Verslag 3e speelronde voorjaarscompetitie 2023

Landelijke senioren

Dames 1

Na de overwinning van vorige week speelden de dames van FysioScheepje/SKF 1 in de eredivisie een uitwedstrijd tegen Scylla 1 in Leiden. Voor SKF begon Brenda Vonk tegen Maaike van de Pavoordt. Na een 2-0 achterstand wist Brenda zich terug te vechten en door drie opeenvolgende games te winnen toch nog de overwinning naar zich toe te trekken. Vervolgens mocht Robin Klomp haar opwachting maken tegen Esmee van Marwijk. Ondanks dat Robin knap een game wist te winnen bleek Esmee toch een maatje te groot: 1-1. Xijin Zheng bracht SKF wederom op voorsprong, ze versloeg Fang Ning Chen Chen. De tweede series van enkelwedstrijden ging het wat moeizamer. Robin nam nog brutaal een 1-2 voorsprong tegen Maaike, maar wist dit niet om te zetten in een overwinning. Nadat Brenda haar tweede enkelpartij ook verloor, speelde Xijin een spannende wedstrijd tegen Esmee. Het kwam aan op een beslissende vijfde game, die in extremis verloren ging met 16-14. De Veenendaalse dames konden door de 4-2 achterstand de wedstrijd niet meer winnen, maar elk punt telt. Doordat het duo Brenda/Xijin in de vijfde game te sterk bleken, werd de eindstand bepaald op een minimaal verlies van 4-3. FysioScheepje/SKF 1 bezet hierdoor de vierde plaats. Komende week staat de zware thuiswedstrijd tegen nummer twee VTV (N) 1 uit Nieuwegein op het programma.

Heren 1

Voor AutoJ.deGooijer/SKF 1 stond er een belangrijk duel op het programma: in Amsterdam tegen Tempo-Team 3, de concurrent voor het kampioenschap in de 1e divisie. Vooraf was het behalen van een kleine overwinning het doel. De wedstrijd begon goed met een regelmatige overwinning van Emanuel Martins Ferreira op John Uyleman, een wedstrijd die ook gewonnen moest worden. Direct daarna al volgde een belangrijke pot tussen kopmannen Rodrigo Escobar Ramirez en Floris Zur Muhlen. Laatstgenoemde was nog ongeslagen en wist dit vast te houden in een duel waarin de marges klein waren en zette SKF hiermee op een 0-2 voorsprong. Vlak voor de pauze was het Daniel Pava die iets terugdeed voor de thuisploeg. Pieter van den Berg kwam er in deze partij niet aan te pas en moest zijn Amsterdamse tegenstander al snel feliciteren.
Na de pauze kwam het mooiste gedeelte van de wedstrijd. Eerst boekte Floris zijn tweede zege, vrij gemakkelijk, op Uyleman en bracht het verschil weer op twee. In een geweldige wedstrijd hierna kwam Emanuel 2-0 voor tegen Pava maar zoals al vaker dit seizoen wist hij deze voorsprong niet vast te houden en leek het duel volledig te kantelen in het voordeel van de thuisspeler. Toch wist de SKF’er het in de vijfde game weer op te pakken en won hij het duel nipt. Alsof dat nog niet genoeg was volgde er na deze wedstrijd opnieuw een spektakelstuk waarin Pieter 2-0 achter kwam tegen Rodrigo en weinig kans meer leek te maken. Het lukte hem echter om zich op te richten en er een vijfde game uit te slepen. In deze beslissende sessie vocht hij zich wederom knap terug uit een 5-9 achterstand en won de game met 11-9. Hiermee was het verzet van de Amsterdammers volledig gebroken; ook het afsluitende dubbel ging namelijk naar SKF en hiermee werd een 1-6 overwinning geboekt. Deze klinkende zege zorgt ervoor dat AutoJ.deGooijer/SKF 1 zich nu nadrukkelijk heeft gemeld voor het kampioenschap en goed op schema ligt. Over twee weken volgt een thuiswedstrijd tegen Scyedam 1.

Heren 2

Vos Occasions/SKF 2 heeft ook als doel om kampioen te worden, in de derde divisie. Op bezoek bij het lager ingeschatte Swift (D) 2 werd dan ook gehoopt op een dikke uitslag. De SKF’ers begonnen uitstekend, met regelmatige overwinningen van Jeffrey Vonk, Erik Verzijl en Jeffrey van Eek, alleen Erik moest een gamepje aan zijn tegenstander Jordi Mulder laten. In het dubbel was het beeld echter anders. Het duo Erik/Jeffrey van Eek kwam niet in hun spel, maar wisten wel in close games een 1-2 voorsprong te pakken tegen het duo Luuk Hijenga/Mees Hulleman. In de vierde game ging het even mis, maar met 11-9 in vijfde werd toch weer een belangrijk punt gepakt. Na het dubbel gingen de SKF’ers door met waar ze gebleven waren: punten pakken. Jeffrey van Eek stond nog wel op een 1-1 10-6 achterstand, maar wist zich knap terug te knokken en de game binnen te slepen. Nadat de vierde game verloren ging maakte hij korte metten met zijn tegenstander, de beslissende game werd met 2-11 gewonnen. Nadat Jeffrey Vonk ook zijn tweede partij wist te winnen, werd het enige punt van de dag verloren. Erik pakte nog wel een 0-1 voorsprong in games, maar de drie daaropvolgende games gingen allemaal naar de uitstekend spelende Mees. De laatste wedstrijden werden allemaal nog gewonnen door de Veenendaalers, waardoor een prima 1-9 overwinning werd geboekt. Door de overwinning bezet Vos Occasions/SKF 2 de gedeelde eerste plaats. Komende week wordt de belangrijke wedstrijd gespeeld tussen concurrent en medekoploper Trias 1 uit Twello.

Dames 2

Dames 2, uitkomende in de 2e divisie, waren na de mooie zege van vorige week vastbesloten om het dit weekend nog eens dunnetjes over te doen, uit tegen Red Stars 1 in Venray. Het duel begon al met een dubbele meevaller omdat de thuisploeg met slechts 2 dames aantrad, waarvan eentje een invaller. Een 0-3 voorsprong dus om te beginnen maar natuurlijk nog genoeg werk aan de winkel om zoveel mogelijk punten te scoren. Hier begon Evelien Tibboel meteen maar mee door Isa Engels nipt in vijf games te verslaan waarna Anna Seekles de score verder uitbreidde met een eenvoudige zege op Mila Cornelissen. Nadat het dubbel Evelien/Anna gemakkelijk gewonnen was en Evelien vervolgens ook geen moeite kende met Mila stond het al 0-7. De laatste wedstrijden waren echter pittiger want Jie Chen moest het onderspit delven tegen Isa en moest vervolgens alle zeilen bijzetten om Mila te verslaan. Dit lukte haar gelukkig wel, met 12-10 in de vijfde game, waardoor het al 1-8 stond. Een nog dikkere overwinning lukte helaas niet want de Venrayse Isa bleek ook voor Anna net een maatje te groot waardoor de einduitslag op 2-8 werd bepaald. Alsnog een prachtige uitslag waarmee de dames voorlopig op de derde plaats staan. Over twee weken volgt de thuiswedstrijd tegen Hutaf 2 wat op de voorlaatste plaats bivakkeert.

Afdelingssenioren

SKF 4 speelde in de 1e klasse een mooie thuiswedstrijd tegen de nummer twee uit de competitie, TN Nijmegen 2. In de basis opnieuw Thijs, Niels en Eric en de heren maakten er een voortvarende start van. Niels moest nog wel in vijf games het onderspit delven in zijn eerste wedstrijd maar dikke overwinningen van Eric en Thijs en het dubbel Thijs/Niels zorgden voor een 4-1 voorsprong halverwege. In de tweede helft waren de bezoekers wel een stukje sterker en was het alleen Thijs nog die z’n wedstrijden wist te winnen. Eric kwam nog dichtbij in vijf games maar moest toch z’n meerdere erkennen. Voor Niels was het geen lekkere avond, hij bleef puntloos. De 6-4 overwinning echter is een mooie uitslag, waarmee SKF 4 de koppositie verstevigd. Ze staan nu 4 punten los en mogen over twee weken tegen Slagvaardig (R) 2, wat de voorlaatste plaats bezet.

SKF 5 speelde in de 2e klasse een thuiswedstrijd tegen Cevelum 4 uit Cuijk. Zonder kopman Rob maar met Jan, Juul en Maarten werd er een heerlijke wedstrijd gespeeld waarin het niveau zeer dicht tegen elkaar aan lag. Maar liefst vijf(!) wedstrijden werden pas in de vijfde game beslist, echter elk van deze wedstrijden werd door de gasten binnengehaald. De eerste helft was nog wel voor de SKF’ers met overwinningen van Jan en Maarten en het dubbel Juul/Maarten. De tweede helft was helaas bijna volledig voor Cevelum wat met name met die vele spannende wedstrijden de punten binnenhaalde. Alleen Juul wist nog eenmaal een pot te winnen en bepaalde zo de eindstand op 4-6. Enigszins geflatteerd maar het zijn wel de harde cijfers. SKF 5 staat hiermee voorlopig derde en mag over twee weken thuis aantreden tegen medekoploper Kracht & Vriendschap 2.

SKF 6, uitkomende in de 3e klasse, heeft kampioensambities en wilde dit thuis tegen TCB 4 nogmaals duidelijk maken. Met Simon, Adrie en Maickel als invaller werd er zeer goed gestart en stond het binnen een mum van tijd 4-0 voor SKF. Ondanks dat Adrie daarna een potje verloor waren de SKF’ers niet van slag en bleven ze de potten overtuigend binnenhalen. Omdat alleen Maickel nog een keer een wedstrijd aan z’n tegenstander moest laten boekte SKF 6 een dikke 8-2 zege. Simon bleef knap ongeslagen, Adrie en Maickel wonnen beiden tweemaal. Door de overwinning staan de SKF’ers fier bovenaan in de poule met een voorsprong van 4 punten op de nr. 2. Over twee weken komt die eerste achtervolger, TTV Ede 9, op bezoek in Veenendaal.

SKF 7 heeft ook wel wat plannen in de 4e klasse en uit tegen MOVC 3 waren Cees, Ed en Hennie vastberaden om alles eruit te halen wat er in zat. Wat heet, alles werd er ook uit gehaald want alle wedstrijden werden gewonnen door de Veenendaalers. Ed moest wel tot tweemaal toe flink aanpoten om in vijf games z’n opponent te verslaan en Cees maakte het zelfs zeer spannend met een 12-10 zege in de vijfde game maar al deze wedstrijden werden keurig netjes gewonnen. Hennie was de stabiele factor en won drie keer gemakkelijk. Een prachtige 0-10 zege dus waarmee SKF 7 meteen de koppositie pakt en twee punten voorsprong heeft op nr. 2 ONI 6. Volgende week maandag is dat ook het affiche in eigen huis.

Jeugd

In de kampioenspoule speelde ons vaandelteam van de jeugd een uitwedstrijd tegen Shot (S) 1 in Soest. In de eerste helft van de wedstrijd kwamen de Veenendaalers net te kort, alleen Bastian Ramakers wist zijn enkelpartij te winnen, Robin Klomp en Stijn Stellaard kwamen nog niet tot scoren. Het dubbel Robin/Bastian was nog wel dichtbij, maar konden net niet de overwinning over de streep trekken. In de tweede helft echter deden de SKF’ers wat terug. Door nog twee overwinningen van Bastian, die daarmee zijn hattrick compleet maakte, en een overwinning van Stijn stond het weer 4-4. Helaas bleef het hierbij, en werd toch nog een minimaal verlies geleden tegen de spelers uit Soest: 6-4. SKF bezet momenteel de vijfde plek en om nog bij de beste vier te komen, wat recht geeft op deelname aan de play-offs, zullen er een paar dikke overwinningen geboekt moeten worden. Dit zal geen makkelijke opgave zijn, maar onze spelers zullen er alles aan doen, te beginnen komende week in een thuiswedstrijd tegen nummer zes De Boer Taverzo 1.

Na een uitstekende start in de hoofdklasse speelde SKF 2 hun derde wedstrijd tegen TVO 2 in Oosterhout. In tegenstelling tot de vorige wedstrijden was de start iets minder voorspoedig. Zowel Gerian en Levi verloren beide in de beslissende vijfde game, waarna ook Maarten zijn tegenstander moest feliciteren. Na de 3-0 achterstand hadden de SKF’ers een kleine opleving door overwinningen van het duo Gerian/Levi in het dubbel, en vervolgens Gerian in zijn tweede enkelwedstrijd. De opleving duurde echter niet lang, want na de twee overwinningen werden geen punten meer behaald. Alleen Maarten en Levi kwamen nog eenmaal dichtbij, maar konden geen punt voor SKF meer in de wacht slepen. De einduitslag werd dus bepaald op een 8-2 nederlaag, waardoor SKF momenteel de tweede plaats gezet. Over twee weken staat de thuiswedstrijd tegen nummer drie Velp 1 op het programma.

In de 1e/2e klasse speelde SKF 3 een uitwedstrijd tegen Revanche 1 in Schaijk. Ook dit team had het lastig in de eerste wedstrijden, waarin Lars en Stan net tekort kwamen. De snelle achterstand werd echter meteen tenietgedaan, door overwinningen van Stan en Jorian, waarna het aan Jorian en Lars was om met het dubbel de voorsprong te pakken. Dit lukte ze, door met 14-12 in de vijfde af te rekenen met hun tegenstanders. Ook in de tweede helft van de wedstrijd bleven de teams aan elkaar gewaagd. Eerst kwam Revanche nog wel op een 5-3 voorsprong, maar door overwinningen van Lars en Stan eindigde de wedstrijd in een 5-5 gelijkspel. Momenteel bezet SKF de derde plaats, en speelt het komende week een thuiswedstrijd tegen nummer 2 TCB 1 uit Beuningen.

Ook SKF 4 maakte de reis naar Schaijk, zij speelden tegen Revanche 2 in de 4e klasse. Het spelbeeld was ongeveer gelijk als bij ons derde team, Roan en Demi moesten, beide in vijf games, hun tegenstander feliciteren waardoor een 2-0 achterstand een feit was. Voor de dubbels werd er al orde op zaken gesteld, doordat Ruben en Finn wel aan het langste eind wisten te trekken. De dubbels echter waren niet aan de Veenendaalers besteed, zowel het duo Ruben/Roan als Demi/Finn kwamen net tekort. De tegenstanders uit Schaijk wisten hun voorsprong uit te breiden tot 6-2, waardoor een afslachting dreigde. Hier stoken Roan en Demi nog een stokje voor, ze wonnen beiden hun tweede enkelpartij, waardoor aan het eind van de dag een minimale nederlaag van 6-4 was geboekt. SKF bezet de derde plaats en speelt komende week een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter HTTC ’71 2 uit Heteren.

SKF 5 ging op bezoek in Ede om de regioderby te spelen tegen TTV Ede 6 in de O-13 klasse. Voor de dubbels werden de wedstrijden snel beslist, alleen Lars speelde meer dan vier games. Hij was ook de enige die aan de goede kant van de score stond, Joël, Hielke en Hans capituleerden na 3 games. In tegenstelling tot de enkelpartijen waren de dubbels ontzettend spannend. De duo’s Hielke/Joël en Lars/Hans gingen door tot een verlenging in de vijfde game, maar moesten helaas het onderspit delven met respectievelijk 11-9 en 14-12 in de vijfde. Nadat Hielke ook in de eerste enkelpartij na de dubbels met twee punten verschil in de vijfde game zijn tegenstander moest feliciteren, was het verzet van onze SKF’ers gebroken. Alle wedstrijden werden gewonnen door de Edenaren, waardoor ons team genoegen moest nemen met een enkel punt: 9-1. Komende week heeft het team een weekje vrij, daarna zullen ze het opnemen tegen Kracht & Vriend 1 uit Renkum in een thuiswedstrijd.