfs geen enkel punt: 10-0. Het feit dat de bar weer open is op maandagavond doet wonderen. Een lekkere start dus voor de mannen die nu zeker voor het kampioenschap zullen gaan!

Ook op maandag werd er gespeeld door SKF 7, waar Hans, Gert en Rien aantraden. Net als vorig seizoen in de 4e klasse en hopelijk nu een treetje hoger aan het eind van de competitie. Ook voor hun kwamen de eerste tegenstanders uit Heteren en, weliswaar in een veel spannendere aangelegenheid, werden ook nu deze opponenten met een nederlaag naar huis gestuurd. Gert bleef zelfs ongeslagen, Hans en Rien wonnen beiden tweemaal. Het dubbel werd na een 2-0 voorsprong helaas nog verloren en zo was de eindstand van 7-3 een feit. Een prima start dus.

Voor SKF 8 was het vorig seizoen erg ploeteren in de 4e klasse en het doel is uiteraard om dit seizoen iets meer te winnen. In een iets andere samenstelling begonnen zij donderdag aan de competitie met een uitwedstrijd in en tegen Zevenaar. Manuel, Marnix en Lauren lieten meteen zien er zin in te hebben en behaalden een keurige 5-5. Manuel was de grootverdiener met drie gewonnen partijen, Lauren won eenmaal en ook Marnix, na een seizoen zonder winst, boekte meteen een overwinning. Een fijne start dus voor het team wat de ambitie zal hebben om te handhaven.

Jeugd

Voor de jeugd begon het nieuwe seizoen afgelopen zaterdag met een thuiswedstrijd. Voor SKF 3 moest die start helaas nog wel even uitgesteld worden, hun tegenstanders zegden namelijk af. Voor hun begint het dus volgende week.

Het eerste jeugdteam van SKF komt na het onverdeelde succes van vorig seizoen nu uit in Landelijk A. De eerste tegenstander was een oude bekende, Rijnsoever 1 was ook vorig seizoen de tegenstander. Ditmaal was het scoreverloop wel even anders. Iris Leskens en Stijn Stellaard konden deze keer niet overtuigen en moesten in al hun drie wedstrijd hun tegenstander feliciteren. Stijn kwam met 11-9 in de vijfde nog wel een keer dichtbij. Bastian Ramakers daarentegen was vlijmscherp en won juist al zijn wedstrijden, zelfs zonder gameverlies. Het vaste dubbel Bastian/Iris werd met twee punten verschil in de beslissende game afgetroefd. Hierdoor gaf het scorebord een stand van 7-3 aan in het voordeel van Rijnsoever. Aanstaande zaterdag zal het team proberen deze zwakke start een beter vervolg te geven met een thuiswedstrijd tegen Assen 1.

Na een aantal jaar afwezigheid heeft SKF weer een tweede jeugdteam in de landelijke competitie. SKF 2 komt uit in Landelijk C na het mooie kampioenschap van vorig seizoen. Onveranderd qua samenstelling speelden Niels Bremer, Toine van Viegen en Manuel de Bruin hun eerste wedstrijd thuis tegen De Veluwe 2. Na een moeizame eerste wedstrijd van Niels, die hij nipt won, begon het weer ouderwets te lopen en liep SKF uit naar een 6-0 voorsprong door overwinningen van Toine, Manuel en het dubbel Toine/Niels. Ondanks de dikke tussenstand lagen hier meerdere close games aan ten grondslag. Het was dan ook niet vreemd dat de tegenstanders ook hun eerste punt op het scorebord konden noteren door Manuel voor het eerst te verslaan. Toine en Niels bleken onverslaanbaar, Manuel moest helaas ook zijn laatste tegenstander nog feliciteren waardoor een 8-2 eindstand gerealiseerd werd. Dit zal de jongens niet vreemd zijn geweest, aangezien vorig seizoen ook regelmatig deze uitslag werd neergezet. Wel een hele goede start van hun eerste landelijk seizoen dus, die komende week vervolgd zal worden met een uitwedstrijd tegen ENTAC 1.

SKF 4 komt na het kampioenschap van afgelopen seizoen nu uit in de 3e klasse en na een personeelswijziging bestaat het team uit Levi, Daan en Maarten. In een spannende wedstrijd tegen Velp met maar liefst 4 vijfsetters trokken de Veenendaalers wel aan het langste eind: 7-3. Levi had al zijn ervaring aangesproken en bleef ongeslagen. Daan won tweemaal, Maarten een keer en ook het dubbel werd door de thuisploeg gewonnen. Het fortuin was niet aan de zijde van SKF: tot tweemaal toe ging een vijfsetter met twee punten verschil naar de tegenstanders. In een spannende poule met slechts 3 andere teams zal elk punt gaan tellen. Deze uitslag maar er dus zijn!

SKF 5 begon het seizoen thuis tegen Revanche. Afgelopen seizoen was het kampioenschap in de 4e klasse buiten bereik gebleven, misschien lukt het dit seizoen dan wel. De opstelling met Jorian, Marijn, Lars en nieuwkomer Ruben beloofde in ieder geval een mooie wedstrijd, het werd uiteindelijk ook nog heel spannend. In de tweede helft werd er maar liefst driemaal een wedstrijd in vijf games beslist. Jorian liet zien de kopman te zijn en won tweemaal, Marijn voegde hier een potje aan toe. Lars en Ruben konden helaas niet op het scorebord komen. Marijn en Lars wonnen nog wel samen een dubbel en zorgden op deze manier voor een 4-6 eindstand. Misschien niet de meest geweldige start maar het seizoen is nog lang!