NK-dubbelspeltitel voor Melanie Bierdrager

Het afgelopen weekend werd in Zwolle gestreden om diverse nationale titels. De Nederlandse Kampioenschappen staan bekend om mooie wedstrijden van de nationale toppers. Dit jaar vier deelnemers vanuit SKF.

Bij het damesdubbel was het een mooie finale, in beide koppels speelde een speelster van SKF. Aan de ene kant Melanie Bierdrager die samen met Angelique Gertenbach als tweede geplaatst was. Ook bij de tegenstander dus een SKF’er, Brenda Vonk versloeg met haar dubbelpartner Tali Cohen (TTV Hilversum) in de halve finale een sterk koppel en bereikten zo de finale. Het koppel Melanie/Angelique nam hierin een 2-0 voorsprong in games, maar Brenda/Tali deden in de derde game iets terug. Toch waren het Melanie en Angelique die met 3-1 wisten te winnen, voor beiden hun eerste nationale titel!

In het enkelspel bereikten beide dames de tweede ronde. Melanie versloeg in de eerste ronde de als reserve toegelaten Chana van der Venne met 4-0, vervolgens ging ze er met dezelfde cijfers af tegen de als eerste geplaatste Britt Eerland. Brenda versloeg eerst Amber van de Velde in zes games om daarna met 1-4 te verliezen van Angelique Gertenbach.

Bij de heren twee debutanten. Dicky de Jong verbaasde vriend en vijand door in de eerste rond Boris de Vries met 4-0 kansloos te laten. Roel Bogie was vervolgens met 1-4 te sterk. Floris Zur Muhlen kon het niet bolwerken tegen Thomas Baart, ook hij verloor in vijf games. Het dubbel Dicky/Floris kon geen potten breken.

In de mixeddubbel bereikten Melanie (met Lode Hulshof) en Dicky (met Amber van de Velde) de tweede ronde. Floris (met Yoeke Gunsing) overleefde de eerste ronde niet.

Kortom, een mooi weekend voor SKF! En nu weer op naar de competitie.

(Foto’s gemaakt door Peter Bense en Rob de Ruiter)