Verslag eerste ronde bedrijvencompetitie

“Welcome to the jungle”

Hoera, we zijn weer begonnen! Na maandenlang wachten op de uitnodiging van Rick en Jacco kon het donderdag weer los. Maar… begonnen we niet elk half jaar met een gezellig  enkel- dan wel dubbeltoernooi. De organisatie daarmee confronterend kwam er niets anders dan een volstrekt onverstaanbaar  statement, waarin in ieder geval het woord ‘’autisten” gebezigd werd. Oftewel waren de heren het toernooi vergeten te plannen, oftewel hadden ze er geen zin in. Het openingswoord van Rick was dan ook bescheidener dan ooit; hij besefte immers dat een seizoensopening zonder toernooi nauwelijks een fatsoenlijke seizoensopening genoemd kan worden. Hoe dan ook: vol trots deelde Rick mee dat er dit seizoen weer 18 ploegen deelnemen aan de bedrijvencompetitie.  De nieuwe sponsors werden genoemd (hoewel het soms lastig uitspreken blijft), de promoties en degradaties werden nog even meegenomen  en ook de nieuwe spelers kregen een warm onthaal.

C-poule  Daarin werd uitgekeken naar het debuut van Design @ Zo. Werd er door de ene tegenstander vooral gesproken over “leuk”, er werd toch ook gesproken over de jungle die de bedrijvencompetitie op sommige momenten daadwerkelijk is.  Fred van Soest won zijn eerste twee partijen tegen Anne van de Borg en good-old Ton Snijders. Die overigens wel meteen toesloeg tegen Patricia van Kuilenburg. Team De Gooijer won met 3-2. Kantoorspecialist won met 3-2 van Goudreinet & de Koopman (WIE HEEFT DIE NAAM VERZONNEN?))…. Bas Slotboom bleef namens Go+KO ongeslagen tegen Rick Henzen en Bernard van Sligtenhorst. Greet Roseboom vond het lastig tegen de mannen van de specialist. Het dubbel bracht met 21-19 de winst. Mostwantit  won ook met 3-2 en wel van Garage Van Middelkop. Dat deden Trude en Dily tegen Tim en Florian, die ongeslagen bleef, maar wel de dubbel verloor.

B-poule  HZW is gepromoveerd uit de C-poule en verloor met 2-3 van Polleke Bier, oftewel vader en zoon Van Manen.  Zoon Winston was ongrijpbaar voor Henk van Tent en Allard Looijé. Vader Marcel vervulde de hoofdrol in de met 22-20 gewonnen dubbelpartij. Kippaleis won met 3-2 van Van Hunnik. Marnix was hard op weg om zijn ploeg aan de zege te helpen, maar werd net gestuit door Bert. Gina zorgde er in de dubbel voor dat het onorthodoxe gevaar Joop geneutraliseerd werd…

A-poule En ook hier een 3-2 uitslag: Van Braak won van  Sassenus. Naamgever Marc  kon het net niet bolwerken tegen Kevin van de Lustgraaf en Maurits van de Loo. Diederik  Blok had wel door hoe je Braak moest bestrijden. De dubbelpartij was een prooi voor Kevin en Maurits. Debutant De Koopman speelde verdienstelijk tegen Kleertjes.com, maar kon geen wedstrijd winnen. Lars van de Lagemaat won nog wel een game van Rick den Hertog en ook de dubbel met Ronald Kosterman leverde een game op. Uiteindelijk was de ervaring van Rick en ook van Jean Paul Haenen te veel voor de dappere strijders.

Ook deze donderdag wordt er weer volop gespeeld! Kom spelen, kom kijken en kom anders alleen maar voor de nababbel  en –borrel .