Speelronde 6 voorjaarscompetitie 2022: net over de helft

Landelijke senioren

Op zondag speelden de dames van FysioScheepje/SKF 1 hun uitwedstrijd tegen AnytimeFitness/Westa 1 in Wessem. Het uiterst goed presterende SKF, vandaag met Marlotte Staps, Melanie Bierdrager en Brenda Vonk, liet opnieuw zien een heuse kandidaat te zijn voor de landstitel door de vloer aan te vegen met de dames uit Limburg. Gedurende de hele dag werd slechts één game gewonnen door de thuisploeg waardoor dus alle punten meegenomen werden naar Veenendaal: 0-7. Door de opnieuw klinkende zege verstevigen de SKF’ers hun koppositie en verschaffen ze zich een goede uitgangspositie voor de play-offs. Komende zaterdag staat de een na laatste wedstrijd van de reguliere competitie op het programma, uit tegen Tanaka 1.

De heren van AutoJ.deGooijer/SKF 1 zijn in een pittige strijd verwikkeld om handhaving in de 1e divisie. Afgelopen zaterdag kwam het verrassend goed presterende Wilvo/ttv Bergeijk 1 op bezoek in Veenendaal, met de nog ongeslagen kopman Pascal van Gemert in de gelederen. Ook nu wist hij zijn ongeslagen status overtuigend te behouden door te winnen van Pieter van den Berg en Dicky de Jong. Gelukkig voor de Veenendaalers wisten Pieter en Dicky hun andere enkelwedstrijd wel te winnen en was het aan Peter van Iwaarden om zijn wedstrijden om te zetten in broodnodige punten. Ook hij wist slechts een van zijn twee wedstrijden binnen te halen, waarmee er na zes wedstrijden een gelijke stand van 3-3 op het scorebord stond. Het allesbeslissende dubbel leek de kant van de thuisploeg op te gaan, maar het geluk was niet aan hun zijde. Ook dit punt ging helaas naar de gasten waarmee de eindstand werd bepaald op 3-4. Door deze uitslag staan de heren nog steeds op plaats vijf, maar blijft de strijd om handhaving uiterst spannend. Komende week wacht de uitwedstrijd tegen concurrent Tempo-Team 2 in Amsterdam.

Voor de heren van Vos Occasions/SKF 2 begon de middag met een meevaller, tegenstander Megacles 1 kwam met slechts twee man opdagen. Hierdoor begon de wedstrijd met een 3-0 voorsprong en was de derde helft al dichterbij. Ondanks deze gratis punten was het toch een pittige middag voor de Veenendaalers, waar kopman Jeffrey Vonk wel zijn resterende twee wedstrijden, relatief eenvoudig, wist te winnen, was dit voor zijn teamgenoten een stukje lastiger. Ricco Gerritsen wist nog één overwinning toe te voegen, Edwin Vonk kwam helaas niet tot scoren. Ook het dubbel, waar de wedstrijd mee werd aangevangen, was een prooi voor de gasten, waardoor de eindstand werd bepaald op een 6-4 zege. Voor de SKF’ers rest alleen nog plaats twee in deze 2e divisiepoule, achter het ongenaakbare Sittard 2. Komende week speelt SKF 2 een uitwedstrijd tegen hekkensluiter Taflan 1 in Langenboom.

Het tweede damesteam van SKF, uitkomend in de 2e divisie, speelde een thuiswedstrijd tegen SVE 2 uit Utrecht. Kopvrouw Gerry-Ellen Blankestijn steekt al het hele seizoen in goede vorm en wist ook ditmaal al haar drie wedstrijden, bij vlagen met gemak, te winnen. Zowel Anna Seekles als Jie Chen wisten hier nog een overwinning in het enkelspel aan toe te voegen. Daarnaast was het vaste dubbel Gerry-Ellen/Anna weer succesvol waarmee de 6-4 overwinning op het scorebord prijkte. Ook voor dames 2 rest alleen de tweede plaats in de competitie, achter het te sterke Hutaf 1. Komende zaterdag spelen de dames een uitwedstrijd tegen TT Nijmegen 1.

Afdelingssenioren

Op zaterdag speelde de heren van SKF 3 hun thuiswedstrijd tegen concurrent voor het kampioenschap in de hoofdklasse TT Nijmegen 1. Met een uitblinkende Jeffrey van Eek, die ongeslagen bleef in het enkelspel, werd een goede slag geslagen op weg naar de 3e divisie. Naast Jeffrey wisten Jorai Hessing en Etienne Bruinekreeft ook hun eerste enkelwedstrijd te winnen, maar bij het dubbel ging het voor het eerst mis: het dubbel Jeffrey/Etienne moest zich in extremis gewonnen geven. Na het dubbel wonnen zowel Etienne en Jorai ook nog één wedstrijd, waardoor toen het stof was neergedaald een 7-3 overwinning op het scorebord prijkte. Door deze overwinning staat SKF fier aan kop, met maar liefst zeven punten voorsprong op naaste belager Cevelum 1. Dit team is meteen ook de tegenstander in de uitwedstrijd van komende vrijdag, waar dus weer een goede stap gezet kan worden richting het kampioenschap.

Op vrijdagavond speelde SKF 4 een thuiswedstrijd in de hoofdklasse tegen Litac uit het verre Lichtenvoorde. Voor onze mannen is het mooie strijd om lijfsbehoud en in dat opzicht was het niet ongunstig dat de bezoekers met slechts twee man waren en zo de eerste drie punten cadeau deden. Daar bleef het gelukkig niet bij want het collectief van Thijs, Xijin en Andre wist nog enkele punten toe te voegen aan het totaal. Xijin bleef ongeslagen en Andre won eenmaal. Thijs kon helaas geen overwinning bijschrijven. Een mooie 6-4 overwinning uiteindelijk waarmee de SKF’ers nog wel op de vijfde plaats blijven staan maar nog een goede kans maken op handhaving.

SKF 5, uitkomend in de 2e klasse, speelde thuis tegen HTTC’71. Voor Marc, Niels en Juul is elk punt belangrijk om nog zicht te houden op handhaving. De vierde plek raakt echter steeds verder uit zicht. De wedstrijd tegen de kampioenskandidaat was dan ook een pittige op voorhand. Toch lag het niveau in de wedstrijden zeer dicht bij elkaar getuige de vijf wedstrijden die tot een beslissende game gingen om een winnaar te krijgen. Drie van deze zware wedstrijden werden door de Veenendaalers gewonnen, opvallend genoeg elke keer tegen dezelfde tegenstander. De andere twee van de bezoekers bleken toch telkens een maatje te groot, dus bij deze drie punten bleef het: 3-7. Nog steeds op de vijfde plaats bivakkerend worden het nog een paar interessante wedstrijden om te zien wat er mogelijk is voor SKF 5.

SKF 6 speelde ook tegen HTTC’71, maar dan een uitwedstrijd. In de 4e klasse staan de Veenendaalers dik bovenaan en ook nu was de verwachting dat er gewonnen zou gaan worden gezien het verschil op de ranglijst. Ed, Herman en invallers Hans lieten dit verschil ook zien en zetten een duidelijke 3-7 overwinning op het bord. Ed en Hans bleven zelfs ongeslagen, Herman won een keer. Na deze uitslag staat SKF 6 al 10 punten los op de eerste concurrent met ook nog eens een wedstrijd tegoed. De champagne kan daarom al voorzichtig ontkurkt gaan worden.

Voor SKF 7 is hun poule in de 4e klasse van een totaal ander niveau en moet er worden gestreden tegen degradatie. Uit tegen HTTC’71, de nummer laatst in de competitie, moesten er dus punten worden gehaald. Christa, Gert en opnieuw Hans, die een dubbele wedstrijd speelden, voldeden ook aan dat verzoeken en behaalden een keurige 3-7 zege. Gert won al zijn wedstrijden, Hans kon ook echt niet verliezen de hele avond, Christa kon helaas geen punten toevoegen aan het totaal. Door deze overwinning kruipt SKF 7 voorlopig even uit de degradatiezone maar zal het in de resterende wedstrijden nog goede uitslagen neer moeten zetten om degradatie af te wenden.

Als laatste wedstrijd in de afdeling speelde SKF 8 nog thuis tegen Zevenaar. Het duel der degradanten uit de 4e klasse was de vorige keer in een gelijkspel geëindigd en uiteraard was het nu de bedoeling een overwinning te boeken in eigen huis. De opstelling aan Veenendaalse zijde zag er wat anders uit dan anders omdat nu Gerry-Ellen en Anna naast Marnix stonden. Niet minder gevaarlijk, wat heet, nog veel gevaarlijker. Gerry-Ellen won namelijk al haar wedstrijden, Anna voegde hier een winstpartij aan toe en ook het dubbel van de beide dames was succesvol. Doordat Marnix helaas geen wedstrijd wist te winnen eindigde het duel toch weer in 5-5, net als de vorige keer. SKF 8 blijft hierdoor op een voorlaatste plaats in de competitie staan en zal het moeilijk krijgen om erin te blijven.

Jeugd

Het eerste jeugdteam van SKF speelde een thuiswedstrijd tegen StiphoutValkenswaard 1. Bastian Ramakers bewees eens te meer de kopman te zijn, hij won alle drie zijn enkelspelen waarvan één na een 0-2 achterstand. Nyncke de Knegt won tweemaal, Iris Leskens kon geen punten toevoegen. Het dubbel Bastian/Iris verloor jammerlijk in een aantal spannende games. De 5-5 einduitslag zorgt ervoor dat SKF 1 voorlopig op de zesde plaats bivakkeert in Landelijk A. Komende week volgt nog een uitwedstrijd tegen koploper Swift (D) 1, waarna SKF 1 het seizoen af zal maken in de play-downs.

SKF 2, uitkomend in Landelijk C, speelde een uitwedstrijd tegen Trias 1 in Twello. Op voorhand werd een vrij spannende wedstrijd verwacht, maar niets was minder waar. Niels Bremer, Toine van Viegen en Manuel de Bruin boekten een welverdiende 2-8 overwinning. Niels bleef zelfs ongeslagen, Toine en Manuel moesten beide dezelfde tegenstander feliciteren. Ook het vaste dubbel Niels/Toine bewees opnieuw zijn waarde. Door deze zege zal SKF 2 aan het einde van dit seizoen zeer waarschijnlijk uitkomen in de play-offs. Komende zaterdag is de laatste reguliere competitiewedstrijd thuis tegen regiogenoot BIT.NL 1.

Voor SKF 3 stond er een verre uitwedstrijd op het programma, naar Litac in Lichtenvoorde, de koploper in de 2e klasse. Op voorhand dus een pittige wedstrijd voor Stan, Gerian en David die dit seizoen wisselvallig presteren. In deze wedstrijd leek het een stuk beter te gaan want na zes wedstrijden was het duel in evenwicht. Overwinningen van Gerian en David en het dubbel David/Gerian zorgden voor de Veenendaalse punten en een goed gevoel over de rest van de wedstrijd. Helaas hield het daarop en gingen de resterende punten naar de thuisploeg. Een 7-3 nederlaag dus waarmee SKF 3 in de middenmoot blijft staan. Meedoen om het kampioenschap is een stapje te ver voor de jongens.

SKF 4 gaat fier aan kop in de 3e klasse en speelde een uitwedstrijd tegen de enige overgebleven concurrent, Velp. Levi en Daan gingen de strijd met z’n tweeën aan maar stuitten wel op wat meer tegenstand dan de eerste keer. Levi verloor zelfs zijn eerste twee wedstrijden waardoor hij z’n perfecte score moest opgeven, maar hij herstelde zich knap met twee overwinningen daarna. Daan was iets beter op dreef en won 3 van zijn 4 enkelspelen. De dubbels werden eerlijk verdeeld, een voor de thuisploeg en een voor de bezoekers. Wel een overwinning dus, 4-6, waarmee SKF 4 opnieuw iets wegloopt in de strijd om het kampioenschap en nu 6 punten losstaat op de 1e plaats.

SKF 5, spelend in de 4e klasse, heeft een pittige poule en moest al meer dan eens een nederlaag slikken. Uit bij de koploper Revanche zou het opnieuw een zware wedstrijd worden. Zeker nadat kopman Jorian zijn eerste wedstrijd met een uiterst miniem verschil verloor. Marijn en Ruben wisten dat tij niet te keren, maar Lars wel. Vanaf dat moment ging het gelukkig iets beter, wisten de SKF’ers een dubbel te winnen en voegde zowel Marijn als Jorian nog een enkelspel toe aan het totaal. Wel een nederlaag, maar slechts 6-4 en dat is tegen de kampioenskandidaat geen slechte uitslag. In de komende wedstrijden gaan we zien waar het schip strandt.