Wisselende resultaten landelijke seniorenteams SKF

Na de goede start in de eerste speelronde mochten de teams van SKF het ditmaal op vreemde bodem proberen.

Op zondag won het damesteam in de Eredivisie met 4-2 van Scylla. Carla Nouwen legde met twee zeges de basis, al kwam Kim Hergelink erg dichtbij. Carla won de eerste twee games maar zag haar tegenstander zich helemaal terug knokken. In de vijfde game gaf de ervaring van Carla de doorslag. Jasminka Oeij en Sharon Janssen wisten beide eenmaal te winnen. Er had zeker meer in gezeten, maar zowel Jasminka als Sharon verloren hun andere wedstrijd nipt in de vijfde game. Desalniettemin een mooi resultaat voor het damesteam van SKF.

Heren 1 gaf een prima vervolg aan de 10-0 overwinning door Vriendenschaar 1 met 8-2 te kloppen. Arnoud Meijer zette direct de toon door de kopman van de ploeg uit Gouda Vincent Blom in drie games te verslaan. Ook zijn andere twee wedstrijden gingen gewonnen, met name Martijn van der Heide maakte het Arnoud lastig maar de wedstrijd ging met 12-10 in de vijfde game naar SKF toe. Pieter van den Berg kende een hele goede dag. In zijn vier wedstrijden (drie enkels plus de dubbel met Arnoud) verloor hij in totaal slechts één game. Pim Mostert droeg met een zege op van der Heide bij aan het resultaat.

SKF 2 leed een verrassend dikke nederlaag tegen Entac 1. Pas in de laatste partij kon Brenda Vonk de hatelijke nul van het bord halen. Er zat meer in, met name tegen Tom Coenen, maar deze speler liet zien mentaal ijzersterk te zijn door tot driemaal toe de wedstrijd in vijf games naar zich toe te trekken. Door de 1-9 nederlaag staat SKF 2 onderaan in de 2e divisie.

SKF 3 deelde de punten met DOV. In een lange strijd met maar liefst zes wedstrijden over de volledige vijf games was Yannick Raaijmakers de grote man met drie overwinningen. Etienne Bruinekreeft was eenmaal de sterkste, Douwe Peper bleef op de nul steken. Het sterke SKF dubbel zorgde voor een puntendeling.

SKF 4 blijft verbazen, het lastige GTTC Groesbeek 1 werd met 7-3 verslagen. Na zes wedstrijden stond SKF met 6-0 voor. Met name de overwinningen van debutant Ricco Gerritsen in vier games op Rob van Dop en van Erik Verzijl op Bart Klabbers (na matchpoint tegen in de vierde game) en noppenspecialist Udo Gansel waren erg goed. De laatste vier wedstrijden leverde nog maar één punt op. Ricco verloor ietwat ongelukkig met 10-12 in de vijfde game van Klabbers. Dicky de Jong bleef ongeslagen, inclusief het dubbel met Erik.