Verslag 8e competitieronde najaarscompetitie 2023

Landelijke senioren

Heren 1

AutoJ.deGooijer/SKF 1 speelde afgelopen zaterdag in de eredivisie een thuiswedstrijd tegen het sterke Estillon Maashorst 1. Het team uit Uden staat 2e in de competitie en het zou voor de SKF’ers een wedstrijd worden waarin elk behaald punt meegenomen zou zijn. Dicky de Jong opende voor de Veenendaalers tegen Gabrielius Camara. Waar hij vooraf dacht kansloos te zijn tegen de Udense kopman bleek in de wedstrijd dat Camara helemaal niet zo makkelijk tegen verdediging speelde en Dicky dus zeker niet zonder kansen was. Hij schopte het zelfs tot een vijfde game maar maakte net teveel foutjes om daadwerkelijk te verrassen. De tweede wedstrijd ging tussen Pieter van den Berg en Juan Pedro Sanchez Terrones. Ook hier lagen kansen in de wedstrijd maar maakte de Veenendaaler net teveel fouten om echt aan te kunnen haken. Pieter verloor met 3-1. Nog voor de pauze speelde Emanuel Martins Ferreira z’n eerste wedstrijd tegen Jochem de Hoop. Emanuel speelde aanvankelijk heel goed en won de openingsgame. In het vervolg echter kon hij het goede niveau niet vasthouden en begon Jochem steeds beter te spelen. Halverwege dus een verwachte tussenstand van 0-3 maar niet zonder perspectief. Dit bleek ook wel na de pauze toen Dicky aantrad tegen de Spanjaard Juan. Ook hij vond het moeilijk om te gaan met het verdedigende spel van de SKF’er en opnieuw moest een vijfde game beslissing brengen. Hierin trok Dicky met 11-8 aan het langste eind en boekte hij zodanig een hele belangrijke zege voor de thuisploeg. Het opgeveerde SKF kon daarna niet meteen nog een keer verrassen want Camara was duidelijk een maatje te groot voor Emanuel. De laatste wedstrijd echter tussen Pieter en Jochem beloofde nog wel kansen. Het niveau lag dicht tegen elkaar aan en de marges waren klein. Nadat de eerste vier games eerlijk waren verdeeld ontspon in de vijfde game een spannende strijd waarbij er nooit meer dan twee punten verschil tussen beide mannen zat. Bij een stand van 10-9 kreeg Pieter zelfs een matchpoint maar wist deze niet te verzilveren. Met 10-12 ging de game en de wedstrijd zelfs verloren en was de kans op een nog mooiere middag helaas verkeken. Het afsluitende dubbel Dicky/Pieter tegen Gabrielius/Jochem werd vervolgens een eenvoudige prooi voor de bezoekers waarmee de eindstand werd bepaald op 1-6. Geen slecht resultaat zeker als je ziet dat er nog iets meer in had gezeten. Daarnaast schuift AutoJ.deGooijer/SKF 1 een plekje omhoog op de ranglijst en staan ze nu zevende. Volgend weekend zijn de laatste reguliere wedstrijden in de eredivisie en hopen de Veenendaalers de zevende positie vast te houden en daarmee de play-downs in te gaan.

Heren 2

Vos Occasions/SKF 2 is in een degradatiestrijd verwikkeld in de 2e divisie. Tegen koploper Assen 1 was het team er dus op gebrand om zoveel mogelijk punten te sprokkelen en daarmee een zo goed mogelijke uitgangspositie te bemachtigen. Assen speelde met hun sterke kopman Karawan Azad Saadi, die nog ongeslagen was. Erik Verzijl beet het spits af tegen Karawan en speelde een sterke wedstrijd, maar moest na knap een vijfde game eruit te slepen zich toch gewonnen geven. Jeffrey Vonk begon wel met een winstpartij. Waar in de heenwedstrijd Erik Mulder hem nog de baas was, was het ditmaal Jeffrey die met 3-0 de partij naar zich toe trok. Jeffrey van Eek en Jorai Hessing speelden hun eerste wedstrijd tegen respectievelijk Bob Eldering en Hugo Beute. Jeffrey kreeg geen vat op de service van Bob, waardoor hij met 3-1 ten onder ging. Ook Jorai wist maar een enkele game te winnen, waardoor de tussenstand 1-3 bedroeg. Op deze stand werden de onderling wedstrijden tussen de nummers één en nummers twee gespeeld. Hierin bleek Karawan een maatje te groot voor Jeffrey Vonk, terwijl Erik Verzijl eenvoudig afrekende met Erik Mulder. Overwinningen van Jeffrey van Eek en Jorai konden de stand weer 4-4 maken, en even leek het erop dat dit ging gebeuren. Helaas verloor Jeffrey nipt de derde game van Hugo en daarna ook de wedstrijd, terwijl Jorai voorsprongen in de vierde en vijfde game op Bob niet kon omzetten tot winst. In plaats van 4-4 was het dus 2-6, en moest SKF alle zeilen bijzetten om toch nog wat punten bij te schrijven. Jeffrey van Eek speelde nog tegen Karawan, die naar verwachting veel te sterk bleef. Jeffrey Vonk daarentegen wist wel te winnen, met name de service was een pijnpunt voor Hugo. Erik wist net als Jeffrey Vonk een dubbelslag te slaan, hij won van Bob. Jorai had nog kansen tegen Erik Mulder, maar ging nipt onderuit. Het dubbel ging met duidelijke cijfers naar Assen, waardoor de eindstand bepaald werd op een 4-9 verlies. Doordat concurrent Kampenion 1 met 11-2 verloor is de achterstand van Vos Occasions/SKF 2 op Kampenion slechts één punt. Komende zaterdag gaat het erom spannen, als de uitwedstrijden naar Kampen op het programma staat. Deze wedstrijd kan de beslissing van de strijd om handhaving nagenoeg beslissen.

Dames 2

Het tweede damesteam speelde in de beslissingswedstrijden van de 2e divisie tegen Het Markiezaat 2. Voor SKF beet zoals gewoonlijk Gerry-Ellen Blankestijn het spits af, en wist ze deze in drie eenvoudige games te winnen. Na Gerry-Ellen was het de beurt aan Anna Seekles om de goede start een vervolg te geven. Helaas was haar tegenstandster net wat te sterk, waardoor het weer 1-1 stond. Ook Evelien van der Ven kwam in elke game dichtbij, maar moest zich ook gewonnen geven. Het dubbel was de eerste wedstrijd die meer dan drie games nodig had. De games ging over en weer, maar uiteindelijke waren het toch Gerry-Ellen en Anna die de laatste adem hadden: 11-9 in de vijfde. Na het dubbel mocht Anna zich meteen opmaken voor haar tweede wedstrijd, maar net als haar eerste was de tegenstandster een maatje te groot. Voor Evelien lagen er wel kansen, maar haar resterende partijen gingen allebei verloren. Alleen Gerry-Ellen was nog succesvol, zij won knap met 14-12 in de vijfde haar tweede wedstrijd, waarna ze in de laatste wedstrijd van de dag haar hattrick voltooide. Hiermee werd de eindstand bepaald op 4-6. Komende week spelen de dames de verre uitwedstrijd tegen Buitenpost 1.

Afdelingssenioren

SKF 5 speelde afgelopen vrijdag een uitwedstrijd in de 1e klasse tegen Hutaf 2, de koploper. Het toch wel in vorm verkerende team van SKF wilde ook hier laten zien dat het mee kon met de besten en trad aan met Niels, Juul en invaller Maickel. De start was niet vlekkeloos ondanks dat Niels de SKF’ers op voorsprong had gezet. De volgende drie wedstrijden gingen namelijk allemaal naar de thuisploeg waardoor er meteen een gaatje was geslagen. Diezelfde Niels zorgde echter met zijn tweede overwinning voor de aansluitingstreffer waarna Maickel de stand zelfs gelijktrok. Bij een 3-3 stand lieten de spelers van Hutaf zien waarom zij de koploper waren en werd het gaspedaal ingetrapt. Juul, Maickel en Niels verloren achtereenvolgens hun potje en ondanks dat de gamestanden close waren moesten ze toch hun meerdere erkennen. Bij een 6-3 stand wist Juul nog wel het laatste puntje binnen te slepen en mogen de SKF’ers tevreden zijn met een 6-4 nederlaag. Voorlopig staat SKF 5 hierdoor op een tweede plaats maar hebben ze meer wedstrijden gespeeld en zal pas later duidelijk worden waar het allemaal goed voor is. Handhaving zal sowieso geen probleem meer zijn.

SKF 7 speelde afgelopen woensdag een uitwedstrijd tegen TIAN 2, in de 2e klasse. Helaas voor de Veenendaalers konden zij maar twee man op de been brengen en was het dus aan Adrie en Jan om nog iets te maken van de avond. Beiden mannen bleken in het begin van de wedstrijd echter niet opgewassen tegen de Arnhemmers en ondanks veel spannende games reeg de thuisploeg de winstpartijen aaneen. Pas in de een na laatste wedstrijd wist Adrie een potje naar zich toe te trekken en zette hij daarmee de SKF’ers op het bord. Jan kwam in zijn wedstrijden niet in de buurt en moest driemaal zijn tegenstander feliciteren. Een 9-1 nederlaag dus waarmee SKF 7 vierde blijft in de competitie en dat waarschijnlijk zal redden tot het einde van dit seizoen.

SKF 10 draait een goed seizoen in de 5e klasse en doet er alles aan om nog kampioen te worden. De inhaalwedstrijd tegen GTTC Groesbeek 5 was daarom in het teken van scoren en aanhaken bij de koploper. De start was daarom allesbehalve veelbelovend want Sjan verloor direct in drie games zijn eerste wedstrijd. Gelukkig stelden Bertjan en Ronald gauw orde op zaken en was er nog voor het dubbel al een voorsprong op het bord verschenen. Hierna trapten de SKF’ers het gaspedaal nog verder in en werd de ene na de andere wedstrijd winnen afgesloten. De 1-0 achterstand werd zodoende omgebogen in een 1-7 voorsprong. Het leek daardoor een nagenoeg perfect avondje te worden maar het was opnieuw Sjan die in de problemen kwam in zijn laatste wedstrijd. Hij kwam 2-0 achter maar wist het toch nog om te draaien en haalde de pot nipt binnen. Als laatst moest ook Bertjan flink aan de bak om het resterende puntje binnen te halen en eveneens in vijf games trok hij aan het langste eind. Uiteindelijk dus een mooie 1-9 zege waarmee SKF 10 een achterstand heeft van 6 punten op koploper TN 10. De een na laatste wedstrijd van het seizoen moet dan de scherprechter gaan worden.

Jeugd

SKF 2 speelde een inhaalwedstrijd in de 1e klasse tegen TCB 1 in Beuningen. Voor SKF speelde bij afwezigheid van Stan het duo Lars/Matthew. De start was voortvarend. Lars won met duidelijke cijfers, terwijl Matthew na een 2-1 achterstand zich terug wist te knokken en knap nog met 9-11 in de vijfde wist te winnen. Doordat beide spelers in vier games ook hun tweede wedstrijd wisten te winnen, was een foutloze dag nog mogelijk. Ook de dubbels waren prooi voor SKF, die daarmee de voorsprong zelfs uitbreidden naar 0-6. De resterende wedstrijden waren een herhaling van de enkelwedstrijd van voor de dubbels, omdat de tegenstanders ook met twee spelers speelden. Ditmaal had Lars wat meer moeite met zijn eerste tegenstander, maar toch wist hij in vijf games te winnen. Matthew had het tegenovergestelde, nadat de vorige keer een 9-11 overwinning in de vijfde game nodig was, was hij deze keer veel te sterk en won met 0-3. De perfecte wedstrijd kwam er echter niet, zowel Lars en Matthew konden hun laatste wedstrijd niet winnen. Ondanks de teleurstellende afsluiting stond er toch een prachtige 2-8 op de borden waar het team heel erg tevreden mee kan zijn. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Treffers (A) 2 in Arnhem op het programma.