Speelronde 8 najaarscompetitie 2022: De competitie nadert z’n einde, wat zit er nog in?

Landelijk

Heren 1

Voor AutoJ.deGooijer/SKF 1 was het na de goede uitslag van vorige week zaak om de aansluiting met de top in de 1e divisie verder terug te vinden en nog in de race te blijven voor het kampioenschap. Uit tegen Assen 1 moest er daarom een ruime overwinning geboekt worden op de dag dat de beide concurrenten tegen elkaar zouden spelen. Na een lange reis was het Dicky de Jong die aftrapte voor de SKF’ers en weinig moeite kende met invaller Jerrie Hazeveld. Pieter van den Berg breidde de voorsprong vervolgens uit met een regelmatige overwinning op Erik Mulder. Nog voor de pauze was het duel der kopmannen tussen Floris Zur Muhlen en Karawan Azad Saadi. Floris kwam echter geen moment in z’n spel mede door het goede spel van z’n tegenstander en moest hem feliciteren. Na de pauze maakte Pieter er weer een verschil van twee van door in een wisselvallig potje te winnen van Jerrie: 1-3. Echter opnieuw wist de thuisploeg de aansluiting te vinden door een duidelijke overwinning van Karawan op Dicky. Nadat Floris even zo makkelijk de laatste enkelwedstrijd had binnengehaald was de zege voor AutoJ.deGooijer/SKF 1 wel binnen maar het dubbel zou een prettig extra puntje opleveren. Helaas waren Dicky en Pieter niet opgewassen tegen het oerdegelijke dubbel Karawan/Erik en werd er voor de 7e keer in 8 wedstrijden een 3-4 uitslag neergezet. Ditmaal in het voordeel van SKF. De heren zijn opgeschoven naar de 2e plaats in de competitie en treden komende week thuis aan tegen koploper Tempo Team 2 in een alles of niks wedstrijd.

Heren 2

Vos Occasions/SKF 2 was na de overwinning van vorige week zo’n beetje veilig in de 3e divisie en dat betekent dat er in de resterende wedstrijden lekker vrijuit gespeeld kan worden. Uit tegen The Back Hands 1 lieten de SKF’ers dat meteen zien in het begin van de wedstrijd. Jeffrey Vonk opende met een dikke zege op Richard Verstijlen wat Jeffrey van Eek opvolgde met een degelijke winst op Jason Broos. Ondanks dat Jorai Hessing in de derde wedstrijd nipt verloor van Peter de Rooij was de toon gezet en na winst in het dubbel en opnieuw Jeffrey Vonk stond het al 1-4. Jorai beleefde een lastige avond en kon tegen kopman Richard helaas geen vuist maken maar deed dit wel in zijn laatste wedstrijd die hij winnend afsloot. Tussendoor had Jeffrey van Eek nog een nipte overwinning geboekt en hield Jeffrey Vonk zijn ongeslagen status van de dag vast. Het korte slotakkoord van de thuisploeg met winst van Richard op Jeffrey van Eek mocht de pret niet drukken. Een mooie 3-7 overwinning voor Vos Occasions/SKF 2 zorgt ervoor dat ze steviger op de 2e plaats staan. Volgende week komt koploper en aanstaand kampioen ONI 1 op bezoek. Een leuk potje om naar uit te kijken!

Dames 2

De dames van SKF 2 speelden een uitwedstrijd tegen Hutaf 2 in de 2e divisie. Met nog twee wedstrijden te gaan, waarvan een tegen de koploper, was het zaak zoveel mogelijk punten mee te nemen uit Huissen met het oog op de kraker van volgende week. Helaas zorgde personele problemen bij SKF ervoor dat ze niet met de sterkste opstelling waren afgereisd: Gina van Poolen verving Anna Seekles. De wedstrijd begon goed voor de bezoekers met een duidelijke overwinning van kopvrouw Gerry-Ellen Blankestijn. Jie Chen was vervolgens niet opgewassen tegen Jolijn Schut maar Gina van Poolen zette de SKF’ers enigszins verrassend op voorsprong door winst op Iris Brouwers. Over en weer werden de potjes telkens gewonnen, want het dubbel ging naar de thuisploeg en vervolgens zette Gerry-Ellen de gasten weer op voorsprong: 2-3. In de tweede helft ging het echter een beetje mis. Jie won nog wel nipt een potje maar Gina wist haar twee overgebleven wedstrijden niet te winnen en de wedstrijd bereikte zo een tussenstand van 4-4. Toen bleek dat het tankje bij de dames van SKF leeg was want zowel Gerry-Ellen als Jie verloren hun laatste wedstrijd in drie games en zo werd er verloren met 6-4. Hiermee lijken de kansen op het kampioenschap klein te zijn geworden gezien het feit dat de concurrent wel wist te winnen. Komende week is het ultieme duel tussen SKF 2 en Het Markiezaat 1, in Veenendaal. Dat is de laatste kans voor de dames om een dikke uitslag neer te zetten en zo toch nog kampioen te worden.

Afdelingsteams senioren

Op vrijdagavond speelde SKF 4 thuis tegen Trumelo 1 in de 1e klasse. Winst was geboden want ze zijn in een pittige strijd verwikkeld om degradatie. Aan Thijs, Rob en Niels dus de schone taak om zoveel mogelijk punten binnen te halen. Aanvankelijk waren de verschillen klein en werden de potjes over en weer gewonnen. In de eerste helft wonnen alle drie de mannen een enkelwedstrijd een namen zo een nipte voorsprong van 3-2. In de tweede helft ging het opeens hard en werden alle wedstrijden met 3-0 gewonnen door de thuisploeg of de bezoekers. Opnieuw waren het echter de SKF’ers die ook deze helft met 3-2 in hun voordeel beslisten waarmee ze een einduitslag van 6-4 realiseerden. Onder de omstandigheden keurig en dus een mooi resultaat. Thijs bleef niet voor het eerst dit seizoen ongeslagen, Niels won tweemaal en Rob eenmaal. Door de overwinning staan ze weer boven de degradatiestreep. Deze positie willen ze over twee wedstrijden graag nog steeds bezetten.

SKF 5 had op voorhand een pittige wedstrijd voor de boeg thuis tegen TIAN 1, de koploper in de 2e klasse. Zelf strijden ze tegen degradatie en het was dus zaak om de schade te beperken. Voor SKF speelden Harm, Laureen en Andrii en dat ging helemaal niet onaardig. Na de eerste helft stond het slechts 2-3 in het voordeel van de bezoekers na winstpartijen van kopman Andrii en het dubbel en in de tweede helft zorgde de thuisploeg zelfs voor een prachtig gelijkspel. Nog twee overwinningen van Andrii en eentje van Harm leverden een 5-5 eindstand op. Door deze uitslag staat SKF 5 voorlopig wel op de 5e plaats maar is handhaving zeker nog mogelijk. Volgende week is de zeer belangrijke wedstrijd uit tegen Treffers (A) 2. Daar moet gewonnen worden.

De mannen van SKF 6 komen er dit seizoen niet aan te pas in de 3e klasse en beleven zo geen leuk seizoen. Uit tegen TCB 3 was het kijken hoeveel punten er gehaald konden worden. Cees, Ed en Hennie streden voor wat ze waard waren en bleven in veel potjes goed bij met de thuisploeg. Wat heet, maar liefst vijf wedstrijden werden pas beslist in de vijfde game. Vervelend echter voor de SKF’ers was dat al die wedstrijden werden gewonnen door TCB. Alleen Ed wist eenmaal de ban te breken en de Veenendaalers op het scorebord te zetten maar daar bleef het bij. 9-1 dus, waarmee ze op de laatste plaats blijven staan. Komende week speelt SKF 6 thuis tegen Treffers (A) 3.

SKF 7 speelde thuis tegen TTV Ede 11 in de 4e klasse. Er worden hele wisselvallige uitslagen neergezet en dat zorgt ervoor dat de SKF’ers net niet mee kunnen doen om het kampioenschap. Deze keer speelden Ad, Gina en Manuel en ondanks winst van Ad in de eerste wedstrijd liep regiogenoot Ede vervolgens over de thuisploeg heen met halverwege een tussenstand van 1-4. In de tweede helft ging het aanzienlijk beter met twee overwinningen van Ad en eentje van Manuel. Gina kwam echter helaas niet tot scoren en zo eindigde de wedstrijd in 4-6. SKF 7 staat daarmee in de middenmoot en dat is prima.