Verslag 8e competitieronde voorjaarscompetitie 2024

Landelijke senioren

Heren 1

Voor AutoJ.deGooijer/SKF 1 stond er dit weekend eindelijk weer eens een competitiewedstrijd op het programma. De uitwedstrijd tegen De Boer Taverzo 1 was de voorlaatste wedstrijd van de reguliere competitie in de eredivisie en op papier een ondankbare. Gezien het niveauverschil was een puntje al bonus en waren de verwachtingen daarom niet erg hooggespannen. Tegen de sterke Alex Naumi en Milo de Boer (recent Nederlands Kampioen geworden) was er dan ook weinig eer te behalen voor het gebruikelijke drietal waarmee de Veenendaalers dit seizoen aantreden. Beide spelers waren simpelweg te goed om aan het wankelen gebracht te worden door de SKF’ers. Dat kon niet gezegd worden van nummer 3, Ivan Kahn. Emanuel Martins Ferreira mocht in zijn eerste wedstrijd tegen hem aantreden en speelde vanaf het begin een goede wedstrijd. Hij verloor weliswaar de openingsgame maar kwam sterk terug en nam een 1-2 voorsprong. In de vierde game kon hij helaas nog niet doordrukken maar in de vijfde game kon hij wel mee. Hij kreeg bij 10-8 al twee matchpoints maar wist deze niet te verzilveren. Gelukkig voor hem en SKF lukte hem dit met 12-10 alsnog en zo was het bonuspunt al vrij snel in de wedstrijd binnen. In wedstrijd zes mocht Pieter van den Berg het ook proberen tegen Ivan en ook hij had een goede start. De tweede game was echter het kantelpunt. Pieter had hierin 1-4 voorgestaan, vervolgens 7-4 achtergestaan en even later weer 10-8 voor. De gamepoints waren echter niet aan hem besteed waardoor de wedstrijd weer in evenwicht was terwijl hij eigenlijk al bijna voorbij had moeten zijn. Dit kwam Pieter helaas niet meer te boven, mede omdat Ivan ook beter ging spelen en zo de wedstrijd alsnog naar de thuisploeg ging. Voor Floris Zur Muhlen was het een frustrerende dag. Hij had de pech dat hij tegen zowel Naumi als de Boer moest en daarin weinig kon uitrichten. Opgeteld bij het feit dat hij ook niet tevreden was over z’n eigen niveau maakte dat de middag niet leuker. Het afsluitende dubbel was vooral voor het publiek en ging met ruime cijfers naar de ploeg uit Zoetermeer. De 6-1 eindstand is voor AutoJ.deGooijer/SKF 1 toch wel een goed resultaat want de kans op eindigen op plaats 6 of 7 in de rangschikking is daarmee wel groter geworden. Komend weekend wacht de laatste reguliere wedstrijd, thuis tegen Tempo Team 1. Dan hopen zij een goede positie af te dwingen voor de nacompetitie.

Dames 1

Op zondag speelde FysiqVision/SKF 1 hun laatste wedstrijd in de poulefase van de play-offs van de eredivisie tegen Dozy Den Helder/Noor 1. De thuisploeg, die zowel Ana Gogorita als vice Nederlands kampioen Shuohan Men opstelden, beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Robin Klomp startte tegen Shuohan, en niet onverwacht ging deze wedstrijd in drie games verloren. Carla Nouwen had meer kans tegen Ana, maar nadat de eerste game nipt met 15-13 verloren ging kwam ze aan het eind van de volgende games net tekort, waardoor ook de tweede wedstrijd in drie games in het voordeel van Den Helder beslist werd. Melanie Bierdrager zorgde voor het eerste punt, door met duidelijke cijfers Yoeke Gunsing te verslaan. Na de pauze speelde Carla tegen Shuohan, helaas speelde Shuohan te sterk en moest Carla ook dat punt aan de tegenstander laten. Robin zette wel het tweede punt voor SKF op de borden door met 1-3 Yoeke te verslaan. Als laatste enkelspel speelde Melanie tegen Ana. De dames kennen elkaars spel goed, en dit resulteerde in een aantal spannende games. In de eerste game lagen er kansen, maar Melanie kon net niet de game pakken na een 8-10 voorsprong. De tweede game won ze wel, maar daarna schakelde Ana bij en gingen de laatste twee games verloren. Het dubbel Carla/Melanie wist ook niet te winnen, waardoor er met 5-2 werd verloren. FysiqVision/SKF 1 is door deze uitslag al zeker van de derde plek. Komend weekend speelt Dozy Den Helder/Noor 1 nog tegen VTV (N) 1, in deze wedstrijd wordt bepaald wie de tegenstander is in de halve finales.

Heren 2

Vos Occasions/SKF 2 heeft een klein gat geslagen met de hekkensluiters en heeft daardoor een goede kans om niet te degraderen uit de 2e divisie. Hiervoor moeten wel de punten gepakt blijven worden, en dat beloofde een lastige opgave te worden tegen Taverbo 1 uit Boxtel. De wedstrijd begon echter uitstekend. Erik Verzijl stond nog wel met 0-2 achter tegen Johan van de Nieuwenhuizen, maar hij vocht zich knap terug en wist de wedstrijd nog met 3-2 te winnen. Jeffrey Vonk kende een soepeler begin, hij versloeg Nicolas Daub met ruime cijfers. De uitploeg kwam echter meteen weer langszij. Jorai Hessing kwam tekort tegen Jordi van der Schoot en Jeffrey van Eek moest na een onfortuinlijke vijfde game Bram Bakker feliciteren. De wedstrijd bleef gelijk op gaan. Erik won met het minst mogelijke verschil van Nicolas, terwijl Jeffrey Vonk zijn meerdere moest erkennen in Johan. Vanaf dit moment pakte Taverbo door. Jorai werd met 0-3 aan de kant gezet door Bram, terwijl Jeffrey in een hele spannende vijfsetter meerdere matchpoints verloren zag gaan tegen Jordi, en jammerlijk met 14-16 in de vijfde verloor. Doordat Jeffrey van Eek vervolgens ook van Nicolas verloor bleef hij steken op de hatelijke nul, wat gezien het spel onverdiend is. Bij Erik was dit wel anders, hij speelde zijn derde vijfsetter van de dag, ditmaal tegen Jordi. Ook hier moest er een 0-2 achterstand omgedraaid worden, maar uiteindelijk ging hij er na 11-9 winst in de vijfde weer met de winst aan de haal. Jeffrey Vonk pakte ook zijn tweede punt door moeizaam Bram te verslaan. Jorai won nog een game van Johan, maar kwam verder niet in de buurt van een overwinning. Op een 5-7 stand werd nog het beslissende dubbel gespeeld door Jeffrey Vonk en Erik. Ook deze wedstrijd werd in vijf games beslist, waardoor Erik over de dag het maximale aantal games speelde. Helaas werden er net teveel fouten gemaakt in de laatste game en ging deze verloren, waardoor er uiteindelijk met 5-8 werd verloren. Een terechte uitslag, al waren de teams wel aan elkaar gewaagd, getuige de zeven wedstrijden die pas in de vijfde game beslist werden. Komende zaterdag speelt Vos Occasions/SKF 2 wederom een zware wedstrijd, wanneer de uitwedstrijd in Utrecht tegen koploper SVE 1 op het programma staat.

Heren 3

SKF 3 blijft uiterst goed presteren in de 3e divisie en lijkt af te stevenen op een hele mooie handhaving. Thuis tegen The Back Hands 1 moest er afgelopen zaterdag vooral niet verloren worden om de goede positie vast te houden. Het eerste gedeelte van de wedstrijd ging gelijkop met een eenvoudige winstpartij voor Brenda Vonk en een even zo eenvoudige voor Eric Bruinekreeft. Edwin Vonk heeft het geluk nog altijd niet aan zijn zijde dit seizoen want hij wist zich tegen de kopman van de bezoekers knap terug te vechten van een 0-2 achterstand naar een vijfde game maar die ging helaas verloren. Ook Robin Klomp kon haar eerste potje niet in winst omzetten ondanks dat ze er dichtbij was. Het tweede gedeelte was zeker wel voor de SKF’ers. Brenda won opnieuw met duidelijke cijfers en ook Edwin pakte nu wel een potje in vijven. Tel daarbij een ruime zege van Robin en het gat is geslagen. En alsof dat niet genoeg was werd dat in het laatste gedeelte nog even dunnetjes over gedaan. Na opnieuw een eenvoudige overwinning van Brenda volgden ook nu Edwin en Robin met keurige zeges op hun tegenstanders. Dat het afsluitende dubbel vervolgens verloren ging mocht de pret niet drukken. De eindstand van 8-5 is een hele mooie en zorgt ervoor dat SKF 3 nog altijd 2e staat in de poule.

Dames 2

Het tweede damesteam strijd nog voor het kampioenschap in de 2e divisie. Voor aanvang stond het team welgeteld één punt voor op de nummer twee. Er moesten dus zoveel mogelijk punten gepakt worden tegen Vriendenschaar 1 uit Gouda. De wedstrijd begon dan ook uitstekend toen Jie Chen in drie games haar eerste wedstrijd wist te winnen. Gerry-Ellen Blankestijn kon hier echter geen goed gevolg aan geven, en wist een 2-1 voorsprong niet te verzilveren. Marga van den Andel wist wel weer te winnen, al moest zij er een 1-2 achterstand voor wegwerken. Doordat het dubbel gewonnen werd door het duo Gerry-Ellen/Marga, en vervolgens Gerry-Ellen ook de 4-1 op het bord wist te zetten, zag het er rooskleurig uit. Dit was echter het moment waarop de bezoekers een tandje bij schakelden, en alle drie de dames op rij hun wedstrijd verloren. De wedstrijd eindigde met winst van Marga en verlies van Jie, waardoor er toch nog een gelijkspel het resultaat bleek. De kampioenskansen zijn wat gedaald, maar dat weerhoudt de dames er niet van om volgende week zaterdag nog eenmaal alles uit de kast te halen in de uitwedstrijd tegen TN 1 in Nijmegen.

Afdelingssenioren

SKF 4 speelde afgelopen vrijdag de play-offs van de hoofdklasse tegen Hutaf 2 in Huissen. De eindstand in de poule staat wel redelijk vast en dat betekent dat er vrijuit getafeltennist kon worden. Etienne, Thijs en Niels wilden natuurlijk wel winnen en eruit halen wat erin zat. Vanaf het begin was daarom duidelijk dat de mannen van Hutaf niet opgewassen waren tegen de SKF’ers met uitzondering van Stijn Stellaard. De thuisspeler wist zelfs alle drie de wedstrijden te winnen en verdiende zo een mooie aantekening. Alle andere wedstrijden gingen, met uitzondering van één pot in vijf games, vrij duidelijk naar SKF. De 3-7 overwinning die erbij hoort zorgt ervoor dat het nog mogelijk is om 3e te worden in de poule, wat een knappe prestatie zou zijn.

SKF 5 beleeft een keurig seizoen in de 1e klasse die vrijwel zeker afgesloten gaat worden op een tweede plaats. Op bezoek bij Litac 1 in Lichtenvoorde moesten daar natuurlijk nog wel wat punten voor gehaald worden. De start was derhalve niet erg goed want zowel Maickel als Andre trokken in vijf games net aan het kortste eind waardoor ze met 2-0 achter kwamen. Reden tot paniek was er zeker niet want Marco pakte vlotjes het volgende potje en vervolgens werd het dubbel, zij het nipt, ook gewonnen waardoor de stand weer gelijk was. Hierna ging de wedstrijd erg gelijkop en werden de wedstrijden over en weer gewonnen tot aan een stand van 4-4. Het leek uit te monden in een gelijkspel maar beide laatste wedstrijden werden binnengehaald door de SKF’ers waardoor er toch met 4-6 werd gewonnen. Marco en Andre wonnen beiden tweemaal en Maickel eenmaal. Met nog twee wedstrijden te gaan is de 2e plek wel veilig.

SKF 6 had in de strijd om handhaving in de 1e klasse en zeer belangrijke wedstrijd op het programma staan: uit tegen TN 4 in Nijmegen. Het verschil tussen beide ploegen is klein en een van beide zal gaan degraderen aan het einde van het seizoen. Winnen was dus een must. Zoals altijd startte Simon maar lukte het hem helaas net niet om het eerste potje binnen te halen wat een streep door de rekening leek te zijn. Harm herstelde echter knap met een uiterste nipte overwinning met 10-12 in de vijfde game en dat leek een startsein te hebben gegeven. De SKF’ers trapten het gaspedaal in wonnen de volgende vier(!) wedstrijden ook door Juul tweemaal, het dubbel en de eerste van Simon. Bij een tussenstand van 1-5 leek het daarom zelfs een hele dikke uitslag te kunnen worden. Harm moest weliswaar het volgende potje afstaan maar de sterk spelende Juul won ook zijn derde wedstrijd en verzekerde de Veenendaalers in ieder geval van de overwinning. Helaas werden de laatste twee wedstrijden allebei verloren, beiden in vijf games, waardoor de eindstand werd bepaald op ‘slechts’ 4-6. Toch een hele mooie en vooral hele belangrijke overwinning want de achterstand op de degradatiestreep bedraagt nog slechts 1 punt. De resterende twee wedstrijden zullen dus zeer spannend zijn.

Al op donderdag speelde SKF 7 in de 2e klasse een uitwedstrijd tegen Sethone 1. De SKF’ers kunnen degradatie niet afwenden maar proberen natuurlijk nog wel het beste resultaat uit elke wedstrijd te halen. Aan de hand van Ad ging dat ook wel lukken. Hij zette de Veenendaalers op voorsprong waarna Jan en Barend helaas net verloren. Toch zetten ze door want ze trokken de stand gelijk met het dubbel en walsten vervolgens tweemaal over hun tegenstander heen aan de hand van Ad en Barend. Dat werd nog eens overgedaan nadat Jan helaas zijn tweede potje verloor, want Barend en Ad wisten weer hun wedstrijd te halen en zorgen zo voor de overwinning van het team. Helaas werd het feest niet nog mooier want Jan was erg dichtbij in zijn laatste wedstrijd maar kon een 0-2 voorsprong niet omzetten in winst. De 4-6 overwinning is lekker voor het gevoel maar verandert niks aan de stand. SKF 7 blijft laatste staan.

Voor SKF 9 was degradatie uit de 4e klasse al bijna niet meer af te wenden maar na afgelopen vrijdag is het geheel onmogelijk geworden. De uitwedstrijd tegen koploper TN 11 in Nijmegen was een hele zware en dat bleek ook wel aan de uitslagen. Gert, Paul en Quirijn konden best aardig meekomen in de wedstrijden maar kwamen simpelweg niet in de buurt van de overwinning. Het was pas bij een stand van 6-0 dat Paul een potje wist te winnen. Hier bleef het helaas bij want ook het restant van de wedstrijden gingen met duidelijke cijfers naar de thuisploeg. Door de 9-1 nederlaag staat SKF 9 nu op een gedeeld laatste plaats maar is de achterstand op de veilige 4e plaats helaas onoverbrugbaar geworden.

SKF 10 moet nog flink aan de bak om degradatie uit de 4e klasse te voorkomen. Op bezoek bij ONI 5 was de opdracht dus simpel: punten halen. Jie wist daar wel raad mee want zij speelde zeer sterk en pakte knap zowel haar eerste als haar tweede wedstrijd. Sjan en Christa konden hun eerste potje echter niet winnen en ook het dubbel ging naar de thuisploeg waardoor er halverwege een lichte achterstand op het bord stond van 3-2. Alle kans dus nog maar het geluk was niet aan de zijde van de SKF’ers. Nadat Christa haar tweede potje had verloren gingen de laatste vier wedstrijden allemaal tot een beslissende vijfde game en gingen ze tot groot verdriet ook alle vier verloren. Drie van de vier keer was dit ook nog eens met twee punten verschil. De uiteindelijke 8-2 eindstand deed dus zeker geen recht aan de verhoudingen die avond maar zijn wel de harde cijfers. SKF 10 heeft nu nog twee punten voorsprong op de nr. 5 en zal in de laatste twee wedstrijden dus alles op alles moeten zetten om het over de streep te trekken.

Jeugd

Het gecombineerde Trias/SKF 2 speelde in Landelijk C tegen Torenstad 1. De wedstrijd begon spannend, met Thijs Timmermans die na een 1-2 achterstand de twee laatste games met twee punten verschil naar zich toe wist te trekken. Na dit spannende begin volgden er enkele makkelijkere overwinningen. Ingmar Everhardus en Gerian van Roekel wonnen beiden met 3-0, waarna ze samen ook het dubbel in drie games wisten te winnen. De voorsprong werd vervolgens verder uitgebouwd, ditmaal was het Ingmar die met 12-10 in de vijfde de overwinning naar zich toe trok. Een klein smetje op de wedstrijd was de tweede pot van Thijs, die met 0-3 zijn meerdere moest erkennen in zijn tegenstander. Dit was wel meteen het laatste tegenoffensief van de bezoekers. Gerian en Ingmar bleven ongeslagen, en Thijs wist zijn tweede overwinning van de dag nog te boeken. Er werd dus met 9-1 gewonnen, en deze vorm zal het team vast proberen te houden komende zaterdag in de uitwedstrijd tegen Actief 1.

SKF 1 speelde in de hoofdklasse een uitwedstrijd tegen koploper Velp 1, een op papier lastige wedstrijd. Al snel bleek dat de punten lastig te verdienen waren. Lars, Jorian en Hielke begonnen allemaal met een nederlaag, al was Hielke er met een 0-2 voorsprong wel dichtbij. Pas in wedstrijd zes kwam het eerste Veenendaalse punt op het bord, Hielke wist in drie games van zijn tegenstander te winnen. Hier bleef het echter bij. Jorian kwam nog wel dichtbij, maar zag zijn tegenstander in de vijfde game te snel een gat slaan. Lars en Jorian konden dus geen punten bijschrijven, Hielke moest genoegen nemen met een enkele overwinning. Komende zaterdag zal het team proberen de slechte nasmaak weg te spoelen in de thuiswedstrijd tegen Hutaf 1.

SKF 2 kent een goede periode in de 2e klasse. Vorige week werd er nog met 0-10 gewonnen, en ook afgelopen zaterdag werd een fikse overwinning geboekt. Demi, Roan en Ruben kenden geen genade met hun tegenstanders, en al snel stond het 0-4. Het eerste dubbel werd ook snel gewonnen door het duo Roan/Demi. Het tweede dubbel echter was de eerste echte test, het duo Ruben/Demi had een vijfde game nodig, die ook weer werd gewonnen. Demi werd vervolgens weer getest, maar wist ook in haar tweede enkelpartij in vijf games te winnen. Roan bleef ook ongeslagen, alleen Ruben verloor zijn laatste wedstrijd van de dag. Al met al dus een dikke 1-9 overwinning. Komende zaterdag zal SKF 2 proberen de goede reeks nog verder uit te breiden in de thuiswedstrijd tegen regiogenoot TTV Ede 3.

SKF 3 speelde afgelopen week maar liefst twee wedstrijden in de 3e klasse. Op donderdag werd de wedstrijd tegen Hercules 1 ingehaald, een affiche die opvallend genoeg ook vorige week op het programma stond. Waar er in de uitwedstrijd met 2-8 werd gewonnen werd er donderdag nog een schepje bovenop gedaan. Lars, Ezra en Lucas wisten met maar liefst 9-1 de tegenstanders terug te sturen naar Terborg. Lars en Lucas bleven ongeslagen, alleen Ezra verloor een potje. Met de mooie overwinning nog vers in het geheugen speelde SKF 3 afgelopen zaterdag een uitwedstrijd tegen Revanche 2, en ook dat team werd volledig opgerold. In dezelfde opstelling werden er weer negen punten gescoord. Ditmaal bleven Ezra en Lars ongeslagen, Lucas verloor een potje nipt in de vijfde game. Komende zaterdag speelt het team een thuiswedstrijd tegen Hutaf 3.

SKF 4 is op kampioenskoers in de 3e klasse en ook in de uitwedstrijd tegen Treffers (A) 5 werd er een overwinning geboekt. SKF 4 speelde als duo en stelde Willem en Juda op. Willem begon het bal met een mooie 0-3 overwinning. Echter hadden de jongens even niet gerekend op de Arnhemse kopman, die net als in de thuiswedstrijd een maatje te groot bleek. Juda legde het in zijn eerste wedstrijd tegen hem af, waarna Juda in een spannende wedstrijd met 11-13 in de vijfde het onderspit delfde. Vanaf dat moment schakelde de jongens weer een tandje bij en wisten de 2-1 achterstand snel om te zetten in een 2-7 voorsprong. Alleen de laatste wedstrijd ging nog verloren, waarin Willem voor de tweede maal die dag met twee punten verschil van de Arnhemse kopman verloor. Toch een 3-7 overwinning dus. Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen runner-up TTV Ede 7 op het programma.

SKF 5 reisde net als SKF 3 af naar Schaijk, zij speelden in de 4e klasse tegen Revanche 4. Het duo Hans en Simme werd toevertrouwd een mooie overwinning te boeken, wat ze dan ook met verve deden. De wedstrijd begon goed, beide jongens wisten hun eerste wedstrijd te winnen. De stand werd echter snel weer gelijk getrokken door de thuisploeg, waardoor er met de dubbels weer een gat geslagen moest worden. Hans en Simme waren goed op elkaar ingespeeld, en beide dubbels werden relatief eenvoudig gewonnen. In het restant van de wedstrijd werd de voorsprong verder uitgebouwd, en er werd zelfs geen wedstrijd meer ingeleverd. Zowel Hans en Simme moesten hierbij tot het gaatje gaan, beide jongens keerden een 2-0 achterstand volledig om. De wedstrijd eindigde dus in een mooie 2-8 overwinning. Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen TTV Ede 9 op het programma.