We mochten weer!

Je proefde toch een beetje opluchting in de zaal gedurende de eerste BC-avond. Verlost van de kwellende eenzaamheid van de donderdagavonden, allerlei klusjes die je thuis in de maag gesplitst kreeg, dat eeuwige haardvuur dat op warmte moest worden gehouden…. Iemand (uiteraard worden hier geen namen genoemd) verzuchtte liever kansloos van tafel te worden geslagen dan  als een soort werkpaard door het huis te moeten blazen. Het is inderdaad een zienswijze, zullen we maar zeggen. iedereen ademde dan ook diep uit toen Interim-voor-een-week-voorzitter Marc ons op retorisch overtuigende wijze van harte welkom heette.

Hoe dan ook: de eerste ruim zestig games van de voorjaarscompetitie zijn gespeeld. Het was allemaal nog dusdanig spectaculair dat we bepaalde prestaties of gebeurtenissen speciaal voor het voetlicht konden halen. Vertrouwend op jullie fanatisme ga ik ervan uit dat er in de aankomende weken genoeg te schrijven valt.

Goed was het om weer enkele nieuwe -oude- gezichten te ontwaren. Vader en zoon Marcel en Winston van Manen waren aandachtig toeschouwer voor ze aanstaande donderdag daadwerkelijk in het veld treden. Aan de zijde van Maurits van de Loo zagen we Menno van Eek opduiken. Mooi om te zien.

Het overzicht houden we kort: In de C-poule zat iedereen om 21.30 uur weer aan de stamtafel vanwege de twee snelle partijen. Van Hunnik 2 had geen schijn van kans tegen Hardeman 2. Greet Roseboom kwam twee keer met een miniem verschil van de tafel tegen Thang. Tegen Jan van de Lustgraaf had ook Ton Snijders niets in te brengen. Ook Van Middelkoop (nieuwe wijn, oude zakken) in de personen van Florian Scholten en Henk van Tent kenden geen genade tegen De Indruk 2. Trude de Groot had het heel moeilijk, Conny kon nog een game van Ton afsnoepen. (Uiteraard wordt met eerdergenoemde haakjes de nieuwe namen en dezelfde personen bedoeld, niet dat er ook enige sprake is van een waardeoordeel over bijvoorbeeld de leeftijd. Maar we gaan er vanuit dat eenieder dat in een keer begreep.

In de B-poule won Sander Heijnekamp namens Van Hunnik 1 tegen zowel Bert Admiraal (21-19 in de derde) en Wim Verzijl. Daarmee was de koek op voor Van Hunnik, omdat beide heren tegen Eveline Roseboom hun gram haalden: 3-2 dus voor Het Kippaleis. De Indruk won met dezelfde cijfers van Scheerder waar overigens Lars van de Lagemaat in bloedvorm stak en zowel Ewout Hooijer en Jelle van de Coelen van tafel mepte. Omdat Ewout en Jelle wel van Patrick van der Staaij wonnen, werd het 3-2.

Ook de A-poule startte met beide geprogrammeerde partijen. En dat was een feit dat sinds de start van de BC niet meer was voorgekomen. Normaal lag de A-poule na een wedstrijdronde al op een hopeloze achterstand op het beoogde schema. Van Dam kwam net tekort tegen PinQ waar Jorai Hessing de volle enkelwinst pakte. In een grillige partij won hij ook van Jan van Manen. Dat het grillig was laat de score van de laatste twee games wel zien: 7-21 21-7. Sjon Willemsen zag nog wel wat benodigde verbeteringen na zijn twee nederlagen. Tenslotte won Sassenus met 5-0 van Hardeman 1. Menno van Eek knokte voor wat hij waard was, maar kwam tegen zowel Marc Sassenus als Diederik Blok wat tekort. Maurits redde de eer door een game van marc te pakken.