Verslag 7e ronde voorjaarscompetitie 2023

Landelijke senioren

Heren 1

AutoJ.deGooijer/SKF 1 speelde een uitwedstrijd in Utrecht tegen hekkensluiter SVE 1 in de 1e divisie. Op voorhand werd een ruime zege verwacht, waarmee wellicht de voorsprong op de concurrentie nog verder kon worden uitgebreid. De start was voortvarend met regelmatige overwinningen van Dicky de Jong op John van Spengen en Pieter van den Berg op ex-SKF’er Tali Cohen. Bij een 0-2 voorsprong lukte het Emanuel Martins Ferreira niet om de voorsprong uit te breiden, ondanks matchpoints in de vierde game. Hij moest met 12-10 in de vijfde game zijn meerdere erkennen in Rogier Kessel. Direct na de pauze volgde opnieuw een spannende pot tussen Pieter en John, waar ook nu Pieter een matchpoint verspeelde in de vierde game. Een vroege voorsprong in de vijfde game zorgde er voor dat hij toch de wedstrijd kon binnenslepen en daarmee de marge weer op twee bracht. In het vervolg was SKF net iets beter op de belangrijke momenten, waardoor het niet meer in de problemen kwam. Dicky won van Rogier in vier games en Emanuel versloeg in drie close games van Tali. Bij een 1-5 voorsprong wist het duo Pieter/Emanuel ook het laatste punt binnen te halen, waardoor een ruime 1-6 zege geboekt werd. Door zwakkere uitslagen van de concurrentie is het kampioenschap voor AutoJ.deGooijer/SKF 1 binnen handbereik. Komende zaterdag spelen de heren thuis tegen Tempo-Team 3.

Heren 2

Vos Occasions/SKF 2 speelde in de 3e divisie de regioderby uit tegen TTV Ede 2. Vooraf werd gehoopt op een dikke overwinning om zo in de kampioensstrijd te blijven, maar al vroeg in de wedstrijd bleek niets minder waar. Waar de SKF’ers nog zochten naar hun goede spel stonden de Edenaren er meteen en werd dat uitgedrukt in een flinke achterstand voor de Veenendaalers. Jeffrey van Eek verloor dik van Tom Hanegraaf, waarna Erik Verzijl zeer verrassend zijn meerdere moest erkennen in Tom Buitenhuis. Jeffrey Vonk leek in zijn eerste wedstrijd het tij enigszins te keren toen hij een 2-0 achterstand in games ongedaan kon maken, maar ook hij moest in vijf games zijn tegenstander, Nino Stormink, feliciteren. Bij een 3-0 stand ging vervolgens ook het dubbel verloren, waardoor zelfs een dikke nederlaag tot de mogelijkheden behoorde. Zover kwam het echter niet, want overwinningen van Jeffrey en Jeffrey op Tom en Tom zorgde voor enige aansluiting. Nadat Erik nog van Nino had verloren werd de comeback compleet gemaakt door overwinningen van alle drie te teamleden: 5-5. De achterstand op koploper ENTAC is hierdoor gegroeid tot vijf punten, waardoor de titelkansen zijn geslonken. Komende zaterdag speelt het team thuis tegen Swift (D) 1. Een dikke zege is nodig om nog in de buurt te blijven van ENTAC.

Heren 3

SKF 3 speelde evenals SKF 1 een uitwedstrijd tegen SVE in Utrecht, zij kwamen in de 3e divisie uit tegen SVE 2. Voor de SKF’ers is het het hele seizoen al sprokkelen geblazen en dat was zaterdag niet anders. De eerste twee wedstrijden gingen ook vrij snel naar de thuisploeg door nederlagen van Diederick Vos tegen Jan Mulder en Andre van Wijk tegen Patrick Visser. Edwin Vonk echter deed daar niet aan mee en boekte een toch wel verrassende zege op Robin Luijer, waarmee SKF de aansluiting weer vond. Het dubbel werd vervolgens ook nog bijna binnengehaald, maar ging in vijf games helaas net verloren. Daarna kwamen de Veenendaalers er bijna niet meer aan te pas en was het alleen Edwin die nog eenmaal een wedstrijd in vijf games wist te spelen, maar in de buurt van een overwinning kwamen ze niet meer. Een 9-1 nederlaag dus, was zeker geen schande is gezien het krachtsverschil. Komende zaterdag speelt SKF 3 thuis tegen kampioenskandidaat DOV 1 uit Heerhugowaard.

Dames 2

Het tweede damesteam van SKF is in een hevige strijd verwikkeld om de bovenste plaatsen in de 2e divisie, wat recht geeft op handhaving in deze klasse. Afgelopen zaterdag speelden ze de laatste reguliere competitiewedstrijd uit tegen koploper Vriendenschaar 1 in Gouda. De start was goed te noemen door overwinningen van Gerry-Ellen Blankestijn op Farida Kaasjager en Evelien van der Ven op Malu van der Vooren-van der Krogt. Tussendoor lukte het Anna Seekles helaas niet om haar wedstrijd te winnen van Anita de Jong-Verheul, maar wist ze wel samen met Gerry-Ellen nipt het dubbel binnen te slepen, waardoor het al snel 1-3 stond. Ook na het dubbel bleven de punten binnenstromen en liepen de dames zelfs uit naar 1-6 doordat alle dames hun tweede enkelwedstrijd wisten te winnen. Anna deed dit zelfs na een 2-0 achterstand. Omdat Gerry-Ellen haar laatste wedstrijd nog wist te winnen, maar Anna en Evelien dit helaas niet lukten, werd de eindstand bepaald op 3-7. Een fraaie overwinning op de koploper, waarmee SKF 2 als nummer twee de play-offs ingaat. Komende zaterdag spelen de dames thuis tegen Buitenpost 1, de grootste concurrent voor de tweede plaats.

Afdelingssenioren

SKF 4, uitkomend in de 1e klasse, speelde afgelopen vrijdag een thuiswedstrijd tegen Velp 1. Het was voor Niels, Eric en Thijs alweer even geleden dat ze aan mochten treden maar roestig waren ze allerminst. Alleen de eerste twee wedstrijden van Niels en Eric waren spannend en vielen beiden in vijf games de kant van SKF op maar vervolgens ging het erg hard en werd het ene na het andere punt binnengehaald. Toen Niels ook zijn tweede enkelpartij in vijf games wist te winnen was de ban echt gebroken en liepen de Veenendaalers volledig over hun tegenstander heen. Het lukte hun zelfs om alle partijen binnen te halen en zo een klinkende 10-0 zege te noteren. Daarmee doen ze goede zaken in de strijd om het kampioenschap: SKF 4 staat nu tweede met een achterstand van 4 punten maar nog wel een wedstrijd tegoed. Komende wedstrijd wordt zeer belangrijk, dan wacht de concurrent om de titel: TN 2.

SKF 5 zal in het achterhoofd nog bezig zijn geweest met de titel in de 2e klasse toen afgelopen vrijdag concurrent HTTC’71 1 op bezoek kwam. Om nog kans te maken moest er in ieder geval gewonnen worden en deze schone taak was toebedeeld aan Juul, Maarten en Rob. Al snel werd echter duidelijk dat het een lastige avond zou worden. In de eerste helft bleef SKF nog wel redelijk bij met overwinningen van Rob en Maarten maar met name de tweede helft was echt voor de bezoekers en wist alleen Rob nog een puntje binnen te halen. Veel wedstrijden waren close en nog meer games werden met kleine verschillen beslist maar op de belangrijke momenten ging het net mis. Getuige ook de vier vijfsetters die gespeeld werden en allen werden verloren. Een 3-7 nederlaag dus waarmee de 2e plek in de competitie het maximaal haalbare zal zijn.

Voor SKF 6 begint de titel in de 3e klasse steeds dichterbij te komen. Thuis tegen GTTC Groesbeek 2 kon er opnieuw een stapje in de goede richting worden gezet. Simon, Harm en Barend hadden die opdracht wel begrepen en gaven meteen vanaf het begin gas. Al na de eerste helft was een gat geslagen en stond het 4-1 voor de thuisploeg na overwinningen van Simon, Harm en het dubbel Simon/Harm. Ook in de tweede helft bleven de SKF’ers vrolijk scoren al kwam de wedstrijd iets meer in evenwicht. Harm moest na vijf games z’n tegenstander feliciteren en ook Barend onderging in zijn laatste wedstrijd dat lot. Simon bleef wel ongeslagen en mede hierdoor werd er een mooie 7-3 overwinning geboekt. SKF 6 staat dus nog steeds bovenaan met een gat van 6 punten op de nr. 2.

SKF 7 gaat zich in het rijtje voegen met kampioenen want de vraag is niet of maar wanneer ze de competitie in de 4e klasse gaan beslissen. Afgelopen maandag traden ze thuis aan tegen Treffers (A) 4 en mede doordat de bezoekers met twee man kwamen werd er maar weer eens een dikke uitslag neergezet. Hennie, Ed en Sytze schoten uit de startblokken en behoudens een paar spannende games werd er binnen de kortste keren een 6-0 voorsprong genomen. Het leek hierdoor wel een monsterscore te kunnen worden maar daar werd nog een stokje voor gestoken. Zowel Sytze als Hennie moesten dezelfde tegenstander feliciteren en zo prijkte er een 8-2 zege op het bord aan het einde van de avond. Hiermee is wel het gat aan de bovenkant gegroeid en bedraagt de voorsprong op de eerste achtervolger nu 14 punten. De champagne kan dus koud.

SKF 8 beleeft een seizoen wat in schril contrast staat met de meeste andere teams in de afdeling want zij speelden afgelopen maandag een heuse degradatiekraker in de 4e klasse. Thuis tegen Sethone 2 was een overwinning broodnodig om zo nog kans te houden op handhaving. De start was lekker met winstpartijen van Hans en Marnix maar na verlies van Gert en het dubbel was de stand weer gelijk. Opnieuw wist SKF een voorsprong te pakken door zeges van Marnix en Hans maar ook nu weer werd dit tenietgedaan door mindere partijen hierna. Het was zelfs zo dat Hans met zijn laatste pot maar net kon voorkomen dat er niet opnieuw verloren werd. De 5-5 einduitslag was een terechte voor deze avond maar daar schieten beide ploegen niet veel mee op. SKF 8 blijft in ieder geval op de laatste plaats staan en zal komende week thuis tegen Looping 1 weer een kans hebben om zichzelf wat lucht te verschaffen in de degradatiezorgen.

SKF 9, uitkomend in de 4e klasse, speelt een wisselvallig seizoen. Evenals vele andere teams in deze poule kan er de ene week ruim gewonnen worden en vervolgens weer dik verloren worden waardoor alles mogelijk is van kampioenschap tot degraderen. Afgelopen vrijdag speelden ze thuis tegen GTTC Groesbeek 3 en zag het er aanvankelijk naar uit dat  Christa, Maickel en Ronald de vloer gingen aanvegen met hun tegenstanders. Na de eerste helft stond het namelijk al 4-1 door overwinningen van Maickel en Ronald. De tweede helft was echter een stuk minder met een kansrijk duel van Christa wat helaas net aan verloren ging en een nederlaag van Ronald die onverwacht was. Hierdoor was de einduitslag ‘slechts’ 6-4 maar is SKF 9 daarmee wel weer aangesloten bij de kop en hebben ze nog maar twee punten achterstand op de koploper. Wie weet was er dus nog in zit.

Jeugd

Ons eerste jeugdteam speelde hun laatste wedstrijd in de reguliere competitie van de kampioenspoule. Een play-off plek was niet meer te behalen in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Assen 1, maar nog steeds telt elk punt om de hoogst mogelijke klassering te behalen in de play-downs. Stijn Stellaard trapte af en speelde meteen een kraker tegen Iwan de Jager, maar moest met 12-10 in de beslissende game de overwinning aan Iwan laten. Robin Klomp en Bastian Ramakers stelden orde op zake met eenvoudige overwinningen op respectievelijk Casper Stein en Ryan Roordink, waarna ze ook samen het dubbel in de wacht sleepten. Omdat na het dubbel de overige zes wedstrijden evenredig werden verdeeld, betekende dit een krappe maar verdiende overwinning: 4-6. Robin de Klomp bleef knap ongeslagen, Bastian nam twee punten voor zijn rekening. Stijn beleefde een iets minder gelukkige dag en wist geen wedstrijd toe te voegen. Door de 4-6 overwinning gaat SKF 1 de play-downs in met De Boer Taverzo 1 en Assen 1, waarbij een achterstand van twee punten op De Boer Taverzo 1 goedgemaakt zal moeten worden voor de vijfde plek. Volgende wedstrijd staat de uitwedstrijd tegen De Boer Taverzo 1 in Zoetermeer op het programma.

De andere jeugdteams van SKF speelden allemaal een uitwedstrijd tegen Treffers (A) uit Arnhem. SKF 2 speelde in de hoofdklasse tegen Treffers (A) 2. Levi, Maarten en Daan begonnen sterk aan de wedstrijd en wonnen allemaal hun eerste enkelwedstrijd. Toen ook het duo Maarten/Daan het dubbel in de wacht sleepte, leek er een monsterscore in de maak. Echter kwam er een kleine kink in de kabel en moest Maarten het eerste punt aan de tegenstander laten. Nadat Levi de marge weer op vier had gebracht, werden de resterende vier wedstrijden allemaal in vijf games gespeeld. Maarten knokte zich nog wel terug, maar moest na een 0-2 achterstand toch zijn tegenstander feliciteren. Doordat Daan (2x) en Levi (1x) nog wel wisten te winnen werd de eindstand bepaald op een mooie 8-2 overwinning. Door de overwinning staat SKF nog steeds op de tweede plek, op een aanzienlijke achterstand op koploper TVO 2, de tegenstander komende zaterdag.

SKF 4 nam het in de 4e klasse op tegen Treffers (A) 5. Waar de vorige keer nog drie punten aan de tegenstanders uit Arnhem gelaten moesten worden, was SKF 4 ditmaal oppermachtig. Demi, Ruben en Roan schoten uit de startblokken en pakten al snel een 3-0 voorsprong. Het duo Demi/Roan was ook weer succesvol, waarna onze SKF’ers verder doordenderden. In het restant van de wedstrijd werden ook alle andere potten relatief eenvoudig in de wacht gesleept, waardoor aan het einde een mooie 10-0 overwinning het resultaat was. SKF 4 staat nu op de derde plek, en speelt komende zaterdag tegen koploper Revanche 2 uit Schaijk.

Het viertal van SKF 5 speelde in de O-13 klasse tegen het duo van Treffers (A) 6. Het verschil tussen de teams voor aanvang was minimaal, dus een spannende wedstrijd leek in de maak. Gideon en Hielke moesten de eerste enkelpartijen aan hun tegenstander laten,  waarna Joël en Hans mochten aantreden. Joël speelde een hele goede wedstrijd en wist te winnen, Hans wist na een goede eerste game zijn tegenstander niet te verslaan. Nadat de dubbels met de duo’s Gideon/Joël en Hielke/Hans evenredig verdeeld werden, maakten de spelers zich op voor de tweede serie enkelwedstrijden, waarin alleen Hielke succesvol was. Hans speelde nog een hele spannende wedstrijd, maar moest zich met 13-15 in de vijfde gewonnen geven. Door de 3-7 nederlaag staat SKF 5 op de derde plaats, en zal het komende zaterdag koploper TTV Ede 6 ontvangen.