Verslag 3e competitieronde najaarscompetitie 2021

Landelijke senioren

Het eerste weekend van oktober was het decor voor alweer de derde ronde van de najaarscompetitie.

Dames 1

De dames van FysioScheepje/SKF 1 kwamen dit weekend niet in actie in de eredivisie. Komende zondag 10 oktober speelt het team de moeilijke uitwedstrijd tegen Dozy Den Helder/Noordkop 1. Het verschil op de ranglijst is minimaal dus er wordt gespeeld om de koppositie.

Heren 1

De heren van AutoJ.deGooijer/SKF 1 traden aan tegen SVE 1 uit Utrecht. Van tevoren werd gehoopt op een dikke uitslag en die kwam er ook. De Veenendaalers stonden geen enkele partij af en wonnen met 7-0. Net als in de afgelopen wedstrijden werd een snelle 3-0 voorsprong gepakt, alleen ditmaal werden ook na de pauze alle punten gepakt. Dicky de Jong moest weliswaar van een 0-2 achterstand in games terugkomen en ook Peter van Iwaarden had een beslissende game nodig in zijn tweede partij. Pieter van den Berg stond geen game af. Ook het dubbel, gespeeld door Pieter en Peter, ging met 3-0 naar SKF. Door deze klinkende overwinning staan het team op een mooie tweede plek in de 1e divisie, met zicht op de koppositie. Komende zaterdag staat er een uitwedstrijd tegen Avanti 1 uit Hazerswoude-Dorp op het programma.

Heren 2

SKF 2 speelde een thuiswedstrijd tegen Buitenpost 1. De verre reis leverde tegenstander Peter Verweij duidelijk geen problemen op, hij bleek een maatje te groot voor de SKF’ers. Zowel Ricco Gerritsen als Jeffrey Vonk wisten wel de andere twee enkelspelen te winnen. Thijs van den Berg wist helaas zijn tweede wedstrijd in een spannende game niet in winst om te zetten, wel voegde in zijn laatste wedstrijd van de dag ook nog een punt toe. Aangezien het dubbel ook naar de gasten ging stond daarmee een eindstand van 5-5 op het scorebord. Met deze en de andere uitslagen in de poule blijft het ongemeend spannend wie er kampioen wordt, wie zich handhaaft en wie er gaat degraderen. Met nog zeven wedstrijden voor de boeg ligt alles nog open in de 2e divisie. Komende zaterdag staat de regioderby op het programma, SKF 2 gaat op bezoek bij BIT.NL 1 in Ede.

Heren 3

SKF 3 trad aan tegen VeerhuisWessem/Westa 2. Beide ploegen moeten waarschijnlijk strijden tegen degradatie dus de onderlinge wedstrijden zijn dubbel belangrijk. Helaas wisten de Veenendaalers de overwinning niet naar zich toe te trekken, ondanks dat de tegenstanders met een invaller kwamen. Xijin Zheng was de grote vrouw aan de zijde van SKF met wederom drie overwinningen. Jorai Hessing wist van de invaller te winnen en haalde daarmee het vierde punt binnen. Jeffrey van Eek had een ongelukkige dag en moest tot tweemaal toe in de vijfde game het onderspit delven. Het dubbel werd gewonnen door Westa waardoor een stand van 4-6 de einduitslag was van deze wedstrijd. Voorlopig staat SKF op een keurige derde plaats in de 3e divisie en daarmee is handhaving nog zeker een optie. Net als SKF 2 speelt ook SKF 3 de komende uitwedstrijd in Ede tegen BIT.NL.

Dames 2

Het tweede damesteam van SKF speelde thuis tegen SVE 2. Zij hebben de stijgende lijn te pakken en lieten dat zaterdag zien door een dikke overwinning te boeken. Met maar liefst 8-2 werden de gasten aan de kant gezet. Evelien Tibboel bleef ongeslagen, voor Gerry-Ellen Blankestijn en Anna Seekles was Paulien Peet te sterk. Een geweldige uitslag die ervoor zorgt dat de dames zich nu een middenmoter mogen noemen in de 2e divisie. Wie weet wat er nog meer in zit gedurende dit seizoen. Vanwege het oneven aantal teams in de poule zijn de dames komend weekend vrij. De week erop gaan ze de wereldreis naar het verre Buitenpost maken.

Afdelingssenioren

Op vrijdagavond speelden de mannen van SKF 4 een uitwedstrijd tegen TCB in Beuningen. Voor de derde keer in evenveel wedstrijden werd er een 4-6 eindstand op het bord gezet door Rob, Andre en Thijs. Andre won weer al zijn 3 partijen en is daarmee nog ongeslagen deze competitie, Thijs won tweemaal en Rob haalde het laatste punt binnen. Er zaten veel spannende wedstrijden tussen getuige ook de overwinning van Thijs met 16-14 in de beslissende game. Door dit resultaat staan de mannen momenteel op een veilige 4e plaats in de 1e klasse, ver weg van de degradatiestreep.

SKF 5, uitkomende in de 2e klasse, kent een moeilijke start van het seizoen en wisten nog niet te winnen. Op bezoek bij Akris lukte dit helaas ook niet; Niels, Juul en Marc verloren met 7-3 van het team uit Nijmegen. Vier partijen hadden een beslissende game nodig maar daarin werd door SKF vaak aan het kortste eind getrokken. Niels en Juul wonnen beiden eenmaal en trokken samen ook het dubbel naar zich toe. Marc kwam helaas niet tot scoren. Na 3 speelronden staat SKF 5 voorlopig voorlaatste en is er dus werk aan de winkel.

Het 6e herenteam van SKF kon wel een oppeppertje gebruiken na de dikke nederlaag vorige week en die gaven ze zichzelf ook in de vorm van een keurige 4-6 overwinning. Sytze, Herman en invaller Ed zorgden voor de zeges. Sytze met drie enkels, Ed met twee en het dubbel Herman/Sytze betekende het laatste punt. Hoewel SKF 6 nog wel laatste staat in 3e klasse hoeft dat nog geen problemen te geven. In de komende wedstrijd worden de degens gekruist met Looping wat slechts 2 punten boven hun staat.

SKF 7 heeft in meerdere opzichten een vreemde poule. Niet alleen bestaat deze uit slechts 5 teams maar ook de uitslagen zijn bijzonder te noemen. De mannen begonnen met een dikke nederlaag, wonnen daarna makkelijk en deden er nu nog even een schepje bovenop. In de uitwedstrijd tegen Kracht & Vriendschap wonnen Hans, Rien en Gert met maar liefst 1-9. Enigszins geflatteerd want het was een bloedstollend spannende wedstrijd waarin liefst 6(!) wedstrijden tot de vijfde game gingen. Vier daarvan werden met twee punten verschil beslist. Een topavond dus voor onze mannen die ongeslagen bleven in de enkels en alleen het dubbel naar de thuisploeg zagen gaan. Door deze ruime zege gaat team 7 voorlopig aan de leiding in de 4e klasse.

Het laatste afdelingsteam, SKF 8, ging op bezoek bij Hutaf. Manuel en Martijn waren met z’n tweeën op pad en begonnen dus al gemankeerd aan het duel. Helaas konden zij geen potten breken en verloren dik met 9-1. Manuel mocht de eretreffer op zijn naam schrijven. Niet onverwacht dat het zo’n pittig seizoen zou zijn in de 4e klasse maar met de trainingsarbeid van dit team hopen we snel op mooiere uitslagen.

Jeugd

Het eerste jeugdteam van SKF ging al duidelijk aan de leiding in Landelijk B en onderstreepte dit nog maar eens in de thuiswedstrijd tegen Rijnsoever 1. Bastian Ramakers en Nyncke de Knegt bleven wederom ongeslagen. Iris Leskens won één van haar wedstrijden. Omdat dit keer het dubbel niet in winst kon worden omgezet, leverde deze wedstrijd 7 punten op. Opnieuw een fraaie overwinning die ervoor zorgt dat SKF 1 nog steviger aan de leiding gaat en een gat heeft geslagen van maar liefst zeven punten met de nummer 2 StiphoutValkenswaard 1. Dit team is ook meteen de tegenstander in de uitwedstrijd komende week.

Op zaterdagochtend speelden de jeugdteams hun uitwedstrijden. SKF 2 maakten de verre reis naar Lichtenvoorde gelukkig niet voor niks. Een klinkend 0-10 zege verzachtte zonder twijfel de uren in de auto. Niels, Toine en Manuel konden zo weer een aantal winstpartijen bijschrijven. Na de ietwat valse start in de eerste wedstrijd van het seizoen zijn de jongemannen nu helemaal terug in de race voor het kampioenschap en delen ze de 1e plek in de hoofdklasse met BIT.NL.

SKF 3 ging met maar liefst 4 man sterk op pad naar TCB. Levi, Stan, Gerian en David gingen op zoek naar hun eerste overwinning maar kwamen opnieuw niet verder dan een gelijkspel, 5-5. Allevier de jongens wonnen eenmaal en verloren eenmaal en het dubbel Stan/Gerian leverde nog een punt op. Voorlopig bezet SKF 3 hiermee de 4e plaats in de 2e/3e klasse. Een keurige tussenstand.

SKF 4 was het seizoen begonnen met ruime overwinningen en ook nu werd er weer een prachtig resultaat neergezet. Daan, Maarten en Lars boekten een 3-7 overwinning op Revanche. Daan won wederom al zijn wedstrijden en is daarmee nog ongeslagen in deze competitie. Maarten verloor pas zijn eerste potje maar won ook tweemaal. Lars haalde één punt en ook het dubbel werd in winst omgezet. Door deze mooie zeges is het geen verrassing dat SKF 4 momenteel bovenaan staat in de 4e klasse.

Ook SKF 5 is het seizoen voortvarend begonnen. Behoudens de eerste wedstrijd zijn er dikke overwinningen te noteren en deze zaterdag was geen uitzondering. Marijn, Jorian en Matthew kende geen genade met Shot (W) en wonnen met maar liefst 2-8. Jorian won al zijn drie wedstrijden, Matthew en Marijn wonnen beiden tweemaal en ook het dubbel ging naar de jongens uit Veenendaal. SKF 5 is daarmee na 3 wedstrijden de trotse koploper in de 4e klasse.