Trainingsweek

De traditionele trainingsweek is ook deze keer aan het eind van de vakantie gedaan. Van woensdag tot en met vrijdag hebben we drie dagen lang hard getraind en veel plezier gemaakt.

’s Morgens om 10.00 uur zijn we met 20 spelers begonnen aan een training onder leiding van Bert Vos. Twee zalen vol, met kinderen van alle niveaus. Voor velen was het weer de eerste keer dat het batje uit de kast kwam, dus na een stevige warming-up begonnen we met enkele rustige oefeningen om weer even het gevoel terug te krijgen. Vervolgens hebben we de oefeningen wat moeilijker gemaakt zodat er ook flink gezweet werd. Om 12.00 uur stopten we en konden de spelers en begeleiders aanschuiven aan een rijk gevulde tafel. Naast bolletjes en vele soorten beleg had Bert ook nog een enorme pan soep gemaakt die met smaak gegeten werd. Ook hier was de competitie ruimschoots aanwezig in het proberen zoveel mogelijk bolletjes te eten.

Na het eten hebben we keurig met z’n allen opgeruimd en hebben we de rest van de middag spelletjes gedaan. Buiten werd er gevoetbald, al dan niet met een handicap waarbij er eerst 10 rondjes om een stok gedraaid moesten worden en vervolgens geheel duizelig een penalty genomen moest worden. Binnen speelden ze dynamic tennis en ultimate tafeltennis. De echte fanatiekelingen gingen gewoon door met tafeltennis. Daarnaast werden de bordspelletjes uit de kast gehaald; Schaken, kaarten, enz. Alle spelers hebben zich uitstekend met elkaar vermaakt. Af en toe nog een kleine versnapering erbij als kers op de taart en dan denk ik dat we mogen concluderen dat het heel erg geslaagd is geweest! Volgend jaar zullen we dit uiteraard gaan herhalen en dan hoop ik dat er nóg meer spelers naartoe komen!