Landelijke senioren

Afgelopen zaterdag speelde AutoJ.deGooijer/SKF 1 een thuiswedstrijd in de eredivisie tegen van Wijnen/Smash ’70 1 uit Hattem. De verschillen onder in de competitie zijn klein en elk puntje is daarom belangrijk voor de SKF’ers. De wedstrijd werd geopend door Emanuel Martins Ferreira tegen Lode Hulshof. Op voorhand een partij met mogelijkheden maar nadat Emanuel de eerste game nipt had verloren ging het licht een beetje uit en moest hij de wedstrijd met 0-3 aan z’n tegenstander laten. De in vorm verkerende Floris Zur Muhlen trad vervolgens aan tegen Laurens Tromer. De start van Floris was goed tegen de op papier veel sterkere kopman van de bezoekers maar gaandeweg kon die zijn niveau opkrikken en ging de wedstrijd ‘gewoon’ naar Laurens. Nog voor de pauze speelde Pieter van den Berg tegen Tim Gras. Deze keer was Pieter zeer gefocust en was de wedstrijd daardoor behoorlijk in evenwicht. Een vijfde game moest de beslissing brengen en met 11-8 ging deze naar SKF. Een prettige aansluitingstreffer.

Na de pauze pakte Laurens een regelmatige overwinning op Emanuel. Hij besloot nog met een aantal fraaie ballen die luidkeels werden gewaardeerd door het publiek. Bij een stand van 1-3 trad Pieter aan tegen Lode. Opnieuw kon Pieter een goed niveau laten zien en wist hij veel druk op z’n tegenstander te leggen. De winst was daarom ook verdiend. Met twee punten op het bord mocht Floris de laatste enkelpartij spelen tegen Tim. Op voorhand een goede mogelijkheid om ook hier tot scoren te komen maar helaas kon Floris niet het niveau vinden wat daarvoor nodig is. Met ruime cijfers moest hij toestaan dat Tim met de overwinning ervan doorging. Het afsluitende dubbel, gespeeld tussen Pieter/Floris en Laurens/Brent, leek een prooi te gaan worden voor de SKF’ers. Ze speelden aanvankelijk tactisch sterk en vrijwel foutloos maar konden een 2-0 voorsprong helaas toch niet vasthouden nadat de bezoekers zich in de wedstrijd hadden gespeeld. Ook dit punt moesten ze aan de tegenstanders laten waardoor de 2-5 eindstand toch voelde als een puntje tekort ondanks dat ze vooraf hadden getekend voor deze uitslag. Met deze twee punten is AutoJ.deGooijer/SKF 1 wel iets opgeschoven in de rangschikking. Ze staan nu 6e.

De dames van FysiqVision/SKF 1 speelden de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in de eredivisie tegen het altijd sterke Dozy De Helder/Noor 1, die ook nog eens in de sterkste opstelling achter de tafel stonden. De wedstrijd begon dan ook stroef, Carla Nouwen kwam in de games dichtbij maar moest toch haar meerdere erkennen in Shuohan Men, en Xijin Zheng kwam niet in de buurt van gamewinst tegen Dobrila Jorguseska. Melanie Bierdrager daarentegen speelde sterk. Waar in de vorige ontmoeting Ana Gogorita nog veel te goed was, was het ditmaal ongekend spannend. Helaas kon Melanie er net geen vijfde game uitslepen, waardoor in de pauze de stand 0-3 was. Na de pauze was het opnieuw Carla die net geen game eruit wist te slepen, ditmaal tegen Dobrila. Melanie speelde wederom een hele sterke wedstrijd, die uiteindelijk heel knap winnend werd afgesloten tegen Shuohan. Nadat Xijin van Ana verloor werd het afsluitend dubbel gespeeld, waarin een punt op het spel stond die wel eens heel belangrijk zou kunnen zijn voor de plaatsing in de nacompetitie. Het duo Carla/Xijin speelde sterk, en wisten nipt met 11-9 in de vijfde dit belangrijke punt binnen te halen. Door de 2-5 nederlaag en de 5-2 overwinning van VTV (N) 1 op Scylla 1 zijn onze dames nipt derde geëindigd, waardoor de play-offs en een plek in de halve finales behaald zijn. De volgende wedstrijd is een thuiswedstrijd tegen VTV (N) 1.
Vos Occasions/SKF 2 is in vorm in de 2e divisie, het doel van handhaving is al binnen handbereik. Afgelopen zaterdag kwam Belcrum 1 op bezoek, en ook deze keer speelde de SKF’ers een goede wedstrijd. Erik Verzijl begon met een regelmatige overwinning op oud-teamgenoot Peter van Iwaarden, terwijl Jeffrey Vonk met 3-1 Lennart Slaats wist te kloppen. Jeffrey van Eek breidde de score uit tegen Steven Tang, al werd het na een dikke voorsprong nog even spannend, maar met 13-11 in de vijfde was het derde punt toch binnen. Jorai Hessing wist er net geen vijfde game uit te slepen tegen Vicky Schijven. De marge bleef twee, omdat Erik relatief eenvoudig van Lennart won, maar Jeffrey Vonk een 2-1 10-8 voorsprong op Peter niet wist te verzilveren. Toen Jeffrey van Eek van Vicky verloor leek het dat de bezoekers langszij kwamen, maar Jorai had in de vierde game tegen Steven een opleving en draaide een dikke achterstand om in winst. Erik voltooide zijn hattrick tegen Vicky, Jeffrey van Eek won heel knap van Lennart en Jeffrey Vonk bond Steven aan zijn zegekar. Jorai kwam in een sterke wedstrijd net tekort tegen Peter, waardoor op een 8-4 stand het dubbel nog gespeeld moest worden. Hierin waren Erik en Jeffrey Vonk net niet scherp genoeg, maar alsnog mag er tevreden terug worden gekeken op een 8-5 overwinning. Komende zaterdag gaat het team op bezoek bij Smash (M) 1, de hekkensluiter van de 2e divisie.

SKF 3 draait heel erg lekker in de 3e divisie en kon laten zien wat die goede vorm waard was tegen Sittard 2, de zeer waarschijnlijke kampioen. Heel wat bleek al snel, want SKF kon prima mee tegen de mannen uit het zuiden. Brenda Vonk en Diederick Vos begonnen bijvoorbeeld beiden met een zege en de in topvorm verkerende Brenda liet het daar niet bij, want in het tweede bedrijf won zij ook van de kopman van de bezoekers en noteerde het volgende punt. Ditmaal was het Robin Klomp die zich hierbij aansloot en een duit in het zakje deed. Edwin Vonk en Diederick hadden beiden veel pech want zij verloren hun partij met twee punten verschil in de vijfde game. In het laatste deel van de wedstrijd leken de krachten wel een beetje weg te vloeien bij de SKF’ers want het was alleen Brenda nog die een potje wist binnen te halen maar nu was het Robin die met het kleinste verschil in de vijfde game aan het kortste eind trok. Tot overmaat van ramp speelden de ervaren Vonken een goed dubbel maar konden deze niet over de streep trekken. Een 10-5 voorsprong in de vijfde game was helaas niet aan hen besteed. Een 5-8 nederlaag uiteindelijk waar ze van tevoren zeer tevreden mee zouden zijn geweest maar op basis van de wedstrijd overheerste vooral de teleurstelling na vier(!) nipt verloren wedstrijden in vijf games. Neemt niet weg dat SKF 3 er zeer goed voorstaat in de poule en afstevent op handhaving.

Het tweede damesteam kreeg TN 1 uit Nijmegen op bezoek in de 2e divisie. Het zou een duidelijke overwinning worden, waarin zeven wedstrijden maar drie games nodig hadden. Gerry-Ellen Blankestijn trapte af en wist eenvoudig te winnen, hetzelfde deed Marga van den Andel. Jie Chen wist nog niet bij te dragen aan de score. Dit patroon herhaalde zich, toen ook het dubbel Gerry-Ellen/Marga succesvol was en Jie nog tekortkwam. Nadat Gerry-Ellen haar tweede wedstrijd eenvoudig won, was het Marga die de eerste vijfsetter speelde. Na een 1-2 achterstand wist ze het hoofd koel te houden en met 12-10 in de vijfde toch het punt te pakken. Jie stond in haar laatste wedstrijd ook 1-2 achter, en ook zij draaide de wedstrijd om en wist daarmee ook haar steentje bij te dragen aan de overwinning. Marga en Gerry-Ellen voltooiden beiden hun hattrick, waardoor een dikke 8-2 overwinning werd geboekt. Komende zaterdag reist het team weer af naar Bergen op Zoom, ditmaal voor een wedstrijd tegen Het Markiezaat 3.

Afdelingssenioren
Voor SKF 4 betrof de wedstrijd in de hoofdklasse een zware: uit tegen Taflan 1, de koploper. De start was nog heel aardig met een overwinning in vijf games van Etienne. Niels deed dit vervolgens na maar speelde juist niet z’n beste game als laatst en moest daarom z’n tegenstander feliciteren. Jan-Willem zette SKF echter, enigszins verrassend, weer op voorsprong met een zwaarbevochten zege diep in de vijfde game. Hierna leek de thuisploeg een tandje bij te schakelen en werd het verschil ineens groot. De wedstrijden werden snel en redelijk gemakkelijk binnengehaald door Taflan en 1-2 werd omgedraaid in 6-2. Pas in de voorlaatste wedstrijd was het opnieuw Etienne die nog een puntje kon pakken, ook nu weer in vijf games. Het deed niets af aan de overwinning van de thuisploeg die uiteindelijk uitkwam op 7-3. SKF 4 staat hierdoor met nog twee wedstrijden te gaan 4e en dat is een keurige positie voor de nacompetitie.

SKF 5 speelde een regioderby in de 1e klasse. Zij mochten op bezoek bij TTV Ede 5 en deden dit met drie mannen die het klappen van de zweep kennen: Rob, Marco en Andre. De start was qua niveau redelijk in evenwicht maar de SKF’ers waren net even wat doortastender op de belangrijke momenten en haalden zo allemaal hun eerste potje binnen. Nadat het dubbel aan de thuisploeg moest worden gelaten werd het gaspedaal pas echt ingetrapt want de volgende vier wedstrijden werden allemaal met groot machtsvertoon gewonnen door onze mannen en zo was de overwinning al ruimschoots binnen. Alleen voor Rob kwam er een klein smetje op de avond, hij verloor zijn laatste potje met 3-0. Marco sloot wel winnend af en bepaalde daarmee de eindstand op 2-8. Een lekkere overwinning dus waarmee SKF 5 op een mooie 2e plaats staat.

Ook in Ede speelde SKF 7. Zij traden aan tegen het 6e team van de Edenaren maar konden het scoreverloop helaas niet matchen. Gerry-Ellen en Adrie moesten beiden hun eerste tegenstander feliciteren voordat Barend een knappe overwinning boekte en de SKF’ers op het bord zette. Dat goede gevoel werd vervolgens net niet omgezet in winst bij het dubbel, die ging nipt verloren met 12-10 in de vijfde game. Dat leek een breekpuntje te zijn want de partijen daarna gingen vervolgens vlotjes naar de thuisploeg. Pas bij een stand van 7-1 was het Gerry-Ellen die een goede zege pakte en daarmee net als Barend op persoonlijk vlak nog wel iets te vieren had. De einduitslag van 8-2 was natuurlijk niet zo lekker en zorgt ervoor dat SKF 7 laatste blijft in de 2e klasse.

SKF 8 heeft z’n zinnen gezet op promotie uit de 4e klasse en de wedstrijd tegen TVO 3, de nummer 2 in de competitie, was een mooie om duidelijk te maken dat ze te goed waren. Toch viel de start niet mee, want ondanks dat Cees de SKF’ers met een nipte overwinning op voorsprong had gezet konden Hennie en Sytze daar helaas geen vervolg aan geven en nadat het dubbel verloren was gegaan stond het zelfs al 3-1. Vanaf dat moment gingen de Veenendaalers echter uit een ander vaatje tappen want van de laatste zes wedstrijden gingen er maar liefst vijf naar onze mannen. Cees en Hennie dichtten eerst het gat naar 3-3 en zetten SKF daarna op voorsprong. Sytze had geen topavond en won slechts één potje, maar dat was wel de laatste waarmee hij de overwinning veiligstelde. 4-6 uiteindelijk wat een keurige uitslag is. SKF 8 staat nu 8 punten los aan kop van de competitie.

Het kan verkeren want waar het ene team ruim bovenaan staat moet het andere team sprokkelen voor de punten en is degradatie wellicht aanstaande. SKF 9 zit in die situatie in de 4e klasse want het gaat niet makkelijk en op bezoek bij Getavé 2 werd dat nog maar eens onderstreept. Aanvankelijk was de eerste helft helemaal niet zo slecht want na vijf wedstrijden stond het 3-2 en dan lijkt het best wel gelijk op te gaan. Het was alleen zo dat slechts een speler van de thuisploeg te bedwingen was voor Gert, Paul en Quirijn en dat de andere twee een stukje sterker waren. Was het dan een kansloos verhaal? Dat zeker niet want het dubbel had vijf games nodig om tot een beslissing te komen en ook de laatste twee enkelpartijen gingen tot een beslissende game. Helaas gingen al deze wedstrijden wel verloren. Die van Gert zelfs na een 0-2 voorsprong. De uiteindelijke uitslag van 7-3 doet dus niet helemaal recht aan het niveauverschil maar geeft wel aan hoe stroef het loopt. SKF 9 staat nu namelijk op de voorlaatste plaats en staat al 10 punten achter op de veilige 4e plek.

SKF 10 stond er lekker voor in de 4e klasse maar gaat de afgelopen wedstrijden iets minder. Uit tegen Cevelum 6 was het moment wellicht daar om de draad weer op te pakken maar helaas bleek al snel dat het er ook deze avond niet in zat. Christa, Jie en Bertjan verloren allen hun eerste wedstrijd en ook het dubbel ging naar de thuisploeg waardoor er een 4-0 tussenstand op het bord stond. Langzaam kwamen ze er wel in want Christa zette de SKF’ers op het scorebord met een keurige zege en direct daarna won Bertjan ook z’n eerste potje van de avond. De winst nog behalen was wel wat teveel van het goede, daarvoor was er één speler een maatje te groot. Bertjan en Jie sloten nog wel af met een overwinning en hielden zo de schade beperkt tot 6-4. SKF 10 staat hierdoor halverwege op een gedeeld 3e plaats.

Bij SKF 11 wil het ook nog niet zo vlotten in de 4e klasse. De uitslagen zijn vrij wisselvallig en daardoor is alles erg onvoorspelbaar. Ditmaal speelden Hans, Rien en Gert een uitwedstrijd tegen ETAC ’80 3 en was de start aanvankelijk best prima. Rien en Hans wisten beiden dezelfde tegenstander te verschalken en aangezien Hans z’n eerste potje net in vijven had verloren leek er wel een goed resultaat in te zitten. De tweede helft was echter volledig voor de thuisploeg want die stond geen enkel punt meer af. In de games kwamen onze mannen nog wel regelmatig dichtbij maar uiteindelijk duidelijk tekort voor meer zeges. Een 8-2 nederlaag dus waarmee de SKF’ers op dit moment de 4e plaats bezetten met gelukkig wel een voorsprong van 6 punten naar de degradatiestreep.

Jeugd

Het gecombineerde Trias/SKF 2 speelde in Landelijk C een uitwedstrijd tegen Treffers (A) 1 in Arnhem. De wedstrijd begon stroef, Thijs Timmermans moest met duidelijke cijfers zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Gerian van Roekel en Daan van Eldik daarentegen waren wel meteen scherp. Gerian had wel een vijfde game nodig, maar die werd eenvoudig met 4-11 gewonnen. Daan wist knap in vier games te winnen van een sterke tegenstander. Ook in het dubbel waren Gerian en Daan oppermachtig en wonnen met 0-3. Na het dubbel deden de Arnhemmers wat terug. Thijs kwam weer niet tot gamewinst, en ook Daan wist niet te winnen. Gerian deed dit wel, waardoor de voorsprong weer werd gepakt. Daan won zijn tweede enkelpartij van de dag, al was de partij weer bloedstollend en werd pas in de vijfde game beslist. Ook Thijs wist bij te dragen, hij won zijn laatste wedstrijd van de dag. Gerian won nog wel de eerste game, maar wist zijn hattrick niet te voltooien. Al met al werd er een prima 4-6 overwinning geboekt. Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen TVO/Hutaf 2 op het programma.

SKF 1 speelde hun wedstrijd in de hoofdklasse uit tegen Velp 2. De start was veelbelovend, Maarten en Hielke wonnen beiden hun eerste wedstrijd. Lars moest nog even inkomen, ondanks winst in de eerste game moest hij zijn tegenstander feliciteren. Het dubbel Maarten/Hielke moest de marge weer twee maken, maar in de vijfde game kwamen ze niet op stoom. Toen Maarten vervolgens ook in vijven verloor, stonden onze SKF’ers opeens een punt achter. Lars deed echter ook een duit in het zakje, en wist relatief eenvoudig ook een punt aan het totaal toe te voegen. Hielke is in vorm, en zorgde er met een relatief eenvoudige overwinning voor dat de voorsprong weer gepakt werd. Ook won hij zijn laatste wedstrijd, waardoor de hattrick voltooid was. Lars en Maarten waren iets minder gelukkig, en verloren beiden nipt in vieren. De eindstand was dus een gelijkspel. De spelers hadden vast op wat meer gehoopt, maar tegen dit team is een gelijkspel zeker niet slecht. Komende zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen TIAN 1.

Vorige week was in de 2e klasse het derde team van Ede nog te sterk voor SKF 2, en afgelopen zaterdag ging het team opnieuw naar Ede voor een herkansing, ditmaal tegen TTV Ede 4. Ook dit team van Ede is echter zeker niet slecht, en voor elk punt moest worden gevochten. De start was voor de thuisploeg. Roan en Ruben verloren in vier close games, Demi kon nog geen gamewinst boeken. Het dubbel was een kleine ommekeer. Roan en Demi bogen een 2-1 achterstand om, waarna Roan ook zijn enkelpartij makkelijk wist te winnen. Demi verloor helaas met 12-10 in de vijfde, en ook Ruben kwam net tekort. Toch wist SKF 2 het verlies te beperken. Demi won haar laatste wedstrijd, en Roan speelde een heuse kraker die met 13-15 in de vijfde werd gewonnen. Ruben verloor zijn laatste pot, waardoor er met 6-4 werd verloren. Komende week staat een thuiswedstrijd tegen HTTC ’71 1 op het programma.

Ook SKF 3 speelde in Ede de regioderby, zij gingen op bezoek bij TTV Ede 6. Deze wedstrijd, in de 3e klasse, was ook spannend. SKF kwam als duo achter de tafel, Lucas en Lars waren erop gebrand een goede uitslag neer te zetten. Voor de dubbels waren ze allebei goed voor een winstpartij. Het eerste dubbel was, zoals meer wedstrijd dit weekend, een echte kraker. De eerste game werd met 22-20 gewonnen! Helaas was hiermee het kruit verschoten, de wedstrijd ging in vier close games verloren. Het tweede dubbel was wel prooi voor het duo Lucas/Lars, die na het eerste dubbel de smaak te pakken had. Ook na de dubbels bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde. Lucas en Lars wisten allebei nog een punt toe te voegen, waardoor er een verdiende 5-5 op de borden kwam. Komende zaterdag komt Zevenaar 1 op bezoek.

SKF 4 ging met het duo Joël en Juda op bezoek in Bemmel voor hun wedstrijd in de 3e klasse tegen Essentia 1. Beide jongens speelden sterk, al was er wel een plaaggeest bij de tegenstanders die drie punten en een dubbel afsnoepte. De rest van de wedstrijden was het Veenendaalse duo wel te sterk. Joël won twee wedstrijden, Juda kon drie punten bij zijn totaal bijschrijven. Hier moest hij eenmaal wel diep voor gaan, hij boog een 2-1 achterstand om tot winst in de beslissende game. Als einduitslag dus 4-6, komende week zal het team opnieuw een overwinning proberen te boeken in de thuiswedstrijd tegen Zevenaar 2.

SKF 5 speelde in Dodewaard een wedstrijd in de vierde klasse tegen Sethone 1. Voor de dubbels kon Yarra nog geen game afsnoepen, Daan, Hans en Julian waren meer succesvol en wisten alle drie hun wedstrijd winnen af te sluiten. De dubbels gingen iets minder goed, zowel Yarra/Daan en Hans/Julian moesten na vier games de tegenstanders feliciteren. In de tweede serie enkels waren Daan en Hans opnieuw te sterk voor de Dodewaardse tegenstanders, Julian en Yarra konden ditmaal helaas niet de wedstrijd winnen afsluiten. De eindstand was dus een 5-5 gelijkspel, komende zaterdag zal het team tegen Trumelo 1 proberen weer een overwinning te pakken.