SKF dames 1 najaar 2021

Najaarscompetitie 2021 halverwege

Afgelopen week werd alweer de vijfde westrijd van de competitie gespeeld. Een overzicht van de resultaten.

Landelijke senioren

De heren van AutoJ.deGooijer/SKF 1 zijn in een hevige strijd verwikkeld om de play-off plaatsen in de 1e divisie. De volgende horde die genomen moest worden was Scylla 1 uit Leiden. Dat het een moeilijke middag zou worden werd van tevoren duidelijk door het feit dat Scylla met kopman Gerard Bakker aantrad, die meteen te sterk was voor Erik Verzijl. Ook de tweede wedstrijd, tussen Joey Boekkooi en Pieter van den Berg, was een duidelijk prooi voor de thuisploeg. Aan Peter van Iwaarden de taak om SKF terug te brengen in de wedstrijd tegen tiener Mads Oomen. Het koste vele zweetdruppels, maar uiteindelijk was Peter in vijf games toch te sterk. Na de pauze zat het niet mee bij de Veenendaalers en verloren zowel Pieter als Peter hun tweede wedstrijd in vijf games, potten die ook de andere kant op hadden kunnen vallen. Omdat ook Erik zijn tweede wedstrijd verloor en het dubbel verloren ging, stonden aan het eind de harde cijfers 6-1 op het bord. Geen goede zaken dus in de strijd om de bovenste plaatsen, maar nog steeds zijn er nog volop kansen. In de laatste twee reguliere wedstrijden vechten maar liefst vijf teams om vier plaatsten voor de play-offs. De heren doen er uiteraard alles aan om daarbij te horen en gaan over twee weken tegen koploper Tempo-Team 2 proberen weer een goede uitslag neer te zetten.

SKF 2 kende ook een zware middag tegen VTV 1 in Nieuwegein. Thijs van den Berg bezorgde SKF eerst nog een goede start door met duidelijke cijfers Jannes van Bragt te verslaan. Jacintha de Hoop en Jeffrey Vonk verloren vervolgens hun wedstrijd; het dubbel werd wel binnengehaald door SKF. Na een hoopvolle 2-2 tussenstand was de koek helaas toch op en wonnen de Veenendaalers geen wedstrijd meer met een 8-2 nederlaag als gevolg. SKF 2 staat daarmee na de helft van de competitiewedstrijden op een duidelijke laatste plaats in de 2e divisie. In de tweede helft lijkt degradatie niet meer af te wenden, maar de heren zullen er alles aan doen om dat te voorkomen. Over twee weken kan het team proberen een betere start aan de tweede helft te maken wanneer deBoer Taverzo 3 op bezoek komt.

De heren van SKF 3 hadden opnieuw een verre uitwedstrijd, deze keer zaten ze ruim 2 uur in de auto op weg voor tien potjes tegen TTC Middelburg 1. Jorai Hessing kende een sterke dag en won twee keer. Hij moest het alleen afleggen tegen Sören de Witte, wat geen schande is. Jeffrey van Eek won één van zijn wedstrijden, waarin hij zich moest terugvechten van een 2-0 achterstand. Invaller Gert Albers kwam dichtbij een overwinning, maar verloor helaas in de verlenging van de beslissende game. Een eindstand van 7-3 is een terechte uitslag gezien de verhoudingen. SKF 3 staat daarmee op een voorlopige vijfde plaats in de 3e divisie en gaat een spannende tweede competitiehelft tegemoet in de strijd tegen degradatie. Over twee weken komt Sittard 2 op bezoek en zullen de mannen proberen het gelijkspel van de vorige ontmoeting te overtreffen.

Het tweede damesteam van SKF moest ook een wereldreis maken, naar het Friese Buitenpost. Onder leiding van chauffeur Anna Seekles duurde deze reis echter aanzienlijk korter. De adrenaline van de reis werd door Anna meegenomen, zij wist knap twee wedstrijden te winnen. Evelien Tibboel volgde haar voorbeeld door eveneens twee overwinningen bij te schrijven. Jie Chen kon helaas geen potten breken en verloor al haar wedstrijden. Het dubbel Evelien/Anna was ook succesvol waarmee een eindstand van 5-5 werd bewerkstelligd. Dit alles gebeurde onder het toeziend oog van coach Bert Vos. De 5-5 uitslag zorgt ervoor dat Dames 2 een keurige plaats in de middenmoot bezet. Met nog twee reguliere wedstrijden te gaan zit er nog wel meer in het vat voor de debutanten van SKF in de 2e divisie. Over twee weken moet het team in Veenendaal spelen tegen Trias 1.

 Afdelingssenioren

Op vrijdagavond speelde SKF 4 alweer de vijfde wedstrijd van het seizoen, thuis tegen SMD. De koploper kwam alleen twee invallers dus er leken mooie punten te kunnen worden gehaald. Helaas slaagden Andre, Jan en Thijs er niet in om een dikke uitslag neer te zetten maar gewonnen werd er wel. Thijs bleef ongeslagen, Andre won twee keer en het dubbel werd ook binnengehaald. Jan kon helaas een 2-0 voorsprong in games niet verzilveren en moest ook in beide andere partijen z’n tegenstander feliciteren. Een 6-4 overwinning dus en dat zorgt ervoor dat het best wel spannend is in de top van de 1e klasse. Onze mannen zijn zeker nog in de race. Komende wedstrijd wordt een belangrijke, uit tegen koploper ONI.

Ook thuis speelde SKF 8 tegen HTTC, een wedstrijd in de 4e klasse. Voor de jonge mannen is het een pittig eerste seizoen bij de senioren en is het vooral proberen de schade te beperken. Dat werd begrepen door Toine die al zijn partijen knap wist te winnen. Helaas konden Marnix en Martijn hier geen punten aan toevoegen en leverde dit de eindstand 3-7 op. Opvallend feitje was dat alle partijen in 3 games werden beslist, er kon dus op tijd een biertje worden gedronken. De tweede helft van de competitie zal het doel zijn een keer een gelijkspel of overwinning uit het vuur te slepen. Een goede kans daarvoor is de eerstvolgende wedstrijd tegen de Treffers.

Jeugd

Het eerste jeugdteam van SKF speelde een uitwedstrijd tegen deBoer Taverzo 1 uit Zoetermeer. Waar de vorige wedstrijden allemaal ruimschoots werden gewonnen, kwamen de Veenendaalers ditmaal niet verder dan 5-5. Bastian Ramakers nam het team bij de hand en noteerde twee winstpartijen. De derde ging helaas met 11-9 in de vijfde verloren. Nycnke de Knegt kon haar ongeslagen status zaterdag niet vasthouden en moest twee tegenstanders feliciteren. Een van deze twee wedstrijden ging jammerlijk met 12-10 in de vijfde verloren. Iris Leskens is dit seizoen constant goed voor één winstpartij, ook nu wist ze een potje te winnen. Het dubbel Bastian/Iris blijkt goed te werken en was wederom goed voor een punt. Ondanks het gelijkspel staat SKF 1 nog steeds dik aan kop in Landelijk B en zijn ze nog steeds favoriet voor het kampioenschap en daarmee promotie naar Landelijk A. Over twee weken staat de thuiswedstrijd tegen Hilversum 3 op het programma.

SKF 2 is in een titelstrijd verwikkelt en kan alle punten goed gebruiken. Die moesten deze keer wel behaald worden zonder inbreng van Manuel die op vakantie was. Vaste teamleden Toine en Niels speelden daarom samen met invaller David. Toine bleef net als de avond ervoor ongeslagen en beleefde zo een topweekend. Niels moest verrassend een potje inleveren en won er dus 2. Invaller David kwam helaas niet tot scoren. Het dubbel werd wel gewonnen en zo eindigde de wedstrijd in 6-4. Over twee weken gaan we zien of SKF echt meedoet om het kampioenschap in de hoofdklasse, ze spelen dan namelijk uit tegen hun concurrent uit Ede: BIT.NL.

SKF 3 trad met Levi en Stan aan tegen TIAN. Na de dikke overwinning van vorige week was het natuurlijk zaak om te proberen door te pakken en verder te stijgen in de poule. Helaas bleken de tegenstanders een maatje te groot en moesten onze jongens het onderspit delven. Stan won nog wel tweemaal en Levi een keer maar verder dan dat kwamen ze niet. Eindstand 3-7 dus. SKF 3 blijft hiermee een middenmoter in de 2e/3e klasse; de tweede helft van de competitie gaat uitwijzen wat er nog in het vat zit.

SKF 4 is goed op weg naar het kampioenschap in de 4e klasse en onderstreepte dat afgelopen zaterdag nog maar eens met een klinkende 10-0 overwinning op ONI. Daan, Maarten en Lars waren duidelijk te sterk voor hun tegenstanders. Er waren zelfs geen vijfde games nodig om een beslissing te brengen. Door deze dikke uitslag hebben de jongens inmiddels een riante voorsprong opgebouwd en is het alleen zaak om in de tweede helft door te gaan waar ze gebleven zijn.