Verslag Gelders Vallei Toernooi 2023

Verslag: Wim van Ooijen ttv EDE

Op een warme nazomerse vrijdagavond, 8 september 2023, verzamelde tafeltennisenthousiastelingen zich bij de Tafel Tennis Vereniging Ede (TTV Ede) voor een avond vol spanning, sportiviteit en gezelligheid. Het Gelders Vallei Toernooi, dat dit jaar zijn langverwachte comeback maakte na de coronapauze, bracht maar liefst 72 deelnemers uit de 6 Gelderse Valleiverenigingen bij elkaar. (De Stuiterd, TTV Ede, Kracht & Vriendschap, Rhenus, SKF, Shot)

Alle winnaars van de avond.

De avond begon met een hartelijke opening door oud-voorzitter Wim van Ooijen en wedstrijdleider Ric de Vos. Beide heren zijn al jarenlang de drijvende krachten achter dit prestigieuze toernooi. De laatste editie vond plaats net voor het uitbreken van de coronapandemie, en nu was het eindelijk tijd voor een vervolg.

De deelnemers waren in een competitieve stemming en streden om de overwinning in hun respectievelijke poules. Het niveau was hoog en de sfeer was uitstekend, met talloze spannende wedstrijden en opwindende rallies die het publiek op het puntje van hun stoel hielden.

Naast de prijsuitreiking voor de winnaars van de 12 poules (plaatsen 1 en 2) was er een speciaal moment dat lang werd verwacht: de onthulling van de vereniging die de meeste winstpartijen had behaald en de felbegeerde wisselbeker mocht ontvangen. Wedstrijdleider Ric de Vos maakte de uitslag bekend en tot ieders verbazing was het dit jaar de studententafeltennisvereniging De Stuiterd uit Wageningen die met de wisselbeker naar huis ging, voor het eerst in de geschiedenis van dit toernooi.

Team De Stuiterd winnaar Vallei Toernooi 2023

Aan het einde van de avond sprak Wim Spelt, de voorzitter van TTV Ede, zijn tevredenheid uit over het succes van het toernooi. Hij bedankte de organisatoren, Wim en Ric, en natuurlijk Karin, die achter de bar iedereen van een drankje en hapje voorzag. “Op naar de volgende editie,” besloot hij met een glimlach, waarmee hij de hoop uitsprak dat het Gelders Vallei Toernooi nog vele jaren een hoogtepunt zal blijven in de Gelderse tafeltennisgemeenschap.

Klik <hier> voor de poule uitslagen.

Prachtige bekers voor de winnaars en de wisselbeker.