Zevende speelronde voorjaarscompetitie 2022

Landelijke senioren

De dames van FysioScheepje/SKF 1 speelden afgelopen zaterdag tegen hekkensluiter in de eredivisie, Tanaka 1, waarbij er van tevoren een eenvoudige middag werd verwacht. Deze verwachting kwam deels uit. Brenda Vonk, Melanie Bierdrager en Xijin Zheng wisten zes overwinningen binnen te slepen met gemakkelijke 0-3 overwinning. Alleen in Xijin haar tweede enkelwedstrijd ging het mis, zij verloor in de vijfde game van Janine Snoep, die het enige punt voor de thuisploeg in de wacht sleepte. Door de 1-6 overwinning staan de Veenendaalse dames zes punten voor op naaste belager VTV uit Nieuwegein, het team wat aanstaande vrijdag op bezoek komt in Veenendaal. Als het team drie punten weet te bemachtigen is het door geen enkel team meer te achterhalen en wacht er een gunstige halve finale in de play-offs.

De heren van AutoJ.deGooijer/SKF 1 spelen een tot nu toe teleurstellend seizoen in de 1e divisie. Om een goede uitgangspositie te bemachtigen om degradatie te ontkomen was een overwinning nodig op Tempo-Team 2 in Amsterdam. Het wedstrijdbeeld verliep echter anders dan gehoopt. Door fysieke klachten moest kopman Pieter van den Berg na zijn eerste wedstrijd opgeven. Peter van Iwaarden wist nog wel een wedstrijd te winnen, Erik Verzijl kwam helaas niet tot scoren, hij verloor in zijn tweede wedstrijd jammerlijk met 11-9 in de vijfde. Doordat ook het dubbel Peter/Erik verloren ging, stond er een teleurstellende 6-1 op het scorebord. Komende zaterdag zullen er weer punten gepakt moeten worden, wat een lastige klus is, aangezien het team op bezoek gaat bij koploper Scylla 1 in Leiden.

Vos Occasions/SKF 2 maakten afgelopen zaterdag hun opwachting in de wedstrijd tegen Taflan 1 in Langenboom. De Veenendaalers staan comfortabel op de tweede plaats in de 3e divisie, waar Taflan onderaan bungelt. Jeffrey Vonk had een uitstekende dag, hij stond over de hele dag slechts één game af. Edwin Vonk en invaller Jorai Hessing hadden het iets lastiger, zij wisten beiden eenmaal een punt voor SKF bij te schrijven. Jorai kwam in zijn laatste wedstrijd nog dichtbij, hij kon echter helaas een 0-2 voorsprong net niet in winst omzetten. Omdat het dubbel Jorai/Jeffrey drie games op rij met 9-11 wist te winnen, stond er aan het einde van de dag een 4-6 overwinning op de borden. Komende zaterdag gaat het team op bezoek bij Hilversum 3.

Het tweede damesteam van SKF speelde afgelopen zaterdag hun uitwedstrijd tegen TT Nijmegen 1. Er is een spannende strijd bezig waarin deze twee teams, samen met Buitenpost 1, de tweede plek in de 2e divisie proberen te bemachtigen. Gerry-Ellen Blankestijn liet weer eens zien in topvorm te zijn, zij won knap al haar drie enkelwedstrijden. De andere SKF’ers, Jie Chen en Janie Moors, waren minder gelukkig en konden geen punten bijschrijven voor het team uit Veenendaal. Doordat ook het dubbel Gerry-Ellen/Jie ondanks een 1-2 voorsprong prooi was voor de thuisploeg, werd de wedstrijd afgesloten met een 7-3 nederlaag. Door deze uitslag staan de dames nog steeds op een tweede plek. Komende zaterdag speelt het team een uitwedstrijd, waarbij ze op bezoek gaan bij Trias 2 in Twello.

Afdelingssenioren

Op vrijdagavond speelde SKF 3 een uitwedstrijd in de hoofdklasse tegen Cevelum 1 in Cuijk. De Veenendaalers liggen op kampioenskoers en konden tegen een van de sterkere teams opnieuw laten zien de beste te zijn. Met basisopstelling Etienne, Jorai en Jeffrey lukte dat ook en werd er een kleine overwinning geboekt: 4-6. Alle drie wonnen ze twee wedstrijden. Aan de kant van Cevelum was Pavlovic deze avond een niet te nemen horde. Omdat ook het dubbel naar de thuisploeg ging bleef het bij de zes punten. Wel opnieuw een overwinning voor SKF 3 waarmee het kampioenschap dichterbij komt. Ze staan nu 6 punten los op de eerste achtervolger en krijgen nog de nummer 4,5 en 6 van de competitie.

SKF 4 gaat een zeer spannend slot van de competitie tegemoet. Zij spelen om handhaving in de hoofdklasse samen met regiogenoot BIT.NL en de verschillen zijn klein. Rob, Thijs en André moesten deze keer op bezoek bij Hutaf in Huissen en kwam aanvankelijk prima mee in het duel. Na vier wedstrijden stond het 2-2, André in z’n enkelwedstrijd en het dubbel leverden punten op voor SKF. Helaas stokte de productie daarna; in de resterende wedstrijden werd niet één punt meer gehaald. Alleen André kwam nog eenmaal dichtbij maar verloor nipt in de vijfde game. Een 8-2 nederlaag dus die behoorlijk aankomt. SKF bivakkeert nog steeds op de vijfde plaats en staat 4 punten achter op concurrent BIT.NL. Het programma voor beide ploegen is ongeveer gelijk in de laatste wedstrijden met komende vrijdag de kraker uit bij BIT.NL in Ede.

SKF 5 speelde in de 2e klasse een uitwedstrijd tegen TIAN 1 in Arnhem. Een lastige wedstrijd omdat TIAN bovenin meedraait en het voor SKF een zware opgave is om erin te blijven. Toch had de thuisploeg buiten man in vorm Niels Bremer gerekend, hij wist namelijk al zijn wedstrijden te winnen. Adrie voegde hier nog een knappe overwinning aan toe, z’n eerste bij de senioren. Marc kon helaas geen punten scoren. Een 6-4 nederlaag dus voor de Veenendaalers die daarmee op de vijfde plaats blijven. De laatste drie wedstrijden zijn allemaal meer geschikt om punten te halen en om wellicht nog een truc uit de hoge hoed te toveren met het oog op handhaving.

SKF 7 speelde op maandag een thuiswedstrijd tegen ATTV 2 in de 4e klasse. Voor Hans, Rien en Gert is het aardig aanpoten in deze poule en alle punten waren dus welkom in deze wedstrijd. De start was voortvarend met drie spannende vijfsetters die allemaal in het voordeel van SKF werden beslist. Ondanks dat daarna het dubbel verloren ging werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven en zelfs verder uitgebreid. Rien won al zijn drie wedstrijden, Hans en Gert beiden twee en daarmee boekten zij dus een 7-3 overwinning. Hiermee zetten ze een goede stap richting handhaving in deze poule.

Jeugd

Het eerste jeugdteam van SKF speelde de laatste wedstrijd in de reguliere competitie van Landelijk A tegen koploper Swift (D) 1. Het bleek dat de tegenstanders uit Deventer niet voor niks op de eerste plek staan. Alleen Bastian Ramakers liet zien ook tegen deze sterke tegenstanders potten te kunnen winnen, hij won tweemaal. Stijn Stellaard en Iris Leskens waren minder gelukkig, zij wisten deze keer geen punten bij te dragen. Door de 8-2 nederlaag is SKF op de 6e plaats geëindigd in de reguliere competitie, en zal het de laatste drie wedstrijden in de play-downs spelen. Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen ONI 1 in Wijchen.

Het tweede jeugdteam van SKF speelde eveneens de laatste wedstrijd in de reguliere competitie, in Landelijk C, waarin streekgenoot BIT.NL 1 op bezoek kwam. Niels Bremer, Toine van Viegen en Manuel de Bruin probeerden zichzelf een zo goed mogelijke uitgangspositie te verschaffen. Niels was hierin het meest succesvol, hij won twee van zijn wedstrijden en had een goede kans in zijn andere wedstrijd. Toine en Manuel waren beide eenmaal succesvol. Het dubbel Niels/Toine wist ditmaal ook niet te winnen, waardoor het minimale verlies van 4-6 de eindstand was. SKF 2 neemt hierdoor de derde plaats in, waardoor de play-offs bereikt zijn. Aankomende zaterdag staat de eerste wedstrijd op het programma, waarin het team het in een thuiswedstrijd opneemt tegen ENTAC 1.

SKF 4 trad aan tegen Treffers (A) met de gebruikelijke drie namen: Levi, Daan en Maarten. Het drietal dat afgelopen seizoen kampioen werd in de 4e klasse lijkt dit kunstje te gaan herhalen in de 3e klasse. Tegen de hekkensluiter werd dit nog maar eens fijntjes onderstreept met een dikke 9-1 overwinning. Levi en Daan bleven niet voor het eerst dit seizoen ongeslagen en ook beide dubbels werden in het voordeel van de Veenendaalers beslist. Alleen Maarten moest eenmaal zijn tegenstander feliciteren, hij trok in een spannende vijfsetter net aan het kortste eind. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft SKF 4 nu een voorsprong van 8 punten te pakken op de nummer 2. De kinderchampagne kan dus voorzichtig koud gelegd gaan worden.

SKF 5, uitkomend in de 4e klasse, speelde een thuiswedstrijd tegen ONI 2. Voor beide ploegen geldt dat ze wat meer in de onderste regionen staan van de competitie en de teams dus redelijk gelijkwaardig zijn. Toch waren de wedstrijden over het algemeen duidelijk voor de een of voor de andere en zat de spanning meer in wie de wedstrijd in z’n geheel zou gaan winnen. Aan de kant van SKF bleven Jorian en Lars ongeslagen, zij wonnen beiden tweemaal. Marijn wist eenmaal te winnen en ook het dubbel van de broeders Jorian en Marijn bleek succesvol. Ruben kon helaas geen overwinning bijschrijven. Uiteindelijk prijkte er een 6-4 eindstand op het bord en dat zorgt ervoor dat SKF 5 voorlopig op een vierde plaats staat in de competitie.