Landelijke senioren

De dames van FysiqVision/SKF 1 begonnen in de play-offs tegen het altijd sterke VTV (N) 1, die in de vorm van Dong Li een bijna niet te verslaan kopvrouw hebben. Ook Melanie Bierdrager kon het niet bolwerken tegen de verdedigster en dolf met 0-3 het onderspit. Carla Nouwen speelde vervolgens tegen Sanne de Hoop, en ondanks de niet te hoge verwachtingen wist ze na de eerste game bij te schakelen en knap met 3-1 te winnen. Xijin Zheng had het lastiger, zij wist er net geen vijfde game uit te slepen tegen Emma van der Zanden. Meteen na de pauze stond de wedstrijd Melanie-Sanne op het programma. Getuige de onderlinge score zijn de twee dames zijn aan elkaar gewaagd, en ook deze keer was het een echte nagelbijter. Helaas kon Melanie haar kleine voorsprong in de vijfde game niet vasthouden, en ging Sanne er door de 12-14 uitslag in de laatste game er met de winst vandoor. Doordat Xijin er ook met ruime cijfers vanaf ging tegen Dong Li waren de kansen op winst verkeken en was het doel de schade beperkt te houden. Dit deden de dames onder leiding van Carla met verve. Carla won in drie games van Emma, waarna ze samen met Xijin het dubbel ook wist te winnen. Een minimaal verlies dus als resultaat. Komende zaterdag gaan de dames op bezoek bij Dozy Den Helder/Noor 1, waarna ze zullen afwachten welke tegenstanders wachten in de halve finale.

Vos Occasions/SKF 2 speelde in 2e divisie tegen Never Despair 1 uit Den Bosch. De heren hebben een ruime voorsprong in de strijd om handhaving, en winst zou weer een goede stap in de juiste richting betekenen. De dag begon met twee spannende wedstrijden. Erik Verzijl kwam niet helemaal in zijn spel tegen Sjoerd van Heerebeek en wist een 2-1 voorsprong niet te verzilveren. Jeffrey Vonk speelde ook een lastige wedstrijd, maar hij wist een 1-2 achterstand op Gertjan van de Braak juist om te buigen en nipt het punt voor SKF in de wacht te slepen. Jeffrey van Eek begon ook met een moeizame wedstrijd, maar bleek toch een maatje te groot voor zijn tegenstander Kenny Leijtens. Jorai Hessing kwam er nog niet aan te pas tegen Robin Vos, waardoor de stand nog gelijk bleef. In de tweede serie enkelspelen pakten de SKF’ers de voorsprong. Erik wist van Gertjan te winnen, en Jeffrey Vonk sleepte wederom de overwinning uit het vuur, ditmaal tegen Sjoerd. Jeffrey van Eek breidde de score uit door zich terug in de wedstrijd te vechten na een 0-2 achterstand op Robin, waarna de bezoekers weer wat terug deden in de vorm van Kenny tegen Jorai. In de laatste enkelspelen wist alleen Jeffrey Vonk eenvoudig van Kenny te winnen. Jorai speelde een hele goede wedstrijd tegen Sjoerd, maar kon een 2-0 voorsprong nipt niet in winst omzetten. Doordat het duo Erik/Jeffrey Vonk een uitstekend dubbel speelde en het zevende punt van de dag pakte wist Vos Occasions/SKF 2 toch weer te winnen, en is het gat met de nummer vijf gegroeid tot 13 punten. Komende zaterdag wacht de thuiswedstrijd met nummer twee Taverbo 1.

Afgelopen zaterdag speelde SKF 3 een thuiswedstrijd tegen Never Despair 2. In de strijd om handhaving in de 3e divisie is elk punt belangrijk en dat zit hem dit seizoen vaak in de goede start van de SKF’ers. Brenda Vonk opende in die lijn maar weer eens met een regelmatige overwinning en ook Eric Bruinekreeft pakte met een ruime zege z’n eerste punt van de dag. Toch was de wedstrijd in evenwicht want invaller Etienne Bruinekreeft kon in z’n eerste wedstrijd niet dichtbij genoeg komen en Edwin Vonk heeft een baalseizoen waarin hij constant net aan de verkeerde kant van de score staat. Nu begon hij met een 0-2 achterstand aan de wedstrijd, knokte zich knap terug tot 2-2 en moest vervolgens met 10-12 in de vijfde game de winst aan z’n tegenstander laten. Een verlies met zo’n klein verschil is helaas al een paar keer vaker voorgekomen dit seizoen. Deel twee van de wedstrijd had eenzelfde verloop met winst van Brenda en ditmaal Etienne als secondant en opnieuw een zeer spannende wedstrijd die net de verkeerde kant opviel. Eric verloor de vijfde game met maar liefst 18-20 maar daardoor was de stand nog in evenwicht: 4-4. Het laatste deel van de wedstrijd is vaak niet voor de SKF’ers, de koek lijkt dan een beetje op te zijn en dit was ook nu weer het geval. Brenda verloor onverwacht een potje en Edwin speelde nog maar eens een frustrerende wedstrijd met veel spannende games die niet zijn kant op gingen. Het was alleen Etienne die nog een potje pakte waardoor Never Despair in ieder geval ging winnen. Vanwege een keurige overwinning in het dubbel bleef de nederlaag beperkt tot 6-7. Voor SKF 3 is dit een prima uitslag maar gezien het wedstrijdverloop zat er wel meer in. Met nog drie wedstrijden te gaan is het gat naar de degradatiestreep nog altijd 10 punten.

Het tweede damesteam speelde in de 2e divisie tegen concurrent Het Markiezaat 2. Dat de twee teams elkaar nauwelijks ontlopen bleek, de helft van de wedstrijden werd in vijf games beslist. Gerry-Ellen Blankestijn beet het spits af en wist eenvoudig een 2-0 voorsprong te pakken. Zo makkelijk bleek het echter niet, ze moest nog vol aan de bak en wist uiteindelijk met 12-10 in de vijfde het punt binnen te slepen. Jie Chen wist de score niet te verdubbelen en moest zich in vier games gewonnen geven, waarna Marga van den Andel de stand op 2-1 zette. Het dubbel Gerry-Ellen/Marga speelde weer een vijfsetter, deze ging helaas verloren. Nadat Jie en Gerry-Ellen hun tweede wedstrijd verloren keek SKF tegen een achterstand aan. Marga verkleinde de achterstand door met 3-0 te winnen, maar de bezoekers bleven de marge behouden en wisten telkens een puntje voor te blijven. Jie verloor ook haar laatste wedstrijd, net als Gerry-Ellen die voor de tweede maal in vijf games verloor. Marga voltooide wel haar hattrick, waardoor er uiteindelijk een minimaal verlies het resultaat was. Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar 1 uit Gouda op het programma.

Afdelingssenioren

Op vrijdag speelde SKF 4 de laatste reguliere wedstrijd in de hoofdklasse. Ze waren al zeker van de bovenste vier maar tegen het op papier sterkere Hutaf 2 wilden ze natuurlijk laten zien dat ze mee konden met het niveau. Over het geheel van de wedstrijd lag het ook zeker dicht bij elkaar, alleen elke wedstrijd was meestal ruim voor de een of de ander. Niels en Jan-Willem moesten hun eerste potje aan de tegenstander laten maar Thijs en het dubbel Thijs/Niels zorgden weer voor de gelijke stand. Vanaf dat moment werden de wedstrijden over en weer gewonnen en leek een gelijkspel het logische resultaat. De laatste twee potjes werden echter beiden gewonnen door Hutaf en zo eindigde de wedstrijd in 4-6. Niels, Jan-Willem en Thijs wonnen er alle drie eentje en het dubbel. Oud-SKF’er Stijn Stellaard was dus niet te passeren door onze mannen. Komende vrijdag mag SKF 4 op bezoek in Huissen om opnieuw tegen Hutaf 2 te spelen. Ditmaal in de play-offs van de hoofdklasse.

SKF 6 is in een zware strijd verwikkeld om handhaving in de 1e klasse. Thuis tegen Cevelum 3 moesten er dus punten gehaald worden. De start was in dat opzicht prima met keurige overwinningen van Harm en Juul. Maarten moest tussendoor een potje aan de tegenstanders laten maar de voorsprong van 2-1 gaf de burger moed. Vanaf dat moment echter stonden de SKF’ers telkens net aan de verkeerde kant van de score. Veel close games gingen naar de bezoekers uit Cuijk. De volgende 6(!) wedstrijden moesten aan de tegenstanders worden gelaten en tot twee keer toe verloor SKF een wedstrijd met twee punten verschil in de vijfde game. Heel zuur natuurlijk maar van 2-1 voor stond er plotseling 2-7 op het scorebord. Harm verzachtte de pijn gelukkig nog een beetje door de laatste wedstrijd te winnen maar 3-7 is geen fijne uitslag uiteraard. SKF 6 staat nu 3 punten achter op de veilige vierde plaats.

SKF 8 zit er heerlijk in en stevent af op het kampioenschap in de 4e klasse. De uitwedstrijd tegen het relatief zwakke Treffers (A) 6 moest dat gaan onderstrepen en dat lukte ook heel aardig. Cees en Ed wonnen hun eerste potjes gemakkelijk waarna Sytze helaas in vijf games het onderspit moest delven. Dit maakte de SKF’ers echter niets uit want ze gingen vrolijk door met het onder druk zetten van de tegenstanders en winnen. Wat heet, alle resterende partijen werden binnengehaald door onze mannen. Er was zelfs geen enkele wedstrijd in vijf games meer voor nodig om de dikke 1-9 zege op het bord te zetten. SKF 8 staat na 8 wedstrijden nu dik los en kan bij de volgende wedstrijd de champagne al gaat ontkurken.

SKF 9 kan degradatie uit de 4e klasse al bijna niet meer voorkomen en dus was het thuis tegen GTTC Groesbeek 4 kijken wat er mogelijk was. Helaas was dat aan het begin niet veel want Quirijn, Gina en Paul konden het niveau niet bijbenen. De eerste zes partijen gingen naar de bezoekers waardoor de avond steeds uitzichtlozer werd. Gelukkig was het Paul die de ban wist te breken en de SKF’ers op het scorebord zette. Daarna was het Quirijn die dezelfde tegenstander nog wist te verschalken maar daar bleef het bij. Een 2-8 nederlaag waardoor SKF 9 nu onderaan staat.

Al op donderdag speelde SKF 10 een uitwedstrijd tegen Rhenus 3 in Elst. Voor nu staan ze nog op een veilige vierde plaats maar daar moet wel hard voor gewerkt worden. Punten halen was dus het devies. De start leek goed te zijn met een overwinning van Bertjan maar daarna ging het meteen minder. Sjan en Christa verloren hun eerste potje en ook het dubbel ging naar de thuisploeg. Toen ook Bertjan nipt had verloren stond het al 4-1 en leek het een vervelende avond te gaan worden. Uit het niets was daar echter Christa met een hele knappe overwinning in vijf games waardoor de hoop terugkeerde. Van korte duur helaas want de volgende twee partijen gingen net zo makkelijk weer naar de thuisploeg. Bij 6-2 was het wel weer Bertjan die opnieuw een overwinning pakte, ditmaal in extremis met 11-13 in de vijfde game. Sjan speelde vervolgens nog een verdienstelijke wedstrijd maar moest net toegeven waardoor de eindstand werd bepaald op 7-3. Geen lekkere uitslag en SKF 10 heeft nu nog 3 punten voorsprong op de degradatiestreep.

SKF 11 leek gemakkelijk te gaan handhaven in de 4e klasse maar moeten nu toch flink aan de bak om dat nog over de streep te gaan trekken. Op bezoek bij GTTC Groesbeek 3 moest er dus eigenlijk gewonnen worden. De start was niet lekker met verlies van Hans en nipt van Marnix maar Gert draaide alles om. Hij pakte z’n eerste pot gemakkelijk waarna het dubbel net aan werd gepakt en ook Hans een duit in het zakje deed met zijn eerste winst. Vanaf dat moment was alles in evenwicht en werden de potjes over en weer gewonnen. Marnix en Hans waren de gelukkigen aan SKF-zijde en de uiteindelijke 5-5 was een terechte uitslag gezien de wedstrijd. Voor SKF 11 betekent het wel dat er zorgen zijn want ze staan voorlopig op de 5e plaats.

Jeugd

Het gecombineerde Trias/SKF 2 speelde een uitwedstrijd tegen REGA 1 in Nijkerk. Thijs Timmermans begon de wedstrijd met een wedstrijd die verwonderlijk genoeg ondanks spannende games met 3-0 werd verloren. Ingmar Everhardus wist in drie games de achterstand weg te werken, waarna Gerian van Roekel door 1-3 winst de uitploeg op voorsprong zette. Het dubbel, gespeeld door Thijs en Gerian, werd echter ondanks een 0-2 voorsprong niet gewonnen, in de laatste game, die beslist werd met 14-12, was de thuisploeg net te sterk. Het bleef over en weer gaan. Thijs wist ook zijn tweede wedstrijd niet te winnen, terwijl Gerian juist nog ongeslagen bleef. Ingmar kwam in zijn tweede wedstrijd ook net tekort, maar hij wist wel nog zijn laatste wedstrijd te winnen door terug te vechten vanaf een 2-0 achterstand. Thijs bleef steken op de hatelijke nul en Gerian voltooide zijn hattrick, waardoor er dus uiteindelijk werd gelijkgespeeld. Komende zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen Torenstad 1.

SKF 1 ging in Arnhem op bezoek bij Treffers (A) 2 voor hun wedstrijd in de hoofdklasse. De wedstrijd begon uitstekend, met zwaarbevochten overwinningen van Jorian en Lars die allebei met twee punten verschil in de vierde game de wedstrijd wisten te beslissen. Hielke had maar drie games nodig om zijn eerste winstpunt op het bord te zetten. Het dubbel, gespeeld door het duo Jorian/Hielke, was de eerste vijfsetter, en ook die werd in het voordeel van SKF beslist. Nadat Jorian en Hielke de stand uitbreidden naar 0-6 kwam het eerste smetje op de dag. Lars kon het niet bolwerken tegen de noppen van zijn tegenstander en moest zich in vijf games gewonnen geven. Nadat Jorian en Hielke hun hattrick voltooiden was het wederom Lars die met een ontzettend spannende wedstrijd de dag afsloot. Helaas ging deze met nipte cijfers verloren, waardoor de einduitslag bleef steken op een mooie 8-2. Komende week gaat het team op bezoek bij Velp 1.

Ook SKF 2 reisde af naar Arnhem, waar in de 2e klasse hun wedstrijd tegen Treffers (A) 4 op het programma stond. Net als het eerste team was het doel om zoveel mogelijk punten mee terug te nemen naar Veenendaal, en dit werd met verve uitgevoerd. Demi en Ruben wonnen hun eerste wedstrijd allebei met 0-3, waarna Ruben en Roan de volgende twee punten binnen brachten na vier games. Het duo Ruben/Demi wonnen eenvoudig hun dubbel, dat kan niet gezegd worden van het duo Demi/Roan. Deze werd in vier games gewonnen, maar alle games werden ver boven de tien beslist. In de tweede serie enkelspelen was Demi oppermachtig met een 0-3 overwinning, won Ruben knap na een 2-1 achterstand, en wist Roan een 2-1 achterstand om te buigen en zijn ook laatste wedstrijd binnen te slepen. Een foutloos SKF 2 dus, die een klinkende 0-10 overwinning boekten. Komende zaterdag staat voor het team de uitwedstrijd tegen DSV RELAX 1 op de planning.

SKF 3 is op kampioenskoers in de 3e klasse, en afgelopen zaterdag moest ook Hercules 1 weer toekijken hoe Lars, Lucas en Ezra op stoom zijn. Lars begon nog met een vijfsetter, die hij wel overtuigend pakte, en Lucas won drie games met twee punten verschil. Ezra verloor een gamepje, maar wist de andere drie games met dikke cijfers te winnen. Voor de dubbels was het alleen Lucas die een punt aan de tegenstanders moest laten, hij kwam net te laat in zijn spel om een vuist te kunnen maken. De dubbels, gespeeld door de duo’s Lucas/Ezra en Ezra/Lars kenden weinig problemen, waardoor de score werd uitgebreid naar 1-5. Na de dubbels wist Lars zijn tweede wedstrijd eenvoudig te winnen en daarmee ongeslagen te blijven. Ezra kwam nog twee keer aan bod, en stond in totaal daarin maar een enkele game af. Lucas sloot de dag af met een vijfsetter, maar wist deze helaas niet te winnen. Al met al weer een mooie 2-8 overwinning. Donderdag spelen de teams opnieuw tegen elkaar, als Hercules 1 op bezoek komt in Veenendaal.

Ook SKF 4 is goed op weg om kampioen te worden in de 3e klasse. Afgelopen zaterdag trad het team als duo aan tegen GTTC Groesbeek 2. Juda en Willem begonnen vol vertrouwen aan de wedstrijd en alleen Juda stond een gamepje af aan de tegenstanders, waarna hij wel met 1-3 wist te winnen. In hun tweede wedstrijd hadden ze het allebei een stuk lastiger. Juda werd met 3-0 gevloerd, en Willem moest na een 0-2 voorsprong nog alle zeilen bijzetten. In een zenuwslopende laatste game kwam hij toch als winnaar uit de strijd, met maar liefst 15-17 werd de beslissende game gewonnen. In de dubbels bleek dat de thuisploeg goed op elkaar ingespeeld was, beide dubbels werden verloren. Ook in de tweede serie enkelspelen was het spannend, maar kwam SKF wederom net als winnaar uit de strijd. Willem won zijn derde wedstrijd in vier games en zijn laatste wedstrijd in vijf games, Juda moest genoegen nemen met nog één overwinning, die wel weer zwaarbevochten was met 9-11 in de vijfde. De wedstrijd eindigde dus met een degelijke 4-6 zege. Komende zaterdag staat voor het team de uitwedstrijd tegen Treffers (A) 5 op het programma.

SKF 5 ging op bezoek bij GTTC Groesbeek 3 en kende een lastige ochtend. Hans begon de dag met een eclatante 0-3 zege, daarna werd het meteen lastiger voor de Veenendaalers. Simme wist in zijn eerste twee wedstrijden niet tot gamewinst te komen, terwijl Daan in zijn eerste wedstrijd ook nog niet echt een vuist wist te maken. De dubbels waren spannender, maar het duo Daan/Hans verloor in vier games, waarna Daan/Simme net niet wist te winnen en met 12-10 in de vijfde de wedstrijd verloren. In de tweede serie enkelspelen wist ditmaal Daan het punt voor SKF te scoren. Hans verloor een wedstrijd in vier games en een wedstrijd in vijf games, en Simme speelde een spannende wedstrijd maar ook deze ging in vijf games verloren. Er zat meer in voor SKF 5, maar uiteindelijk werd de stand dus bepaald op een 8-2 nederlaag. Komende zaterdag speelt het team een uitwedstrijd tegen Revanche 3.