Verslag 4e ronde najaarscompetitie 2022

Dames 1

Na het geweld van vorige week in Den Helder speelden de dames van FysioScheepje/SKF 1 afgelopen zaterdag hun eredivisiewedstrijd thuis tegen hekkensluiter DHC 1 uit Delft. Op papier moet er dan dik gewonnen worden maar dat is altijd makkelijker gezegd dan gedaan. Voor de SKF’ers begon Brenda Vonk met een eenvoudige overwinning waarna Xijin Zheng er met iets meer inspanning 2-0 van wist te maken. Hierna was het de beurt aan Robin Klomp, die haar debuut maakte in het 1e damesteam. Van zenuwen was weinig te merken en ook zij zette haar tegenstandster met ruime cijfers aan de kant. Na de pauze was het wedstrijdbeeld hetzelfde en reeg SKF de overwinningen aan elkaar. Robin moest wel wat dieper in de buidel tasten in haar tweede wedstrijd maar wist ook deze winnend af te sluiten. Het afsluitende dubbel Brenda/Xijin kende, behalve één game, geen moeite met de bezoekers en zo werd de 7-0 gerealiseerd. Een verwachte maar zeker goede uitslag voor SKF 1 waarmee ze de koppositie in de eredivisie hebben overgenomen. Of ze daar ook eindigen wordt komend weekend duidelijker wanneer VTV (N) 1 op bezoek komt in Veenendaal.

Heren 1

Voor AutoJ.deGooijer/SKF 1, het 1e herenteam van SKF, is het seizoen in de 1e divisie er eentje van regelmaat. Alle wedstrijden tot nu toe werden gewonnen en het enige wat beter kon was de mate waarin er werd gewonnen. Thuis tegen hekkensluiter Buitenpost 1 was er een goede kans om zo’n ruime uitslag neer te zetten. De thuisploeg begon stroef met een verrassende nederlaag voor Floris Zur Muhlen tegen Peter Verweij maar nog voor de pauze werd er orde op zaken gesteld door overwinningen van Peter van Iwaarden en Dicky de Jong. Deze goede vorm werd doorgetrokken na de pauze door Floris die zijn tweede wedstrijd wel wist te winnen en SKF daarmee op een 3-1 voorsprong zette. Geen vuiltje aan de lucht, zo leek het, maar niets was minder waar. Dicky kon het niet bolwerken tegen Verweij en vervolgens moest ook Peter verrassend het onderspit delven tegen Jaap van Tijum. Plotseling was het dubbel, niet voor het eerst dit seizoen, de beslissende factor in de wedstrijd. Floris en Dicky begonnen sterk maar konden het toch niet volhouden en moesten ook dit punt aan de bezoekers laten. Een pijnlijk 3-4 nederlaag dus waarmee de heren van SKF 1 de aansluiting met de koploper een beetje verliezen. Komende zaterdag is er een mogelijkheid tot herstel wanneer het eveneens lager ingeschaalde Assen 1 op bezoek komt in Veenendaal.

Heren 2

Vos Occasions/SKF 2 beleeft voorlopig een zeer goede competitiestart in de 3e divisie. Thuis tegen TTCV Van Herwaarden 1 werd dan ook gerekend op een ruime overwinning voor de Veenendaalers. Jeffrey van Eek kende een lastige eerste wedstrijd maar wist deze wel nipt in winst om te zetten. Vervolgens pakten Jeffrey Vonk en Jorai Hessing tegen hun eerste tegenstander overtuigend de winst en vormde zich een mooie voorsprong. Het dubbel Jeffrey/Jeffrey verliep uiterst moeizaam maar na een 0-2 achterstand wisten zij zich knap te herpakken en toch nog de winst uit het vuur te slepen. Dit was het zetje wat ze nodig hadden want de volgende wedstrijden werden allemaal makkelijk binnengehaald. Het leek zelfs wel een zware afstraffing te gaan worden voor de bezoekers maar bij 8-0 deden ze plots wat terug. Jorai moest een potje aan z’n tegenstander laten en vervolgens deed Jeffrey van Eek dit in de laatste wedstrijd ook. Een klein smetje misschien op een perfecte middag maar 8-2 is natuurlijk een geweldige uitslag. De tweede plek in de poule was al in handen maar is nu nog wat verstevigd. Komende zaterdag komt The Back Hands 1 op bezoek in Veenendaal.

Jeugd 1

Voor jeugd 1 is het een pittig seizoen in Landelijk A. De tegenstanders zijn sterk en de punten komen niet makkelijk. Zaterdag kwam ook nog eens Alexandria ’66 1 op bezoek, wat gerekend mag worden tot een kampioenskandidaat. SKF trad aan met Stijn Stellaard, Bastian Ramakers en Robin Klomp, de sterkste opstelling. Stijn verloor helaas de eerste wedstrijd maar Bastian en Robin waren wel succesvol. Ondanks dat het dubbel Stijn/Bastian vrij kansloos was kon de start niet slecht genoemd worden met een 2-2 tussenstand. Hierna kwam de klad er echter in en trapten de bezoekers het gaspedaal in. Dit kwam vooral tot uiting in de vijfde games want de laatste vier wedstrijden werden allemaal pas beslist in de vijfde game. Helaas gingen drie van deze vier naar de gasten waarmee zij de basis legden voor een ruime zege. Alleen Bastian was nog eenmaal succesvol in de tweede helft met een nipte zege. Een 3-7 einduitslag dus met twee punten van Bastian en één van Robin. Hiermee blijven ze nog laatste maar komen ze wel wat dichterbij de ploeg die nu nog boven hun staat: Quick’72/Seta/TTC 1. Dat is ook de tegenstander van komende zaterdag in Veenendaal.

Seniorenteams afdeling

Bijna op de helft van de competitie maar voor SKF 3 stond afgelopen weekend pas de eerste thuiswedstrijd op het programma. Op zaterdag speelden zij hun wedstrijd in de hoofdklasse tegen TT Nijmegen 2. Met Edwin, Diederick en Bastian in de basis werden de ambities van dit team om kampioen te worden nog maar eens onderstreept in een enorme uithaal: 10-0. Natuurlijk zaten er wel potjes bij die wat dichterbij elkaar lagen, een enkel vijfsetter mocht ook genoteerd worden, maar op de belangrijke momenten waren het de Veenendaalers die even wat extra’s konden brengen. Door deze dikke zege staat SKF 3 ruim bovenaan in de poule en liggen ze op koers voor die 1e plek. Volgende week spelen ze thuis tegen TTV Ede, een regioderby dus.

Al op vrijdagavond speelde SKF 4 thuis tegen Cevelum 3, uit Cuijk. Deze wedstrijd in de 1e klasse was een goede kans om een mooie score neer te zetten gezien het feit dat de tegenstanders alles nog verloren hadden. Die opdracht werd wel begrepen door Thijs, Eric en Juul. Ze begonnen sterk met een 2-0 voorsprong door Thijs en Eric, waarna Juul een puntje aan de tegenstanders moest laten. Daar bleef het echter bij voor de bezoekers want het restant van de punten was allemaal voor de thuisploeg. Een flinke 9-1 overwinning dus waarmee SKF 4 zich stevig in de middenmoot nestelt.

Voor SKF 5 zijn de punten in de 2e klasse niet goedkoop maar halen ze elke week wel degelijke resultaten. Thuis tegen Shot (W) 2 was het wel een keer zaak om een overwinning te gaan boeken. De eerste helft was zeker voor de thuisploeg en door overwinningen van Maarten, Barend en Andrii werd er een duidelijke 4-1 tussenstand neergezet. Daarin vielen een aantal vijfsetters de goede kant op maar het mag ook eens meezitten. In de tweede helft werd het wel wat pittiger en was het alleen Andrii nog die ook z’n andere wedstrijden wist te winnen. Barend en Maarten kwamen wat tekort. Mede door de goede start leverde dit toch een 6-4 overwinning op. Andrii bleef ongeslagen, Maarten en Barend wonnen beiden eenmaal en het dubbel Maarten/Andrii leverde het 6e punt op. Na deze speelronde bezet SKF 5 de 4e plek in de poule. Dit geeft recht op handhaving aan het einde van het seizoen.

Al op maandag speelde SKF 6 thuis tegen Sethone 1. Dit potje in de 3e klasse was er aanvankelijk eentje die dicht bij elkaar zou liggen maar niets was minder waar. De bezoekers namen een overtuigende 0-4 voorsprong door overwinningen op Cees, Sytze en Herman en het zou een pittige avond gaan worden. Sytze deed wel wat terug voor de thuisploeg en wist even later zelfs nog een keer te winnen maar hier bleef het helaas bij voor de SKF’ers. Een 2-8 nederlaag dus die toch redelijk hard aankomt. Voorlopig staan de mannen in de degradatiezone dus uit een ander vaatje tappen is wel nodig.

SKF 7 speelde op vrijdag thuis tegen Shot (W) 4. Het team dat deze avond bestond uit vader en zoon van Tuil en Manuel doet mee om het kampioenschap in de 4e klasse en wilde dat ook laten zien. Desondanks was er een moeizame start waarin alleen Ad z’n eerste potje wist te winnen maar de drie daaropvolgende wedstrijden naar de bezoekers gingen. Hier vond SKF het echter genoeg geweest en nadat Adrie een potje met moeite naar zich toe had getrokken ging het vervolg van de wedstrijden gedecideerd naar de thuisploeg. Toch een 7-3 overwinning dus na de stroeve start waarmee SKF 7 zich handhaaft in de top op een voorlopig tweede plaats.

Op maandag ontving ook SKF 8 een team van Sethone. Ditmaal het tweede team en nu in de 4e klasse. Het begon als een gelijk opgaande strijd waarbij Rien en Gert meteen wonnen maar Marnix helaas verloor en ook het dubbel Rien/Gert verloren ging. Na het dubbel werd echter de gashendel opengedraaid en werden bijna alle wedstrijden door de thuisploeg opgeëist. Alleen Gert moest nog een keer een tegenstander feliciteren maar een keurige 7-3 overwinning was het belangrijkste aan het eind van de avond. Rien bleef zelfs ongeslagen, Gert en Marnix wonnen beiden tweemaal. SKF 8 staat hiermee voorlopig keurig in de middenmoot. Het kampioenschap is een tikje te ver weg.

Jeugdteams afdeling

Voor de jeugd betrof de 4e competitieronde een uitwedstrijd.
Het in vorm verkerende SKF 2 bracht een bezoek aan Cevelum 1 in Cuijk voor een wedstrijd in de 1e/2e klasse. Met de vaste basis Gerian, Daan, Levi en Maarten werd een poging gedaan de al aanzienlijke zegereeks nog wat uit te breiden. De start ging over en weer waarbij Daan en Levi hun eerste potje wisten te winnen maar Maarten en Gerian aan het kortste eind trokken. Toch waren zoals vaker de dubbels het startsein om een tandje bij te schakelen. De koppels Levi/Gerian en Maarten/Daan waren beiden succesvol en hiermee werd een gaatje geslagen wat daarna niet meer overbrugd kon worden. In de tweede helft gingen de winst- en verliespartijen precies andersom waardoor de jongens allemaal eenmaal wonnen en eenmaal verloren. De einduitslag van 4-6 is dus een keurige en zorgt voor een versteviging van de koppositie.

Voor SKF 3 stond er een zeer vroege uitwedstrijd op het programma. Al om 9.00 moesten zij aantreden tegen GTTC Groesbeek 1 voor hun duel in de 3e klasse. Wellicht getergd door het vroege tijdstip lieten Jorian, Lars, David en Stan er geen gras over groeien en werd de ene na de andere partij in winst omgezet. De jongens waren allemaal scherp en niet alleen de enkels maar ook de dubbels werd gepakt. Lars kwam in zijn tweede wedstrijd nog een beetje in de problemen maar wist ook deze nipt binnen te slepen en zo boekte SKF 3 een daverende 0-10 zege. Hiermee nemen ze afstand aan kop van de poule en wordt er serieus gestreden om het kampioenschap.

Voor SKF 4 stond exact dezelfde route in de navigatie. In de klasse O-13 moesten zij tegen GTTC Groesbeek 4 en aangespoord door het succes van de andere SKF’ers werd dat hier nog eens dunnetjes overgedaan. De thuisploeg was duidelijk niet opgewassen tegen de iets oudere en meer ervaren Veenendaalers en moesten dit bekopen met een 0-10 uitslag. Ruben, Roan en Demi hadden dus een makkelijk dagje en konden zich daarin van hun beste kant laten zien. Met deze uitslag kruipen ze wel weer richting de bovenste plekken. Wellicht zit er een mooie eindklassering in.