Succesvolle tweede editie van SKF Dubbel zo Leuk

SKF Dubbel Zo Leuk wederom een succes
Geslaagde opzet van 2015 kreeg een mooi vervolg

Op zaterdag 18 juni organiseerde de selectie van SKF een tweede editie van SKF Dubbel Zo Leuk, een toernooi waarbij recreanten en landelijke spelers elkaar in duo’s treffen en waarbij de gezelligheid centraal staat. Dat de eerste editie een succes was bleek wel uit de inschrijvingen voor de tweede editie; binnen een week was het maximale aantal van 48 koppels bereikt.

Het deelnemersveld omvatte zowel landelijke topspelers, afdelingsspelers als recreanten. Net als in 2015 werd gestart met de ‘speeddates’. In acht poules van zes koppels speelde elk koppel twee games tegen elkaar. Op basis van die resultaten werden de koppels onderverdeeld in drie klassen (I, II of III) en speelden zij in een poule van vier verder om een plek in de kwartfinales.

In de klasse III waren het Max de Jong en Mario Lenting die de titel wisten te behalen. In de finale rekenden zij af met Rosalie van Es en Esther Bos. In klasse II verloor het SKF-duo Jacco de Gooijer/Edwin Vonk van Kristian Davidse en William Marinissen. In klasse I werd de finale gespeeld tussen Martijn Weijers/Roy Broersen en Pieter van den Berg/Pieter Danes. Laatstgenoemd duo wist uiteindelijk de winst te behalen en zij zijn daarmee de tweede winnaars van het SKF ‘Dubbel zo leuk’- toernooi.

Het toernooi draaide uiteraard niet alleen om de prestaties, maar ging bovenal ook om de gezelligheid. Na afloop van het toernooi konden alle deelnemers onder het genot van een drankje en een broodje shoarma napraten en zich klaarmaken voor de avond. De avond werd dankzij DJ Sven Groot een geslaagde avond waarbij de voetjes nog even van de vloer gingen.

De reacties van de deelnemers waren meer dan lovend en een dergelijk succes smaakt natuurlijk naar meer. Het lijkt dan ook waarschijnlijk dat het toernooi nogmaals georganiseerd zal gaan worden. Een speciaal dankwoord gaat nog uit naar Alice en Adri van Dorp die zoals vaker zonder problemen het eten wisten te verzorgen en de hele dag met een lach achter de bar en in de keuken hebben gestaan.

Laurens Faas heeft gedurende de dag meerdere foto’s gemaakt die te vinden zijn op zijn Facebookpagina Laurens Faas Fotografie.

Bijgaande foto: Laurens Faas Fotografie