Speelronde 6 najaarscompetitie 2022: de tweede helft van de competitie is begonnen

Landelijke teams

Heren 1

Voor AutoJ.deGooijer/SKF 1 was de eerste helft van de competitie in de 1e divisie niet helemaal verlopen zoals verwacht maar is het vertrouwen wel daar dat het nog een heel stuk beter kan en dan maar zien waar het schip strandt. Uit tegen Hilversum 1 was dat meteen ook een wedstrijd waar dat niveau kon worden laten zien, bij voorkeur vergezeld van een goede uitslag. Pieter van den Berg verloor toch de eerste wedstrijd van Elwin Huiden en Dicky de Jong was vervolgens niet opgewassen tegen Mick de Vette. Ondanks de 2-0 achterstand was dit ingecalculeerd en zouden de gunstigere potten nu gaan komen. Zoals vaker dit seizoen wees kopman Floris Zur Muhlen SKF de weg en bracht hij het eerste punt op het bord tegen oud-SKF’er Arnoud Meijer.
Na de pauze was de verwachting dat de achterstand verder omgebogen kon worden tot een voorsprong maar Dicky had zijn dag niet en verloor verrassend van Elwin. Tot overmaat van ramp leek ook Pieter af te stevenen op verlies tegen Arnoud maar dat werd net op tijd voorkomen. Bij een 3-2 tussenstand was het opnieuw aan Floris om SKF weer in de race te brengen en dat deed hij overtuigend. En dus stond er opnieuw een 3-3 stand op het bord zoals in bijna elke wedstrijd dit seizoen en moest het dubbel de beslissing brengen. Pieter/Floris waren echter niet bij machte om het dubbel Mick/Arnoud in genoeg problemen te brengen en daarmee ging de winst dus naar Hilversum met 4-3. Geen geweldige uitslag dus maar omdat ook de koploper geen beste beurt had gemaakt is het gat naar de 1e plaats niet groter geworden. Komende week speelt AutoJ.deGooijer/SKF 1 in eigen huis tegen Disnierats 1.

Heren 2

Vos Occasions/SKF 2 stond er na de eerste helft heel goed voor in de 3e divisie en handhaving lijkt daarmee wel te gaan lukken. Op bezoek bij Unicum 1 was het dus uiteraard de bedoeling om die goede lijn voort te zetten. De start van de wedstrijd was echter niet zo goed met alleen een winstpartij van Jeffrey van Eek. Jorai Hessing en ook kopman Jeffrey Vonk moesten hun eerste tegenstander feliciteren. Toen vervolgens ook het dubbel ruim werd verloren en Jorai na het dubbel opnieuw net niet genoeg in de tank had voor een overwinning stond er toch een ruime achterstand op het bord: 4-1. De SKF’ers toonden echter veerkracht en door twee overwinningen van Jeffrey Vonk en eentje van Jeffrey van Eek kwamen ze zelfs weer naast de thuisploeg. Wedstrijden die eerder net de ene kant op vielen, vielen nu de andere kant op. Bij 4-4 leek SKF door te gaan drukken maar Jorai kon het ook in zijn derde wedstrijd net niet afmaken: in de vijfde game was de energie op. Jeffrey van Eek kon in de laatste wedstrijd het verlies niet meer voorkomen en zo werd de eindstand bepaald op 6-4. De beide Jeffrey’s waren verantwoordelijk voor de punten. Vos Occasions/SKF 2 blijft hiermee ruim boven de degradatiestreep. Komende week wacht een interessant treffen met Red Stars 3, wat momenteel de vijfde plaats in de poule bezet.

Dames 2

Het 2e damesteam van SKF is in een hevige strijd verwikkeld om het kampioenschap in de 2e divisie en daarvoor is dus elk punt van belang. Uit bij TT Nijmegen 1 lag de volgende missie van de dames om zoveel mogelijk winstpartijen mee te nemen naar Veenendaal. De wedstrijd begon goed met twee overwinningen. Gerry-Ellen Blankestijn en Anna Seekles moesten er weliswaar hard voor werken maar beiden zegevierden in vijf games. Jie Chen kon haar goede optreden van de vorige keer nog geen vervolg geven en moest haar eerste wedstrijd aan de thuisploeg laten. Toen ook het dubbel Gerry-Ellen/Anna nipt verloor, in vijf games, was het toch weer 2-2. Vanaf dat moment werd het gaspedaal echter flink ingetrapt en werden de punten aan elkaar geregen. Gerry-Ellen en Anna wisten hun twee overgebleven wedstrijden vrij gemakkelijk te winnen en ook Jie wist in extremis nog een potje binnen te halen. Hiermee boekten de dames een dik verdiende 3-7 overwinning en handhaven ze zich bovenaan in de competitie. Komende week wacht in eigen huis de wedstrijd tegen laagvlieger Red Stars 1.

Jeugd 1

Het eerste jeugdteam van SKF had een dramatische start in de Landelijk A en in de tweede helft van het seizoen kan er dus wat meer vrijuit gespeeld gaan worden. Uit tegen Hilversum 1 stond er een zware pot op het programma, niet alleen vanwege de spelers maar ook SKF de vorige keer een flinke afstraffing had gekregen. Ditmaal was alles echter anders en begon de wedstrijd meteen goed. Robin Klomp won haar eerste potje in vijf games en zette SKF op voorsprong. Stijn Stellaard verloor helaas nipt zijn volgende wedstrijd en ook Bastian Ramakers moest z’n eerste tegenstander feliciteren. Het dubbel Stijn/Bastian was wel een prooi voor SKF en daarmee stonden ze op een 2-2 tussenstand. In het vervolg van de wedstrijd bleven de overwinningen afgewisseld worden. De gamestanden waren vaak close en het was een goede wedstrijd qua niveau. Bij zo’n wedstrijd hoort dan ook de logische uitslag van 5-5 en dat is in het geval van SKF een hele goede uitslag. De punten werden behaald door Stijn, tweemaal, en Bastian en Robin beiden eenmaal. Hopelijk geeft dit de jonge spelers een beetje moed voor het restant van de wedstrijden in Landelijk A.

Afdelingsteams senioren

In de hoofdklasse van afdeling Gelre staat SKF 3 er rooskleurig voor en lijken ze af te stevenen op een hoge eindpositie. Uit tegen TVO 1 was echter wel een pittige wedstrijd en dat werd algauw ondervonden bij de eerste paar wedstrijden. Etienne zette SKF nog wel op voorsprong, zij het met moeite, maar Andre en Bastian verloren hun eerste potje en ook het dubbel was een prooi voor de thuisploeg. SKF herstelde zich echter goed en pakte drie wedstrijden op rij met duidelijke cijfers. Ze leken daarna zelfs door te stoten naar een overwinning maar zover liet TVO het niet komen. Etienne won zijn derde wedstrijd nog wel, maar Andre en Bastian moesten opnieuw de zege aan de thuisploeg laten. Een 5-5 eindstand dus met een ongeslagen Etienne als uitblinker. Volgende week zaterdag wacht een fantastische wedstrijd thuis tegen de nr. 2 in de competitie: Taflan 1.

SKF 4 heeft als doel zich te handhaven in de 1e klasse en waren tot nu toe lekker op weg. Uit tegen TCB 1 probeerden Niels, Thijs en Juul deze goede lijn voort te zetten. Het niveau van de wedstrijd was hoog en de spelers waren erg aan elkaar gewaagd wat ontzettend veel close games opleverde en maar liefst vier potten in vijf games. Helaas gingen al deze wedstrijden verloren en dat gaf wel het verschil: TCB was net iets scherper. Thijs leek daar geen last van te hebben en won al zijn wedstrijden, Niels en Juul konden helaas niet mee in dat geweld en wonnen beiden niet. Wel wonnen Niels en Juul het dubbel en kon de 6-4 eindstand nog wel getolereerd worden. Komende vrijdag is een belangrijke wedstrijd tegen TTV Ede 4, de concurrent om handhaving.

SKF 5, uitkomende in de 2e klasse, moet hard werken om zich te handhaven maar doet dat voorlopig heel goed. Uit tegen TCB 2, de concurrent voor handhaving, moest er dan echter wel een goed resultaat worden gehaald. Zonder kopman Andrii maar met Laureen, Maarten en Barend gingen de SKF’ers naar Beuningen maar werden ze op een koude douche getrakteerd. Na vijf wedstrijden stond het al 5-0 voor de thuisploeg en leek SKF kansloos. Toch deden ze wat terug aan de hand van Barend en Maarten en leek er nog wel een goed resultaat in te zitten. De laatste drie wedstrijden werden echter weer dik binnengehaald door de thuisploeg en stond er een 8-2 eindstand op het bord. Hiermee zijn TCB 2 en SKF 5 van plek gewisseld en staan ze nu onder de degradatiestreep. Komende vrijdag is de kans om te laten zien dat ze daar niet horen, thuis tegen hekkensluiter Etac.

SKF 6 beleeft een zwaar seizoen in de 3e klasse en handhaving lijkt er niet in te zitten. Het bezoek bij TTV Ede 10 zou ook een zware wedstrijd worden, gezien het feit dat zij kampioenskandidaten zijn. Die kandidatuur werd dik onderstreept in een eenzijdige wedstrijd waarin Ed, Herman en Hennie er simpelweg niet aan te pas kwamen. Al heel snel stond het 4-0 en had SKF nauwelijks een gamepoint gehad. Vanaf het dubbel werden de wedstrijden al wel iets gelijkwaardiger maar was de thuisploeg op de belangrijke momenten doortastender. Herman schopte het zelfs nog tot een vijfde game in zijn tweede wedstrijd maar het mocht niet baten. De Edenaren haalden alle punten binnen en mochten 10-0 in het boekje invullen. Daarmee lijkt handhaving uit het zicht te verdwijnen maar kan er komende week een leukere wedstrijd gespeeld worden tegen mededegradant Rhenus.

SKF 7 komt uit in de 4e klasse en kan een gooi doen naar het kampioenschap. Met Ad, Manuel en Christa werd de reis naar Heteren aangevangen voor een wedstrijd tegen HTTC ’71 3. De start van de wedstrijd was voortvarend waarin SKF een 1-4 voorsprong nam. Ad en Manuel wisten hun wedstrijden te winnen en ook het dubbel Ad/Christa was succesvol. Christa kan echter in haar enkelwedstrijden de puzzel nog niet leggen en wist ook in het restant van de wedstrijd helaas niet in de buurt te komen van een overwinning. Ad en Manuel lukten dit wel en zo werd een 3-7 eindstand bepaald. Hiermee blijft SKF 4 aan kop maar hebben de nummers 2 tot en met 4 slechts twee punten achterstand en belooft het een hete strijd te worden.

SKF 8, ook spelend in de 4e klasse, heeft geen zicht op het kampioenschap maar gaat zich wel makkelijk handhaven. Uit tegen hekkensluiter Slagvaardig (R) 4 was de verwachting dan ook dat er een mooie zege geboekt kon worden. De start was ook goed met overwinningen van Rien en Gert en het dubbel Rien/Gert. Alleen Hans had wat opstartproblemen want zijn eerste twee wedstrijden moest hij aan z’n tegenstanders laten. Gert en Rien zaten er echter lekker in en bleven ook in de tweede helft een hoop punten binnenhalen. Een uiteindelijk 3-7 overwinning was een keurige uitslag waarbij de punten werden behaald door een ongeslagen Rien, Gert tweemaal en Hans eenmaal. Hiermee handhaven ze zich op de tweede plaats in de competitie.

Afdelingsteams jeugd

Bij de jeugd lijken we opnieuw kampioenen te kunnen gaan verwelkomen. SKF 2 staat ruim bovenaan in de 1e/2e klasse en rijgt de overwinningen aan elkaar. Ditmaal kwam Velp 2 op bezoek in Veenendaal en ondanks dat dit op papier geen hele zware tegenstander zou zijn hadden de SKF’ers hun handen vol. Gerian en Levi wonnen hun eerste potje maar Daan en Maarten moesten beiden in vijf games buigen voor hun opponent. Zoals vaker waren de dubbels een zekerheidje en ook nu gingen beide punten naar SKF. Ten teken dat het niveau toch dicht bij elkaar lag waren de enkels in het tweede gedeelte van de wedstrijd heel close. Gerian won wel makkelijk maar de andere heren moesten vol aan de bak. Maarten won in vijf games, een opsteker voor hem, maar Daan en Levi moesten na vijf games de zege aan Velp laten. Een nipte overwinning van 6-4 houdt de imposante reeks gaande en ook de koppositie in handen van SKF 2. Komende zaterdag eindigt de regulier competitie met een uitwedstrijd tegen hekkensluiter TTV Ede 2.

Ook SKF 3 ligt op kampioenskoers in de 3e klasse en tegenstander HTTC ’71 1 was dus gewaarschuwd. Ondanks die waarschuwingen kwam SKF vlot op voorsprong na overwinningen van David, Matthew en Jorian. Lars kwam er net niet aan en moest in vijf games buigen voor zijn tegenstander. Het niveau bleek daarmee ook wel wat dichter bij elkaar te liggen dan op papier leek want de wedstrijden werden alsmaar closer. Beide dubbels werden weliswaar gewonnen door SKF maar met veel pijn en moeite en ook in het restant van de wedstrijden ging het niet makkelijk. David won wel zijn tweede wedstrijd en ook Lars won er eentje maar Matthew en Jorian verloren beiden van dezelfde tegenstander. Wel een hele mooie 7-3 zege uiteindelijk waarmee SKF 3 ruim aan kop blijft.

Voor SKF 4 is er ook nog kans op een kampioenschap in de klasse O-13. Thuis tegen TTV Ede 5 lieten ze zien heel koel te zijn op de beslissende momenten. Het niveau van de wedstrijd lag dicht tegen elkaar aan maar vrijwel alle spannende games gingen naar SKF. Demi, Hidde, Roan en Ruben lieten daarmee geen spaan heel van de Edenaren en haalden punt na punt binnen. Alleen Hidde moest eenmaal een tegenstander feliciteren maar de 9-1 zege verzacht die pijn hopelijk. Met slechts vier punten achterstand op de koploper is er nog een hoop mogelijk in de laatste wedstrijden.