Verslag bedrijvencompetitie van 21 november

Neeeee…….. zomaar een verslag van een tafeltennisavond. Hoe is het mogelijk…. dat zal ongeveer de gemiddelde reactie zijn bij het lezen van het verslag van de bedrijvencompetitie van afgelopen donderdag.  Maar, zeer gewaardeerde lezer, de druk vanuit de organisatie, men leze Rick en Jacco, wordt inmiddels zo hoog opgevoerd dat er in de afgelopen weken toch een soort van onzekerheid dan wel writers block ontstaat. En wanneer je dan de organisatie een week of drie hebt kunnen ontlopen, wat op zich ook wel weer Hunted-achtige vaardigheden vereist, ontstaat er vanzelf rust in het gemoed…. en ineens ontstaat zo’n verslag als vanzelf. Want ondertussen lijkt de bedrijvencompetitie wel een ietwat overgenomen te zijn door De Koopman. De belangenverstrengeling lijkt niet meer tegen te houden. Gaat u maar na: A-poule: De Koopman. B-poule: De Goudreinet & De Koopman 1. C-poule: De Goudreinet & De Koopman 2. Wees gewaarschuwd! Daarbij hebben Bart van Manen en Henk van Tent zich gepresenteerd in een soort criminelen-hansopje wat de geloofwaardigheid van onze bedrijvencompetitie er ook niet grote op maakt…. afijn, we blijven het volgen.

Hoera voor 21 november, zullen we dus nu maar positief inzetten. Want op 21 november ging slechts een van de negen wedstrijden niet door. Voorwaar een prima percentage! Het was op verschillende tafels spannend en op een enkele tafel zelfs bloedstollend te noemen.

Laten we beginnen met de C-poule. Daar won de DGDK2 met 3-2 van Vakgarage Van Middelkoop. Bas Slotboom won keurig zijn twee partijen van A3 van Dorp en Florian Scholten. Wil Ditewig was uitermate in de dubbelpartij die uiteindelijk de doorslag gaf. MostWantIt was met 4-1 te sterk voor Design&Zo. Hier een paar fraaie spannende partijen. Gert-Jan de Man was te sterk voor zowel Fred van Soest als Patricia van Kuilenburg. Dilly Rosendaal snoepte ook nog een punt van Patricia af. De Kantoorspecialist won tenslotte van De Gooijer (4-1). Erwin van Roekel won in een partij die heel close was van Sjan Landwaart, die nog wel van Bernard van Slichtenhorst kon winnen. Ton Snijders bleef puntloos, maar zijn partij tegen Bernard had zomaar anders kunnen aflopen.

In de B-poule gaat Het Kippaleis kampioen worden. Scheerder kreeg geen enkele game en verloor dus met 0-5. Vooral het duel tussen Bert en Bert ging zoals gewoonlijk weer met veel rumoer. Patrick van de Staaij  scoorde een paar magistrale punten tegen Erik Verzijl , maar dat was niet voldoende. DG&DK1 won met 3-2 van HZW. Joop Spijker was weer eens onnavolgbaar en pakte de twee punten in het enkelspel (21-5 tegen Henk van Tent in de derde game, na verlies in de tweede) en samen met Eveline Roseboom ook het dubbel. Eveline kende geen enkelsuccesje deze avond tegen zowel Henk van Tent als Bart van Manen.

In de A-poule werden de drie geplande wedstrijden wel gespeeld (dat is ook wel eens anders geweest) en daar vond het spektakel op tafel 1 plaats. Sassenus Packaging won dan wel met 5-0 van (daar heb je) De Koopman (weer), maar er werden wel 14 games gespeeld. Ook was op deze tafel dé bal van de avond te bewonderen. Ronald Kosterman was verantwoordelijk voor het onwaarschijnlijke punt. Hoewel Ronald en Lars van de Lagemaat geen punt konden scoren tegen Marc Sassenus en Rein Schellingerhout was er genoeg te beleven. Van Braak haalde het met 3-2 tegen PinQ. Jacco de Gooijer bleef op de hatelijke 0 staan, besefte dat ook en kon vervolgens nauwelijks zijn emoties de baas. Thijs van der Coelen redde twee keer de eer door te winnen van Maurits van de Loo en Kevin van de Lustgraaf. Van Dam won met 4-1 van Kleertjes.com, waar Mario van Popering na lange tijd van afwezigheid zijn rentree maakte. Hij won een game van Sjon Willemse en dat leidde bij Mario tot tevredenheid. Rick den Hertog pakte het enige Kleertjes-punt door van Sjon te winnen. Jan van Manen bleef ongeslagen.