Tweede competitieronde. Thuisvoordeel?

Landelijke senioren

De dames van FysioScheepje/SKF 1 trapten hun eredivisieseizoen afgelopen zaterdag af tegen DHC 1 uit Delft. Van tevoren werd gehoopt een ruime overwinning en na de eerste paar wedstrijden zag het er al rooskleurig uit. Melanie Bierdrager won eenvoudig haar eerste wedstrijd, waarna ook Brenda Vonk een regelmatige overwinning boekte. Aan de kant van DHC was een van de dames geblesseerd geraakt tijdens het inspelen en kon zodoende niet in actie komen. Hierdoor speelde Brenda meteen ook haar tweede partij; deze keer had ze wat meer moeite met haar tegenstander. Pas in de vijfde game kon ze het verschil maken. Vervolgens kwam Xijin Zheng, pas voor het eerst deze dag, in actie. In een ware kraker met meerdere matchpoints tegen trok ze nipt aan het langste eind en wist zodoende puntverlies te voorkomen. Doordat het dubbel Melanie/Brenda met duidelijke cijfers won stond uiteindelijk de gewenste dikke uitslag van 7-0 op het scorebord. Een goede start van de competitie dus. Over twee weken spelen de dames een thuiswedstrijd tegen deBoer Taverzo 1 uit Zoetermeer.

De heren van AutoJ.deGooijer/SKF 1 wilden na het onverwachte verlies van vorige week in een thuiswedstrijd de eerste overwinning van het seizoen in de 1e divisie boeken. Tegenstander was Tempo-Team 2 uit Amsterdam met SKF’er Melanie Bierdrager in de gelederen, zij speelde dus twee wedstrijden achter elkaar. Voor SKF trapte Pieter van den Berg af tegen Melanie. Een regelmatige overwinning voor Pieter was de uitslag. Vervolgens kwam Peter van Iwaarden in actie tegen invaller Joel Nabarro. Vrij verrassend verloor Peter in drie games. Doordat Erik Verzijl vervolgens in een spannend duel ook verloor, van Marco van Elferen, stond het 1-2 in de pauze. Na de korte onderbreking versloeg Pieter invaller Joel met ruime cijfers, waarna een spannend slotstuk van de wedstrijd volgde. De resterende drie wedstrijden werden allemaal in de vijfde game beslist. Erik won nipt met 12-10 in de beslissende game van Melanie. Peter verloor in vijf games na een 2-0 voorsprong waarin 5 matchpoints onbenut bleven voor de SKF’er. Op een 3-3 tussenstand ging het dubbel om de winst: Pieter/Erik trokken in een heen en weer golvende wedstrijd uiteindelijk in de vijfde game aan het langste eind. Een 4-3 overwinning dus, die voor SKF toch enigszins tegenviel gezien het wedstrijdverloop. Over twee weken komt kampioenskandidaat en koploper Scylla 1 uit Leiden op bezoek, een heuse kraker dus.

Vos Occasions/SKF 2 speelde hun eerste thuiswedstrijd tegen Taflan 1 uit Langenboom. Tegen dit op papier zwakke team zat een goede uitslag er zeker in. De mannen begonnen ook voortvarend: Ricco Gerritsen, Jeffrey Vonk en Edwin Vonk wonnen hun eerste wedstrijd allemaal vrij eenvoudig. Het dubbel Ricco/Jeffrey daarentegen had meer voeten in de aarde, een 1-2 achterstand werd omgebogen tot een 11-9 overwinning in de vijfde game. Na het dubbel kwamen de overwinningen opnieuw vrij makkelijk, elke wedstrijd werd in maximaal vier games beslist. Alleen bij een stand van 8-0 in het voordeel van de Veenendaalers moest Edwin zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Bij dit puntverlies bleef het, aangezien Ricco in de laatste wedstrijd nog een punt voor de thuisploeg in de wacht sleepte. Een prachtige 9-1 overwinning dus, waarmee de heren zich aan kop nestelen van de 3e divisie. Over twee weken staat een thuiswedstrijd tegen Hilversum 3 op het programma.

De dames van SKF 2 wilden hun goede start van de competitie een vervolg geven in de thuiswedstrijd tegen TT Nijmegen 1 en traden aan in dezelfde formatie als vorige week. Kopvrouw Gerry-Ellen Blankestijn trapte af met een regelmatige overwinning, waarna Anna Seekles dit goede voorbeeld volgde en ook haar eerste wedstrijd binnenhaalde. Jie Chen was vervolgens in een spannende wedstrijd net niet opgewassen tegen haar tegenstandster. Dit was een inleiding van een reeks close wedstrijden, waarbij het dubbel Gerry-Ellen/Anna in vijf games de kant van de thuisploeg opviel en Anna meteen daaropvolgend met 11-9 in de vijfde game de volgende spannende wedstrijd binnensleepte. In het restant van de wedstrijd bleken Gerry-Ellen en Anna te sterk voor de tegenstanders en wonnen zodoende al hun drie wedstrijden. Jie was in haar laatste wedstrijd nog eenmaal dichtbij, maar moest zich wel gewonnen geven, opnieuw in de vijfde game. Deze mooie 7-3 overwinning zorgt ervoor dat SKF 2 voorlopig eerste staat in de 2e divisie. Over twee weken staat voor de dames een thuiswedstrijd tegen Trias 2 op het programma.

Afdelingssenioren

SKF 3 speelde op zaterdag een thuiswedstrijd tegen Cevelum 1 in de hoofdklasse. Na de winst van vorige week was het doel uiteraard om die goede lijn door te trekken in eigen huis. Voor SKF stonden Jorai, Jeffrey en jong talent Bastian in de basis. Laatstgenoemde kon zijn debuut in de hoofdklasse helaas niet opluisteren met een winstpartij ondanks prima gespeelde wedstrijden. Aanvoerder Jorai deed dit wel, tot tweemaal toe zelfs, maar was ongelukkig in zijn verloren wedstrijd waarin meerdere matchpoints onbenut bleven. Jeffrey won eenmaal en zat ook nog dicht tegen z’n tweede aan. Er zat meer in dus, maar de harde cijfers aan het eind zijn wel leidend en die luidden 3-7. Cevelum meldt zich daardoor aan kop en SKF zal in de volgende thuiswedstrijd hopelijk een beter resultaat neer kunnen zetten.

SKF 4 speelde afgelopen vrijdag z’n eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Hutaf 1. De thuisploeg trad voor deze wedstrijd in de hoofdklasse aan met bekende gezichten: Thijs, Jan en Andre. Het was een spannend treffen wat onderstreept werd met vier wedstrijden die in de vijfde game beslist werden, behoorlijk wat games met twee punten verschil en wedstrijden die beide kanten op konden vallen. Toch bleek Andre een niet te nemen horde voor de gasten, hij won al zijn 3 wedstrijden. Thijs won eenmaal. Jan kon helaas geen punten aan het totaal toevoegen. Het dubbel Andre/Thijs werd nipt binnen gehaald waardoor een 5-5 eindstand het resultaat was. Beide ploegen konden hier uiteindelijk wel tevreden mee zijn. SKF 4 bezet hiermee voorlopig een keurige plek in de middenmoot.

SKF 5 was na de oorwassing van vorige week, waarin geen punten werden behaald, wel toe aan wat eerherstel. Tegenstander in eigen huis was TIAN, een ploeg die wel heel goed begonnen was aan dit seizoen in de tweede klasse. De drempel werd meteen geslecht toen Niels met 15-13 in de vijfde game de eerste wedstrijd naar zich toe trok. Vervolgens ontspon zich een wedstrijd waarin telkens een van beide spelers duidelijk iets sterker was dan zijn tegenstander. Het resultaat was dat de punten keurig netjes verdeeld werden en er een 5-5 op het bord verscheen aan het eind van de avond. Aan de zijde van SKF wonnen Niels en Juul tweemaal en was het dubbel Niels/Juul ook succesvol. Adrie kon helaas geen aanspraak maken op een overwinning. SKF 5 bezet nu de vijfde plaats maar heeft de twee sterkste ploegen gehad. De verwachting is dan ook dat er in de komende weken wel een beetje naar boven gekeken kan worden.

De mannen van SKF 7 gingen afgelopen donderdag op bezoek bij ATTV in de hoop hun goede start in de 3e klasse een vervolg te geven. Deze tegenstanders bleken echter een maatje groter en dat resulteerde in een klein verlies voor Hans, Rien en Marnix: 6-4. Marnix had wel een goede avond met twee overwinningen, Hans won eenmaal en het dubbel Hans/Rien zorgde voor het laatste punt. Rien kon in zijn enkels helaas geen overwinning behalen. Na twee wedstrijden staat SKF 7 nu op een 4e plaats wat aan het eind van het seizoen handhaving zou betekenen. Vasthouden dus!

Als laatst van de afdelingssenioren speelde SKF 8 thuis tegen Looping. Het team bestaande uit Manuel, Lauren en Marnix is van zins zich te handhaven in de 4e klasse en daarvoor telt elk punt, zeker tegen het hoger ingeschatte Looping. Lauren trok zich daar niks van aan en liet al zijn tegenstanders in het stof bijten. Manuel deed een duit in het zakje met een overwinning en het dubbel Manuel/Lauren zorgde voor nog een punt. Marnix kon helaas niet meteen nog een potje winnen na z’n goede start van vorige week. Een heel mooi 5-5 gelijkspel dus waardoor SKF 8 er voorlopig keurig voor staat.

Jeugd

Het eerste jeugdteam van SKF speelde in Landelijk A een thuiswedstrijd tegen Assen 1. Ondanks dat de tegenstanders vroeg in de auto waren gestapt en een lange rit achter de boeg hadden bleken zij een maatje te groot voor de SKF’ers: 3-7. Nyncke de Knegt liet wel van zich spreken door twee van haar wedstrijden te winnen. Iris Leskens won eenmaal, Stijn Stellaard kon helaas geen punten bijdragen ondanks dat hij in zijn laatste wedstrijd 2-0 in games voor had gestaan. Het dubbel Nyncke/Iris ging na een 2-1 voorsprong in vijf games verloren. Op papier een ruime nederlaag, maar eentje met meer perspectief voor de thuisploeg dan de cijfers doen vermoeden. Over twee weken volgt een thuiswedstrijd tegen ONI 1; beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken.

Van de jeugdteams die uitkomen in de afdeling ging slechts één team op pad. SKF 4 speelde een uitwedstrijd tegen de Treffers in Arnhem. Na het goede begin van vorige week deden Levi en Maarten en er nu nog een schepje bovenop. Met maar liefst 1-9 werd er gewonnen! Levi won al zijn wedstrijden, alleen Maarten moest één keer zijn tegenstander feliciteren. Een fantastische uitslag dus waarmee zij voorlopig bovenaan staan in de 3e klasse.