Afgelopen zaterdag werd alweer het een na laatste toernooi van het seizoen georganiseerd: Het teamtoernooi. Voor de ouderen onder ons beter bekend als Tour de SKF, werd er gestreden in teams van 4 of 5 en konden er punten worden verdiend met zowel enkels als dubbels maar ook met enkele interessante teamspelen zoals rondje om de tafel. Daarnaast werd er met puntenvoorgift gewerkt zodat alles dicht bij elkaar kwam te liggen en het onmogelijk was om te voorspellen wie er zou gaan winnen.
De drie strijdende teams, genaamd ‘SKF Superkoele Fans’, ‘De Yosti’s’ en de ‘Snoepstrijders’ bestookten elkaar gedurende een aantal uren met alles wat ze hadden maar zoals altijd moest er met bijzondere spellen een beslissing geforceerd worden. Het voorlaatste spel was namelijk het zo snel mogelijk omslaan van een piramide aan bekertjes waarbij het fanatisme niet van de lucht was en als het laatst het rondje om de tafel met je team zorgde ook voor leuke taferelen.
Het waren uiteindelijk de Snoepstrijders in de personen van Maarten, Lars de Hoog, Hielke en Hans die gekroond werden tot het beste team. Eervolle vermeldingen (en kleine prijzen) waren er ook voor Jorian en Willem als beste speler van de andere teams. Gefeliciteerd allemaal.
Na het toernooi werd de frituur aangeslingerd door Cees en Christa en werden er bestellingen geplaatst en gemaakt van snackbarkwaliteit. Frietjes, frikandellen, kroketten en hamburgers werden grif rondgedeeld en opgegeten tot iedereen verzadigd was. Het behoeft geen uitleg dat iedereen met een goed gevoel naar huis ging na deze geslaagde dag!
Dank aan Cees en Christa voor het eten en Erik en Pieter voor het organiseren van het toernooi!