Tafeltennisvereniging SKF versterkt zich met Emanuel Martins Ferreira

 

Speler komt over van TTV Arnemuiden.

Autobedrijf Jacco de Gooijer / SKF Heren 1 heeft zich met ingang van de nieuwe voorjaarscompetitie 2023 versterkt met Emanuel Martins Ferreira.

Emanuel komt over van TTV Arnemuiden , waar hij de afgelopen competitiehelft 2e Div heeft gespeeld.  Dat hij deze klasse ontgroeid is blijkt wel uit zijn winstpercentage van 93%.

Met het toevoegen van Emanuel aan de huidige selectie van Heren 1, wil het team de ambitie om te promoveren naar de Eredivisie gaan realiseren.

De 23 jarige geboren Rotterdammer, zoon van Portugese ouders, heeft een verleden in de Nederlandse eredivisie bij Scyedam (Schiedam) en Salamanders (Wateringen) , waarna hij vertrok naar de Duitse competitie.

Afgelopen zomer keerde hij terug naar Nederland en zijn doel is om weer terug te keren naar de hoogste klasse in Nederland. Dit sluit naadloos aan bij de ambitie van Autobedrijf Jacco de Gooijer / SKF Heren 1. Hiermee heeft het team de gewenste versterking gevonden om de sprong te gaan maken richting eredivisie, na het mislopen van promotie in de afgelopen najaarscompetitie.

Emanuel Martins Ferreira: “Voor de zomer was ik op zoek naar een Nederlandse club, na mijn avontuur in Duitsland.  Het is zeker niet makkelijk om weer een plek te vinden in de top van de Nederlandse competitie na een buitenlands avontuur.

Na mij terugkeer ben ik gestart bij TTV Arnemuiden, die mij een plek in de 2e Div konden aanbieden, maar natuurlijk heb ik de ambitie om weer terug te keren naar de Eredivisie.

Met SKF heb ik een team gevonden die duidelijk de ambitie uitspreekt om deze stap te maken.

Ik hoop dan ook dat we volgend jaar gezamenlijk de stap kunnen maken. Ik ken SKF als een leuke, gezellige club met een uitstekende sfeer bij de wedstrijden Ik kijk er dan ook naar uit om met dit leuke team onze doelstellingen waar te maken!”

Jan van Manen, lid van de commissie Prestatiesport van SKF: “Wij zijn heel blij dat het ons is gelukt om Emanuel aan SKF te verbinden. Het team heeft de duidelijke ambitie om de eredivisie te bereiken, en wij willen dit graag faciliteren. Het is niet gebruikelijk om in de winterstop de teamsamenstelling te wijzigen, maar deze unieke kans wilden we niet laten lopen. We hebben al wat langer contact met elkaar maar het was nog niet gelukt om een samenwerking aan te gaan. Ik denk dat Emanuel prima in het team past, en met zijn spel ook de harten van onze supporters kan veroveren.