Donderdag en vrijdag hebben we de jaarlijkse HZW scholierenkampioenschappen gehouden. Ondanks een wat matige opkomst van de basisscholen in Veenendaal waren er weer leuke potjes te bewonderen en terechte winnaars te feliciteren. De afgelopen jaren won de Rehobothschool vaak de schoolbeker en de vraag was of zij dit ook nu weer konden. Bij groep 5 en 6 werden er al meteen aardig punten gescoord doordat de winnaar bij de jongens van de Rehobothschool kwam, maar de Schakel deed goede zaken met de overwinning bij de meisjes en een derde plaats bij de jongens. Leiding halverwege dus verrassend bij de Schakel.
Op vrijdag was de strijd bij de meisjes interessant vanuit een individueel oogpunt, maar gezien het feit dat ze allemaal van de Rehobothschool waren, groeide het puntenaantal uiteraard hard. De winnares van het toernooi bij groep 7/8 was degene die het meisjestoernooi al een paar jaar wint.
Bij de jongens groep 7/8 was het spannender gezien het feit dat er 3 SKF’ers aanwezig waren en het niveau vooral in de laatste paar wedstrijden aardig omhoog ging. Uiteindelijk won David Orozco Escobar, van de Schakel, het duel der teamgenoten van Hugo Keijzer. Ondanks de punten voor de eerste plaats, behaalde de Schakel toch niet voldoende punten voor de overwinning en dus is de Rehobothschool opnieuw de beste school van Veenendaal, gefeliciteerd!
Met de scholierenkampioenschappen komt er ook een eind aan de reeks toernooien in 2018. Volgend jaar begint natuurlijk spetterend met de jubileummaand en daarna zullen de vaste jeugdtoernooien uiteraard weer op het programma staan. Voor nu een fijne jaarwisseling gewenst!