Spelregels zijn de basis van elke sport. Voor tafeltennis is het ook goed om goede kennis van de spelregels te hebben. De bond wil in de nabije toekomst het hebben van een spelregelbewijs verplicht stellen voor competitiespelers. Dit spelregelbewijs is te behalen op de website https://www.tafeltennismasterz.nl.

Het is niet alleen om die reden goed om je spelregelbewijs te halen, ook voor jezelf is het handig om kennis te hebben van de spelregels zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan tijdens wedstrijden en deze sportief en respectvol verlopen. Natuurlijk is het ook een leuke test voor jezelf om te doen.

Je kunt bij Gina van Poolen (ginavanpoolen@gmail.com of 06-18590709), de arbitrage coordinator van de club, jouw inloggegevens aanvragen om te starten met het maken van de test voor je spelregelbewijs. Lees eerst goed de spelregels door, bekijk de spelsituaties en oefen de test voordat je start met het maken van de test.

Voor jeugdleden heeft de NTTB een Spelregelboekje uitgebracht. Het is heel leerzaam om dit boekje door te lezen. Ook voor senioren is het interessant om het eens door te lezen. Er staan altijd dingen in die je nog niet wist.