Speelronde 3 voorjaarscompetitie 2022

Landelijke senioren

De dames van FysioScheepje/SKF 1 speelden na hun foutloze overwinning van twee weken geleden opnieuw tegen een van de zwakkere teams in de eredivisie, DeBoer Taverzo 1. Ook deze keer kwamen de dames geen enkele keer in de problemen. Brenda Vonk, Marlotte Staps en Xijin Zheng stonden zelfs geen enkele game af, net als het dubbel Brenda/Xijin. Door de 7-0 overwinning staan de dames fier bovenaan, zonder een enkele verliespunt. Over twee weken zullen de dames hun eerste echte uitdaging van het seizoen krijgen, als het sterke Dozy Den Helder/Noor 1 hen ontvangt.

AutoJ.deGooijer/SKF 1 traden in de 1e divisie aan tegen het sterke Scylla 1 uit Leiden. De overwinning van twee weken geleden op Tempo-Team smaakte naar meer, dus Peter van Iwaarden, Pieter van den Berg en Dicky de Jong waren erop gebrand om een goede uitslag neer te zetten. Helaas liep de wedstrijd minder rooskleurig als gehoopt. Gerard Bakker bleek in de eerste wedstrijd te sterk voor Peter, waarna Pieter wel het eerste punt van SKF op het bord zette door in vier games van Mads Oomen te winnen. In de laatste wedstrijd voor de pauze ontstond er een spannend gevecht tussen Dicky en Joey Boekkooi, waarbij Dicky pas in de vijfde game zijn meerdere moest erkennen in Joey. Ook na de pauze bleken de tegenstanders uit Leiden op de beslissende momenten net iets te sterk. Meermaals werd een game met twee punten verschil beslist, maar in elk van deze games delfden de Veenendaalers het onderspit. Mede hierdoor gingen alle resterende punten naar de kant van Scylla, waardoor er een teleurstellende 1-6 uitslag op het bord verscheen.
Om nog een vuist te kunnen maken, zullen de heren alles op alles moeten zetten in de komende wedstrijden. De eerste horde moet genomen worden over twee weken, wanneer de heren zullen afreizen naar Oegstgeest voor een uitwedstrijd tegen Pecos 1.

De heren van Vos Occasions/SKF 2 zijn voortvarend begonnen in de 3e divisie en hoopten de goede lijn door te kunnen zetten en zich zo in de top van de poule te kunnen nestelen. Tegenstander was Hilversum 3, tot nu toe een middenmoter. De start van de wedstrijd was uitstekend. Alhoewel Ricco Gerritsen de eerste game van de dag verloor, wist hij meteen in vier games zijn eerste overwinning van de dag te boeken. Jeffrey Vonk deed dit kunstje meteen na, waarna Edwin Vonk maar drie games nodig had. Het dubbel een ware kraker en was meteen ook de enige wedstrijd van de dag die pas in de vijfde game beslist werd. Ricco en Jeffrey moesten diep gaan, maar wisten met 14-12 toch het punt binnen te slepen. In het restant van de wedstrijd bleven Jeffrey en Ricco doen waar ze mee bezig waren: wedstrijden winnen. Beide spelers wisten wederom een hattrick te scoren. Edwin Vonk beleefde een lastigere middag, hij kwam net tekort in zijn twee overige enkelspelen.
Het bord bleef dus steken op 8-2 in het voordeel van SKF, waardoor het team de tweede plek in de poule inneemt, op één punt afstand van koploper Sittard 2. Over twee weken staat de uitwedstrijd tegen nummer drie Irene 1 uit Tilburg op het programma. De heren zullen dan proberen de eerste plek over te nemen.

Het tweede damesteam van SKF is uitstekend bezig in de 2e divisie. Na de overwinning van de eerste twee wedstrijden stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Trias 2 uit Twello op het programma. Ook nu bleek dat de dames echt niet misstaan in de 2e divisie. Gerry-Ellen bleef, al moest ze er wel vol voor gaan, voor de derde keer op rij ongeslagen, een uitmuntende prestatie. Ook Evelien Tibboel en Anna Seekles waren succesvol, beide dames stonden tweemaal aan de goede kant van de score. Verder was het dubbel Gerry-Ellen/Anna te sterk voor de dames uit Twello, waardoor ook het dubbel tot nu toe nog altijd prooi voor de Veenendaalers is. Door de 8-2 overwinning staan de dames, met ruime voorsprong op de naaste belagers, op een keurige tweede plek, met drie punten achterstand op Hutaf 1 uit Huissen. Dit team is meteen ook de tegenstander van komende wedstrijd, die over twee weken gespeeld zal worden in Huissen, en de verwachting is dat dit zo snel in het seizoen al een heuse kraker zal worden.

Afdelingssenioren

Afgelopen vrijdag speelde SKF 4 een thuiswedstrijd in de hoofdklasse tegen regiogenoot BIT.NL. Gert, Thijs en Jan kunnen in de strijd om handhaving elk punt goed gebruiken. Hetzelfde kon gezegd worden van de tegenstanders en dat betekende een leuke wedstrijd van gelijk niveau waarin het spel op en neer golfde en er uiteindelijk een terecht gelijkspel op de borden stond. Gert en Thijs wonnen beiden tweemaal en wisten het dubbel te verzilveren. Jan kon helaas niet bijdragen aan de score. De 5-5 uitslag zorgt ervoor dat SKF 4 voorlopig aan de goede kant van de streep staat ten opzichte van de degradatieplaatsen.

Ook thuis speelde SKF 5 wat aantrad met de bekende namen: Juul, Niels en Marc. De mannen moeten dit seizoen opnieuw vol aan de bak om zich te handhaven in de 2e klasse en wilden dus alle mogelijke punten verzamelen tegen Kracht & Vriendschap. Het niveau lag ook bij deze teams dicht bij elkaar en menig gamepje werd met twee punten verschil beslist. Toch leverde de wedstrijd wel een winnaar op en helaas voor SKF waren dat de gasten die met 4-6 zegevierden. Niels wist twee wedstrijden te winnen, Juul en Marc beiden eenmaal. Door deze uitslag staat SKF 5 voorlopig op de voorlaatste plaats.

Vorige week maandag al was het de beurt aan SKF 6 om een wedstrijd te spelen. In dit geval pas de tweede wedstrijd van hun seizoen in de 4e klasse. Uit tegen Rhenus lieten Cees, Sytze en Hennie zien gauw terug te willen naar de 3e klasse. Met maar liefst 1-9 lieten ze geen spaan heel van hun regiogenoten. Het enige punt voor de thuisploeg werd afgesnoept van Sytze, nota bene in de laatste wedstrijd. Een hele mooie uitslag natuurlijk wat er voor zorgt dat de mannen na twee wedstrijden ruim aan kop gaan.

Op woensdag was het de beurt aan SKF 7 om aan te treden voor hun derde competitieduel. Uit tegen Wehl speelden Hans, Rien en Marnix een zware wedstrijd tegen een kampioenskandidaat uit de poule. Dit was terug te zien in de scores waar alleen Marnix en Hans eenmaal hun tegenstander wisten te verschalken. De andere wedstrijden werden allemaal door de thuisploeg binnengehaald. Een ruime 8-2 nederlaag dus wat betekent dat SKF 7 aardig aan de bak moet nu ze op een voorlaatste plaats in de competitie staan.

Als laatst speelde SKF 8 afgelopen vrijdag thuis tegen koploper TIAN. Op voorhand dus een pittige wedstrijd. De Veenendaalers traden aan met de vaste opstelling Lauren, Manuel en Marnix maar konden weinig doen om de tegenstanders aan het wankelen te brengen. Alleen Manuel wist een partij naar zich toe te trekken in een mooie, lange wedstrijd. Alle andere potten werden, vaak gemakkelijk, door de gasten gewonnen. Een 1-9 eindstand dus waarmee de SKF’ers opnieuw veroordeeld zijn tot de strijd om degradatie.

Jeugd

Na het stroeve begin in Landelijk A was het eerste jeugdteam van SKF nog op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. Deze overwinning werd gelukkig ook behaald, door keurig spel van Bastian Ramakers, Nyncke de Knegt en Iris Leskens. De tegenstanders van ONI uit Wijchen bleken stroeve tegenstanders, maar de SKF’ers bleken toch net een maatje te sterk. Bastian en Nyncke wonnen beide hun eerste wedstrijd vrij eenvoudig, waarna Iris haar eerste wedstrijd moest inleveren. Haar tegenstander, Matthijs Loozen, was later op de dag ook voor Bastian en Nyncke een maatje te groot. Het dubbel Bastian/Iris was ongelukkig en verloor, waardoor na het dubbel de tussenstand 2-2 was. Na het dubbel wisten Bastian en Nyncke beide nog een wedstrijd te winnen, en was Iris na het dubbel zelfs ongeslagen. Hierdoor won SKF 1 hun eerste wedstrijd van dit seizoen met 6-4. In de volgende wedstrijden zal het team proberen dit kunstje nog een paar keer te herhalen, en nog een paar goede uitslagen neer te zetten. De volgende wedstrijd spelen ze een tegen De Veluwe 1 uit Apeldoorn, die over twee weken plaats zal vinden.

Het tweede jeugdteam van SKF speelde in hun debuutseizoen in Landelijk C hun eerste verre uitwedstrijd. Al om 11:00 werd er begonnen in het verre Buitenpost. De wedstrijd begon ook redelijk stroef, Manuel de Bruin en Toine van Viegen leverden allebei hun eerste enkelwedstrijd in. Niels Bremer daarentegen gaf het goede voorbeeld en zette SKF op het scorebord door zijn eerste wedstrijd te winnen. Doordat het dubbel Toine/Niels ook succesvol was, werd de stand weer gelijkgetrokken. Na het dubbel waren Toine en Niels helemaal los, zij wonnen allebei hun resterende wedstrijden. Hierdoor scoorde Niels zelfs alweer een hattrick. Manuel was iets minder gelukkig, hij kon deze keer geen punten bijdragen. Wel werd er dus een overwinning geboekt, 4-6,  waardoor het team knap de tweede plek inneemt. Over drie weken spelen de jongens pas weer, waarbij Shot 2 uit Soest naar Veenendaal komt.

Bij de jeugd speelde SKF 3 in een ietwat afwijkend schema. Twee weken geleden speelden ze thuis tegen Litac. Het team wat bestaat uit Gerian, David en Stan begonnen als team de competitie wat roestig en moesten met 4-6 hun meerdere erkennen in hun gasten. Gerian onttrok zich aan deze roestigheid en won al zijn partijen, David en Stan wisten niet te scoren. Het dubbel Gerian/David werd wel omgezet in winst en zo kwam de eindscore op het bord.
Afgelopen zaterdag was het vervolg in de competitie veelbelovend. Op bezoek bij de Treffers in Arnhem wisten de drie jongens een 3-7 overwinning te boeken. Gerian bleef opnieuw ongeslagen, David won tweemaal en ook Stan wist een wedstrijd te winnen. Beide dubbels werden eveneens door de SKF’ers binnengehaald en droegen bij aan de mooie zege. SKF 3 staat zo op een voorlopig derde plaats in de 2e klasse.

SKF 4, uitkomend in de 3e klasse, speelde een uitwedstrijd tegen Hutaf. Spelend met Levi, Daan en Maarten werd er opnieuw een overwinning toegevoegd na de eerdere zeges aan het begin van het seizoen. Levi won al zijn wedstrijden waarmee hij nog altijd ongeslagen is dit seizoen. Daan won tweemaal en Maarten een keer. Het dubbel Daan/Maarten werd ook nipt omgezet in winst en SKF won daarmee de uitwedstrijd met 3-7. SKF 4 gaat daarmee na drie wedstrijden stevig aan de leiding in hun poule.

SKF 5 speelde een uitwedstrijd tegen streekgenoot BIT.NL. Met 4 man sterk werd er afgereisd naar Ede: Marijn, Jorian, Ruben en Matthew. Het was een leuke wedstrijd met regelmatig spannende games en een paar hele spannende dubbels. Jorian liet zien heel degelijk te zijn en won zijn beide partijen. Matthew, Marijn en Ruben wonnen alle drie eenmaal en verloren eenmaal. Voor Ruben was het zijn eerste winstpotje in z’n carrière, gefeliciteerd! Van de beide spannende dubbels ging er een naar de thuisploeg en een naar SKF waarmee de eindstand werd bepaald op 4-6 in het voordeel van de Veenendaalers. Na twee wedstrijden staat SKF 5 op een voorlopig derde plaats maar mag zeker naar boven kijken.