Verslag 2e competitieronde voorjaarscompetitie 2024

Landelijke senioren

Heren 1

Afgelopen zaterdag startte voor AutoJ.deGooijer/SKF 1 het nieuwe seizoen in de eredivisie. Net als vorig seizoen was de openingswedstrijd tegen Klimaatgroep Stars 1 uit Groningen, ditmaal wel in Veenendaal. Er was in ieder geval veel aan gelegen de competitie beter te starten dan vorige keer toen er met 7-0 werd verloren maar aanvankelijk bleek dat niet zo’n makkelijke opgave. Ondanks een minder sterke opstelling dan verwacht kwam SKF voor de pauze niet goed voor de dag. Floris Zur Muhlen speelde goed tegen Shuohan Men in de eerste wedstrijd en leek na een nipt verloren eerste game de partij naar zich toe te halen. Helaas moest hij, ondanks meerdere voorsprongen, net aan het onderspit delven met 10-12 in de vijfde game. Ook de tweede wedstrijd kende een vergelijkbaar verloop met een prima spelende Pieter van den Berg die de kansen niet wist te benutten tegen Colin Rengers en in 3 van de 4 games iets tekortkwam. Nog voor de pauze kon Emanuel Martins Ferreira de Veenendaalers op het bord zetten door van oudgediende Jan Tammenga te winnen maar na een zorgeloze eerste game was het restant van de partij niet aan hem besteed en moest ook hij z’n tegenstander uit Groningen feliciteren. Een 0-3 achterstand dus halverwege waardoor de SKF’ers zich echt moesten herpakken in het tweede bedrijf. Opnieuw was het Floris die een keurige wedstrijd afleverde maar de punten op de belangrijke momenten niet kon binnenhalen en wat ongelukkig verloor. Toen Emanuel vervolgens duidelijk niet fit aan wedstrijd vijf begon leek het een zeer teleurstellende middag te gaan worden voor de thuisploeg. Ondanks dat hij de eerste twee games verloor van Shuohan wilde hij echter niet opgeven en lukte het hem toch, met enigszins onorthodox spel, zich terug te vechten in de wedstrijd. Hij haalde er zelfs een vijfde game uit die in extremis ook nog eens werd binnengehaald met 12-10. Hiervoor had hij twee matchpoints overleefd. SKF stond daarmee op het bord wat in ieder geval voor opluchting zorgde. De laatste enkelwedstrijd werd daarna redelijk eenvoudig een prooi voor Pieter in zijn wedstrijd tegen Jan. Een zwakke eerste game werd algauw tenietgedaan en even later was ook deze partij binnen. Het afsluitende dubbel was daarna wel een toonbeeld voor hoe de dag was verlopen: de gasten waren telkens net wat beter op de belangrijke momenten en de overwinning was dan dus ook verdiend. Voor de SKF’ers was 2-5 niet het resultaat waar ze op gehoopt hadden en misschien ook wel niet wat ze verdiend hadden maar wel waar ze het mee moeten doen. De kop is er in ieder geval af en over twee weken kunnen ze opnieuw proberen zich te verbeteren in de lastige uitwedstrijd tegen Estillon Maashorst 1 in Uden.

Heren 2

Nadat de eerste wedstrijd glansrijk werd gewonnen wilde Vos Occasions/SKF 2 hun start een goed vervolg geven in de uitwedstrijd tegen Never Despair 1. Net als vorige week schoot het team uit de startblokken met relatief eenvoudige overwinningen van Erik Verzijl en Jeffrey Vonk op respectievelijk Sjoerd van Heerebeek en Gertjan van de Braak. Waar afgelopen week de voorsprong werd vergroot, bleef het ditmaal spannender doordat Xijin Zheng van Tijn Kosters won terwijl Jeffrey van Eek zijn wedstrijd tegen Robin Vos moest inleveren. Ook de volgende twee wedstrijden bleken lastig. Jeffrey Vonk had geen kans tegen Sjoerd en Erik moest alle zeilen bijzetten tegen Gertjan. Na een opleving vanaf de vierde game en in de vijfde drie matchpoints weggewerkt te hebben sloeg Erik op zijn eerste matchpoint toe: 11-13. Hierdoor bleef de voorsprong van twee punten intact. Zowel Xijin als Jeffrey van Eek speelde vervolgens een wedstrijd van vijf games, waarin Jeffrey Tijn versloeg terwijl Xijin nipt tekortkwam tegen Robin. Ook het restant van de wedstrijd bleven de teams gelijkwaardig. Erik voltooide zijn hattrick en Jeffrey Vonk voegde ook een punt toe, voor Jeffrey van Eek en Xijin was de koek op. Het duo Erik/Jeffrey Vonk wist het dubbel in een sterke vijfde game naar hun hand te zetten, waardoor een mooie 5-8 overwinning het resultaat was. Over enkele weken staat de volgende wedstrijd op het programma, waarin Vos Occasions/SKF 2 afreist naar Boxtel voor een lastige uitwedstijd (vorig seizoen werd het 12-1) tegen Taverbo 1.

Heren 3

SKF 3 wilde na de goede start van vorige week opnieuw iets laten zien in de uitwedstrijd tegen Never Despair 2. In dezelfde samenstelling als vorige week was de opening van de wedstrijd nu behoorlijk gelijk opgaand. Brenda Vonk en Eric Bruinekreeft wonnen hun eerste potje, zij het nipt in vijf games, terwijl Edwin Vonk en Gert Albers hun eerste treffen helaas verloren. Het was daarna Brenda die de SKF’ers nog wel op voorsprong zette na opnieuw in vijf games te winnen maar de thuisploeg bleek in het vervolg scherper op de belangrijke momenten. Wat heet, de volgende zes potten gingen naar Never Despair maar vier daarvan waren in vijf games en alle wedstrijden bevatten talloze games met twee punten verschil. Dat er op dat moment 8-3 op het scorebord stond deed dus geen recht aan de verhoudingen in de wedstrijd. Gelukkig deed SKF nog wel iets terug en via Edwin en het dubbel werd de eindstand bepaald op 8-5. Zeker geen slechte uitslag tegen het hoger ingeschaalde team uit ’s Hertogenbosch en SKF 3 staat zelfs voorlopig op de tweede plaats. In de strijd om handhaving is er zo al een voorsprong opgebouwd die ze hopelijk tegen The Back Hands 1 vast kunnen houden.

Dames 2

Het tweede damesteam ging op bezoek in Bergen op Zoom voor hun wedstrijd in de 2e divisie tegen Het Markiezaat 2. Doordat het team alleen Gerry-Ellen Blankestijn en Jie Chen op de been kon brengen werd er begonnen met een 3-0 achterstand. Gerry-Ellen was wel weer in vorm en stond in haar enkelwedstrijden maar een enkele game af. Jie moest flink aan de bak, maar was ongelukkig en had in twee van haar wedstrijden kans om een punt te scoren, maar het viel de verkeerde kant op. Wel werd het dubbel nog gewonnen, waardoor de schade beperkt bleef en er toch nog vier punten werden meegenomen terug naar Veenendaal. Komende wedstrijd is een thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar 1.

Afdeling senioren

SKF 5 ging op bezoek bij de gedoodverfde kampioen in de 1e klasse, SMD 2. Aanvankelijk leek het ook een lastige partij toen van de eerste vier wedstrijden alleen Marco een potje nipt naar zich toe wist te halen. Andre kwam net tekort en Rob beleefde helemaal een valse start van de avond. Na het dubbel wisten de SKF’ers zich echter op te richten en kwamen ze via een moeizame overwinning van Rob en een evenzo moeizame zege van Marco terug in de wedstrijd. Bij deze opleving bleef het helaas want hierna bleek toch waarom SMD zeer waarschijnlijk de titel gaat grijpen. Zowel Marco als Andre kwamen nog een keer dichtbij maar konden geen potten meer afhandig maken. Zo eindigde het duel in 7-3 en bevindt SKF 5 zich daarmee keurig in de middenmoot.

SKF 6 opende afgelopen vrijdag het seizoen uit bij Cevelum 3 in Cuijk. Het team met Harm, Simon en Maarten, ook uitkomend in de 1e klasse, beleefde een pittige start en keken al snel tegen een flinke achterstand aan. Het was alleen Maarten die in de eerste zes wedstrijden een tegenstander wist te verschalken, een invaller aan de thuiszijde, maar de andere wedstrijden gingen met duidelijke cijfers naar Cevelum. Toch wist SKF de schade nog wel wat te beperken in het tweede gedeelte want het lukte Simon en Harm ook om de invaller te pakken en Simon voegde daarna nog een potje toe aan het palmares. Een 6-4 nederlaag dus waar de heren best tevreden over mogen zijn. De kop is eraf maar komende week wacht de wedstrijd tegen het op papier sterkste team dus we gaan zien wat ze dan waard zijn.

SKF 7 gaat het zwaar krijgen in de 2e klasse dit seizoen en afgelopen vrijdag waren er ook nog wat personele problemen waardoor Jan en Adrie met z’n tweeën naar Huissen moesten voor de wedstrijd tegen Hutaf 4. Gelukkig deelde de thuisploeg enigszins in de malaise want ook zij traden aan met een invaller die in beide gevallen vrij gemakkelijk verslagen werd door onze mannen. Daar stond tegenover dat Huissenaren een sterke kopman had die een maatje te groot was voor beide noppenkoningen en leek het bij twee gewonnen wedstrijden te blijven. Uiteraard moet je nooit buiten Jan rekenen en dat bleek ook nu. Hij wist een wedstrijd knap om te draaien na een 2-0 achterstand en toch nog aan het langste eind te trekken. Een winstpuntje dus in een met 7-3 verloren wedstrijd. SKF 7 staat helaas wel onderaan en zullen tegen de iets zwakkere broeders in de poule hun punten moeten gaan halen.

SKF 8 was voortvarend begonnen aan het seizoen in de 4e klasse en hoopte dit een vervolg te geven thuis tegen Treffers (A) 6. Aanvankelijk gingen de teams gelijk op met overwinningen van Ed en Hennie, laatstgenoemde na een 0-2 achterstand, maar de stand werd gelijkgetrokken door een dubbel wat nipt verloren ging en Herman die helaas zijn tegenstander moest feliciteren. Vanaf 2-2 werd echter het gaspedaal ingetrapt door de mannen uit Arnhem en ging het ineens erg hard. Herman kwam er tweemaal niet aan te pas maar ook Ed moest het onderspit delven en Hennie ondanks matchpoints. Gelukkig kon de schade nog enigszins beperkt worden want de laatste twee wedstrijden werden overtuigend binnengehaald door Ed en Hennie waardoor de eindstand werd bepaald op 4-6. SKF 8 staat daarmee voorlopig keurig derde.

SKF 9 is ook nog niet helemaal losgekomen en hebben moeite met het niveau in de 4e klasse. Op bezoek bij GTTC Groesbeek 4 werden de SKF’ers aanvankelijk onder de voet gelopen door de thuisploeg. In de eerste acht(!) wedstrijden was het alleen Gert die een moeizame overwinning boekte. Paul kwam eenmaal zeer dichtbij maar moest een 0-2 voorsprong uit handen geven. Een zware afstraffing dreigde dus maar gelukkig wisten Quirijn en Paul hun laatste potje toch te winnen en zo de stand op 7-3 te zetten. Beste een pittige nederlaag opnieuw dus waarmee SKF 9 nu de laatste plaats in de poule bezet. In de komende wedstrijden komen ze hopelijk wat makkelijker tot hun punten.

SKF 10 vuurt uit alle cilinders in de 4e klasse en stond op standje slopen tegen Rhenus 3. Geholpen door de vertrouwde eigen zaal schoten Ronald, Jie en Bertjan uit de startblokken en namen ze al snel een overtuigende 4-0 voorsprong. Dat Jie daarna een potje nipt verloor schrok de SKF’ers niet af want ze gingen onverminderd door en haalden de ene na de andere wedstrijd binnen. Ze lieten zelfs geen enkel punt meer liggen en deden dat ook nog eens in zeer overtuigende wedstrijden. Een klinkende 9-1 overwinning dus waardoor SKF 10 momenteel fier aan kop gaat in de poule. Over een paar weken komt de nummer 2, ONI 5, op bezoek en zullen we echt zien wat onze mannen en vrouwen kunnen.

Jeugd

Het gecombineerde jeugdteam Trias/SKF 2 speelde in Landelijk C een thuiswedstrijd tegen REGA 1. Kopman Gerian van Roekel beet het spits af, maar was niet helemaal fit en moest met 9-11 in de vijfde zijn tegenstander feliciteren. Ingmar Everhardus wist wel te winnen, waardoor de stand weer gelijk was. Daan van Eldik speelde een spannende eerste wedstrijd waarin elke game met twee punten verschil beslist werd, helaas was het te vaak in het voordeel van de tegenstander: 1-2. Het duo Gerian/Ingmar won het dubbel relatief eenvoudig. Het duel bleef gelijk opgaan, Ingmar verloor zijn tweede wedstrijd terwijl Gerian wel wist te winnen. REGA zette een kleine sprint in, en wist van 3-3 uit te lopen tot 3-6, al was Daan wel weer ongelukkig met een spannende vijfsetter. Gerian wist de laatste wedstrijd nog wel te winnen, waardoor het verlies beperkt bleef tot 4-6. De volgende wedstrijd speelt het team uit tegen Torenstad 1.

SKF 1 speelde in de hoofdklasse tegen Treffers (A) 2. Jorian was de grote man aan Veenendaalse zijde, hij bleef ongeslagen. Hij moest hier wel voor aan de bak, de laatste wedstrijd werd met 13-11 in de vijfde gewonnen. David en Maarten waren iets minder gelukkig, maar wisten wel allebei een punt toe te voegen door een enkelspel te winnen, en wisten ook samen het dubbel winnend af te sluiten. Al met al was het een gelijk opgaande wedstrijd, die daardoor ook geen winnaar opleverde: 5-5. Komende wedstrijd is wederom een thuiswedstrijd, tegen Velp 1.

SKF 2 speelde ook tegen Treffers (A), zij kregen bezoek van het vierde team uit Arnhem. Ruben, Roan en Demi hadden een zware kluif aan de bezoekers, maar liefst zes wedstrijden werd beslist in vijf games, die ook netjes gelijk verdeeld werden. Ruben verloor de eerste wedstrijd nipt in de beslissende game, waarna Roan eenvoudig de stand op 1-1 bracht. Demi moest nog even inkomen en leverde ook haar eerste wedstrijd in. Het dubbel gespeeld door Roan en Demi was enorm spannend, en ging met 12-14 in de vijfde verloren. Roan was net als in zijn eerste wedstrijd veel te sterk, waarna Ruben de stand net niet op 3-3 wist te zetten en in de vijfde game verloor. Vanaf de 2-4 achterstand rechtte SKF 2 de rug, en wist door onder andere drie vijfsetters te winnen de stand volledig om te buigen en zelfs met 6-4 te winnen. De volgende tegenstander is HTTC ’71 1.

SKF 4 speelde hun thuiswedstrijd tegen GTTC Groesbeek 2. Willem en Juda begonnen de wedstrijd en werden beiden verrast door het sterke spel van de bezoekers, waardoor al snel een 0-2 achterstand op de borden verscheen. Juda en Joël zorgden wel meteen voor de ommekeer door in spannende wedstrijden de stand terug te brengen tot 2-2. Dit bleek meteen het kantelpunt van de wedstrijd en SKF 4 stootte door en wist zelfs een 6-2 voorsprong te pakken door overwinningen van Willem, Joël en tweemaal het dubbel. Juda kwam in zijn laatste wedstrijd tekort, Joël wist nog wel zijn laatste wedstrijd te winnen en daardoor de 7-3 eindstand op het bord speelde. Een knappe prestatie van Joël, die ondanks dat hij zich niet lekker voelde wel een hattrick kwam scoorde. Komende wedstrijd komt Treffers (A) 5 op bezoek.

SKF 5 speelde ook tegen GTTC Groesbeek, zij speelden tegen het derde team. Het bleek een snelle wedstrijd te worden waarin zeven wedstrijden in drie games werden beslist. Hans was zoals wel vaker de grote man en won eenvoudig zijn twee wedstrijden. Simme, Julian en Yarra waren minder gelukkig en kwamen nog iets tekort tegen de sterke tegenstanders. Doordat ook de duo’s Hans/Julian en Simme/Yarra niet de dubbels wisten te winnen, werd een 2-8 nederlaag geleden. Volgende keer staan een thuiswedstrijd tegen Revanche 3 op het programma.