Speelronde 7: ontknopingen naderen, play-offs en play-downs

Landelijke senioren

De dames van FysioScheepje/SKF 1 speelden afgelopen zaterdag hun eredivisiewedstrijd thuis tegen DHC 1 uit Delft. Op papier een wedstrijd die dik gewonnen moest worden, ondanks dat DHC tot nu toe goed presteerde. Xijin Zheng, Brenda Vonk en Jacintha de Hoop traden aan namens de thuisploeg en maakten geen fout, alle punten bleven in Veenendaal: 7-0. Hiermee werden belangrijke punten gepakt in de strijd om de play-offs, die mede door deze uitslag veiliggesteld lijkt te zijn. Aankomende zaterdag spelen de dames wederom thuis, deze keer komt Scylla 1 uit Leiden op bezoek.

Voorafgaand aan de laatste reguliere speelronde in de 1e divisie was een razend spannend in de strijd om de play-offs. Vijf clubs streden om de felbegeerde bovenste vier plekken. AutoJ.deGooijer/SKF 1 had genoeg aan een overwinning op Hilversum 2 om zeker te zijn van één van deze vier plekken. De heren begonnen stroef met een nipte nederlaag van Peter van Iwaarden, waarna Erik Verzijl tegen de kopman van Hilversum ook net te kort kwam. Pieter van den Berg deed vervolgens iets terug met een gemakkelijke overwinning op oud-SKF’er Arnoud Meijer. Na de pauze kon Erik helaas zijn tweede wedstrijd ook niet in winst omzetten en begon het er penibel uit te zien. Peter wist zijn tweede wedstrijd wel te winnen, waarna Pieter de kans had om de stand gelijk te trekken. Dit lukte helaas niet, waardoor het lot bezegeld was. Het dubbel ging vervolgens ook nog naar de thuisploeg waardoor een 5-2 uitstand gerealiseerd werd. De heren zijn hierdoor nipt als vijfde geëindigd en zijn veroordeeld tot de play-downs. Daarin zullen ze nog spelen tegen SVE 1, Avanti 1 en Scyedam 1.

De heren van SKF 2 gingen op bezoek bij Tempo-Team 3 in Amsterdam. Door een combinatie van personele problemen en een loodzware poule spelen de SKF’ers een verloren seizoen en is het elke wedstrijdpunten sprokkelen. Thijs van den Berg zorgde voor nog wel voor een goede start door meteen met 1-3 te winnen. Vervolgens duurde het weer tot wedstrijd negen voordat diezelfde Thijs een tweede punt voor SKF op de borden zette. Ricco Gerritsen en Jeffrey Vonk kwamen helaas niet tot scoren. Doordat ook de dubbel niet werd gewonnen werd de einduitslag bepaald op 8-2 in het voordeel van de thuisploeg. Voor SKF 2 is degradatie uit de 2e divisie onafwendbaar. Om het kampioenschap is het in dezelfde poule nog bijzonder spannend, waarbij vier ploegen nog eerste kunnen worden. Volgende week speelt SKF 2 tegen één van deze kampioenskandidaten: VTV 1 uit Nieuwegein.

SKF 3, spelend in de 3e divisie, ging op bezoek bij Red Stars 3 in Venray. Voorafgaand aan het seizoen was Red Stars kampioenskandidaat nummer 1, wat ze ook pijnlijk duidelijk maakten door maar liefst alle punten in eigen huis te houden. Jeffrey van Eek, Jorai Hessing en Andre van Wijk konden ondanks een paar spannende potten helaas geen wedstrijd naar zich toe trekken. Daarmee lijkt het lot van de heren, als er nog een beetje hoop was, bezegeld met een achterstand van meer dan 10 punten op de veilige vierde plaats. Desondanks gaan ze nog hun uiterste best doen om alles eruit te halen wat er nog in zit, te beginnen met een thuiswedstrijd volgende week tegen TTC Middelburg 1.

Het tweede damesteam, uitkomend in de 2e divisie, speelde hun laatste reguliere wedstrijd uit tegen hekkensluiter TT Nijmegen 1. Waar vooraf werd gerekend op een mooie overwinning en een plek bij de bovenste vier in de poule, was uiteindelijk niets minder waar. Gerry-Ellen Blankestijn beleefde wel haar beste dag van het seizoen en bleef knap ongeslagen. Evelien wist hier nog één punt aan toe te voegen, Anna Seekles sloot helaas de dag af zonder overwinningen. Ook het dubbel ging naar de thuisploeg, waardoor de einduitslag werd bepaald op 6-4. Ondanks het teleurstellende einde mogen de dames terugkijken op een mooi debuutseizoen in de 2e divisie en kunnen ze volgend seizoen proberen omhoog te kijken. Er is nog niks bekend over een eventueel restant van het seizoen, daar volgt later nog informatie over.

Afdelingssenioren

Op vrijdagavond speelden de heren van SKF 4 thuis tegen TIAN uit Arnhem. Het hoogste team uit de afdeling is na een wat stroeve start nu echt aangekomen bij de bovenste plaatsen en doet mee om het kampioenschap. Dat werd benadrukt in deze wedstrijd die met maar liefst 8-2 werd gewonnen. Thijs en Gert wisten allebei hun drie partijen te winnen, Rob kon daar nog één winstpartij aan toevoegen en ook het dubbel ging naar de thuisploeg. Door deze mooie uitslag gaat SKF 4 aan kop in de 1e klasse met een kleine voorsprong op de nr. 2 SMD, wat ook de tegenstander van komende week is. Spannend dus!

SKF 6 speelde de uitwedstrijd tegen Smash ’76, de koploper in de 3e klasse. Een zware wedstrijd dus voor Sytze, Hennie en invaller Ed, mede ook omdat SKF zelf de laatste plaats bezet in deze poule. Gewonnen werd er ook niet maar een 7-3 nederlaag was helemaal niet zo slecht. Sytze wist eenmaal te winnen en Ed zelfs tweemaal. Hennie kon helaas geen punten pakken. Door deze uitslag is het beeld voor SKF onveranderd: zij blijven op de laatste plaats en gaan vrijwel zeker richting degradatie.

SKF 7 mocht op bezoek bij TT Nijmegen en aangezien SKF meedoet om de bovenste plekken in deze poule konden ze de punten goed gebruiken. Helaas werd het niet de uitslag waar ze op gehoopt hadden. Hans wist wel tot tweemaal toe een wedstrijd naar zich toe te halen, Gert en Marnix scoorden beiden één keer en daar bleef het bij. Een 6-4 nederlaag dus waarmee SKF 7 nog wel eerste staat in de 4e klasse maar al een wedstrijd meer heeft gespeeld dan de nr. 2. Het kampioenschap is nog niet uit zicht maar de mannen zullen er hard voor moeten strijden!

SKF 8 speelde thuis tegen Zevenaar en voor de jongemannen uit dit team is het elke week sprokkelen om wat punten te vergaren. Martijn en Marnix hebben de ban nog niet kunnen breken met hun eerste potje en moesten dat ook nu uitstellen naar de volgende wedstrijd. Manuel daarentegen wist maar liefst 2 potjes te winnen en bepaalde zo de eindstand op 2-8. SKF 8 blijft daarmee voorlopig laatste in de 4e klasse hoewel dat niet per se zo hoeft te blijven. De voorlaatste staat nog binnen handbereik en dat betekent dat er zeker nog wel iets is om voor te spelen.

Jeugd

Het eerste jeugdteam ligt nog steeds op kampioenskoers in Landelijk B. Afgelopen zaterdag vermorzelde SKF 1 wederom de concurrentie door met 2-8 te winnen van de nummer 2 in de competitie TIOS ’51 1. Bastian Ramakers en Nyncke de Knegt bleven niet voor het eerst van het seizoen ongeslagen. Iris Leskens wist haar geweldige prestatie van vorige week helaas niet te herhalen en voegde 1 punt aan het totaal van SKF toe. Het dubbel Bastian/Iris was opnieuw succesvol, waarmee de dikke uitslag compleet was. Door de ruime overwinning staat het team maar liefst 15 punten los op de nummer twee met nog drie wedstrijden te gaan. Het kampioenschap lijkt hiermee wel binnen te zijn. Over twee weken speelt SKF 1 uit tegen nieuwe de nummer twee, Rijnsoever 1.

Op zaterdagochtend speelde SKF 2 thuis tegen Hutaf. De strijd om het kampioenschap in de hoofdklasse is buitengewoon spannend en elk punt telt daarin. Hutaf kwam slechts met 2 man opdagen en een grote score werd daarmee vergemakkelijkt. Niels en Toine kwamen niet in de problemen in hun wedstrijden, helaas kon Manuel ondanks enkele goede games geen punten toevoegen. Het dubbel werd wel gewonnen door SKF waardoor een 8-2 eindstand op het bord werd gezet. SKF 2 staat hiermee op een eerste plaats maar heeft een wedstrijd meer gespeeld dan concurrent BIT.NL. De kans is groot dat het tot de laatste wedstrijd spannend zal blijven wie er uiteindelijk kampioen wordt en landelijk mag gaan spelen.

SKF 4 speelde thuis tegen GTTC Groesbeek en wilden proberen hun voorsprong gestaag uit te bouwen. Dat lukte hun met verve met een klinkende 9-1 zege. Daan en Maarten bleven beiden ongeslagen in hun wedstrijden, Lars moest eenmaal een tegenstander feliciteren. Opnieuw een geweldige uitslag waarmee ze nog steviger aan kop komen in de 4e klasse. Het gat met de concurrentie bedraagt nu meer dan 10 punten dus de champagne kan voorzichtig ontkurkt worden!

SKF 5 doet ook een gooi naar het kampioenschap in de 4e klasse en wilden dit laten zien in de thuiswedstrijd tegen HTTC ’71. De gebroeders Marijn en Jorian speelden samen en wisten alle punten in eigen huis te houden met een 10-0 eindstand als gevolg. Een geweldige uitslag waarmee ze voorlopig aan kop gaan. Komende zaterdag wacht de belangrijke uitwedstrijd tegen nr. 2 Velp.