De kop is er af!

Het najaarseizoen 2017 is begonnen. Zeventien ploegen gaan er weer, soms met de moed der wanhoop, proberen wat van maken. Duo-organisator Jacco de Gooijer heeft dit seizoen Rick den Hertog naar voren geschoven als  competitieleider, spreekstalmeester, regelneef. Oftewel: de rol van Jacco is ook dit seizoen weer volledig te verwaarlozen. Nieuw seizoen, nieuwe teamnamen (kleertjes.com, het Kippaleis, A3 en Florian) nieuwe gezichten: zo zagen we de terugkeer van Mike Laurens die na een jaar of vijf weer een team vormt met Jan van de Lustgraaf. En net als vijf jaar geleden gingen er ook weer drie porties bitterballen mee naar huis. Voor de kinderen uiteraard. In de C-poule versterkt Frida van Roekel het team van De Indruk 2 met haar enthousiasme. Lars van de Lagemaat speelde in de jeugd bij SKF en speelde donderdag samen met Patrick van der Staaij  voor Scheerder.

Het tosti-ijzer maakte overuren, de rekeningen werden gestaag opgebouwd, de frituur borrelde volop… kortom: wees welkom op de donderdagavond voor veel gezelligheid en zweet.

A-poule

PinQ pakte in de A meteen goed uit door Sassenus met 4-1 af te drogen. De laatste twee partijen waren zeer spannend. Thijs van de Coelen won zeer nipt van Diederik Blok en Jacco de Gooijer zorgde ervoor dat Mees Anbeek de rest van de avond toch een ietwat beteuterd voor zich uitstaarde.

B-poule

Familie Martina is altijd een niet uit te vlakken ploeg in de B-poule, vorig seizoen werden ze kampioen. Voskuilen werd in tien games opgerold. Bert Blankenstein redde het bijna tegen Fabio, maar de afstraffing die Mano voor hem in petto had was hard. Sjan Landwaart weerde zich moedig, maar moest toch het hoofd buigen. Het Kippaleis won met 4-1 van Van Hunnik dat gastspeler Ton Snijders verdienstelijk zag invallen, maar geen punten zag scoren. Joop Spijker won zijn enkelpartij tegen Wim Verzijl nog wel, maar kwam tegen Bert Admiraal tekort. De Indruk won tenslotte met dezelfde cijfers van Scheerder. Ewout Hooijer won van zowel Lars als Patrick. Lars won wel zijn eerste partij tegen Jelle van de Coelen. Tegen Ewout was hij dichtbij, maar kon net niet afronden.

C-poule

Mike maakte dus zijn rentree en dat deed hij met een overwinning op Wil Ditewig. Tegen Ton Snijders was hij goed op weg, maar het conditionele kaarsje was halverwege de tweede game echt op. Om dat Jan van de Lustgraaf ook van Wil won, was de dubbeloverwinning voor Hardeman 2 van groot belang. Uitslag 2-3 voor Hardeman. Praktijk Van Rhee had geen kind aan J. de Gooijer alwaar Sonja en Marianne van de Brink veel meer bezig leken met andere zaken dan met het celluloid. Henk van tent en Allard Looijé kenden geen pardon: 5-0. Team A3 en Florian kreeg geen poot aan de grond tegen De Indruk 2. Frida van Roekel liet geen spaan heel van de twee heren. En ook Dily was niet te stoppen. Resultaat: een toch wel verrassende 0-5.