Zwaar bevochten gelijkspel

Wedstrijdverslag van de wedstrijd Zevenaar 5 tegen SKF 8 geschreven door Piet van Breukelen van Zevenaar 5

Tegen SKF 8 was het zaak zoveel mogelijk punten te scoren om nog in aanmerking te komen voor de promotiepoule. Concurrent Herpen was iets in het voordeel omdat zij pas vrijdag aantraden tegen TIAN en wisten hoeveel punten zij nodig zouden hebben om team 5 voorbij te streven.

 Henk opende het bal tegen sterkste man Cees van Rooijen (50%) en leek na de eerste twee games kansloos (7-11 en 5-11), maar hij herstelde zich wonderbaarlijk en dwong na 11-7 en 14-12 een 5e game af. Hij had de smaak te pakken en ging ook in die 5e op dezelfde voet verder. Via 5-2, 6-4, 9-5 en 10-6  kreeg hij zelfs 4 matchpoints, maar ze waren helaas niet aan hem besteed. Ineens stapelde Henk fout op fout en scoorde geen punt meer.

Piet leek een klein kansje te hebben tegen Sietze Boersma, maar uiteindelijk wist hij alleen de 2e game met 17-15 op zijn naam te brengen. Sietze speelde te uitgekookt voor hem.

Renate zorgde voor het eerste punt aan onze kant via een prima overwinning op Hennie Middelhoven. Hij was niet opgewassen tegen de harde en goed geplaatste contraballen van Renate. Datzelfde deed ze in het dubbel met Henk tegen Cees en Sietze. Na verlies van de eerste game volgden twee uitstekende games (11-6 en 11-3) en leek er geen vuiltje aan de lucht, maar de 4e game werd pas in de verlenging in ons voordeel beslist: 12-10.

Piet kon het net niet redden tegen Cees (9-11, 10-12 en 8-11) en het was aan Henk weer voor een gelijke stand te zorgen. Dat lukte tegen Hennie, maar de manier waarop wekte enige verbazing. Na een vlotte 1e game (11-6) volgde een slordige 2 (5-11), waarna het herstel pas kwam in de 3e game na een 3-7 achterstand: nipte 11-9 winst. In de 4e werd het nog erger. Pas na 1-7 kwam de concentratie weer terug en bij 7-10 overleefde hij de drie matchpoints om alsnog heel knap met 12-10 te winnen en de stand op 3-3- te brengen.

Jammer genoeg kon Renate tegen Sietze niet het initiatief nemen en dat betekende haar ondergang. In de 3e kwam ze nog wel met 4-0 voor, maar langzaam maar zeker gaf ze het heft weer uit handen en na 8-8 was het over en uit: 8-11.

Piet kwam tegen Hennie steeds beter in de wedstrijd, maar kwam toch niet verder dan een gamepoint in de 3e game: 5-11, 7-11 en 10-12 en 3-5. Achter.

Renate hield de hoop op een gelijkspel levend door Cees in een knappe wedstrijd te verslaan. Cees had vooral moeite met de snoeiharde contraslagen van Renate.

Grote vraag was of Henk er tegen Sietze nog een gelijkspel uit kon slepen. Het werd de meest bizarre partij sinds tijden. Het kon alle kanten op, hoewel dat er aanvankelijk niet naar uitzag. Na het verlies van de 1e game herpakte Henk zich prima met 11-4 en 11-8. Maar in de 4e was het kommer en kwel. Na een snelle 2-6 achterstand werd het alleen nog maar erger en raakte Henk geen fatsoenlijke bal meer: 2-11.

In de beslissende 5e game draaide Henk van tafelhelft met een 5-2 voorsprong, maar Sietze gaf zich niet gewonnen en bij 8-8 waren de kansen gekeerd. Zeker toen Henk bij 8-9 een cruciale fout maakte. Sietze kon een smash van Henk nauwelijks verwerken en bracht de bal zo hoog terug dat hij zich omdraaide en iet eens meer keek hoe Henk het punt zou scoren. Tot verbijstering van de aanhang miste Henk de bal compleet en keek tegen 2 matchpoints aan. Henk baalde en nam het Sietze ten onrechte kwalijk dat hij zich omdraaide. Hj kon de misser allen zichzelf verwijten. Het tekent echter zijn mentale kracht dat hij met het laatste beetje energie dat hij nog in zich had voor de 2e keer die avond de matchpoints wist weg te werken en met 12-10 alsnog aan het langste eind trok. Voortreffelijk. Toch nog 5-5.

Inmiddels weten we dat Herpen heeft gewonnen van TIAN en dat we de competitie maandag 26 november afsluiten in Veenendaal. Mijn optimistische  prognose is dat beide teams zich zullen handhaven in de 3e klasse.