Iris Leskens 3e op A-ranglijsttoernooi Tilburg

Op zondag 11 november kwam de nationale topjeugd in actie tijdens het eerste A-ranglijsttoernooi van het seizoen. Namens SKF speelden er drie spelers mee.

De beste prestatie kwam van Iris Leskens. Nadat een verrassende nederlaag in de poule knap werd goedgemaakt met een zeer sterke zege op de sterkste speelster uit de poule bleek dat Iris gedeeld eerste werd in haar poule, samen met twee andere meisjes pupillen. Helaas bleek het gamesaldo ongunstig en eindige de jonge SKF-speelster als derde. In de vervolgronden werden er nog twee zeges geboekt waardoor Iris op een hele mooie en verdiende derde plaats eindigde.

Bij de jongens junioren twee troeven. Floris Zur Muhlen vergat in de vierde games een van zijn drie matchpoints te verzilveren tegen Mick de Vette. Door dit onnodige verlies mocht hij niet meer strijden om de hoogste plaatsen. Door een nederlaag eindigde een strijd om de plaatsen 8 en 9. Ricco Gerritsen verraste met een zege op 1e divisionist Lode Hulshof en eindigde daardoor net als Floris op een tweede plaats in zijn poule. Na verlies in de vervolgronde restte ook voor Ricco een strijd om de plaatsen 8 en 9. Twee SKF’ers dus tegen elkaar. Het duel eindigde in een 3-1 zege voor Floris die dus achtste werd.

Grote dank gaat uit naar de coaches Rinie, Jeffrey en Dicky.

(Foto’s Rob de Ruiter)