Speelronde 4 voorjaarscompetitie 2022 – Bijna op de helft

Landelijke senioren

Het eerste damesteam van SKF, FysioScheepje/SKF 1, speelde dit weekend in de eredivisie een uitwedstrijd tegen het sterke Dozy Den Helder/Noordkop 1 met o.a. Shuohan Men in de gelederen. In de eerste wedstrijd moest de Veenendaalse kopvrouw Melanie Bierdrager het afleggen tegen dezelfde Men maar trok Marlotte Staps de stand gelijk met een nipte overwinning op Tanya Misconi. Nog voor de pauze verloor de in vorm verkerende Xijin Zheng enigszins verrassend van Yoeke Gunsing waardoor er met een 2-1 tussenstand de rust in werd gegaan.
Na de pauze speelde Marlotte haar tweede wedstrijd helaas niet, ze was nog niet helemaal fit. Dit bleek gek genoeg wel de inleiding voor een mooie inhaalrace van de bezoekers. Melanie won haar wedstrijd tegen Yoeke en Xijin was te sterk voor Tanya. Bij een 3-3 stand moest het dubbel dus bepalen welke ploeg er met de overwinning vandoor ging. Na een spannende vijfsetter wisten Melanie en Xijin ook in deze wedstrijd aan het langste eind te trekken en hadden zij de 3-1 achterstand omgebogen in een mooie 3-4 zege. Door deze overwinning staan de dames van SKF nog steeds bovenaan in de eredivisie. Volgend weekend wacht opnieuw een pittige uitwedstrijd, ditmaal tegen Scylla 1 in Leiden.

De heren van AutoJ.deGooijer/SKF 1 konden na de dreun tegen Scylla wel een goede overwinning gebruiken. Uit tegen Pecos 1 in Oegstgeest werd er gezocht naar de benodigde punten. Er werd een goede start gemaakt met een duidelijke overwinning van Peter van Iwaarden op Youri Soons. Daarna was het de beurt aan Pieter van den Berg in een duel met Maroun Nader om de voorsprong uit te breiden. In een enerverend duel wat op en neer ging kon hij helaas de kopman van de thuisploeg net niet verschalken en was de stand dus gelijk. Nog voor de pauze viel opnieuw een wedstrijd nipt de verkeerde kant op toen Erik Verzijl het onderspit moest delven tegen Rene Waterreus.
Na de pauze was de koek op bij Pieter en verloor hij opnieuw, ditmaal van Youri. Ook de enkelwedstrijden van Peter en Erik konden niet in winst worden omgezet waardoor opnieuw een ruime nederlaag werd geleden. De schade werd nog enigszins beperkt door het dubbel Peter/Erik die de laatste wedstrijd van de dag wel binnen wisten te halen. Een 5-2 nederlaag dus waarmee SKF 1 voorlopig onder de degradatiestreep in de 1e divisie verkeert en aan de bak zal moeten in de resterende wedstrijden van de competitie om degradatie te voorkomen. Komende week moeten er punten gehaald worden in de verre uitwedstrijd tegen hekkensluiter Kluis 1 in Geleen.

Vos Occasions/SKF 2 staat er goed voor in de 3e divisie en mag zeker een titelkandidaat genoemd worden. Tegenstander op vrijdag was Irene 1 in Tilburg. Bij afwezigheid van kopman Jeffrey Vonk mocht zijn moeder Brenda Vonk aantreden waarmee het gehalte Vonkjes in het team gelijk bleef. De wedstrijd werd namelijk afgetrapt met een enigszins moeizame overwinning van Edwin Vonk. Brenda moest vervolgens haar eerste potje inleveren waarna Ricco Gerritsen, eveneens moeizaam, de Veenendaalers weer op voorsprong zette. Hierna kwam er een kleine kink in de kabel waarbij er drie wedstrijden op rij door de thuisploeg werden gewonnen en SKF plots tegen een achterstand aan keek. Aan de hand van overwinningen van alle drie de SKF’ers werd het momentum even zo snel weer omgedraaid en kon er toch nog aan een overwinning gedacht worden. Helaas kon Brenda haar laatste wedstrijd niet in winst omzetten en eindige de wedstrijd daarmee in een gelijkspel: 5-5. Voor de bezoekers een ietwat magere uitslag die betekent dat ze een kleine achterstand opgelopen hebben op koploper Sittard 2. Volgende week wacht de wedstrijd tegen ditzelfde Sittard.

De dames van SKF 2, uitkomend in de 2e divisie, hebben een fantastische seizoenstart beleefd. Het op en top gemotiveerde team keek daarom voorafgaand aan dit weekend uit naar het treffen met het sterke Hutaf 1, de koploper in de competitie. Ondanks de grote ambitie en de wil bleek al vroeg in de wedstrijd dat de dames uit Huissen toch wel een maatje te groot waren. Gerry-Ellen Blankestijn, Janie Moors en Anna Seekles werden alle drie met duidelijke cijfers aan de kant gezet in hun eerste wedstrijd. Er was sprake van een flinke opleving toen de Veenendaalers het dubbel wel in extremis binnen wisten te halen maar ook daarna werden de wedstrijden weer met overtuiging binnen gehaald door de thuisploeg. Alleen de negende wedstrijd werd een prooi voor Gerry-Ellen die als enige een tegenstandster wist te verschalken in het enkelspel. Een 8-2 eindstand prijkte daarom uiteindelijk op het scorebord waarmee de dames de titelaspiraties voorlopig in de ijskast moeten zetten maar wel op een voorlopig keurige eerste helft kunnen terugkijken. Volgende week woensdag gaan de dames de verre reis aan voor een wedstrijd in en tegen Buitenpost.

Afdelingssenioren

Na twee thuiswedstrijden was het nu tijd voor tripjes in de regio naar andere accommodaties voor de vierde wedstrijd van het seizoen. SKF 3 draait goed bovenin mee in de hoofdklasse, getuige ook de dikke overwinning van een week geleden, en heeft de ambitie om op de hoogste trede te eindigen. Taflan mag een concurrent genoemd worden en dus was deze wedstrijd een goede kans om te laten zien dat ze ook echt kampioen kunnen worden. In de sterkste opstelling met Etienne, Jorai en Jeffrey werd er een prachtige wedstrijd gespeeld tegen de mannen uit Schaijk. Geen enkele wedstrijd werd in 3 games gewonnen en maar liefst 5 wedstrijden hadden een beslissende game nodig om een winnaar te krijgen. Gelukkig voor de SKF’ers vielen de meeste spannende games en wedstrijden hun kant op. Jorai was de grote man aan de kant van de Veenendaalers met 3 overwinningen, Etienne won tweemaal en Jeffrey een keer. Ook het dubbel werd, zij het nipt, in winst omgezet waardoor er een prachtige 3-7 eindstand op het scorebord stond aan het einde van de avond. Met deze uitslag heeft SKF 3 zich definitief bovenin gemeld, staat het voorlopig tweede maar mag er zeker naar boven gekeken worden!

Al op donderdagavond kwam SKF 4 in actie, uit tegen DSV Relax. De doorgewinterde mannen Gert, Thijs en Rob lieten nog maar eens zien waarom ze hun plekje in de hoofdklasse verdienen tegen de mannen uit Didam. Dat wilde niet zeggen dat de wedstrijden makkelijk gingen, want ook hier werden geen 3-0 zeges geboekt en was er regelmatig een vijfde game nodig om een beslissing te brengen. Toch lukte het de mannen om het grootste gedeelte van deze wedstrijden naar zich toe te halen. Om precies te zijn wisten ze alle drie twee partijen op hun naam te schrijven. Het dubbel werd daar in extremis aan toegevoegd en zo boekten de SKF’ers een 3-7 overwinning. Hiermee staat SKF 4 voorlopig keurig derde met al een ruime voorsprong op de degradatiestreep.

Aan het begin van de week op maandagavond speelde SKF 7 een thuiswedstrijd tegen Slagvaardig. Het seizoen in de 4e klasse is voorlopig best pittig en het wordt een hele kluif om erin te gaan blijven voor de mannen. Thuis tegen de koploper was het dus zaak de schade te beperken en dat deden Hans, Rien en Gert heel keurig. Er werd met 5-5 gelijkgespeeld en alle mannen konden hun steentje bijdragen. Gert en Rien wonnen beiden tweemaal en Hans een keer. Alle wedstrijden waren vrij duidelijk voor de een of de ander en dus mag het gelijkspel een terechte uitslag genoemd worden. Een voorlopige vijfde plaats in de tussenstand voor SKF 7 wat betekent dat er flink gestreden moet gaan worden om te handhaven.

Jeugd

Waar de senioren uit speelden, speelden de jeugd juist thuis.
SKF 2 komt uit in Landelijk C en heeft daarin een goede start gemaakt. Afgelopen zaterdag kwamen zij niet in actie omdat zij in een poule met 7 teams zijn ingedeeld. Volgende week spelen zij thuis tegen de koploper, een mooi duel dus.

SKF 3, uitkomend in de 2e klasse, had in hun vorige wedstrijd een mooie overwinning geboekt en wilden deze vorm uiteraard doortrekken in de thuiswedstrijd tegen TCB. De teams waren behoorlijk aan elkaar gewaagd en menig gamepje werd met twee punten verschil beslist. Halverwege de wedstrijd gingen de teams ook gelijk op. Helaas wist TCB in het tweede deel een versnelling te plaatsen en uiteindelijk met een ruime overwinning weg te gaan uit Veenendaal: 3-7. Voor de thuisploeg wist alleen Gerian een enkelwedstrijd te winnen, Stan en David lukte dit niet. Wel werden beide dubbels omgezet in winst. Na drie gespeelde wedstrijden staat SKF 3 op een voorlopig voorlaatste plaats in de competitie. Komende week wacht de hekkensluiter en kan het team proberen weer een stapje omhoog te zetten.

SKF 4 had een zeer goede start gemaakt aan het seizoen en stond na twee wedstrijden alweer dik aan kop in de 3e klasse. Tegenstander Hutaf was dus gewaarschuwd maar kon toch niet voorkomen dat het binnen de kortste keren al op een dikke overwinning voor de thuisploeg ging lijken. Daan, Levi en Maarten namen met duidelijke winstpartijen een overtuigende 6-0 voorsprong en leken zelfs volledig over de tegenstander heen te walsen. Op dat moment verloor Daan nipt in de vijfde game de eerste wedstrijd en waren de laatste wedstrijden ook nog wat spannender. Deze werden echter wel gewonnen door de SKF’ers waardoor een klinkende 9-1 zege gerealiseerd werd. De koppositie is daarom nog altijd stevig in handen van SKF 4.

SKF 5 speelde een thuiswedstrijd tegen HTTC ’71. Beide ploegen zijn middenmoters in de 4e klasse en het duel was op voorhand close. Toch bleken de verhoudingen wel iets anders te liggen, helaas in het voordeel van de bezoekers die veel wedstrijden met duidelijke cijfers naar zich toe haalden. Matthew, Jorian, Lars en Ruben verweerden zich kranig maar konden slechts enkele punten binnenhalen. Behalve Ruben wonnen alle jongens er eentje, een 3-7 eindstand als gevolg dus. Ondanks de nederlaag staat SKF 5 er nog altijd prima voor in de middenmoot van de competitie.