Speelronde 9 najaarscompetitie 2022: Wie gaat zich kronen tot kampioen?

Landelijk

Dames 1

Voor de dames van FysioScheepje/SKF 1 stond het laatste reguliere duel van de eredivisie op het programma, thuis tegen Dozy Den Helder/Noor 1. Bij winst zou SKF bovenaan eindigen en zichzelf de beste uitgangspositie voor de halve finales verschaffen. Er was dus best veel aan gelegen om de zege binnen te slepen. Het startschot was veelbelovend met een prachtige wedstrijd tussen beide kopvrouwen. De verschillen waren klein en zoals vaker moest een vijfde game de beslissing brengen in een wedstrijd tussen Carla Nouwen en Ana Gogorita. Gelukkig voor de thuisploeg kon Carla na een nagelbijtend slot eindelijk juichen en zette ze SKF op voorsprong. Het volgende duel leek op papier gunstig, Xijin Zheng tegen Tanya Misconi, maar enigszins verrassend ging Tanya met de winst aan de haal en bracht de wedstrijd weer in evenwicht. Als laatst voor de pauze speelde de Veenendaalse Brenda Vonk tegen Dobrila Jorguseska. Brenda vocht voor wat ze waard was maar kon niet voorkomen dat de winst met klein verschil naar de bezoekster ging. Een 1-2 tussenstand bij de pauze was nog geen probleem, zeker niet toen Carla met een regelmatige overwinning Tanya terugwees in de tweede helft en SKF weer langszij bracht. In de achtbaan van deze wedstrijd duurde dit echter ook niet lang want Brenda moest haar meerdere erkennen in Gogorita en zo leek Den Helder dan toch weer op weg naar winst. In de laatste enkelpartij speelde Xijin tegen Dobrila en even verrassend als haar eerdere verlies, wist ze nu de wedstrijd te winnen en zo de dames weer op gelijke hoogte te brengen: 3-3. Het dubbel moest dus de beslissing brengen en ging voor SKF bepalen of het de competitie als 1e of 2e zou gaan afsluiten. Alleen al daarom was er veel spanning maar de wedstrijd bracht nog meer spanning want de koppels Carla/Brenda en Ana/Dobrila zaten zeer dicht tegen elkaar aan qua niveau. Het zou in extremis beslist gaan worden maar helaas voor de thuisploeg was het Den Helder dat met 11-13 in de vijfde game de winst binnenhaalde en zo met 3-4 huiswaarts keerde. Een prachtige dag met een ietwat zuur einde voor FysioScheepje/SKF 1 maar er werd niet lang getreurd want komende zondag spelen ze de halve finale om het landskampioenschap. Tegenstander in eigen huis is……jawel, opnieuw Dozy Den Helder/Noor 1. Met de steun van het publiek belooft dat een mooie en spannende wedstrijd te gaan worden.

Heren 1

Voor de heren van AutoJ.deGooijer/SKF 1 was de voorlaatste speelronde in de 1e divisie er een waarin de laatste strohalm gegrepen moest worden. Op bezoek kwam koploper Tempo-Team 2 en een 5-2 zege was eigenlijk minimaal voor SKF om nog enigszins zicht te houden op het kampioenschap. De opening van de wedstrijd was niet goed met verlies voor Pieter van den Berg tegen kopman Rodrigo Escobar Ramirez. Gelukkig stelde Floris Zur Muhlen, zoals zo vaak, orde op zaken met een regelmatige overwinning op Sanne de Hoop en zette beide ploegen weer naast elkaar. De sleutelwedstrijd, zo bleek achteraf, lag in de laatste pot voor de pauze: Dicky de Jong tegen Daniel Pava. De bezoeker had aanvankelijk het betere van het spel en kwam ook met 0-2 voor maar Dicky wist de wedstrijd knap om te draaien en in vijf games alsnog aan het langste eind te trekken. Een voorsprong dus voor de SKF’ers die dit na de pauze wisten uit te breiden met een duidelijke overwinning van Pieter op Sanne en zo het verschil zelfs op twee zette. Tempo Team deed iets terug met een zege van Rodrigo op Dicky maar SKF ging de winst niet meer uit handen geven. Floris liet in de laatste enkelpartij geen spaan heel van Pava en zette de thuisploeg op 4-2. Het dubbel zou dus veel gaan bepalen want bij winst had SKF de minimale zege binnen die het wilde maar bij verlies was de competitie eigenlijk wel voorbij. Het duel tussen de koppels Pieter/Dicky en Rodrigo/Daniel was uitermate spannend en hoog van niveau en was een enorme rollercoaster. Games die verloren leken werden toch nog spannend of zelfs gewonnen en er was niet te voorspellen wie er ging winnen. Na een sensationele vijfde game waren het de mannen van SKF die aan het langste eind wisten te trekken en zo de belangrijke 5-2 zege veiligstelden. Hierdoor gaat AutoJ.deGooijer/SKF 1 met een achterstand van 2 punten op koploper Tempo Team de laatste wedstrijd in en blijft het nog spannend tot de laatste partij.

Heren 2

Voor Vos Occasions/SKF 2 stond er een leuke wedstrijd op het programma. Koploper en aanstaand kampioen in de 3e divisie ONI 1 kwam op bezoek en vanwege de mogelijkheid op dit kampioenschap kwamen zij vergezeld van een schare supporters. Een geweldige sfeer dus in Veenendaal en dat leverde ook geweldige wedstrijden op. De bezoekers waren bij 5 punten kampioen en dachten een goede start te maken met winst van Bob Koch op Jeffrey van Eek. SKF sloeg echter meteen terug met een zege van Jeffrey Vonk op Patrick Nieuwendijk en kwam vervolgens zelfs op voorsprong door invaller en oudgediende Edwin Vonk. Hij versloeg Martijn Laurensen in een spannend duel. Dat SKF niet zomaar aan de kant ging bleven ze laten zien want ondanks dat het dubbel aan ONI moest worden gelaten zette Jeffrey Vonk de thuisploeg opnieuw op voorsprong door nu wel te winnen van Bob. Uit het niets bleek toen helaas de koek een beetje op te zijn. Jeffrey van Eek en Edwin verloren allebei hun laatste twee wedstrijden, ondanks spannende games en meer perspectief. Dat Jeffrey Vonk tussendoor nog wel zijn derde enkelwedstrijd winnend wist af te sluiten deed niet meer af aan het feit dat ONI 1 niet alleen de wedstrijd had gewonnen maar ook in de voorlaatste wedstrijd het kampioenschap had binnengehaald. Van harte gefeliciteerd! Voor Vos Occasions/SKF 2 rest nu alleen nog een wedstrijd om des keizers baard uit tegen TTCV Van Herwaarden 1.

Dames 2

Dames 2, uitkomend in de 2e divisie, speelde thuis tegen Het Markiezaat 1, de zeer waarschijnlijke kampioen. Uiteraard waren onze dames niet van plan dit kampioenschap zomaar te overhandigen en wilden laten zien mee te kunnen met dat niveau. De start was uitermate goed met overwinningen van Gerry-Ellen Blankestijn en Anna Seekles die daarmee een 2-0 voorsprong op het bord zetten. De stand werd echter snel gelijk getrokken door de bezoekers met winst op Jie Chen en het dubbel. Vervolgens ontstond er een zeer spannende tweede helft waarin het niveau van beide teams zeer dicht tegen elkaar aan lag. Spijtig voor de SKF’ers was dat de spannende potjes allemaal verloren gingen en ze zo geen loon naar werken kregen. In totaal werden maar liefst drie wedstrijden in vijf games gespeeld welke allen werden gewonnen door Het Markiezaat. Uiteindelijk lukte het SKF niet meer om nog een punt binnen te halen en bleef het bij de behaalde punten in de eerste twee wedstrijden: 2-8. Het Markiezaat 1 eist daarmee het kampioenschap in de 2e divisie op maar de dames mogen terugkijken op een goed seizoen en weten dat er nog groei in zit. In het voorjaar zal de drive om kampioen te worden onverminderd hoog zijn en gaan ze opnieuw proberen hun wens om te promoveren uit te laten komen.

Jeugd 1

Jeugd 1, spelend in Landelijk A, beleeft een opmerkelijk seizoen. Na de eerste helft leek het team dood en begraven maar na twee goede wedstrijden is er ineens weer zicht op een plek bij de bovenste vier welke recht geeft op het spelen van kampioenspoule volgend seizoen. Een dikke overwinning tegen TIOS ’51 1 zou dus een grote stap in de goede richting kunnen betekenen. Dat de messen geslepen waren bleek wel toen er in no time een 3-0 voorsprong op het bord stond. Duidelijke overwinningen van Stijn Stellaard, Bastian Ramakers en Robin Klomp zorgden voor een mooie tussenstand en daarmee was de koek nog niet op. TIOS bleek onmachtig en de punten werden door SKF aan elkaar geregen. Na het dubbel werden zelfs de volgende vijf wedstrijden met 3-0 gewonnen en stond het ineens 9-0 voor de thuisploeg. De laatste wedstrijd was voorbestemd aan Stijn tegen de sterkste speelster van de bezoekers, Lynn Schijven. Het duel was uitermate spannend maar helaas voor Stijn moest hij met 9-11 in de vijfde game buigen. Een erepuntje dus voor de ploeg uit Tilburg maar desondanks een prachtige 9-1 zege voor SKF 1. Door deze overwinning staan ze stevig op de 4e plaats en lijken ze hun doel te gaan halen. Volgende week spelen ze een lastige uitwedstrijd tegen Alexandria ’66 1, dan moeten ze proberen de schade te beperken.

Afdelingsteams senioren

Midden in al het geweld van de landelijke competities speelde SKF 3 een wedstrijd in de play-offs van de hoofdklasse. Thuis tegen TTV Ede 3 kon er een grote stap gezet worden richting het kampioenschap en promotie naar de 3e divisie. De start was niet lekker want zowel Gert Albers als Andre van Wijk trokken in hun eerste wedstrijd nipt aan het kortste eind ondanks voor te hebben gestaan. En ondanks dat Etienne Bruinekreeft z’n eerste potje wel in winst wist om te zetten bleef het moeizaam lopen bij de thuisploeg. Na verlies van het dubbel en opnieuw Gert stond het al 1-4. In de tweede helft hield Etienne de ploeg op de been door ook z’n andere twee enkelpartijen te winnen maar helaas lukte het Gert en Andre niet om er punten aan toe te voegen. Een 3-7 nederlaag dus waarmee SKF 3 het zich niet makkelijk maakt in de strijd om het kampioenschap. Komende vrijdag moeten er uit bij Taflan 1 minstens 4 punten worden gehaald om het kampioenschap veilig te stellen.

SKF 4 moet aardig aan de bak in de strijd om handhaving in de 1e klasse en met een uitwedstrijd tegen koploper Treffers (A) 1 op het programma was het vooral zaak de schade te beperken. Aanvankelijk leek het daarop ook uit te draaien want Eric, Thijs en Niels keken na de helft van de wedstrijden al tegen een 4-1 achterstand aan. In de tweede helft ging het echter aanmerkelijk beter lopen en werd de achterstand helemaal ingelopen. De eindstand was uiteindelijk een knappe 5-5. Thijs en Niels wonnen beiden tweemaal en Eric eenmaal. Door deze keurige uitslag handhaaft SKF 4 zich op de 4e plaats en kunnen ze het karwei in de laatste wedstrijd klaren op bezoek bij Cevelum 3.

SKF 5 heeft het moeilijk in de 2e klasse en de voorlaatste wedstrijd van het seizoen in Arnhem tegen Treffers (A) 2 moest eigenlijk een overwinning opleveren. De start was voortvarend te noemen met winstpartijen van Maarten en Laureen en ook het dubbel waardoor het halverwege 2-3 stond. In de tweede helft van de wedstrijd was het echter alleen Harm nog die een wedstrijd wist te winnen waardoor de SKF’ers met een klein maar duur verlies huiswaarts moesten keren: 6-4. Daarmee lijken ze veroordeeld tot de 5e plaats in de competitie. De laatste wedstrijd biedt niet veel hoop wanneer ze in Shot (W) 2 nog een sterke tegenstander treffen.

Al op maandag speelde SKF 6 in de 3e klasse thuis tegen Treffers (A) 3. Voor Cees, Hennie en Ed is het een zwaar seizoen maar tegen het sterkere team uit Arnhem waren weer vlagen te zien van de goede vorm. In de eerste helft kwamen ze weliswaar achter maar Hennie en Ed boekten mooie zeges en in de tweede helft was er zelfs licht overwicht. Hennie boekte nogmaals een nipte maar fraaie zege en Cees wist zelfs nog tweemaal te scoren. De eindstand van 5-5 was daarom voor de thuisploeg een mooi resultaat. Als kleine bonus wipten zij ook weer over regiogenoot Rhenus heen in de competitie en staan ze 5e. Volgende week wordt het seizoen afgesloten met een uitwedstrijd tegen koploper Sethone 1.

SKF 7 speelde een uitwedstrijd tegen Rhenus 4. Rhenus is nog in de race voor het kampioenschap in de 4e klasse en het duel beloofde daarom een zware te worden voor de SKF’ers. Wat heet zwaar, alleen Marc kon mee in het niveau van de thuisploeg en wist zelfs al zijn drie wedstrijden te winnen. Christa en Gina kruipen elke week een beetje dichterbij maar konden de trekker nog niet overhalen en zo eindigde de wedstrijd in een 7-3 overwinning voor Rhenus. SKF 7 staat na deze uitslag nog op een veilig 4e plaats maar moet volgende week tegen koploper Shot (W) 4 wel voldoende punten halen om de handhaving helemaal veilig te stellen.

SKF 8 speelde thuis tegen koploper Essentia 1 in de 4e klasse. Op papier veel te sterk en gezien de verschillen in de competitie een zware kluif. En ondanks dat de gamestanden vaak dicht tegen elkaar aan zaten waren het de bezoekers die snel een 0-5 voorsprong namen. In het tweede bedrijf, wat minstens zo spannend was, lukte het gelukkig wel om wat potjes te winnen. Zowel Gert als Marnix wonnen een wedstrijd. Hans bleef helaas met lege handen staan en zo eindigde de wedstrijd in 2-8. Geen schande en geen probleem met de stand in de competitie. Zij gaan zich makkelijk handhaven.

Afdelingsteams jeugd

Voor het tweede jeugdteam van SKF zijn de play-offs aangebroken in de 1e/2e klasse. Daarin moesten ze thuis aantreden tegen Litac 2. Met de vaste opstelling Gerian, Daan, Levi en Maarten werd er zoals vaker voortvarend afgetrapt en werd er meteen een 3-1 voorsprong genomen. Alleen Daan moest zijn meerdere erkennen in een tegenstander. De doorgaans sterke dubbels gaven vervolgens niet helemaal thuis: alleen het koppel Gerian/Levi was ditmaal succesvol. In de enkels waren de SKF’ers wel veel te sterk en in de tweede ronde van enkelspelen pakten de Veenendaalers opnieuw 3 van de 4 punten. Nu was het Maarten die een tegenstander moest feliciteren. Uiteindelijk toch weer een prachtige 7-3 zege voor SKF 2 waarmee ze nog altijd ruim aan kop gaan in de poule. Met nog twee wedstrijden te gaan kan het kampioenschap hen bijna niet meer ontgaan.

SKF 3 staat er lekker voor in de 3e klasse en uit tegen Hutaf 1 wilden ze laten zien echt kampioen te willen worden. Al snel werd er een flinke voorsprong gepakt door overwinningen van Stan en Jorian en daarna waren ze in de dubbels ook zeer succesvol. Hierdoor stond het halverwege al 1-5. De tweede helft verliep iets moeizamer met veel spannende wedstrijden maar opnieuw Stan en ook Lars wisten nog een wedstrijd te winnen waardoor de eindstand van 3-7 werd gerealiseerd. Stan bleef zelfs ongeslagen, Jorian en Lars wonnen beiden eenmaal. Door de overwinning bouwt SKF 3 de voorsprong op de rest uit en lijken ze zich klaar te kunnen gaan maken voor het kampioenschap.

SKF 4 speelde in de klasse O-13 een uitwedstrijd tegen Revanche 4. Roan, Ruben, Demi en Finn maken kans op het kampioenschap en elk punt is daarin belangrijk. Dat hadden ze wel begrepen want ze schoten uit de startblokken en namen binnen de kortste keren een 0-6 voorsprong. Even was er een hapering toen Ruben zijn tweede potje nipt verloor maar meteen daarna werd het goede spel weer opgepakt en de laatste wedstrijden dik gewonnen. Een prachtige 1-9 overwinning zorgt ervoor dat SKF 4 nog altijd bovenaan staat. Met nog twee wedstrijden voor de boeg wordt het zeker spannend maar zou het zomaar kunnen zijn dat ook zij kampioen gaan worden.