Nog geen kampioenen bekend

Het is nog nooit gebeurd, maar dit jaar hebben we de primeur: de reguliere competitie is klaar… maar we hebben nog geen kampioensfeestje kunnen meemaken. dat betekent dat aanstaande donderdag, tijdens de inhaalavond, drie ploegen kampioen gaan worden. In de A-poule moet Van Dam inhalen tegen PinQ. Bij drie punten is de ploeg van Wim van Dam kampien. Bij slechts een punt gaat Hardeman er met de titel vandoor. Bij een 2-3 nederlaag mag Marc Sassenus uitrekenen wie de beste is. In de B-poule is Breman uitgespeeld. Scheerder speelt donderdag om dubbele punten tegen Van Hunnik. Ook hier zijn drie winstpartijen voldoende. In de C-poule heeft Praktijk Ingrid van Rhee nog een puntje nodig.

Zowel Van Dam als Hardeman wonnen in de A-poule de wedstrijd met 4-1. Sjon Willemse en Jan van Manen wonnen van HZW (Wilco Kesteloo en Maurits van de Loo). De HZW’ers verkochten de huid duur, haalden knap de dubbel uit het vuur, maar verloren desondanks. Namens Hardeman verloor Mark Westerink nog van Rick den Hertog. De rest van de partijen ging eenvoudig in twee games naar Hardeman. PinQ won nipt met 3-2 van Sassenus. Marc verloor nipt in drie lange games van Thijs van de Coelen nadat Mees Anbeek 2-2 had gemaakt tegen Jacco de Gooijer.

In de B-poule gaf Scheerder Voskuilen met 4-1 klopt. Opnieuw de vader-zoon Van der Staay-confrontatie. Zoon Patrick won in twee regelmatige games van vader Jan. Verder was Ad van Tuil ongrijpbaar voor Jan en Bert Blankestijn. Breman was met 3-2 net iets sterker dan Van Hunnik 1 dat wel een in gruwelijke vorm verkerende Sander Heijnekamp bij zich had. Mano Martina haalde er een verlenging uit in de eerste game (24-22), maar daarna was er geen houden meer aan voor Mano en Timo Valk. Beiden wonnen wel van Joop Spijker. Hardeman 2 kenden weinig problemen door De Indruk met 5-0 te verslaan. Alle games eindigden wel tussen de 15 en de 19, maat Ewout en Jelle kwam steeds net tekort tegen Wim en Bert.

In de C-poule won Ponsen 2 van Van Hunnik 2: 3-2. Ton Snijders won nipt van A3 van Dorp, die weer nipt won van Greet Roseboom (24-22 derde game), die weer nipt van Florian Scholten won. En zo had iedereen een prima avond op tafel 5. De Gooijer won van De Indruk. Sjan Landwaart won twee partijen van Suzette Hooijer en Dily Rosendaal. Suus knalde nog wel even Marianne van de Brink van de tafel.

Aanstaande donderdag dus de inhaalavond. Genoeg reden om ons gebouw met een bezoekje te vereren. Over een paar weken zijn we echt klaar en dan is het wel heel stil op de donderdagavond.