Verslag bedrijvencompetitie toernooi en eerste ronde

Hoera!!!
Het is maart en ineens ziet de wereld er anders uit; ineens zie je ook weer de mooie kanten van het leven; ineens kun je op vrijdag weer de huiselijke situatie aan: De bedrijvencompetitie is weer begonnen. En mensen die er niet aan meedoen begrijpen er eigenlijk niets van, maar zo’n donderdagavondje in onze speelzaal en aan de bar doet wonderen met iemands gesteldheid (en dus ook met de gesteldheid van de mensheid om je heen). Zo zouden we  nog even door kunnen filosoferen over het fysieke en mentale nut van de donderdagavond, maar we moeten snel naar de nabeschouwing. In de eerste seizoenshelft gemist (niet door iedereen dien je in eerlijkheid te moeten constateren, maar de oorzaak lag toch echt in een falende mailverbinding tussen auteur en organisatie en dus niet, in wat boze tongen beweerden, een financiële kwestie. Zie hier, alles is (lijkt) weer normaal, de analyse is begonnen.
Toernooi, of: the return of the Spijker
Voordat afgelopen donderdag de competitie begon, werden we al getrakteerd op een inspeeltoernooitje, de single-versie deze keer. En, het moet gezegd worden, het werd ondank(s)zij de organisatie een fraaie avond. 26 deelnemers speelden een lekker aantal wedstrijden, nu ook eens tegen tegenstanders die normaal gesproken niet getroffen worden. De puntenvoorgift van 7 of 14 zorgde her en der voor verontrusting bij (vooral) verschillende A-spelers. De grote snoodaard van die avond was Joop Spijker, die, na een jaar afwezigheid en voorzien van enige nieuwe gewrichten, de organisatie wist te overtuigen van zijn gedaalde niveau en zich daardoor ineens C kon noemen. Maar ja, voor iemand die het tafeltennis zittend op een barkruk heeft ontdekt (en dat inmiddels, afgerond naar beneden, al 29 keer heeft verteld) maakt het niet uit. Joop ontpopte zich weer als de Muur waarop menig A-speler de tanden stuk beet: Wim van Dam, Thijs van de Coelen en Maurits van de Loo beten in het stof voordat Kevin van de Lustgraaf in de finale wel even liet zien hoe je het plankje van Joop aanpakt. Rick en Maurits reikten tot de halve finale. In de kwartfinale waren ook nog Thijs van de Coelen, Rein Schellingerhout, Henk van Tent en Jan van den Staaij aanwezig.
In de verliezerspoule won Patrick van de Staaij in de halve finale van Marianne de Gooijer en Sjan Landwaart van Bart van Manen. Sjan won uiteindelijk het verliezerstoernooi!
Competitie
De eerste competitieavond leverde een goed gevulde zaal op. Acht van de negen wedstrijden gingen uiteindelijk door en gaven een behoorlijke indicatie voor het nieuwe seizoen. In de A-poule kende nieuweling Kleertjes.com een zware start tegen Majstro dat vorig jaar nog onder de naam Kleertjes.com speelde. Het nieuwe Kleertjes.com was vorig jaar te bewonderen in de B-poule onder de naam Scheerder dat nog steeds in de B-poule speelt. Zie hier de gemiddelde denkpatronen voor de organisatie aan het begin van een nieuw seizoen. Bent u er nog? Patrick van de Staaij  en Adri van Tuil kregen welgeteld een game. Het zal leerzaam zijn! PinQ zegevierde met 3-2 over Van Dam. Naamgever Van Dam bleef in de enkels puntloos, Thijs van de Coelen scoorde twee overwinningen voor PinQ. Jacco de Gooijer en Jan van Manen bleven op een overwinning steken
In de B-poule won kampioen Kippaleis met 4-1 van Van Hunnik 1. Het effect van de barkruk en de muur (en vooral de puntenvoorgift) was uitgewerkt: Joop bleef puntloos tegen Kees Verzijl en Bert Admiraal. Marnix Blok won in een lange partij van Bert en redde de eer. De Koopman (jaja) won de eerste wedstrijd van het gepromoveerde Polleke Bier, waar vader en zoon Marcel en Winston van Manen een moeilijke avond kenden tegen Lars van de Lagemaat en nieuweling Ronald Kosterman. Nu al wordt De Koopman als een van de kanshebbers voor de titel genoemd. Scheerder pakte de eerste vier punten tegen Hardeman. Frida Bouw bleef ongeslagen tegen Jan van de Lustgraaf en Bert Blankestijn. Laatstgenoemde verloor wel zijn partij tegen Jelle van de Coelen.
Ook de C-poule  begon. En alle ogen waren gericht op het team van de Kantoorspecialist. Donderdag speelden nieuwelingen Erwin van Roekel en Sander Moolenaar tegen Ton Snijders en Wil Ditewig. De jonkies wonnen met 4-1. Ton kon nog wel van Erwin winnen, maar toen was de koek ook op. HZW scoorde ook vier punten tegen De Gooijer. Henk van Tent trok de goede vorm van het toernooi door en won twee keer. De eer namens De Gooijer werd gered door Sjan Landwaart. MostWantIT is de nieuwe naam waarmee Conny van Binsbergen en Dilly Rosendaal zich tooien. 3-2 werd het tegen Van Middelkoop. Florian Scholten won dan wel twee keer. De dubbelpartij bracht de beslissing, want Tim van Eldik verloor van beide dames.
Aanstaande donderdag ronde 2: laat het weer zo gezellig worden! Sigaretje (buiten), kroketje (aan tafel), biertje (net niet in de zaal)…. het mag allemaal!