Verslag eerste competitieronde voorjaar 2024

Landelijke senioren

Heren 2

Vos Occasions/SKF 2, net als vorig seizoen uitkomend in de 2e divisie, trapte hun seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Smash (M) 1 uit Monster. Het doel is net als afgelopen seizoen om handhaving af te dwingen, en er werd meteen een goede stap richting dit doel gezet. Erik Verzijl en Jeffrey Vonk zorgden voor een vliegende start door beiden in drie games af te rekenen met respectievelijk Dick Voois en Sander Kuyvenhoven. Jeffrey van Eek en Jorai Hessing begonnen ook sterk. Jeffrey rekende met 3-0 af van Ron Vollebregt, Jorai was met 3-1 Kelvin Heemstra de baas. Terwijl Erik eenvoudig in drie games met Sander afrekende, had Jeffrey Vonk het een stuk lastiger tegen Dick. Na een 0-2 4-8 achterstand kwam echter de ommekeer. De wedstrijd kantelde, en Jeffrey zette toch nog de 6-0 op het scorebord. Jeffrey van Eek zorgde ervoor dat er minimaal een overwinning geboekt werd door met een 3-0 overwinning de 7-0 op het bord te zetten. Toen was het zaak om de overwinning zo groot mogelijk te maken. Dit bleek niet zo gemakkelijk, Jorai speelde een lastige wedstrijd. Een 2-0 voorsprong op Ron werd teruggebracht tot 2-2, maar Jorai begon de beslissende game scherp en wist telkens een marge van een paar punten te houden, waardoor ook de 8-0 op het bord verscheen. Erik bouwde de voorsprong nog verder uit met een overwinning op Kelvin en bleef door de 3-0 overwinning zonder gameverlies. Sander zorgde ervoor dat een totale blamage voor de uitploeg werd voorkomen, hij was te sterk voor Jeffrey van Eek. Nadat ook Jeffrey Vonk zijn hattrick voltooide en Jorai ondanks goed spel zijn meerdere moest erkennen in Dick, was het aan het duo Erik/Jeffrey om het elfde punt in de wacht te slepen. De SKF’ers kwamen ondanks hun goede prestaties in het enkelspel niet in de wedstrijd, waardoor er uiteindelijk een prachtige 10-3 stand op het bord kwam te staan. Komende zaterdag zal het team proberen de goede start voort te zetten in de uitwedstrijd tegen Never Despair 1 in ’s-Hertogenbosch.

Heren 3

Voor SKF 3 werd het nieuwe seizoen in de 3e divisie afgetrapt met een thuiswedstrijd tegen Alexandria ’66 3. Voor het gepromoveerde team 3 zal het een pittig seizoen worden en dus was het een meevaller dat de twee sterkste tegenstanders niet meededen. Dit gaf perspectief op een goede overwinning. Al snel was duidelijk dat een flinke zege ook weleens werkelijkheid kon gaan worden. Edwin en Brenda Vonk wisten hun eerste potje vrij gemakkelijk binnen te halen en even later wist ook Eric Bruinekreeft, zij het met wat meer moeite, de voorsprong verder uit te breiden. Gert Albers had geen fijne openingswedstrijd, gezien het spel van zijn tegenstander, maar liet helaas wel matchpoints onbenut. Dit bleek uiteindelijk het enige smetje op de middag want de SKF’ers stoomden door en wisten de ene na de andere wedstrijd binnen te halen. Eric wist zelfs nog een keer na een 0-2 achterstand te winnen en ook het afsluitende dubbel werd na een 0-2 achterstand nog binnengehaald. Een dikke 12-1 overwinning dus om de competitie mee af te trappen en in de strijd tegen degradatie zijn dat hele lekkere punten. Komende zaterdag wacht een uitwedstrijd tegen Never Despair 2. Hopelijk kunnen de SKF’ers hun goede vorm daar doortrekken.

Dames 2

Het tweede damesteam trapte hun seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Het Markiezaat 3. Marga van den Andel beet het spits af, en pakte zonder veel moeite de eerste twee games. De derde game ging nipt verloren, maar Marga was erop gebrand het seizoen sterk te beginnen en wist een 3-1 overwinning te boeken. Christa van Rooijen-Meffert kon dit kunstje helaas niet nadoen. Op een 1-1 stand werd de derde game nipt met 11-13 verloren, waarna haar verzet gebroken was en de vijfde game ruimschoots verloren ging. Jie Chen zorgde ervoor dat de voorsprong weer werd gepakt, door met 3-0 te winnen. De 2-1 voorsprong werd uitgebouwd, het dubbel Marga/Christa won met 3-1, waarna Christa en Marga beiden wederom wisten te winnen. Er kwam even zand in de motor, doordat Jie tekortkwam en Christa helaas haar wedstrijd moest opgeven. Het slotakkoord was weer voor de Veenendaalers, Jie en Marga wisten weer te winnen. Hierdoor scoorde Marga een hattrick, en is de eerste overwinning met de 7-3 uitslag een feit. Komende zaterdag gaan de dames op bezoek bij Het Markiezaat, waarvan dan het tweede team de tegenstander is.

Afdelingssenioren

SKF 5, uitkomend in de 1e klasse, begon afgelopen vrijdag al aan het seizoen, thuis tegen Slagvaardig 1 uit Rheden. De wedstrijd werd afgetrapt door de teruggekeerde Marco Frederiks die er meteen maar een vijfsetter tegenaan gooide. Helaas ging die verloren maar het bleek een opmaat voor een zeer succesvolle avond. Rob en Maickel wonnen namelijk hun eerste enkel wel en nadat ook het dubbel was binnengehaald stond het al 3-1 voor de thuisploeg. Nadat Rob ook z’n tweede wedstrijd nipt wist te winnen zorgden Marco en opnieuw Maickel voor een 6-1 tussenstand. Even leek het erop dat ze helemaal door zouden trekken maar Rob moest na een voorsprong zijn laatste wedstrijd toch aan de tegenstander laten en ook Maickel lukte het niet om de hattrick te voltooien. Het slotakkoord was toch voor de Veenendaalers doordat Marco de laatste pot pakte en zo openden zij het seizoen met een keurige 7-3 overwinning. Hierdoor melden zij zich meteen bovenin.

SKF 7 speelt dit seizoen in de 2e klasse en begon thuis tegen ETAC’80 1. Basisspelers Gerry-Ellen, Ad en Barend stonden weliswaar goed getraind aan de start maar moesten al snel hun meerdere erkennen in de tegenstanders uit Elst. De eerste vier wedstrijden gingen namelijk allemaal met 0-3 verloren. Gelukkig pikten ze het niveau na de dubbel op want Ad sleepte een vijfde game uit een aanvankelijk kansloos duel en kwam in die beslissende game zelfs met 5-0 voor. Helaas was deze partij toch niet aan hem besteed en moest hij alsnog zijn tegenstander feliciteren. Het vuur was echter wel aangewakkerd want Gerry-Ellen lukte het vervolgens wel om een potje te winnen tot grote vreugde van haar en het team. In het restant van de wedstrijd waren zowel Barend als Ad nog een keer dichtbij maar beiden moesten ze na vijf games toch het onderspit delven. Een ruime 1-9 nederlaag dus waarmee het seizoen niet lekker gestart is. Volgende week een nieuwe kans.

SKF 8, uitkomend in de 4e klasse, mocht meteen de auto in en speelde de eerst wedstrijd tegen TN 10 in Nijmegen. Aanvankelijk ging de wedstrijd gelijk op met Ed en Hennie die hun eerste wedstrijd pakten maar de stand weer gelijkgetrokken werd door een verliespartij van Sytze en het dubbel. Hierna werd het gaspedaal echter ingetrapt door de Veenendaalers want plotseling werden de overwinningen aan elkaar geregen. Wat heet, de laatste zes wedstrijden werden zelfs allemaal door SKF gewonnen en slechts eenmaal hoefde daar een beslissende game aan te pas te komen. Een hele dikke 2-8 zege dus waardoor SKF 8 meteen meedoet voor de pegels. Gezien hun statuur moet het kampioenschap ook wel het doel zijn dus we gaan de verrichtingen nauwgezet volgen.

SKF 9, ook spelend in de 4e klasse, had net als team 7 een delegatie uit Elst op bezoek: ETAC’80 2. Ook deze mannen bleken heel sterk te zijn voor onze SKF’ers. Zowel Iyad als Gina en Quirijn moesten de eerste wedstrijd aan hun tegenstander laten en pas bij het dubbel kwam de thuisploeg op het bord. Helaas was dat niet genoeg om de Veenendaalers over het dode punt heen te helpen want in de enkelpartijen waren de tegenstanders vaak net even sterker. Pas in wedstrijd 7 lukte het Quirijn wel om daar verandering in te brengen en hij prikte het tweede puntje erbij. Diezelfde tegenstander werd vervolgens ook nog verslagen door Iyad waarmee de eindstand werd bepaald op 3-7. Duidelijk een niveautje hoger dan vorig seizoen en we gaan dus zien wat het team waard is.

SKF 10, ook de 4e klasse bevolkend, beleefde een zorgeloze openingsavond. Thuis tegen Revanche 3 lieten Bertjan, Ronald en Christa zien wel raad te weten met dit niveau. De start was nog niet eens zo denderend want ondanks een vlotte 2-0 voorsprong door winstpartijen van Bertjan en Ronald was het even zo snel alweer 2-2 doordat Christa een potje moest inleveren en ook het dubbel verloren ging. Hierna ging het echter wat soepeler want toen Ronald en Bertjan SKF opnieuw op voorsprong hadden gezet drukte Christa nu ook door en wist het team zelfs vier wedstrijden op rij te winnen. Bij een 6-2 voorsprong was Christa opnieuw kansrijk in haar laatste wedstrijd maar twee nipt verloren games dwongen haar toch spreekwoordelijk op de knieën. Bertjan zorgde nog wel voor een mooie afsluiter en bepaalde zo de stand op 7-3. SKF 10 staat er dus meteen mooi tussen bovenaan de ranglijst.

SKF 11, evenals een aantal voorgangers ook in de 4e klasse uitkomend, begon uit tegen Arena 1 in Nijmegen. Voor Hans, Marnix en Gert bleek dit een koude douche want de Nijmegenaren bleken een stukje sterker dan zij. Hans had nog wel het eerste punt meteen binnengehaald maar vervolgens was het woord aan de thuisploeg en werd de ene na de andere partij door hen gewonnen. Een heel aantal ook met een dusdanig dikke uitslag dat we niet kunnen spreken van hele kansrijke wedstrijden. Pas bij een stand van 7-1 was het, opnieuw, Hans die zich liet gelden. Hij haalde zijn tweede partij van de avond binnen en zorgde dat de nederlaag werd beperkt tot 8-2. Geen goede start dus voor de SKF’ers die meteen flink aan de bak zullen moeten.

Jeugd

Het gecombineerde jeugdteam Trias/SKF 2 ging in Landelijk C op bezoek bij het gecombineerde team TVO/Hutaf 2. Daan van Eldik trapte af, en waar we gewend zijn dat hij een 2-0 achterstand ombuigt tot een overwinning, was het ditmaal Daan die bijna een 2-0 voorsprong uit handen gaf. In de vijfde game was het momentum weer aan zijn kant, waardoor toch de perfecte start werd gerealiseerd. Gerian van Roekel maakte het minder spannend, hij won eenvoudig in drie games. Ingmar Everhardus moest het eerste punt inleveren na een 3-1 verlies. Waar de thuisploeg hoopte voort te bouwen op hun eerste punt, was het Trias/SKF 2 die andere plannen had. Het duo Daan/Gerian won het dubbel, waarna alleen Daan nog een verliespartij moest noteren. Ingmar had hier wel eenmaal een verlenging in de vijfde game voor nodig, hij wist deze game met 10-12 te winnen. Gerian was de speler van de dag, hij leverde geen enkele game in. Door de 2-8 overwinning staat Trias/SKF 2 meteen bovenaan, deze plek zullen ze proberen vast te houden in de thuiswedstrijd tegen REGA 1 aankomende zaterdag.

Het eerste jeugdteam speelde in de hoofdklasse hun eerste wedstrijd tegen TIAN 1. De eerste wedstrijd, gespeeld door Lars, bleek meteen een hele spannende. De eerste vier games werden telkens met twee punten verschil beslist, maar helaas was Lars in de vijfde game net niet scherp genoeg en moest zich gewonnen geven. Even leek het erop dat ook David in de vijfde game ging verliezen, alleen was hij wel meteen messcherp en was oppermachtig. Hielke had maar vier games nodig om zijn eerste wedstrijd winnend af te sluiten. In het dubbel speelde het duo Lars/David wederom een ontzettend spannende wedstrijd, en jammer genoeg was het weer de thuisploeg die er nipt met de overwinning vandoor ging. Ook na het dubbel ging het gelijk op, maar waren alleen Lars en Hielke nog eenmaal succesvol, waardoor het seizoen begonnen is met een nipte nederlaag. Komende zaterdag hoopt het team de eerste overwinning te boeken in de thuiswedstrijd tegen Treffers (A) 2.

In de 3e klasse speelde SKF 3 een uitwedstrijd tegen Zevenaar 1. Ezra, Lucas en Lars hadden op de heenweg grootste plannen, die allemaal waargemaakt werden. Maar liefst zeven wedstrijden werden in drie games beslist in het voordeel van onze SKF’ers. Ezra en Lucas begonnen flitsend met twee eenvoudige 0-3 overwinningen, waarna Lars dit goede voorbeeld volgde. Lucas moest wel na een 1-2 voorsprong zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander, maar dit deerde de Veenendaalers niet. Beide dubbels (Lucas/Ezra en Ezra/Lars) werden gewonnen, waarna Lars (tweemaal) en Ezra en Lucas (beiden eenmaal) de stand uitbouwden naar 1-9. Door de overwinning gaat SKF 3 meteen aan kop, de plek die ze zullen proberen te behouden aankomende zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Hercules 1.

Eveneens in de 3e klasse speelde SKF 4 hun uitwedstrijd tegen Zevenaar 2. Geïnspireerd door het spel van het naast hen spelende SKF 3, wist het ongenaakbare duo Joël/Willem dit zelfs te overtreffen. Maar één wedstrijd bleek echt spannend, in het tweede dubbel waren de volle vijf games nodig. Het enige gameverlies verder werd geleden door Willem, al was het wel een regelmatige 1-3 winstpartij. In alle andere wedstrijden kwamen Joël en Willem geen moment in de problemen. Na een snelle wedstrijd ging de volle mep punten mee terug naar Veenendaal en blijft SKF 4 zonder puntverlies. Komende zaterdag hoopt het team de goede start voort te zetten in de thuiswedstrijd tegen GTTC Groesbeek 2.

Het viertal van SKF 5 ging in de 4e klasse op bezoek bij Trumelo 1. Net als SKF 3 en 4 kende SKF 5 een vliegende start van het seizoen. Julian begon met een lastige overwinning in vijf games, terwijl Daan, Hans en Simme minder problemen kenden. Doordat beide dubbels (Julian/Daan en Hans/Simme) ook eenvoudig gewonnen werden stond er binnen mum van tijd een 0-6 voorsprong op de borden en was de enige vraag nog hoe dik de overwinning zou uitvallen. Daan, Hans en Simme vergrootten de stand eenvoudig tot 0-9, waarna het aan Julian was om het team een foutloze start te bezorgen. Dit lukte jammer genoeg niet, maar een 1-9 overwinning is alsnog een prachtige start van het nieuwe seizoen. Komende zaterdag staat een thuiswedstrijd tegen GTTC Groesbeek 3 op het programma.