Verslag vierde competitieronde najaarscompetitie 2023

Landelijke senioren

Heren 2

De afgelopen twee weken heeft Vos Occasions/SKF 2 goede zaken gedaan in de 2e divisie, en het plan was om deze lijn door te zetten bij het sterke Taverbo 1 in Boxtel. De wedstrijden gingen grotendeels gelijk op, maar telkens was het toch Taverbo die aan het langste eind trok. In de eerste wedstrijd wist Erik Verzijl een 0-2 voorsprong op Johan van de Nieuwenhuizen net niet om te zetten in winst, ondanks een matchpoints in de vierde game. Tegelijkertijd speelde Jeffrey Vonk tegen Nicolas Daub, en ook hij moest genoegen nemen met nipt verlies in de beslissende vijfde game. Ook Jorai Hessing en Jeffrey van Eek kwamen nog niet tot scoren, waardoor de zware taak restte om een 4-0 achterstand om te buigen. In tegenstelling tot de eerste wedstrijd kwam Erik tegen Nicolas 2-0 achter, maar wist zich toch nog terug te knokken tot een vijfde game, die helaas verloren ging. Ook Jeffrey Vonk verloor, waarna Jeffrey van Eek in een spannende wedstrijd het eerste punt scoorde voor SKF, door met 9-11 in de vijfde af te rekenen met Jordy van der Schoot. Hier bleef het bij voor de Veenendaalers. Jeffrey Vonk boog een 2-1 8-1 achterstand nog om tegen Jordy, maar kon het niet meer bolwerken in de vijfde game. Erik verloor zijn laatste wedstrijd van de dag na een onfortuinlijke vierde game tegen Tonnie Brouwers, Jeffrey van Eek verloor nipt in de vijfde van Johan, en Jorai kwam tekort tegen Nicolas. Ook het dubbel was prooi voor de thuisploeg, waardoor een geflatteerde 12-1 de einduitslag was. Al met al speelde Vos Occasions/SKF 2 een goede wedstrijd, maar wist het zichzelf niet te belonen met meer punten. Komende week gaat het team op bezoek bij koploper Assen 1.

Dames 2

Het tweede damesteam speelde in de 2e divisie hun wedstrijd uit tegen TN 1 in Nijmegen. De wedstrijd begon spectaculair, Anna Seekles wist in vijf games te winnen van een sterke tegenstandster. Jie Chen en Evelien van de Ven volgde Anna’s goede voorbeeld, en wisten beiden in drie games hun eerste wedstrijd te winnen. Het dubbel was wederom ongekend spannend, en het duo Anna/Evelien streed tot diep in de vijfde game, waarin het met maar liefst 19-17 ten onder ging. Na het dubbel ging Anna weer voortvarend van start, al werd het na een 0-2 voorsprong toch nog heel spannend. Met 11-13 in de vijfde ging ook dit punt toch nog naar SKF. Evelien wist in haar tweede wedstrijd niet als winnaar uit de bus te komen, maar vervolgens was het Jie die wederom een wedstrijd met twee punten verschil in de vijfde besliste in het voordeel van SKF. In het restant van de wedstrijd kwamen zowel Evelien en Anna nog tot scoren, waardoor er een fel bestreden 3-7 overwinning geboekt werd. Komende week spelen de dames een uitwedstrijd tegen de duidelijke koploper Het Markiezaat 1 in Bergen op Zoom.

Afdelingssenioren

SKF 3 is het najaarsseizoen in de hoofdklasse sterk begonnen en lijken een goede kandidaat voor het kampioenschap. Op bezoek bij Cevelum 1 in Cuijck was het aan Andre, Robin en invaller Eric om deze ambitie te onderschrijven. De start viel echter niet mee met Eric en Andre die beiden hun potje in vijf games verloren. Robin zette de SKF’ers daarna op het bord met een duidelijke zege maar kon niet voorkomen dat ook het dubbel naar de thuisploeg ging. Toch bleek hiermee het vat wel leeg voor Cevelum want SKF trapte het gaspedaal in en begon de zeges aaneen te rijgen. Eric en Robin maakten de aansluitingstreffers en ondanks dat Andre, opnieuw nipt in vijf games, verloor was de achtervolging niet meer te stoppen. Ze gingen er zelfs vol overheen want de laatste drie wedstrijden werden allemaal binnengehaald. Een keurig 4-6 overwinning dus met een uitblinkende Robin die al haar wedstrijden won. Hierdoor staat SKF 3 op dit moment tweede maar met een wedstrijd minder dus virtueel aan kop.

SKF 4 beleeft eveneens een sterke seizoenstart in de andere poule in de hoofdklasse en gaan ook meedoen om het kampioenschap. Afgelopen vrijdag speelden ze thuis tegen SMD 2 en dat zou een heel makkelijk avondje worden. De bezoekers kwamen met maar liefst twee invallers en hadden uiterst weinig in te brengen tegen de sterke en goed spelende SKF’ers: Thijs, Jan-Willem en Etienne. Maar liefst 7 van de 10 wedstrijden werden met 3-0 gewonnen en eigenlijk kwamen ze geen moment in de problemen. Al snel was duidelijk dat dit een 10-0 overwinning zou worden en dat lukte ook. Omdat de concurrenten van SKF 4 tegen elkaar speelden zorgde ook dat voor een gunstige ontwikkeling in de poule: Een voorlopige koppositie in handen en al een gat van 4 punten op de eerste achtervolger. Het ziet er goed uit voor de mannen!

Voor SKF 5 telt elk punt dit seizoen in de strijd om handhaving in de 1e klasse. Thuis tegen TVO 2, een concurrent voor onderin, moesten er dus punten gepakt worden. De start was veelbelovend met goede overwinningen van Niels en Rob en nipte winst in het dubbel Niels/Juul. Juul was in de enkelpartijen echter nog niet warmgedraaid want hij verloor z’n eerste twee wedstrijden en even later lukte het ook Niels niet om een wedstrijd in vijf games te winnen. Een gelijke stand dus weer. Het laatste gedeelte was echter gelukkig weer voor de thuisploeg. Aan de hand van een sterk spelende Rob, die er nog twee won, drukten de SKF’ers door. Niels wist de laatste wedstrijd te winnen en ondanks een tegenvallende avond van Juul stond er toch een 6-4 eindstand op het bord. Rob bleef zelfs ongeslagen en na deze avond staat SKF 5 voorlopig op een veilige 4e plaats.

Na de dubbele overwinning van vorige week heeft SKF 6 de smaak te pakken in de 2e klasse. Tegen Cevelum 4, een van de mindere goden, lag er een uitgelezen kans om de goede lijn voort te zetten. Dat hadden ze niet verkeerd begrepen want Simon, Maarten en invaller Maickel schoten uit de startblokken en wonnen de eerste vier wedstrijden gemakkelijk met 3-0. Ook daarna bleven de punten maar naar de thuisploeg gaan, ondanks dat het wel iets meer zweetdruppeltjes begon te kosten. Onverstoorbaar stoomden ze door naar 8-0. Een perfecte score leek in de maak maar helaas had Maarten z’n kruit verschoten en kon hij z’n laatste wedstrijd niet meer binnenhalen. Ook Simon had het nog erg lastig maar won wel nipt, waarmee een dikke 9-1 zege op het bord prijkte aan het eind van de avond. Door deze ruimte overwinning neemt SKF 6 zelfs de 1e plaats in de poule over en gaan ze serieus meedoen om het kampioenschap.

SKF 7, ook uitkomend in de 2e klasse, beleeft een lastiger seizoen. Voor hun zal het gaan om handhaving en daarin was de tegenstander van vanavond, TIAN 2, een concurrent. Werk aan de winkel dus voor Ad, Adrie en Jan. Ad zette de thuisploeg nog op voorsprong met een zwaarbevochten zege maar daarna was het woord aan de bezoekers. Maar liefst vier wedstrijden op rij werden gepakt door de mannen uit Arnhem en er was niet veel wat de SKF’ers daaraan konden doen. Bij 1-4 wist Ad weer wat terug te doen met een regelmatige overwinning maar ook daarna was TIAN simpelweg een maatje te groot. Het was Ad die toch nog knap ook z’n derde potje wist te winnen maar meer dan 3-7 zat er dus niet in voor de Veenendaalers. Door deze uitslag staat SKF 7 voorlopig 4e met twee punten voorsprong op de degradatiestreep.

SKF 8 speelt dit seizoen 3e klasse en dat is flink aanpoten voor de heren. Voorlopig echter doen ze het heel netjes en was het op bezoek bij ETAC’80 2, de hekkensluiter in de competitie, eigenlijk weleens tijd voor een overwinning. De start was in elk geval daar met zeges van Cees en Sytze en winst in het dubbel Cees/Sytze. Toch wist ETAC langszij te komen want het lukte Hennie niet om z’n eerste twee wedstrijden te winnen en ook Cees verloor een wedstrijd. Toen Sytze vervolgens een wedstrijd verloor na 2-0 te hebben voorgestaan leek het momentum helemaal naar de thuisploeg te gaan. De SKF’ers richtten zich echter op en zowel Hennie als Cees boekten een mooie zege. De overwinning bleef daarna helaas net buiten bereik; Sytze verloor z’n laatste wedstrijd nipt. Een 5-5 eindstand dus waarmee de Veenendaalers best tevreden zullen zijn. Ze blijven hiermee 4e en staan drie punten voor op de nummer 5.

SKF 9 speelde de regioderby tegen TTV Ede 11 in de 4e klasse. Hans, Rien en Gert draaien een keurig seizoen en konden met een overwinning op de Edenaren aansluiten bij de bovenste plekken in de poule. De start was echter niet zo lekker, want het was in de beginfase alleen Rien die een wedstrijd naar zich toe wist te halen. Gert kon daar, ondanks een 0-2 voorsprong, geen punt aan toevoegen. Bij een 3-1 achterstand deed Hans wel weer wat terug voor de SKF’ers maar wist de thuisploeg het verschil toch weer te vergroten door een zege op Gert. Aan de hand van Rien werd er echter orde op zaken gesteld. Met twee knappe en nipte overwinningen stond hij aan de basis van een inhaalslag. Gert voegde daar nog een puntje aan toe. Hans deed dit bijna ook maar moest met 11-9 in de vijfde het onderspit delven. Een 5-5 eindstand dus waarmee beide ploegen uiteindelijk wel kunnen leven. SKF 9 staat hiermee op een derde plaats in de poule en heeft nog zicht op de 1e plaats.

SKF 10 speelde in de 5e klasse een kraker tegen TN 10. Beide ploegen zijn een stuk sterker dan de rest van de poule en zullen onderling uit gaan maken wie er kampioen gaat worden. Aan Sjan, Jie en Ronald om te proberen de punten in eigen huis te houden. Het verloop van de wedstrijd was uit het boekje als het gaat om ‘in evenwicht zijn’. De overwinningen werden netjes over en weer geboekt en er waren veel spannende games bij. Ronald was de man van de avond, hij wist al zijn drie wedstrijden te winnen. Eentje zelfs na een 0-2 achterstand. Sjan en Jie wonnen beiden eenmaal en hadden in hun andere partijen niet veel kans op meer. Een logische 5-5 dus waarmee het verschil op de ranglijst tussen beide teams gelijk blijft. SKF 10 staat nog bovenaan maar TN heeft een wedstrijd minder gespeeld en heeft dus op dit moment de beste papieren.

SKF 11 is bezig aan een flinke zegetocht in de 5e klasse. Deze keer thuis tegen TN 11 was de verwachting niet anders. In het begin kwamen de bezoekers nog best aardig mee in de wedstrijden ondanks dat ze wel naar SKF gingen. Zo won Iyad z’n eerste wedstrijd in vijf games en werd het dubbel ook nipt in vijven gewonnen. Bij een 4-0 tussenstand speelde Gina een wedstrijd in vijf games maar ondanks dat ze knap was teruggekomen moest ze deze aan de tegenstander laten. Vanaf dat moment werden alle wedstrijden in 3 games beslist en was de wedstrijd snel gedaan. SKF breidde de voorsprong vlotjes uit en leek weer op weg naar een flinke overwinning. Die kwam er wel maar bij 7-1 moest Quirijn toch ook nog een potje inleveren. Een niet minder mooie 8-2 zege werd toegevoegd aan het indrukwekkende rijtje wat er al stond en zorgt ervoor dat SKF 11 maar liefst 9 punten losstaat aan kop in de poule. De champagne kan voorzichtig koud gezet gaan worden.

Jeugd

Het gecombineerde jeugdteam Trias/SKF 2 speelde in Landelijk C een uitwedstrijd tegen REGA 1 in Nijkerk. Thijs Timmermans trapte af, maar kwam tekort en ging met 3-0 onderuit in de eerste wedstrijd van de dag. Ingmar Everhardus stelde orde op zaken door afgetekend te winnen. Daan van Eldik kwam vervolgens in de eerste twee games dichtbij, maar moest zijn tegenstander feliciteren. Vanaf de 2-1 stand schakelde de thuisploeg nog een tandje bij. Het duo Thijs/Ingmar verloor het dubbel, waarna Thijs een 0-2 voorsprong niet wist om te zetten in winst. Hetzelfde deed Ingmar in zijn tweede wedstrijd, en ook Daan kwam weer niet tot scoren. In de laatste wedstrijd van de dag deed Trias/SKF toch nog wat terug, Ingmar wist met 11-13 in de beslissende vijfde game te winnen en daarmee voor het tweede punt te zorgen. Een 8-2 verlies dus, waardoor het team zich in de middenmoot bevind. Komende week staat een uitwedstrijd tegen Torenstad 1 in Zutphen op het programma.

In de 1e klasse maakte SKF 1 zich op voor een thuiswedstrijd tegen Hutaf 1 uit Huissen. De week ervoor speelde SKF 2 nog tegen dit team, en gaf het goede voorbeeld door met 7-3 te winnen. Ditmaal kwam Hutaf echter in een iets andere opstelling, waardoor SKF 1 twee sterke opponenten tegen zich kreeg. Jorian verloor, net als Maarten, nipt in vijven, terwijl David twee keer ondanks close games niet tot gamewinst wist te komen. Ook de dubbels waren prooi voor de tegenstanders uit Huissen, waardoor SKF 1 tegen een 0-6 achterstand aankeek. Maarten wist meteen na de dubbels de ban te breken voor SKF, hij won met 3-0. Hier bleef het echter bij voor ons vaandelteam, waardoor een 1-9 verlies werd geleden. Ondanks deze dikke uitslag staat SKF 1 nog steeds eerste in de poule, al heeft Westa 1 hetzelfde aantal punten en is ook Hutaf 1 tot een punt genaderd. Medekoploper Westa is meteen ook de tegenstander aankomende zaterdag in een thuiswedstrijd.

In de 4e klasse speelde SKF 4 de regioderby tegen TTV Ede 8. Tot nu toe werden louter dikke overwinningen geboekt door onze SKF’ers, maar onze regiogenoten bleken een waardige tegenstander. Lars begon voortvarend, maar Juda was niet opgewassen tegen zijn tegenstander. Nadat Willem ook zijn eerste wedstrijd verloor, keek SKF 4 opeens tegen een achterstand aan. Joël speelde een spannende wedstrijd, en wist nipt met 11-9 in de vijfde zijn tegenstander de baas te zijn. Na deze spannende wedstrijd kan SKF los. Beide duo’s Lars/Willem en Juda/Joël waren succesvol, al maakte het laatste duo het wel heel spannende. De dubbels maakten uiteindelijk het verschil, aangezien de tweede serie enkelspelen, net als de eerste serie, evenredig werd verdeeld. Hierin zorgden wederom Lars en ditmaal Juda voor de punten voor SKF. Uiteindelijk werd dus een nipte 6-4 zege geboekt, waarmee SKF 4 nog steeds fier aan kop gaat. Komende week speelt het team opnieuw een thuiswedstrijd, Revanche 3 uit Langenboom komt op bezoek in Veenendaal.