Verslag 2e ronde najaarscompetitie 2022

Afdelingsteams senioren

Op vrijdagavond speelde SKF 3 z’n eerste wedstrijd van het seizoen in de hoofdklasse. Door een poule met een afwijkend aantal teams is het schema daar iets anders. Oudgedienden Edwin, Andre en Gert traden zodoende voor het eerst samen aan, uit tegen Cevelum 1. Aanvankelijk leek de wedstrijd redelijk in evenwicht te zijn. Gert en Andre zorgden met hun winstpartijen voor een voorsprong maar na verlies van Edwin en ook verlies in het dubbel was de stand weer volledig in evenwicht. Daarna gaf SKF echter gas en werd duidelijk hoe de krachtsverschillen echt lagen: alle resterende punten gingen naar de bezoekende Veenendaalers. Een dikke 2-8 zege dus met alleen Edwin eenmaal aan de verkeerde kant van de score, Andre en Gert bleven ongeslagen. SKF 3 meldt zich hierdoor zoals verwacht boven in de poule.

Voor SKF 4 betrof wedstrijd twee in de 1e klasse een reis naar Ede, tegen TTV Ede 4. Op voorhand een wedstrijd die redelijke fifty-fifty zou zijn maar na een goede start van Niels met winst in de openingswedstrijd gingen de volgende vijf allemaal naar de thuisploeg. Rob en invalster Laureen kwamen wel vaak dichtbij maar moesten in close games de winst aan de Edenaren laten. Het eindschot was gelukkig wel voor SKF die drie van de laatste vier potten naar zich toe wisten te trekken. Hiermee werd de schade beperkt na de matige eerste helft: 6-4. Niels en Rob wonnen beiden tweemaal, Laureen kwam behalve een wedstrijd in vijf games niet dichtbij een overwinning. SKF 4 bezet na twee wedstrijden de veilige 4e plaats, goed voor handhaving.

Na de thuisnederlaag in de eerste wedstrijd was het voor SKF 5 tijd voor enige sportieve revanche. Uit bij Etac ’80 1 speelden Maarten, Barend en Andrii de tweede wedstrijd in de 2e klasse. Het werd een buitengewoon spannende wedstrijd met maar liefst 6(!) wedstrijden die pas in de vijfde game beslist werden. Gelukkig werden deze wel eerlijk verdeeld tussen de gastheren en de bezoekers. Wanneer het niveau dichtbij elkaar ligt en de wedstrijden close zijn, is er maar één logische uitslag en deze werd ook hier bereikt: 5-5. Aan Veenendaalse zijde was Maarten de grote man met drie overwinningen, Andrii wist er ook heel knap twee te winnen, Barend moest helaas z’n meerdere erkennen in zijn tegenstanders. Nog geen overwinning voor SKF 5 dus maar nog alle aansluiting in de poule met een voorlopig gedeelde 3e plaats.

Voor SKF 7 betrof de uitwedstrijd in de 4e klasse er ook een naar Etac ’80, tegen hun 3e team. Ditmaal met een compleet andere opstelling werd een poging gedaan de goede openingswedstrijd een vervolg te geven. Gina, Marc en Manuel begonnen aanvankelijk goed en namen voor het dubbel een kleine voorsprong na nipte overwinningen van Marc en Manuel. Helaas gingen de drie daaropvolgende potten vrij gemakkelijk naar de thuisploeg en was het zaak niet teveel averij op te lopen. Met name Marc slaagde hier volledig in en bleef de hele avond zelfs ongeslagen. Manuel hield het bij één overwinning, Gina kwam helaas wat tekort voor een punt. Omdat ook het dubbel een prooi was voor de mannen uit Elst werd de einduitslag bepaald op 6-4. Ondanks de nederlaag blijft SKF 7 bovenin meedraaien, voorlopig op de tweede plek.

SKF 8 speelde, ook in de 4e klasse, een uitwedstrijd bij Kracht & Vriendschap 4. De SKF’ers hadden in de eerste wedstrijd enigszins een valse start beleefd en waren nu gebrand op een overwinning. Dit was duidelijk zichtbaar want de drie openingswedstrijden van respectievelijk Hans, Marnix en Rien werden allemaal gewonnen door de Veenendaalers waarmee een flinke voorsprong werd gepakt. De thuisploeg stribbelde nog wat tegen met winst in het dubbel en een overwinning op Hans, maar vervolgens was het woord opnieuw aan SKF. De resterende potten werden overtuigend binnengehaald en zo werd een dikke 2-8 zege geboekt. Hiermee werken de mannen zich wat terug in de poule en staan ze voorlopig 3e in de tussenstand.

Al op maandag speelde SKF 6 een uitwedstrijd tegen Rhenus 3. Ook deze mannen hadden een valse start beleefd in de 3e klasse met een flinke thuisnederlaag en wilden laten zien wat ze konden. In eerste instantie ging het gelijk op en was de stand gelijk na het dubbel. Vervolgens nam SKF afstand van de mannen uit Elst en werden bijna alle wedstrijden in het voordeel van de gasten beslist. Met name in de spannende wedstrijden kwamen de SKF’ers bovendrijven en wisten deze vaak in hun voordeel te beslissen. Er werd uiteindelijk een ruime zege geboekt: 3-7. Ed bleef ongeslagen, Cees en Hennie wonnen beiden tweemaal. Door deze mooie overwinning bezet SKF 6 voorlopig de tweede plaats in de poule.

Afdelingsteams jeugd

Bij de jeugd was ronde twee van de competitie een thuiswedstrijd.
SKF 2, uitkomend in de 1e/2e klasse, speelde tegen Odion 1 uit Gaanderen. Na de dikke uitslag in de eerste wedstrijd zou deze tegenstander wel een grotere horde vormen in de overwinningsdriften van deze jeugdige mannen. Niet was minder waar want de SKF’ers namen direct een duidelijke voorsprong na overwinningen van Gerian, Daan en Levi. Helaas kon Maarten niet volledig delen in deze feestvreugde want hij moest wel een tegenstander feliciteren maar vervolgens gingen de jongens vrolijk verder met scoren. Beide dubbels waren een prooi voor de thuisploeg alsmede de daaropvolgende enkels. Het was wachten tot aan de laatste wedstrijd voor de bezoekers om nog een punt binnen te kunnen slepen. Helaas was het weer Maarten die z’n enkelwedstrijd niet in winst kon omzetten. Gerian, Daan en Levi wonnen wel al hun wedstrijden en inclusief de gewonnen dubbels leverde dit weer een dikke 8-2 zege op. Niet verrassend staat SKF 2 hiermee bovenaan in de poule. De nummer twee volgt slechts op één punt en is komende week ook de tegenstander, opnieuw in eigen huis.

SKF 3 beleefde een uiterst aangename zaterdag. Vorige week was er al een keurige overwinning geboekt bij hun eerste wedstrijd in de 3e klasse en nu werd er zelfs flink uitgehaald. Voor de Veenendaalers traden David, Stan en Lars aan en zij lieten geen spaan heel van Shot (W) 1 uit Wageningen: 10-0. Slechts één keer wisten de bezoekers echt in de buurt te komen van een overwinning, Lars kwam hierbij knap terug van een 0-2 achterstand. Alle andere wedstrijden gingen gedecideerd naar SKF. Na deze dikke overwinning is het dan niet gek dat ook SKF 3 bovenaan staat in de poule maar ook zij worden op de voet gevolgd door de nummer 2 in de poule. Het verschil is slechts 1 punt. Komende zaterdag komt deze tegenstander bij SKF om uit te maken wie voorlopig de lakens uitdeelt in de 3e klasse.

Voor SKF 4 stond er net als vorige week een duel met TTV Ede op het programma. Ditmaal in eigen huis in plaats van uit en tegen team 6 in plaats van vijf. Helaas werd het spelbeeld ook omgedraaid want waar de SKF’ers vorige week de bovenliggende partij was waren ze dat nu niet. Er werd nog wel een goede start gemaakt met overwinningen van Demi en Ruben waarmee er na vier wedstrijden een gelijke stand op het bord stond. Daarna kwam de thuisploeg er bijna niet meer aan te pas en ging het restant van de wedstrijden grotendeels naar de bezoekers. Een uiteindelijke 3-7 uitslag op het bord was een terechte afspiegeling van de verhoudingen. Roan, Demi en Ruben wisten allemaal een wedstrijd te winnen, Finn was helaas ongelukkig in zijn wedstrijden en kwam niet tot scoren. Beide dubbels waren ook een prooi voor de Edenaren. In de O-13 klasse staat SKF 4 nu voorlopig op de vierde plaats.

Landelijke damesteams

De dames van FysioScheepje/SKF 1 speelden afgelopen zondag een uitwedstrijd in de eredivisie tegen AnytimeFitness/Westa 1. Na de goede start van de competitie in eigen huis hoopten de dames dat in het zuiden een goed vervolg te kunnen geven. Op voorhand was er daarom een kleine tegenslag voor SKF toen bleek dat Melanier Bierdrager niet fit genoeg was om de wedstrijd te spelen. Zij werd vervangen door Marlotte Staps. Hoe sterk het damesteam in de breedte is liet Marlotte meteen zien door de openingswedstrijd tegen Daantje Lommen in vier spannende games naar zich toe te trekken. De ervaren Brenda Vonk maakte er vervolgens met een regelmatige overwinning op Anouk van den Boom 0-2 van. Helaas kon Xijin Zheng goede gevoel geen passend vervolg geven; in eveneens vier spannende games moest ze ditmaal de overwinning aan haar tegenstandster Mascha Kovtoun laten. Deze zege voor de thuisploeg bleek niet meer dan een korte opleving te zijn want in het vervolg van de wedstrijd was het SKF dat domineerde en beter was. Ondanks de nodige nipte games gingen de resterende punten in de enkelwedstrijden naar de bezoekers uit Veenendaal. Het dubbel als slotstuk werd door Brenda/Marlotte ook nog in winst omgezet waardoor er opnieuw een dikke zege werd geboekt: 1-6. Na twee wedstrijden staan de dames van FysioScheepje/SKF 1 daarmee op een gedeeld 1e plaats in de eredivisie. Komende zondag wacht een interessant treffen met Dozy Den Helder/Noor 1.

Voor het uiterst gedreven 2e damesteam van SKF betrof hun uitwedstrijd in de 2e divisie er ook eentje tegen Red Stars. In hun geval tegen het eerste damesteam uit Venray. In deze wedstrijd waren er veel parallellen te trekken met de eerste, in ieder geval in de uitslag en de verdeling van overwinningen. Gerry-Ellen Blankestijn en Anna Seekles lieten zien, ondanks een aantal spannende games, duidelijk sterker te zijn dan hun tegenstandsters. Jie Chen komt steeds dichterbij maar mocht nu nog niet proeven van een overwinning. Vast en zeker gaat dat snel anders worden. SKF 2 staat na twee speelronden in ieder geval afgetekend bovenaan. Komende zaterdag wacht een uitwedstrijd tegen Het Markiezaat 1 in Bergen op Zoom.

Landelijke herenteams

AutoJ.deGooijer/SKF 1 was de 1e divisie begonnen met een kleine thuiszege op concurrent Hilversum en hen wachtte nu een uitwedstrijd in Hoorn tegen Disnierats 1. Tegen deze gepromoveerde ploeg moest er op voorhand eigenlijk een dikke overwinning worden geboekt. Voor SKF begon Peter van Iwaarden en hij boekte een eenvoudige zege op Marco Gerritsen. Floris Zur Muhlen en Pieter van den Berg breidden deze voorsprong vervolgens, zij het wat benauwd, uit naar 0-3 met overwinningen op respectievelijk Sjoerd en Mark Bek. Na de pauze leken de SKF’ers vrolijk door te gaan met opnieuw een overwinning van Floris maar bij 0-4 kwam er zand in de motor. Eerst verloor Peter in vier games van Mark en even later verloor Pieter van Sjoerd ondanks dat er in beide wedstrijden kansen waren om het tij te keren. Dit deed het moraal geen goed, wat zichtbaar was in het afsluitende dubbel. Floris en Pieter kwamen 2-0 achter, wisten zich vervolgens nog wel op te richten waarna het in de vijfde game alsnog misging. Een uiteindelijke 3-4 overwinning weliswaar, maar toch met een zure smaak. Volgende week wacht een zware uitwedstrijd tegen Tempo-Team 2 in Amsterdam dat voorlopig fier aan kop gaat. Dan zal het beter moeten voor de mannen.

Vos Occasions/SKF 2 was eveneens goed begonnen aan de competitie met een overwinning in de eerste wedstrijd in de 3e divisie. Uit tegen Red Stars 3 waren ze op papier de underdog maar was het doel uiteraard om er alles uit te halen wat er in zat. Het niveau lag dicht bij elkaar wat resulteerde in de nodige spannende games. Dat ondervond Jorai Hessing in z’n eerste wedstrijd die met minieme verschillen helaas verloren ging. Echter in de daaropvolgende wedstrijden wisten Jeffrey van Eek en Jeffrey Vonk wel overwinningen te boeken en ook het dubbel Jeffrey/Jeffrey bleek succesvol. In de tweede helft van de wedstrijd bleven de wedstrijden spannend en gebeurde het vaker dan eens dat een game nipt verloren of gewonnen werd waarbij dat net zo goed andersom had kunnen zijn. Toch was het alleen Jeffrey Vonk die nog wist te scoren na het dubbel, de overige punten werden door de thuisploeg binnengehaald. Vooral Jorai was ongelukkig in zijn laatste wedstrijd waarin hij goede kansen had op een zeg maar verloor deze helaas in vijf games. Een 5-5 einduitslag kunnen beide ploegen waarschijnlijk wel mee leven en vanuit SKF 2 gezien is het een keurige uitslag. Na twee wedstrijden bezetten zij zelfs de tweede plaats in de competitie. Komende week wacht een zware uitwedstrijd tegen gedoodverfd kampioen ONI 1.

Landelijke jeugd

Het 1e jeugdteam van SKF had een pittige competitiestart beleefd in landelijk A in hun eerste wedstrijd thuis tegen Hilversum. Uit tegen SHOT (S) 1 was het dus vooral zaak om de eerste overwinningen te gaan boeken en een veel beter gevoel over te houden aan de wedstrijd. De start was opnieuw niet lekker met nederlagen van Stijn Stellaard en Iris Leskens maar Bastian Ramakers zorgde in de derde wedstrijd voor het eerste punt voor SKF. Vervolgens boekte het dubbel Bastian/Stijn een uiterst nipte zege in vijf games waarbij alle games met twee punten verschil werden beslist. Een 2-2 tussenstand bood hoop op meer maar toch bleek de thuisploeg in het restant van de wedstrijd duidelijk de betere. Alleen Bastian kon nog een keer juichen na een overwinning, de andere wedstrijden werden in het voordeel van SHOT beslist. Een 7-3 nederlaag dus voor SKF 1 waarmee ze voorlopig onderaan bungelen in de poule. Komende week wachten er betere kansen in het uitduel met TIOS ’51 1 in Tilburg.