Verslag 8e speelronde voorjaarscompetitie 2023

Landelijke senioren

Dames 1

De dames van FysioScheepje/SKF 1 speelden in de eredivisie nacompetitie een thuiswedstrijd tegen Disnierats 1 uit Hoorn. Op voorhand zou een dikke uitslag niet meer dan normaal zijn, waarmee de dames een grote stap zouden zetten naar de halve finales. SKF begon zoals je het mocht verwachten, met een regelmatige overwinning van Carla Nouwen op Sineenard Som Roelofsma. Xijin Zheng was vervolgens in vier games te sterk voor Janine Grootjans, waarna ook Robin Klomp haar partij in winst wist om te zetten, tegen Tessa Margaroli. Hiervoor had ze wel vijf games nodig. Na de pauze bleef SKF sterker, maar waren de potjes regelmatig aardig spannend. Zo wisten zowel Carla als Robin belangrijke games met twee punten verschil binnen te slepen, waardoor alle punten in eigen huis bleven. Xijin had aanzienlijk minder moeite in haar tweede wedstrijd, en wist vervolgens ook nog samen met Carla het dubbel in de wacht te slepen. Door de 7-0 overwinning heeft SKF volgende week zondag tegen AnytimeFitness/Westa 1 aan twee punten genoeg om de halve finale plek veilig te stellen.

Heren 1

De heren van AutoJ.deGooijer/SKF 1 speelden in de 1e divisie een thuiswedstrijd tegen Tempo-Team 3 uit Amsterdam. De Amsterdammers traden aan met de sterke kopman Julian Ramos, die de laatste paar wedstrijden zijn opwachting zal maken. Emanuel Martins Ferreira mocht het spits tegen hem afbijten, en kwam niet onverdienstelijk tot vier games maar moest wel zijn meerdere erkennen in de Colombiaan. Vervolgens trok Floris Zur Muhlen de stand weer gelijk met een degelijke overwinning op Daniel Pava, waarna Pieter van den Berg de SKF’ers op voorsprong zette door een overwinning op invaller Jelle Rhee. Meteen na de pauze volgde een belangrijke wedstrijd voor de einduitslag, waarin Emanuel aanvankelijke tegen een achterstand aankeek, maar bij een 1-2 4-7 achterstand een eindsprint inzette en zo nog nipt Pava wist te verslaan. Pieter verloor daarna naar verwachting, al zij het in close games, van Ramos, maar Floris bracht de marge weer op twee met een overwinning op Jelle. Bij een 4-2 voorsprong was de winst al binnen, maar zorgden Emanuel en Floris voor het slotakkoord door ook het dubbel nog binnen te slepen en daarmee de eindstand op 5-2 te bepalen. Door deze overwinning staan de heren maar liefst 12 punten van de eerste achtervolger, en voldoen drie punten op bezoek bij Scyedam 1 aankomende zaterdag om het kampioenschap veilig te stellen.

Heren 2

Vos Occasions/SKF 2 wilde zich nog niet gewonnen geven in de 3e divisie, en wilden thuis tegen Swift (D) 2 met ruime cijfers winnen om zo nog in de buurt te blijven van de eerste plaats. De eerste wedstrijden waren allemaal spannend, maar gingen gelukkig wel allemaal de kant op van de Veenendaalers. Erik Verzijl en Jeffrey Vonk hadden genoeg aan vier games, maar Jorai Hessing moest tot het uiterste gaan om zijn partij in vijf games binnen te halen. Vervolgens werd het dubbel zelfs pas na een 0-2 achterstand gewonnen, waardoor het toch 4-0 stond. Een kleine onderbreking in de zegereeks kwam er door een verliespartij van Jorai, maar daar bleef het vooralsnog bij voor de bezoekers. Want opnieuw zeges van Erik en Jeffrey zorgden voor een 6-1 voorsprong. Weer was het Jorai die vijf games nodig had, maar ook deze keer trok hij aan het langste eind. Jeffrey had geen moeite in zijn laatste wedstrijd en breidde de voorsprong uit naar 8-1. Het felbegeerde laatste punt ging echter naar de bezoekers; Erik kon het niet bolwerken in zijn laatste wedstrijd. Door de toch ruime 8-2 zege is Vos Occasions/SKF 2 een puntje ingelopen op koploper ENTAC 1, maar bedraagt het gat toch nog vier punten. Komende zaterdag speelt het team de voorlaatste wedstrijd uit tegen Trias 1 in Twello.

Heren 3

SKF 3 speelde in de 3e divisie een thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat DOV 1 uit Heerhugowaard. Voor de bezoekers was het noodzakelijk om een dikke uitslag neer te zetten om in het spoor van de koploper te blijven, terwijl SKF juist zoveel mogelijk punten aan het sprokkelen is. Andre van Wijk en Diederick Vos verloren beiden hun eerste wedstrijd, ondanks dat ze er dichtbij waren. Deze tegenslag kwamen ze echter snel te boven, door ruime zeges van Edwin Vonk en het dubbel Diederick/Edwin, waardoor het plots weer gelijk stond. Het werd zelfs nog mooier voor de thuisploeg toen Diederick een 0-2 achterstand wist om te zetten in een zwaarbevochte zege en SKF zo zelfs op een 3-2 voorsprong zette. Daarna was echter de koek op, want in de volgende drie wedstrijden bleken de bezoekers een maatje te groot. De voorlaatste wedstrijd van de dag was nog wel een hele spannende, maar in extremis moest Edwin toch zijn tegenstander feliciteren, waarna ook het laatste punt naar de gasten ging. Uiteindelijk dus een 3-7 nederlaag, wat vanuit Veenendaals perspectief een mooie uitslag is. Over twee weken speelt SKF 3 de laatste wedstrijd van het seizoen, tegen koploper Gorkum 1.

Dames 2

De dames van SKF 2 speelden in de play-offs van de 2e divisie een thuiswedstrijd tegen Buitenpost 1. Het doel is de tweede plaats in de poule, en daarvoor is elk punt belangrijk. De start was goed, met overwinningen van Evelien van de Ven en Gerry-Ellen Blankestijn. Ondanks het verlies van Anna Seekles in de volgende wedstrijd wist zij wel samen met Gerry-Ellen het dubbel binnen te slepen, en bleef de marge van twee intact. Kopvrouw Gerry-Ellen kon de voorsprong echter niet uitbreiden in haar tweede wedstrijd en moest haar tegenstandster feliciteren. Helaas moest Evelien dat in haar tweede wedstrijd ook, waardoor de stand weer gelijk was. De dames lieten zich echter niet kennen en wisten opnieuw op voorsprong te komen door de eerste zege van Anna en vervolgens de tweede zege van Gerry-Ellen. Hiermee was het beoogde gelijkspel in ieder geval al binnen, waardoor de druk enigszins weg viel. Helaas kon Anna dat niet gebruiken om haar tweede punt van de dag binnen te slepen, hetgeen Evelien wel lukte. Zij boog een 1-2 achterstand om in winst en bepaalde daarmee de einduitslag op 6-4. Hiermee verstevigt SKF 2 hun tweede plaats en begin handhaving dichterbij te komen. Komende zaterdag wacht de wedstrijd tegen Het Markiezaat 2 in Bergen op Zoom.

Afdelingssenioren

Afgelopen vrijdag speelde SKF 4 in de 1e klasse het belangrijke uitduel tegen TN 2 in Nijmegen. De teams zijn elkaars concurrent in de strijd om het kampioenschap en voor SKF was er veel aan gelegen om in ieder geval niet te verliezen. De start was prima met overwinningen van Thijs en Eric maar door nederlagen van Niels en het dubbel Niels/Thijs was de stand weer gelijk. De twee wedstrijden daarna waren een kantelpunt: Niels verloor een wedstrijd in vijven na een 2-0 achterstand en Eric deed ditzelfde maar na 0-2 voor te hebben gestaan. Echter, bij een 4-2 achterstand, richtten de SKF’ers zich toch weer op en trokken Thijs en Eric de stand weer gelijk. Met nog twee potten voor de boeg was het beoogde gelijkspel dichtbij maar in het zicht van de haven ging het toch mis. Niels verloor nog maar eens een wedstrijd in vijf games en verrassend genoeg verloor Thijs de laatste wedstrijd ook. Hierdoor werd er met 6-4 verloren en wordt het een hele kluif om het kampioenschap binnen te halen. Tegen laagvlieger Slagvaardig (R) 2 zal er komende vrijdag een goede uitslag neergezet moeten worden.

SKF 5 bevindt zich een beetje in niemandsland in de 2e klasse. Het kampioenschap is uit zicht en degradatie is ook al afgewend. Uit bij Cevelum 4 was het dus vooral zaak om een leuke avond te hebben en lekker potjes te spelen. Jan en Juul hadden dit wel begrepen want zij benutten in hun eerste wedstrijd beiden alle vijf de games en wisten deze ook nog in winst om te zetten. Deze voorsprong verdampte echter snel door verlies van Maarten in de enkel en verlies van het dubbel in vijf games. Hierna ging het over en weer. Jan won ook zijn tweede wedstrijd maar Maarten was ongelukkig en verloor nipt zijn twee enkelpartij waardoor het weer gelijk was. In het restant van de wedstrijd plaatste SKF echter een kleine break. Juul won zijn tweede wedstrijd wel en vervolgens won Maarten ook een potje en bracht de marge op twee. Ondanks dat Jan nog een potje verloor was het de ongenaakbare Juul die, wederom in vijf games, de winst voor de Veenendaalers binnenhaalde. Een 4-6 overwinning dus waarmee de 2e plaats in het bezit blijft van SKF 5.

SKF 6 speelde afwijkend op dinsdag hun uitwedstrijd tegen TCB 4 in de 3e klasse. Omdat hun concurrent al verloren had begint het kampioenschap steeds dichterbij te komen. Uiteraard wilden zij dit onderstrepen door zelf te winnen. De start was zeer voortvarend met winst van Adrie en vervolgens twee zeer nipte overwinningen van Harm en Barend waardoor het al snel 0-3 stond. Toen ook nog het dubbel werd gewonnen leek de winst al bijna binnen. Niets was echter minder waar want de tweede helft was volledig voor de thuisploeg. Adrie verloor in vijf games z’n tweede potje en ook Barend moest z’n tegenstander feliciteren. Het was gelukkig Harm die zijn tweede enkelpartij wel wist te winnen want ook de laatste drie wedstrijden gingen naar de mannen uit Beuningen. Aanvankelijk zag het er niet naar uit maar een 5-5 gelijkspel was dus de eindstand. Toch staat SKF 6 nog ruim bovenaan en heeft nu maar liefst 8 punten voorsprong op de eerste achtervolger.

SKF 7 speelde al op maandag een thuiswedstrijd tegen MOVC 3, de hekkensluiter in de 4e klasse. Het kampioenschap is al bijna binnen voor de SKF’ers en er werd dus wel een flinke uitslag verwacht. De start was prima met overwinningen van Ed en Sytze. Herman daarentegen kon een 2-0 voorsprong helaas niet omzetten in winst en dat leek ook een beetje een breekpunt te zijn voor hem. In het vervolg van de wedstrijd wist hij namelijk niet meer in de buurt te komen van een zege en bleef hij dus zonder overwinning. Datzelfde kan niet gezegd worden van Ed en Sytze want zij wisten juist al hun wedstrijden binnen te halen. Met name Sytze moest hier nog aardig wat zweetdruppeltjes voor laten want hij won tot twee keer toe met 11-9 in de vijfde game maar dat telt ook! Een 7-3 overwinning dus waarmee de voorsprong aan kop al naar 14 punten is opgelopen. Komende vrijdag hebben ze aan 3 punten, op bezoek bij nr. 2 ONI 6, genoeg om kampioen te worden.

SKF 8 doet er alles aan om degradatie uit de 4e klasse te voorkomen en dus waren alle punten uiterst belangrijk in de thuiswedstrijd tegen Looping 1, ook een team wat vecht tegen degradatie. De start van de SKF’ers was geweldig die na 6 wedstrijden al een 5-1 voorsprong hadden genomen. Hans won zijn beide potjes nipt in vijf games, Gert won een potje makkelijk en ook het dubbel Gert/Hans was overtuigend. Alleen Marnix moest in vijf games net z’n meerdere erkennen in z’n tegenstander. Een dikke zege leek in de maak maar in het restant van de wedstrijd vochten de bezoekers zich terug. Eerst verloor Gert een potje nipt, vervolgens moest Marnix opnieuw in vijf games het onderspit delven en was het daarna Gert die in z’n laatste wedstrijd een 2-0 voorsprong niet in winst kon omzetten. Plots dreigde een gelijkspel het eindresultaat te worden maar daar stak Hans een stokje voor. Hij won ook zijn laatste enkelpartij en bepaalde zo de stand op 6-4 in het voordeel van de Veenendaalers. Een belangrijke overwinning waarmee SKF 8 nog altijd kans maakt om boven de degradatiestreep te eindigen.

SKF 9 ging afgelopen vrijdag op bezoek bij TN 7 in Nijmegen. Een leuke wedstrijd die qua niveau dicht bij elkaar lag, gezien ook de vijf wedstrijden die in vijf games werden beslist. Gina trapte af met een spannende wedstrijd die nipt verloren ging, Maickel volgde haar voorbeeld maar wist de laatste game juist wel te winnen. Christa leek vervolgens in haar eerste pot op weg naar een zege maar kon de 0-2 voorsprong niet omzetten in winst. Het dubbel ging daarna ook nog eens verloren in vijf games waardoor de tussenstand van 3-1 wel heel geflatteerd was. Dit konden de SKF’ers ook niet meer omdraaien zo bleek. Gina verloor haar tweede wedstrijd ook en de ongelukkige Christa wist opnieuw een 0-2 voorsprong niet te benutten. Hierna bleek de koek op en was het alleen Maickel die z’n resterende wedstrijden nog wist te winnen en de eindstand hiermee op 7-3 bepaalde. Zeker niet het beeld van de wedstrijd maar wel de harde cijfers. SKF 9 lijkt zich hiermee gewoon te gaan handhaven in de 4e klasse en dat is een keurig resultaat.

Jeugd

In de hoofdklasse ontving SKF 2 koploper TVO 2. De bezoekers uit Oosterhout staan met kop en schouders bovenaan, dus dat het een lastige wedstrijd zou worden was van tevoren al duidelijk. Gerian, Levi en Daan waren echter niet van plan om zich zonder slag of stoot over te geven, en Gerian begon zelfs met een dikke overwinning. Levi en Daan wisten hun eerste wedstrijd niet te winnen, waardoor de bezoekers op 1-2 kwamen. Door overwinningen van het dubbel Gerian/Levi, en Levi en Gerian in de daaropvolgende enkels, werd brutaal een 4-2 voorsprong genomen. In het restant van de wedstrijd  werden de punten evenredig verdeeld (onder meer door een overwinning van Levi met 13-11 in de vijfde), waardoor een hele knappe 6-4 zege geboekt werd. SKF 2 staat nog steeds op de tweede plek, komende zaterdag gaat het team op bezoek bij Velp 1.

SKF 3 nam het in de 1e/2e klasse op tegen Revanche 1 uit Schaijk. Voor de wedstrijd was het verschil op de ranglijst miniem, het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. Jorian begon de dag met een stunt door zijn tegenstander van de 100% te halen. Stan moest zijn eerste wedstrijd inleveren, waardoor de wedstrijd in evenwicht bleef. David won op zijn beurt ook zijn eerste wedstrijd, waarna Lars zijn goed serverende tegenstander moest feliciteren. De dubbels waren beide erg spannend. Het duo Jorian/David won in vijf games, terwijl het duo Stan/Lars in vijf games verloor. Met een 3-3 tussenstand gingen de teams de tweede serie enkelspelen in. Helaas waren ditmaal de tegenstanders net ietsje sterker, alleen Jorian wist zijn foutloze wedstrijd te voltooien. Stan, Lars en David kwamen allen nog dichtbij, maar kwamen net tekort. Ondanks het 4-6 verlies staat SKF nog steeds op de 3e plaats, en gaat het zaterdag op bezoek bij nummer twee TCB 1 in Beuningen.

SKF 4 nam het ook op tegen een team van Revanche. In de 4e klasse kwam koploper Revanche 2 op bezoek. Aanvankelijk leek het erop dat de bezoekers hun favorietenrol waar kwamen maken, doordat Demi en Ruben het onderspit moesten delven in hun eerste wedstrijd. Echter werd er al snel orde op zaken gesteld door overwinningen van Ruben en Roan, waarna SKF doordenderde en niets heel lieten van de koplopers. Beide dubbels werden eenvoudig gewonnen, waarna alle resterende enkelwedstrijden, zij het met moeite, ook knap binnengesleept werden. Hierdoor werd de 0-2 achterstand dus omgezet in een prachtige 8-2 overwinning. SKF 4 bezet nog steeds de derde plaats, maar heeft wel de nummer een en twee in het vizier. Voor komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen HTTC ’71 2 in Heteren op het programma.

Ook SKF 5 kreeg de koploper op bezoek, in de O-13 klasse ontving het regiogenoot TTV Ede 6. In deze wedstrijd maakten de tegenstanders hun favorietenrol wel meer dan waar, waardoor Hielke, Lars, Hans en Joël een lastige dag beleefden. Maar liefst zeven wedstrijden werden met 0-3 in het voordeel van de bezoekers beslist. Wel wist Joël in zijn eerste wedstrijd knap af te rekenen van zijn tegenstander, in een ware kraker die met twee punten verschil in de vijfde werd gewonnen door de SKF’er. Hielke en Hans waren samen nog succesvol in het dubbel, maar dat waren de enige punten die afgesnoept konden worden van de sterke opponenten. Als gevolg dus een 2-8 nederlaag, waardoor SKF 5 nog steeds de derde plek bezet. Komende zaterdag in het team vrij, volgende week wordt het seizoen afgesloten met een uitwedstrijd tegen Kracht & Vriend 1 in Renkum.