Speelronde 5 najaarscompetitie 2022 : De competitie is op de helft

Dames 1

Hoewel voor zo’n beetje alle teams de competitie pas op de helft is speelden de dames van FysioScheepje/SKF 1 afgelopen zaterdag al hun laatste reguliere wedstrijd in de eredivisie voorafgaand aan de play-offs. De tegenstander was niemand minder dan het bekende VTV (N) 1 uit Nieuwegein en de inzet was de 1e plaats. Marlotte Staps trapte af voor de thuisploeg tegen kopvrouw Sanne de Hoop en speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd. Toch moest zij na vijf games haar tegenstandster feliciteren. Nog voor de pauze werd er orde op zaken gesteld door regelmatige overwinningen van Carla Nouwen op Chana van der Venne en Brenda Vonk op Vera van Boheemen. Gezien beide opstellingen zat de overwinning erin en kon daarmee de 1e plaats in de eredivisiepoule worden veilig gesteld. Dat ging nog niet zo makkelijk want na de pauze verloor Marlotte in drie games van Chana en onderging Brenda hetzelfde lot tegen Sanne. Een 2-3 tussenstand dus maar met kopvrouw Carla nog aan zet. Zij ontdeed zich eenvoudig van Vera en trok de stand zo weer gelijk. Het dubbel moest dus de beslissing brengen in deze wedstrijd en dat was wel besteed aan het koppel Carla/Brenda. Met een keurige 3-1 overwinning werd het laatste punt binnengehaald en daarmee de totale wedstrijd: 4-3. Hierdoor sluit FysioScheepje/SKF 1 de reguliere competitie in de eredivisie af op de 1e plaats en gaan ze met een mooie voorsprong de play-offs in.

Heren 1

Voor de mannen van AutoJ.deGooijer/SKF 1 was er werk aan de winkel. Thuis tegen Assen 1 moesten er punten gehaald worden om nog zicht te houden op een goede eindklassering in de 1e divisie. De start was veelbelovend met een regelmatige overwinning van Pieter van den Berg op Bob Eldering. Vervolgens was het de beurt aan kopman Floris Zur Muhlen om de voorsprong uit te breiden. Zijn tegenstander, Karawan Azad Saadi, was echter van vergelijkbaar kaliber en Floris moest derhalve alle zeilen bijzetten om het punt binnen te slepen. Dit lukte nipt in vijf games en daarmee kwam SKF op 2-0. Peter van Iwaarden had daarna de schone taak om de thuisploeg met een goed gevoel de pauze in te sturen maar speelde helaas een wisselvallige wedstrijd en moest na meerdere matchpoints in extremis het hoofd buigen voor Erik Mulder.
Na de pauze werd Pieter op waarde geklopt door de Drentse kopman Karawan en was de stand in de wedstrijd gelijk: 2-2. Een goed resultaat behoorde nog steeds tot de mogelijkheden maar toen een opnieuw matig spelende Peter verloor van Bob was de spirit er wel een beetje uit bij de thuisploeg. Floris won zijn tweede wedstrijd nog wel eenvoudig en trok de stand weer gelijk maar het afsluitende dubbel was tekenend voor het seizoen tot nu toe: te slordig en niet constant. Een 3-4 nederlaag dus waarmee SKF 1 verre van de gewenste inhaalslag wist te maken. Door uitslagen van de concurrentie is het gat naar de nummer 1 niet gegroeid maar nog altijd aanzienlijk. In de tweede helft van de competitie moet duidelijk worden of er nog enige hoop op meer gekoesterd mag worden.

Heren 2

Voor Vos Occasions/SKF 2 stond er een interessant duel op het programma in de 3e divisie tegen The Back Hands 1. De gasten kwamen in de sterkste opstelling met o.a. Richard Verstijlen en Danny Roks. Laatstgenoemde zette de toon door in de eerste wedstrijd te winnen van Jeffrey van Eek. Uiteraard schrok SKF hier niet van en trok de in de vorm verkerende kopman Jeffrey Vonk de stand gelijk met een makkelijke zege op Jason Broos. Hierna kwam er echter een moeilijke fase voor de thuisploeg waarin met name de close games vaak naar de gasten gingen. Jorai Hessing verloor met 3-0 van Richard Verstijlen en het dubbel ging met dezelfde cijfers naar de bezoekers. Toen vervolgens ook Jeffrey Vonk nipt in vijf games verloor van Roks leek het een hele zware middag te gaan worden. Gelukkig wist SKF zich nog enigszins op te richten met een overwinning van Jorai op Jason en een zeer knappe en spectaculaire zege van Jeffrey Vonk op Verstijlen. Daar bleef het helaas bij en zo boekte The Back Hands een 3-7 zege in Veenendaal. Jeffrey Vonk tweemaal en Jorai eenmaal zorgden voor de punten. Hiermee kwam er een minder einde aan een hele goede eerste helft van Vos Occasions/SKF 2. Ze bezetten nog altijd de 2e plaats maar zien de concurrentie naderen. Het gat naar de degradatiestreep is wel vrij groot en dat is het belangrijkste.

Dames 2

De dames van SKF 2, uitkomend in de 2e divisie, waren op zoek naar eerherstel na de nederlaag van twee weken geleden. Een uitgelezen kans daarvoor presenteerde zichzelf in tegenstander Hutaf 2, die de laatste plaats in de poule bezetten. De start was voortvarend met mooie overwinningen van Gerry-Ellen Blankestijn en Anna Seekles die SKF op 2-0 zetten. Vervolgens was het de beurt aan Jie Chen die tot afgelopen zaterdag nog geen overwinning had weten te boeken. Daar rekende ze echter nu mee af met een keurige 3-1 zege. Dit was het duwtje wat de dames nodig hadden en de overwinningen werden hierna aan elkaar geregen. En Jie stopte niet na één winstpartij maar wist haar beide andere wedstrijden zelfs ook winnend af te sluiten. Niets leek de dames daarom in de weg te staan van de dikst mogelijke zege maar helaas mocht die er niet komen. In haar laatste wedstrijd struikelde Anna over tegenstandster Maud de Jong en moest zo één punt aan de bezoekers laten. De 9-1 overwinning blijft natuurlijk een prachtige uitslag en zorgt ervoor dat SKF 2 nog altijd aan de leiding gaat in de 2e divisie. Vanwege het grote verschil in gespeelde wedstrijden is echter lastig te zeggen wat die positie nu waard is. De tweede helft gaat daar uitsluitsel in geven.

Jeugd 1

Het 1e jeugdteam van SKF beleeft een zwaar seizoen. Van tevoren werd gedacht een gooi te kunnen doen naar de bovenste plaatsen in Landelijk A maar op de helft van de competitie zijn die ambities drastisch bijgesteld. Thuis tegen Quick’72/Seta/TTC 1 was er echter wel een mooie kans om een zege te boeken en wellicht zelfs de laatste plaats in de poule te verlaten. Aanvankelijk ging het duel gelijk op: Stijn Stellaard verloor helaas maar een overwinning van kopman Bastian Ramakers zorgde voor een 1-1 tussenstand. Vervolgens brak er een lastige fase aan in de wedstrijd. Iris verloor haar eerste potje ruim en ook het dubbel Stijn/Bastian was niet opgewassen tegen hun tegenstanders. Toen Bastian hierna ook nog eens verloor na 2-0 te hebben voorgestaan, was de thuisploeg geknakt. Gelukkig werd het geen complete afstraffing en wisten Bastian en Stijn het ergste te voorkomen maar de nederlaag was opnieuw een feit. Uiteindelijk stond er 3-7 op het scorebord en waren het Bastian tweemaal en Stijn eenmaal die de punten hadden gemaakt. Na vijf wedstrijden staat SKF 1 dus nog op de laatste plaats. In de tweede helft kan er in ieder geval zonder spanning gespeeld worden en kunnen we zien wat er nog in zit.

Afdelingsteams senioren

In het volle tafeltenniscentrum van afgelopen zaterdag had ook SKF 3 een plekje bemachtigd voor een wedstrijd tegen TTV Ede 3. De altijd interessante regioderby, ditmaal in de hoofdklasse. Voor SKF traden Diederick, Edwin en Bastian aan en waas duidelijk dat het nog best een gelijk opgaande strijd was. In de eerste helft wisten Diederick en Edwin hun enkels te winnen en samen ook het dubbel maar de tussenstand slechts 3-2 in het voordeel van de SKF’ers. Bastian was tot dat moment nog wat ongelukkig geweest in zijn potjes en had nog niet weten te winnen. In de tweede helft ging de gaskraan echter open en werden bijna alle punten binnengehaald door de thuisploeg. Alleen Edwin moest nog eenmaal een tegenstander feliciteren maar de overwinning was binnen: 7-3. Diederick bleef zelfs ongeslagen, Edwin won tweemaal en Bastian eenmaal. Na deze mooie zege staat SKF 3 nog altijd fier bovenaan in de poule. Met nog twee wedstrijden te gaan in de reguliere competitie is een kampioenschap mogelijk.

Voor SKF 4 begon de speelronde al op donderdag, uit tegen Trumelo 1 in Dreumel. Op voorhand een wedstrijd tussen twee gelijkwaardige ploegen in de 1e klasse maar daar waren ze het bij de thuisploeg duidelijk niet mee eens. Juul, Eric en Niels konden een vliegende start van de mannen uit Dreumel niet voorkomen en keken na de eerste helft tegen een 5-0 achterstand aan. Ze werden niet weggevaagd maar de SKF’ers waren net wat minder scherp op de belangrijke momenten. In de tweede helft was het spelbeeld redelijk hetzelfde maar het scoreverloop gelukkig iets anders. Niels en Eric wisten beiden eenmaal te winnen en zo een enorme zeperd te voorkomen. Juul kon helaas geen punten bijdragen en zo was de einduitslag 8-2. Hiermee staat SKF 4 op de helft van de competitie op de 4e plaats.

Op vrijdag speelde SKF 5 een uitwedstrijd in de 2e klasse tegen TIAN 1 in Arnhem. De SKF’ers moeten aan de bak om erin te blijven dit seizoen en een overwinning zou dus welkom zijn. In eerste instantie ging het gelijk op met overwinningen over en weer en veel close games. Andrii won z’n eerste twee wedstrijden maar Maarten en Harm verloren hun eerste potje. Het dubbel Maarten/Harm was wel succesvol en zo stond het 2-3 halverwege. Ook in de tweede helft wist SKF net iets vaker aan de goede kant van de score te staan met twee overwinningen van Maarten en een van Harm. Een uiteindelijke 4-6 zege dus waarbij Andrii en Maarten beiden tweemaal wonnen en Harm eenmaal. Door deze uitslag staat SKF 5 op een keurige 4e plaats in de poule, vijf punten los van de streep.

Op maandag speelde SKF 6 een thuiswedstrijd tegen het geduchte TCB 3 uit Beuningen. Cees, Sytze en Hennie waren vooraf gewaarschuwd door de ruime overwinningen die hun gasten eerder dit seizoen al hadden geboekt in de 3e klasse maar konden niet voorkomen dat dit weer ging gebeuren. Al snel was duidelijk dat de SKF’ers niet waren opgewassen tegen de bezoekers en het ene na het andere punt ging verloren. Het lukte uiteindelijk de hele wedstrijd niet om in de buurt te komen van een overwinning en de 0-10 einduitslag was dus onvermijdelijk. Hierdoor heeft SKF 6 een zware tweede helft voor de boeg want de huidige positie in de poule is de 5e plaats.

SKF 7 speelde op vrijdag tegen regiogenoot TTV Ede 11 in Ede. Voor deze wedstrijd in de 4e klasse kwam SKF met Christa, Marc en Gina. Al snel bleek dat de wedstrijd aardig in evenwicht was met overwinningen over en weer. Gina en Christa verloren helaas hun eerste wedstrijd maar Marc daarentegen en het dubbel Marc/Gina waren wel succesvol. De wedstrijden in de tweede helft gaven hetzelfde beeld en de einduitslag was dus te verwachten: 5-5. Aan de zijde van SKF werden de punten binnengehaald door de ongeslagen Marc en jawel, het eerste winstpotje van Gina. Na de eerste helft staat SKF 7 op een tweede plaats in de competitie met nog zicht op het kampioenschap.

SKF 8 ontving maandag ook een team van TCB, ditmaal in de 4e klasse en tegen team 5. Hans, Rien en Gert doen mee in de bovenste regionen van de competitie en lieten dit meteen zien. Hans en Rien begonnen sterk aan de wedstrijd en wonnen hun eerste wedstrijd en ook het dubbel Hans/Rien was een punt waard. Gert was helaas wat ongelukkig in zijn wedstrijden maar op de helft stond het 4-1 voor SKF. De tweede helft was moeizamer met TCB dat terugkwam in de wedstrijd maar door overwinningen van Gert en Hans toch teruggewezen werden. Een 6-4 zege uiteindelijk waarin alle mannen meedeelden: Hans en Rien tweemaal en Gert eenmaal en het dubbel. SKF 8 bezet hiermee de tweede plaats in de poule maar het kampioenschap zal er niet in zitten helaas.

Afdelingsteams jeugd

Voor SKF 2 is de 1e/2e klasse nog altijd een grote zegetocht en ze lijken nog niet van plan hiermee te stoppen. Uit tegen Litac 2 gingen Levi, Maarten, Gerian en Daan dus opnieuw voor het maximale. De toon werd ook meteen in de eerste helft gezet door een dikke voorsprong te nemen. Levi, Gerian en Daan wonnen hun eerste wedstrijd en ook de dubbels Levi/Gerian en Daan/Maarten waren succesvol. Het lukte alleen Maarten niet om z’n enkel te winnen. In de tweede helft ging SKF vrolijk verder met overwinningen van Gerian en Daan. Hier hielden de zeges echter op en moesten Levi en Maarten hun laatste wedstrijd aan de thuisploeg laten. Toch weer een mooie 3-7 zege met een ongeslagen Gerian en Daan en een overwinning van Levi. Maarten kwam helaas tekort. Door deze zege blijft SKF 2 dik bovenaan staan in de poule en zijn ze opnieuw op weg naar het kampioenschap.

SKF 3 draait ook een lekker seizoen in de 3e klasse en wilde dit graag voortzetten in Arnhem tegen Treffers (A) 4. SKF begon sterk met overwinningen van Lars, Matthew en Stan en het dubbel Stan/Jorian. Het andere dubbel en de eerste wedstrijd van Jorian gingen helaas naar de thuisploeg. Dat waren echter de laatste punten voor de Arnhemmers want in de tweede helft werden alle enkels omgezet in winst voor SKF en zo werd er een dikke 2-8 zege geboekt. Matthew, Stan en Lars bleven ongeslagen, Jorian won eenmaal en een van de twee dubbels waren winstpunten. Ook voor SKF 3 ziet er goed uit wat betreft het kampioenschap, zij staan momenteel 1e.

Ook in Arnhem speelde SKF 4 in de klasse O-13 tegen Treffers (A) 7. Het team wat grotendeels bestaat uit starters speelt voorlopig een keurige competitie en wist nu zelfs flink uit te halen. Roan, Ruben en Finn lieten geen spaan heel van de tegenstanders en wonnen met 1-9. Roan en Ruben bleven zelfs ongeslagen, Finn moest eenmaal een tegenstander feliciteren. Door de ruime zege klimt SKF 4 wel weer een plekje en staan ze nu tweede in de poule. Wie weet wat de tweede helft nog gaat brengen.