Wedstrijdverslagen van afgelopen weekend

Eerste thuiswedstrijden najaarscompetitie 2020

FysiotherapieScheepjeshof/SKF dames 1 speelde in de eredivisie tegen het lager geschatte Tanaka uit Etten-Leur. De wedstrijden leverden geen problemen op voor onze dames. Melanie Bierdrager, Brenda Vonk en de debuterende Xijin Zheng zorgden voor een gemakkelijke 6-0 overwinning en deden daarmee goede zaken op weg naar de play-offs. Komende week komt opnieuw een degradatiekandidaat naar Veenendaal, dan is DHC uit Delft de tegenstander.

AutobedrijfJaccodeGooijer/SKF heren 1 speelde net als vorige week tegen een van de kampioenskandidaten in de 1e divisie. Ditmaal was Tempo-Team uit Amsterdam de opponent. Chris Walbrecht bleek een onneembare horde voor Pieter van den Berg, Dicky de Jong en Erik Verzijl. Dicky en Pieter wisten wel hun andere twee wedstrijden te winnen. Erik kwam ondanks drie goed gespeelde wedstrijden niet tot winst. Ook het dubbel ging naar de gasten. Opnieuw vier punten voor het team is een keurig resultaat in de strijd om lijfsbehoud in de 1e divisie. Volgende week komt het lager ingeschaalde Scylla uit Leiden op bezoek.

Heren 2 boekte in de 2e divisie een keurige overwinning op concurrent Red Stars uit Venray. Thijs van den Berg en Jeffrey Vonk wisten tot twee overwinningen te komen, Edwin Vonk voegde daar met een enkelspel nog een punt aan toe. Hij en Thijs wonnen het dubbel ook redelijk eenvoudig en stelden daarmee de eindstand op 6-4. Nicolas Daub van Red Stars was duidelijk te sterk voor de Veenendalers. Op deze manier haalde het team belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Volgende week staat opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma als concurrent Kluis uit Geleen op bezoek komt.

Heren 3, uitkomend in de 3e divisie, kreeg het sterke Kampenion 2 uit Kampen op bezoek. De gasten bleek een flink maatje te groot voor Gert Albers, Rob van Genderen en Jan Bos. Zij moesten alle punten aan de tegenstanders laten. Gert wist nog wel een keer een vijfde game er uit te slepen, maar daar bleef het bij. Aankomende zaterdag zal er waarschijnlijk meer in zitten als Hercules uit Terborg naar Veenendaal komt.

De wedstrijd van Jeugd 1 uit Landelijk A kon helaas geen doorgang vinden omdat tegenstanders Treffers ’70 geen volledig team op de been kon brengen. Deze wedstrijd zal op een ander moment ingehaald worden. Zaterdag spelen Xijin Zheng, Bastian Ramakers en Iris Leskens een thuiswedstrijd tegen Gorkum uit Gorinchem.

 

Overtuigende overwinningen van de SKF-jeugd!

Nagenoeg alle jeugdteams mochten zaterdag op bezoek bij Treffers uit Arnhem. SKF 2, uitkomend in de hoofdklasse, speelde tegen het eerste team van de Treffers en boekten een klinkende 8-2 overwinning. Niels Bremer bleef knap ongeslagen, Niels Pater en Maickel moest eenmaal hun tegenstander feliciteren. Hierdoor hebben zij de eerste plek stevig in handen met 18 punten uit twee wedstrijden. Aankomende zaterdag komen zij niet in actie doordat hun poule uit vijf teams bestaat.

SKF 3 deelde mee in de feestvreugde in Arnhem. Zij lieten pas hun eerste punt in de 1e klasse aan de tegenstander. Rogier, Lauren en Manuel waren duidelijk beter dan hun tegenstanders, getuigende de duidelijke 9-1 overwinning door de jongens uit Veenendaal. Alleen Lauren moest een keer zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. SKF 3 gaat, evenals SKF 2, fier aan de leiding met 19 punten uit twee wedstrijden. Zaterdag staat een lastigere wedstrijd op het programma als zij op bezoek gaan in Nijmegen bij TT Nijmegen.

SKF 4 (2e klasse) speelde pas hun eerste wedstrijd uit bij DSV Relax uit Diedam. Daniel en Stan speelden samen tegen een duo van Relax en kwamen tot een 7-3 overwinning. Daniel bleef fier overeind in zijn vier enkelspelen. Stan wist eenmaal zijn enkelspel in winst om te zetten. Beide dubbels gingen ook naar SKF. Zaterdag gaat SKF 4 op bezoek bij Zevenaar, waar ze het goede begin van de competitie een goed vervolg willen geven.

SKF 5 (3e klasse) deelden ook een tik uit aan Treffers door een 7-3 overwinning. Just, David, Bernard en Joran speelden elk twee enkelpartijen. Just en Joran bleven ongeslagen, David en Bernard stonden beiden een keer aan de verkeerde kant van de score. Zij wisten wel hun dubbel in winst om te zetten. Door de overwinning staat SKF op een mooie tweede plaats. Zaterdag staat de reis naar Velp op het programma.

Er kon duidelijk niet verloren worden in Arnhem, want ook SKF 6 boekten een duidelijke overwinning op hun tegenstanders. Overwinningen van  Gerian, Levi en Tim leverden een 9-1 zege op. Alleen Tim moest zijn tegenstander ook eenmaal feliciteren. SKF 6 gaat hierdoor dik aan de leiding in de 4e klasse met 17 punten uit twee wedstrijden.
In dezelfde poule speelde SKF 7 een thuiswedstrijd tegen ONI uit Wijchen. Ook dit leverde een prachtige 9-1 overwinning op. Daan, Jorian, Marijn en Jesse bleven allen ongeslagen in hun enkelspelen. Alleen één van de dubbels ging in de beslissende game verloren. Komende week speelt SKF 6 een uitwedstrijd in Zevenaar, SKF 7 heeft een weekje rust.

 

Wisselende resultaten in de afdelingscompetitie van de senioren

SKF 4 met Thijs, Diederick en Albert speelde in de promotie hoofdklasse een uitwedstrijd bij TVO uit Oosterhout. Thijs was de gevierde man aan de kant van SKF met een hattrick. Diederick voegde hier nog een overwinning aan toe. Albert kwam nog dichtbij een overwinning, maar verloor ongelukkig zijn laatste wedstrijd diep in de vijfde game. De eindstand werd hiermee op 5-4 bepaald in het voordeel van TVO. Komende vrijdag speelt SKF 4 thuis tegen Slagvaardig uit Rheden.

SKF 5 in de 1e klasse, met vader en zoon Van Tuijl en David in de gelederen, gingen op bezoek bij Cevelum uit Cuijk. David, tweemaal, en Ad, eenmaal, wisten te scoren voor SKF. Adrie kwam helaas niet tot een overwinning. Het resultaat was een 6-3 nederlaag. Komende vrijdag heeft SKF 5 een wedstrijd rust omdat er maar vijf teams in de poule zitten.

Al op maandag speelden de oudgedienden uit SKF 6 (3e klasse) hun wedstrijd tegen het sterke Herpen 5. Alleen Cees en Sytze wisten een tegenstander te verschalken. Alle andere wedstrijden werden gewonnen door de bezoekers. De einduitslag van 2-7 betekent dat SKF 6 voor nu de vijfde plaats bezet. Aankomende vrijdag spelen zij uit bij Smash ’76 in Bergharen.

Ook op maandag speelde SKF 7 in de 4e klasse hun eerste wedstrijd van het seizoen tegen ETAC ’80 uit Elst. De bezoekers kwamen met twee man waardoor er werd begonnen met een 3-0 voorsprong. Deze werd uitgebreid tot een 6-3 overwinning na tweemaal winst van Hans en eenmaal winst van Gert. Rien wist helaas niet tot scoren te komen. Aankomende vrijdag speelt SKF 7 een uitwedstrijd bij de Treffers uit Arnhem.

SKF 8, uitkomend in de 5e klasse, boekte afgelopen vrijdag een overtuigende 8-1 overwinning op De Stuiterd uit Wageningen. Gery-Ellen en Ruben bleven ongeslagen, Anna wist twee punten toe te voegen. Waar Gery-Ellen overtuigend was, moest Ruben tot tweemaal toe diep gaan met overwinningen in de vijfde game. Anna liet met haar twee overwinningen zien dat de weg naar boven definitief ingeslagen is. In anticipatie op het vroege sluiten van de horeca had De Stuiterd, tot ongenoegen van de Veenendalers, geen bier in de verkoop. Ondanks dat deden ze dus opnieuw goede zaken op weg naar het kampioenschap. Komende vrijdag zullen zij proberen de reeks voort te zetten tegen Slagvaardig uit Rheden.