Speelronde 4 najaarscompetitie 2021 jeugd en senioren

Speelronde 4 alweer met thuiswedstrijden voor de afdeling en uitwedstrijden voor de landelijke teams. In de jeugd louter mooie overwinningen, de senioren hadden een iets mindere ronde.

Landelijke senioren

FysioScheepje/SKF 1 speelde de lastige uitwedstrijd tegen Dozy Den Helder/Noordkop 1. Voorafgaand aan de wedstrijd scheidde slechts één punt de beide teams, waardoor dit een wedstrijd om de koppositie was. Den Helder trad aan in een sterke opstelling met Ana Gogorita, Shuohan Men en Tanya Misconi. SKF werd vertegenwoordigd door Marlotte Staps, Xijin Zheng en Melanie Bierdrager. In de eerste twee wedstrijden waren Ana en Shuohan duidelijk te sterk voor respectievelijk Marlotte en Xijin. Melanie deed nog voor de pauze wat terug door te winnen van Tanya. Na de pauze was het een spannend gevecht om de punten maar trok Den Helder helaas telkens aan het langste eind. Zowel aan Marlotte en Melanie was een 0-2 voorsprong niet genoeg, beiden verloren de wedstrijd met twee punten verschil in de vijfde game. Doordat ook het dubbel, weliswaar close, naar de thuisploeg ging stond er aan het eind een geflatteerde 6-1 stand op de borden. Hierdoor gaat Den Helder stevig aan kop in de eredivisie en zullen de dames van SKF in andere wedstrijden de punten moeten halen om de play-offs veilig te stellen.

De heren van AutoJ.deGooijer/SKF 1 zijn in de 1e divisie in een hevige titelstrijd verwikkeld en dingen daardoor mee voor een plek in de eredivisie. In deze strijd was het zaak om flink wat punten te behalen in de uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat Avanti 1.  Aan Veenendaalse zijde speelden Dicky de Jong, Pieter van den Berg en Peter van Iwaarden. Zij wisten alle punten, zij het soms met moeite, binnen te slepen en zo een 0-7 overwinning te realiseren. Pieter kende opnieuw een redelijk eenvoudige dag en won beide partijen overtuigend. Dicky had aanmerkelijk meer moeite in zijn wedstrijden en had beide keren een beslissende game nodig om de winst binnen te slepen. Peter won eenmaal tamelijk eenvoudig, in zijn andere wedstrijd verspeelde hij bijna een ruime voorsprong. Gelukkig wist hij net op tijd het tij te keren en de partij alsnog naar zich toe te halen. Ook het dubbel werd past beslist in de vijfde game. Avanti verkocht zijn huid dus duur maar kon de dikke nederlaag uiteindelijk niet voorkomen. Doordat concurrent Hilversum 2 enkele punten liet liggen gaat SKF nu aan de leiding. Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Scylla 1 in Leiden.

SKF 2 speelde de regioderby in Ede tegen BIT.NL 1. Waar SKF vecht tegen degradatie speelt BIT.NL mee om het kampioenschap in de 2e divisie. Dit verschil was duidelijk te zien in de einduitslag: 8-2. Gekeken naar de individuele wedstrijden was deze uitslag ook niet geflatteerd. Grote man aan de zijde van SKF was Ricco Gerritsen, die (oud-SKF’ers) Yorick Schurink en Alice Barendregt wist te verslaan. Jacintha de Hoop en Jeffrey Vonk kwamen helaas niet dicht genoeg in de buurt van een overwinning. Door de flinke nederlaag zal het voor SKF 2 steeds moeilijker worden om zich te handhaven. De komende wedstrijd wordt gespeeld tegen VTV (N) 1 in Nieuwegein.

SKF 3 speelde eveneens de regioderby, ditmaal tegen BIT.NL 2. Ook zij kenden een lastige middag en konden een ruime nederlaag niet voorkomen: 7-3. Xijin Zheng, Jorai Hessing en invaller Andre van Wijk wonnen allemaal van dezelfde tegenstander, de andere wedstrijden gingen duidelijk naar de thuisploeg. Xijin is daarmee helaas haar ongeslagen status kwijt. Ondanks deze nederlaag doet SKF 3 nog volop mee in de strijd om handhaving in de 3e divisie. Komende zaterdag wacht een belangrijke uitwedstrijd in en tegen Middelburg.

Het tweede damesteam was afgelopen weekend vrij. Komende zaterdag wacht de dames een verre uitwedstrijd naar Buitenpost 1. Tegen deze lastige tegenstander kunnen ze laten zien thuis te horen in de middenmoot van de 2e divisie.

Afdelingssenioren

Op vrijdagavond speelde SKF 4 in de 1e klasse tegen Hutaf. De stijgende lijn werd duidelijk doorgetrokken met een mooie 7-3 overwinning in eigen huis. Thijs bleef ongeslagen in al zijn 3 wedstrijden, Albert won tweemaal en Jan voegde het laatste punt toe. In de hele wedstrijd viel geen enkele vijfsetter te noteren dus de zege was dik verdiend. SKF 4 is nu door de reeks overwinningen qua punten dichterbij de kop gekomen maar staat nog wel steeds op een 4e plaats. Komende vrijdag komt de koploper op bezoek in Veenendaal.

Ook op vrijdag speelde SKF 5 z’n thuiswedstrijd tegen Revanche. Het team had tot nu toe nog geen overwinning weten te behalen en wilde dit uiteraard nu wel doen. Winnen zat er helaas deze keer ook niet in maar 5-5 is wel een verbetering ten opzichte van de vorige wedstrijden. Juul was opnieuw de grote man aan de kant van SKF met 2 zeges, Niels en Marc wonnen beiden een keer. Het koppel Juul/Niels haalde ook het dubbel binnen. Met deze uitslag blijft het zeer spannend maar zijn de mannen nog zeker in de race om handhaving in de 2e klasse.

Op maandag al speelden de mannen van SKF 6 thuis tegen BIT.NL. Dat ze het niet makkelijk hebben in de 3e klasse bleek ook deze keer. Met maar liefst 2-8 moesten ze hun meerdere erkennen in de buren uit Ede. Sytze en Ed wonnen allebei van dezelfde tegenstander, Herman kon helaas geen potje pakken en wacht daarmee nog op z’n eerste overwinning deze competitie. Deze uitslag zorgt ervoor dat SKF 6 op de laatste plaats blijft staan. Het wordt heel hard werken om degradatie te voorkomen.

SKF 7 speelde ook thuis op maandag en deed dit tegen MOVC. Een spannende wedstrijd tussen de nr.1 en 2 van de competitie. Dit was terug te zien in de gamestanden waarbij regelmatig de beslissing pas boven de 10 viel. Met name Rien haalde z’n contributie eruit door tweemaal in vijven te spelen waarvan eentje met 16-14 in de beslissende game werd gewonnen. Bij die ene pot bleef het voor hem maar gelukkig hadden ze ook Hans in de gelederen die al zijn partijen in winst wist om te zetten. Marnix voegde hieraan nog een overwinning toe en zo deelden de beide teams de punten: 5-5. Door het gelijkspel bezet SKF 7 nog steeds de 1e plaats in de 4e klasse en zullen de komende wedstrijden uit gaan wijzen of een strijd om het kampioenschap mogelijk is.

SKF 8 speelde deze ronde niet vanwege een oneven aantal teams in de poule. Zij spelen komende vrijdag hun volgende wedstrijd in de 4e klasse tegen HTTC.

Jeugd

Het eerste jeugdteam van SKF rijgt de overwinningen aaneen in Landelijk B. Deze keer werd StiphoutValkenswaard 1 met duidelijke cijfers aan de kant gezet: 3-7. Nynke de Knegt blijft nog altijd ongeslagen, al had ze opnieuw een beslissende game nodig. Bastian Ramakers won tweemaal en moest daardoor voor het eerst dit seizoen zijn tegenstander feliciteren. Iris Leskens won wederom één keer. Het dubbel Bastian/Iris werd ook in winst omgezet. Met deze uitslag blijft SKF maar uitlopen op de concurrentie; het verschil bedraagt maar liefst 11 punten op de naaste achtervolger. Zaterdag speelt SKF 1 uit tegen hekkensluiter deBoer Taverzo 1.

De jeugd van SKF 2 speelde zaterdag een thuiswedstrijd tegen Treffers. Ze zijn in een hevige titelstrijd verwikkelt met BIT.NL en elk punt is er dus één. Deze druk werd ze duidelijk niet teveel want er werd met maar liefst 8-2 gewonnen. Niels en Toine bleven vrij makkelijk ongeslagen, Manuel moest tweemaal een tegenstander feliciteren. Omdat BIT.NL met dezelfde cijfers wist te winnen betekent dit dat onze jongens nog steeds gedeeld 1e staan in de hoofdklasse. De komende weken gaan spannend worden als er om het kampioenschap gestreden gaat worden.

SKF 3, spelend in de 2e/3e klasse, kende een vrij eenvoudige zaterdag tegen hekkesluiter Treffers. Geen enkele vijfde game was nodig om alle punten binnen te halen en daarmee een prachtige 10-0 overwinning op het bord te zetten. Levi, David en Stan zorgden er zo voor dat SKF 3 weer een beetje aansluiting vindt in de poule. Ze bezetten nu de 3e plaats en er is zicht op meer. Komende zaterdag gaan ze thuis tegen TIAN proberen verder op te schuiven.

SKF 4 rijgt de overwinningen aaneen en was ook afgelopen zaterdag te sterk voor de tegenstander uit Malden: 7-3. Eén tegenstander was een maatje te groot, hoewel Maarten erg dichtbij kwam, maar de andere punten gingen allemaal naar SKF. Daan, Maarten en Lars allemaal twee winstpartijen en het dubbel zorgden voor opnieuw een mooie uitslag. SKF 4 verstevigde hiermee nog maar eens de leidende positie in de 4e klasse en staat nu 6 punten los op nr. 2 ONI, de tegenstander van komende zaterdag.

SKF 5, ook uitkomend in de 4e klasse, probeerde ook hun koppositie vast te houden en dat lukte goed tegen TIAN. Jorian en Marijn bleven zelfs ongeslagen, Matthew winst 1 van zijn 3 partijen in winst om te zetten en daarmee werd de eindstand bepaald op 7-3. SKF 5 staat hiermee ruim los aan kop maar vanwege een ongelijk aantal gespeelde wedstrijden is lastig te zeggen hoe ruim dit is. Feit is wel dat concurrent Velp de eerstvolgende tegenstander is. Daarmee wordt meer duidelijk over de kampioenskansen van dit team.