Dicky Nederlands kampioen!!!

Afgelopen zaterdag werden in Schiedam de Nederlandse Kampioenschappen gehouden voor senioren met een B, C en D licentie. Namens SKF maar liefst 12 deelnemers, alleen Marc was nog niet fit genoeg om mee te doen. SKF was duidelijk aanwezig en ging er uiteindelijk met vier prijzen vandoor.

De beste prestatie kwam van Dicky. Ondanks een in de poule opgelopen blessure wist hij nipt de poule door te komen. Na wat rust ging het vervolgens erg goed en na winst op Kas van Oost en Martin van Rijn bereikte hij de halve finale. Hierin trof hij een andere speler van SKF, Arnoud, die verrassend eenvoudig in een loodzware poule ongeslagen bleef en vervolgens Ruan Greyling en Barry Berben versloeg. In de halve finale was er veel strijd en kwam het aan op een beslissende vijfde game die door Dicky met 11-1 werd gewonnen. De finale was minder spannend, Dicky won in drie games van Eredivisiespeler Frank Hollak. Twee SKF’ers op het podium dus. Door de toernooizege krijgt Dicky een A-licentie en mag hij het in maart proberen op het hoogste podium.

Sharon speelde mee bij de dames B en speelde een ijzersterk toernooi. Na een knappe zege op oud-SKF-speelster Kelly van Zon in halve finale startte Sharon voortvarend in de finale tegen Emma van der Zanden. Na een 2-0 voorsprong in games ging de derde game nipt met 11-13 verloren. Toen ook de vierde game naar Emma ging kwam het aan op een vijfde game. Ondanks een voorsprong ging deze alsnog met 9-11 verloren en moest Sharon genoegen nemen met het zilver.

De vierde en laatste prijs voor SKF werd behaald in het dubbelspel. Arnoud Meijer dubbelde met Mick de Vette (Hilversum) en dit sterke koppel bereikte de finale die met 3-0 werd gewonnen. Dus naast een derde plaats in het enkel ook een nationale titel in het dubbelspel voor Arnoud.

Ook een aantal andere spelers boekten goede resultaten. Zo kwam Erik met zeer goed spel tot de kwartfinale in de C klasse en bereikten Pieter en Nick het hoofdtoernooi. Ook Edwin overleefde de poule en lijkt weer helemaal fit te zijn.

Dank aan de coaches Theo, Rinie, Brenda Melanie en Wisse.