(Voor)laatste speelronde: de competitie loopt ten einde, wie eindigt waar?!

Landelijke senioren

De dames van FysioScheepje/SKF 1 speelden hun laatste reguliere wedstrijd in de eredivisie tegen VTV 1 uit Nieuwegein. Waar het doel van play-offs behalen al was bereikt, moest er nog gestreden worden om de 3e plaats in de eindrangschikking die een gunstigere loting oplevert voor de beslissingswedstrijden. Het voordeel voor SKF was dat de concurrent, AnytimeFitness/Westa 1, op vrijdag al tegen VTV had gespeeld en met maar liefst 7-0 had verloren. Hierdoor waren de dames voorafgaand aan hun wedstrijd tegen VTV al verzekerd van de 3e plaats. Uiteraard wilden ze wel een goede wedstrijd afleveren en Brenda Vonk gaf het goede voorbeeld door meteen knap haar eerste wedstrijd te winnen. Voor de pauze konden zowel Marlotte Staps als Melanie Bierdrager hun wedstrijden niet in winst omzetten en stond het halverwege 2-1. Na de pauze kon SKF zich helaas niet meer oprichten en gingen alle resterende wedstrijden naar de thuisploeg. Melanie kwam nog wel heel dichtbij in haar tweede wedstrijd maar moest na vijf games haar tegenstandster toch feliciteren. Ondanks de ruime nederlaag van 6-1 veranderde dit niets aan de eindstand in de poule of de planning in de beslissingswedstrijden: op 12 december speelt SKF 1 uit tegen VTV (N) 1 in de halve finales van de eredivisie.

De mannen van AutoJ.deGooijer/SKF 1 speelden hun tweede wedstrijd in de play-downs thuis tegen Avanti 1 uit Hazerswoude-Dorp. Ondanks dat de wedstrijden gespeeld werden in een troosteloze ambiance en er voor SKF niets op het spel stond, was er voor de gasten wel degelijk iets om voor te spelen: handhaving. Aangezien de reguliere wedstrijd tussen beide ploegen geëindigd was in 7-0 voor SKF was elk punt er nu een voor de bezoekers. SKF begon goed met een regelmatige overwinning van Pieter van den Berg. Vervolgens wist oudgediende Martin Groenewold SKF’er Peter van Iwaarden te verschalken en zo Avanti op gelijke hoogte te brengen. Nog voor de pauze wist Erik Verzijl ook zijn wedstrijd te winnen en bracht hij de thuisploeg daarmee weer op voorsprong. Na de pauze bleek Groenewold opnieuw een lastige horde en trok hij met 12-10 in de vijfde game nipt aan het langste eind tegen Pieter. Erik en Peter wisten daarna hun wedstrijden overtuigend te winnen waardoor de zege in elk geval veilig gesteld was. Het dubbel ging zoals zo vaak dit seizoen niet naar SKF. Weliswaar spannend en close maar het punt ging naar Avanti. Een 4-3 eindstand dus waarmee de heren van SKF zich definitief hebben gehandhaafd in de 1e divisie. Voor Avanti is handhaving nog altijd mogelijk. Volgende week is de laatste wedstrijd in de play-downs, uit tegen Scyedam 1.

Voor SKF 2 kan de competitie niet snel genoeg afgelopen zijn. Personele problemen gedurende het seizoen, alsmede een zeer zware poule hebben eraan bijgedragen dat er niet veel eer te behalen is in de meeste wedstrijden. Zo ook nu mochten de al gedegradeerde heren op bezoek bij Buitenpost 1 in Friesland. Een verre reis die ook nog eens tot gevolg had dat geen enkele wedstrijd in winst kon worden omgezet. Jeffrey Vonk, Thijs van den Berg en Ricco Gerritsen lieten hun, naar verluidt, dit niet deren en dronken maar een biertje extra. Voor Buitenpost waren de punten meer dan welkom, zij kunnen zich door deze uitslag toch gaan handhaven in de 2e divisie. Komende zaterdag is de laatste wedstrijd thuis tegen regiogenoot BIT.NL. Zij zijn nog in de race om het kampioenschap samen met twee andere teams. Het belooft dus een spannende ontknoping te worden.

SKF 3 is helaas gedegradeerd uit de 3e divisie maar de heren, en dame, hebben dit seizoen wel laten zien op dit niveau mee te kunnen. De voorlaatste wedstrijd was er voor hun eentje uit tegen mededegradant VeerhuisWessem/Westa 2 en dus een mooie kans om opnieuw te laten zien op niveau te zijn. Xijin Zheng, Jorai Hessing en invaller Niels Bremer deden dat met een keurig 5-5 gelijkspel. Xijin en Jorai wonnen beiden tweemaal en ook het dubbel ging, voor het eerst dit seizoen, naar de gasten uit Veenendaal. Jorai kwam in zijn derde wedstrijd helaas net tekort in een spannende vijfsetter. Invaller Niels kon helaas niet tot scoren komen maar verdient wel de lof: hij speelde zijn vijfde(!) wedstrijd van de week. Wat een toewijding!
SKF 3 staat na dit gelijkspel voorlaatste in de 3e divisie en spelen komende zaterdag nog thuis tegen koploper BIT.NL uit Ede.

Afdelingssenioren

SKF 4 besloot de apotheose van hun 1e klasse poule nog even uit te stellen. Komend weekeinde spelen zij zowel op vrijdag als op zaterdag een wedstrijd en wordt daarmee beslist of ze het kampioenschap binnen kunnen halen.

De heren van SKF 5 hadden nog een paar wedstrijden tegoed en speelden daarom deze week twee keer. Eerst op donderdag thuis tegen BIT.NL. De punten waren hard nodig voor Juul, Marc en Niels die voorafgaand aan deze wedstrijd op de laatste plaats stonden. Een spannende wedstrijd ontspon zich en veel close games en vijfsetters later wees het scorebord een gelijkspel aan. Juul bewees wederom de kopman te zijn en won knap al zijn drie partijen. Niels, ook goed in vorm, kon daar twee punten aan toevoegen. Marc kon helaas geen wedstrijd op zijn naam schrijven ondanks een 2-0 voorsprong in zijn eerste wedstrijd. Ook het dubbel ging naar de gasten waardoor 5-5 de eindstand was. Eigenlijk niet genoeg punten met het vooruitzicht van een wedstrijd tegen koploper Akris de volgende avond. Het verschil tussen de nr. 1 en nr. 6 in de poule werd pijnlijk duidelijk toen de gasten alle punten meenemen naar huis: 0-10. SKF 5 staat hiermee na 9 wedstrijden op een laatste plaats in de 2e klasse en is directe handhaving uit het zicht verloren. De laatste wedstrijd tegen Revanche kan nog wel een 5e plaats opleveren. Hier zullen de mannen uiteraard alles aan doen!

SKF 6 speelt midweeks hun laatste wedstrijd in de 3e klasse. Een onvervalst kelderduel moet hier gaan beslissen of de heren laatste of enalaatste zullen eindigen.

SKF 7 is reeds klaar in de 4e klasse. Vanwege slechts 5 teams in de poule hebben zij maar 8 wedstrijden hoeven spelen. In de eindrangschikking hebben zij een keurige 2e plaats behaald.

De heren van SKF 8 speelden hun voorlaatste wedstrijd in de 4e klasse thuis tegen koploper Hutaf. Net als in de meeste wedstrijden dit seizoen was ook nu het verschil vrij groot. Toine was wel weer in staat wedstrijden te winnen, twee om precies te zijn. Marnix en Martijn bouwen de spanning nog even op als het gaat om wanneer hun eerste winstpartij gaat komen. Een eindstand van 2-8 dus in het voordeel van de bezoekers. Wellicht zal er in de laatste wedstrijd dan vuurwerk gaan komen wanneer SKF 8 op bezoek gaat bij de Treffers in Arnhem. Deze ploegen staan samen onderaan en dat zal vast en zeker een spannende wedstrijd opleveren.

Jeugd

Het eerste jeugdteam van SKF koerst onbedreigd af op het kampioenschap in landelijk B. Door de ruime voorsprong op de concurrentie was het ook niet zo erg een keer met z’n tweeën op pad te moeten. Bastian Ramakers en Nyncke de Knegt moesten het klusje samen klaren en deden dit met verve. Bastian bleef voor de zoveelste keer dit seizoen ongeslagen en ook Nyncke liet haar goede vorm zien door twee partijen te winnen. Het dubbel was met afstand de spannendste pot van de dag en werd uiteindelijk in Veenendaals voordeel beslist met 17-15 in de vijfde game. Een 4-6 overwinning dus waarmee de voorsprong op de nr. 2, StiphoutValkenswaard 1, nu 16 punten bedraagt. Zij zijn ook de tegenstander in de komende thuiswedstrijd.

Op zaterdagochtend vervolgde het 2e jeugdteam van SKF de strijd om het kampioenschap in de hoofdklasse met een wedstrijd tegen Litac. De vorige keer werden alle punten behaald in dit onderlinge duel, de opdracht voor nu was uiteraard dezelfde. Helaas kon dat kunststukje niet herhaald worden en moest één puntje worden toegegeven. Niels en Toine bleven wederom ongeslagen, Manuel won tweemaal en het dubbel was ook voor SKF. Een 9-1 uitslag dus die gepareerd werd door concurrent BIT.NL waarmee beide ploegen na 8 wedstrijden met exact evenveel punten bovenaan staan. De laatste twee wedstrijden moeten gaan uitwijzen of het kampioenschap en daarmee promotie naar landelijk C haalbaar is.

SKF 3 gaat gedurende het seizoen steeds beter spelen en steeds meer punten halen. Deze keer was TCB uit Beuningen aan de beurt om op bezoek te komen bij Gerian, Stan en David. Gewonnen werd er ook door het drietal, met 6-4 om precies te zijn. Gerian en Stan wonnen beiden één keer, David won maar liefst twee keer en ook beide dubbels gingen naar de thuisploeg. De jongens staan door deze keurige overwinning voorlopig op een derde plaats in de 2e/3e klasse. De tweede plaats is nog in zicht.

Het kampioenschap in de 4e klasse kan SKF 4 nauwelijks meer ontgaan, desondanks was de wedstrijd tegen nr. 2 Revanche in de poule een leuke. Veel spannende games en een aantal wedstrijden die pas in de vijfde game werden beslist zorgden uiteindelijk voor een gelijkspel tussen beide teams. Daan wist heel knap al zijn vier wedstrijden te winnen, Lars was helaas niet zo gelukkig en moest vier keer zijn tegenstander feliciteren. De beide dubbels werden verdeeld en gingen één keer naar SKF en één keer naar Revanche. Door dit resultaat staat SKF 4 maar liefst 15 punten los aan kop en kan in de volgende wedstrijd de (kinder)champagne ontkurkt worden!

SKF 5 is ook nog in de race voor het kampioenschap in de 4e klasse, al gaat dat wellicht iets lastiger worden. Om kans te maken moesten er uiteraard zoveel mogelijk punten gehaald worden in de thuiswedstrijd tegen Shot uit Wageningen. De start was veelbelovend met vier winstpartijen in het enkelspel. Daarna kwam de klad er helaas een beetje in en kon de overwinning net over de streep getrokken worden: 6-4. Matthew was uiteindelijk de meest gelukkige met drie overwinningen. Marijn won tweemaal en ook een van beide dubbels werd door SKF binnen gehaald. Na deze uitslag staat SKF 5 nog wel aan kop, zij het met een wedstrijd meer. De laatste wedstrijd zal dus moeten gaan uitwijzen of ook hier de bloemen uitgedeeld kunnen gaan worden.