Tafeltennisvereniging SKF 70 jaar

In januari 2019 bestaat tafeltennisvereniging SKF 70 jaar. Om precies te zijn op 9 januari. Voor wie het niet weten, de vereniging is ontstaan uit een initiatief van een aantal personeelsleden van wat toen nog de Rotterdamse Bank heette. Zij kregen in het najaar van 1948 toestemming om de bekleding van een bureau af te halen om daarop te kunnen tafeltennissen. De oorspronkelijke naam van onze vereniging was Climax. In 1969 vond er een fusie plaats met de tafeltennisvereniging van SKF Kogellagerfabriek. Vanaf die tijd wordt de naam SKF gevoerd. Anno 2019 is SKF een springlevende vereniging met momenteel zo’n 175 leden. Hoewel geen officieel jubileum is het 70 jarig bestaan voldoende reden om uitvoerig gevierd te worden. Verspreid over de maand vinden er in januari diverse activiteiten plaats. De jubileumcommissie heeft een programma samengesteld waar voor alle leden wel iets bijzit om aan mee te doen of naar te kijken. De commissie hoopt dat velen zich voor de activiteiten zullen opgeven en zich deze mijlpaal nog lang zullen heugen.

Receptie met buffet en pubquiz

Op vrijdag 4 januari beginnen we het jubileumjaar met een informele receptie en ’s avonds een jubileumeditie (tiende keer) van de pubquiz verzorgd door Ronald van Roon en Henk Brouwer.

De quiz staat dit jaar in het teken van het jubileumtijdvak 1949-2019. Er worden 70 vragen gesteld verspreid over genoemde periode. Hiervan zullen er 10 specifiek over de geschiedenis van de vereniging gaan. De 60 overige vragen betreffen algemene vragen. Ook in deze quiz weer een heel divers vragenpallet: geschiedenis, film, muziek, topografie, sport, van alles komt aan bod. Er is een combinatie van kennisvragen en beeld- en geluidsfragmenten.

 Om de jubileumeditie extra feestelijk aan te kleden is er om 18.30 uur een buffet voor de deelnemers. Dit buffet is gratis met dank aan onze sponsoren: Huisartsencentrum De Zwaai, CertificeringsAdvies Nederland, Dailyworkwear, Van Roon Consulting en Bouman Advies. Vanaf circa 19.30 uur beginnen we met de quiz. Voorafgaand aan het buffet is er vanaf 18.00 uur een informele receptie met een welkomstwoord van voorzitter Marc Sassenus.

De quiz wordt gespeeld in teams van 4-(maximaal) 6 personen. Je kunt zelf een team samenstellen of je individueel opgeven, dan wordt je in een team ingedeeld. Voor het winnende team en de nummers 2 en 3 staat een leuke prijs klaar. Ook aan een poedelprijs wordt gedacht. Iedereen is welkom om in te schrijven. Neem je partner, teamgenoten en medespelers mee!

Receptie en buffet

Alle leden zijn uitgenodigd om het jubileum in te luiden op de receptie die om 18.00 uur begint. Ook als je niet meedoet met de pubquiz ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het buffet. Als je graag mee wilt eten geef jezelf dan op via onderstaand inschrijfformulier.

Let op, inschrijven voor het buffet kan tot 28 december.

Kaartavond (pokeren)

Voor vrijdag 11  januari staat een avondje pokeren op het programma. Een ideaal spel om elkaar eens op een heel andere manier te leren kennen. Met tactisch inzicht, stalen zenuwen, bluf en een pokerface kun je heel ver komen. Niet alleen leden van SKF, maar ook familie en vrienden zijn van harte welkom om mee te spelen. Het inleggeld bedraagt 10 euro, op de avond te voldoen.

Gedurende de avond wordt er een verloting georganiseerd met mooie prijzen.

De kaartavond begint om 20.00 uur, inloop 19.30 uur.

Groot SKF dubbel toernooi

Op zaterdag 12 januari organiseren we een groot intern dubbeltoernooi voor alle senioren, de selectie, Tafeltennis Overdag, deelnemers bedrijfscompetitie en de recreanten. De teams worden zo samengesteld, dat iedereen evenveel kans heeft.

Tafeltennis netwerkavond

Donderdag 17 januari willen we het jubileum vieren met onze sponsoren onder het mom van een tafeltennisnetwerkavond. Alle sponsoren, oud-sponsoren, bedrijven die deelnemen aan de bedrijfscompetitie, leveranciers en andere relaties worden hiervoor uitgenodigd. Ook potentiële nieuwe sponsoren zijn van harte welkom. Wellicht dat we hen aan SKF kunnen binden.

Kaartavond (koppelklaverjassen en jokeren)

Terug van te lang weggeweest. Vrijdag 18 januari is het tijd voor een ouderwets avondje kaarten. Kunnen de spelers de spanning aan, hoe strak staan de gezichten. Wordt de juiste kaart wel op tafel gegooid of wordt er niet goed opgelet. Beleef het mee en geef je op. Leden van SKF, familie en vrienden, maar ook spelers van bevriende (tafeltennis)verenigingen kunnen meedoen. Het inschrijfgeld voor het koppelklaverjassen bedraagt 5 euro, jokeraars betalen 2,50 euro.

Blacklighttoernooi

Tafeltennissen in een compleet donkere zaal waar je alleen nog maar de bal, de lijnen van de tafel en met een beetje geluk je tegenstander ziet… Hoe gaaf is dat! Op 19 januari kun je dit als jeugdspeler van SKF gaan meemaken tijdens het blacklighttoernooi.

Tijdens het blacklighttoernooi kunnen jullie tegen je teamgenoten, trainingspartners en andere clubgenootjes spelen. Wie weet wordt jij wel uitgeroepen tot blacklightkampioen van SKF!

Dit is echter nog niet alles. Als het toernooi is afgelopen gaan we gezellig met elkaar eten en we gaan er ook een gezellige avond van maken met elkaar. Wat we dan precies gaan doen zal later bekend gemaakt worden.

Weet je nu al zeker dat je hieraan mee wilt doen, geef je dan snel op! Meedoen is geheel gratis!

Jeugdclinic

Woensdag 23 januari zal het een drukke bedoeling worden bij SKF. ’s Middags zal er een clinic gegeven worden aan een deel van de kinderen die mee hebben gedaan aan de scholierenkampioenschappen in december.

Toptafeltennistoernooi

Op 25 januari wordt er een toptafeltennistoernooi (top 8 of 12) georganiseerd waar niet alleen onze eigen toppers maar ook een aantal Eredivisietoppers de degens zullen kruisen. Dit beloofd een mooi avondje tafeltennis te worden.

Oud ledentoernooi

Op zaterdag 26 januari sluiten we de jubileummaand af met het Oud Ledentoernooi. Het programma is als volgt:

12.00 uur Start Oud Leden toernooi
18.00 uur Stamppotten buffet en ovenschotel (5 euro p.p., vooraf opgeven)
19.30 uur Afsluitende avond jubileum met muziek

Doe mee met het gezellige Oud Leden toernooi en geef je op via de website of via een e-mail naar oudledentoernooiskf@gmail.com

Wil je gebruik maken van het buffet verzorgd door DeMaes Cateringservice geef dit dan aan. Je kunt de kosten (5 euro p.p.) tijdens het toernooi betalen.
Alle leden en oud-leden zijn welkom op de afsluitende avond van het jubileum van SKF. De avond wordt voorzien van muzikale noten door het duo Smash (Tjarko Bosma en Jan Dubelaar).