Uitleg over de competitie

Competitie en wedstrijden
Een competitie bestaat uit 2 seizoenen, een voorjaars- en een najaarsseizoen. In het voorjaar zijn dit de maanden februari tot april en in het najaar de maanden september tot november. Per seizoen zijn er 10 wedstrijdzaterdagen, waarvan je 5x thuis speelt en 5x uit.
Een wedstrijd speel je met 2,3 of 4 spelers en aangezien je team vaak uit minimaal 4 personen bestaat betekent dit dat je niet elke wedstrijd hoeft te spelen als je dat niet wilt of niet kunt. Doe je bijvoorbeeld ook nog een andere sport of heb je een baantje op zaterdag waardoor je niet elke week beschikbaar bent, betekent dit niet dat je geen competitie kunt spelen. Wil je juist wel graag aan alle 10 de wedstrijden deelnemen kan dat uiteraard!
Op een wedstrijdzaterdag speel je met je team uit of thuis tegen een team uit de regio en worden er op zo’n dag in totaal 10 wedstrijden gespeeld. Deze wedstrijden worden op twee tafels tegelijk gespeeld. Gemiddeld levert dit een speelduur van ongeveer 2 uur op.

Vervoer naar uitwedstrijden

Het vervoer naar uitwedstrijden wordt door de ouders van de teamleden gedaan. Per seizoen moet een ouder gemiddeld 1x het vervoer verzorgen. De jeugdwedstrijden worden in de regio Gelderland gespeeld met een reisduur van ca. 30 minuten. Het is gebruikelijk om een half uur voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn, zowel wanneer je thuis speelt als wanneer je uit speelt. Bij SKF beginnen de jeugdwedstrijden om 11.00, bij andere verenigingen kan dit een andere tijd zijn. Wel wordt er altijd ’s morgens gespeeld.

Lees dit NTTB Coachboekje eens door, daarin staat hoe het beste jeugd te begeleiden tijdens wedstrijden.

Bardienst
Bij thuiswedstrijden is de bar in het clubgebouw altijd geopend. Er wordt verwacht dat een ouder 1x in het seizoen 2 uurtjes achter de bar staat. Er is altijd iemand van SKF in de buurt om hier wat uitleg over te geven en hulp te bieden waar nodig. Vooraf aan het seizoen krijgt u te horen wanneer u bardienst moet draaien. Mocht de bepaalde dag of tijd niet uitkomen is ruilen altijd mogelijk!

Wedstrijdkleding
SKF heeft wedstrijdkleding waarvan we verwachten dat (jeugd)leden deze dragen tijdens de competitie. Jeugdleden die competitie spelen kunnen op de club een shirt in de juiste maat krijgen. De kosten van het shirt zitten verwerkt in de contributie. Hier hoeft u dus niet apart voor te betalen. Mocht uw kind uit het shirt gegroeid zijn is het mogelijk om kosteloos een groter shirt te krijgen bij retournering van het ‘oude’ shirt.
Het tenue bestaat naast een shirt ook uit een broekje. Het is niet verplicht om het broekje wat SKF beschikbaar heeft ook aan te schaffen, zolang de speler maar een zwart of blauw broekje draagt. Mocht u wel het officiële broekje willen hebben wat bij het SKF-tenue hoort kunt u dit op de club bestellen. Deze moet wel apart betaald worden.

Competitieboekje
Wanneer bekend is bij wie uw kind in het team terecht komt en tegen welke verenigingen uit de regio gespeeld moet worden, wordt deze informatie gebundeld in een competitieboekje. Hierin staat bijvoorbeeld op welke data er wedstrijden zijn, hoe laat deze beginnen, waar het is, etc. Daarnaast staat in het boekje ook een schema met wie wanneer het vervoer naar de uitwedstrijden moet verzorgen en wanneer u aan de beurt bent voor de bardienst. In beide gevallen is onderling ruilen altijd mogelijk mocht het gemaakte schema niet aansluiten bij uw eigen planning. Zijn er zaken waardoor u niet in staat bent vervoer en/of bardienst te verzorgen, neem dan contact op met de wedstrijdsecretaris (zie hieronder). Er is in overleg altijd wat te regelen!

Wedstrijdsecretaris jeugd
Het wedstrijdsecretariaat bij de jeugd wordt op dit moment opgepakt door:
Jeffrey Vonk (jeffrey.vonk@hotmail.com / 06 34592821)  &
Pieter van den Berg (pietervandenberg94@hotmail.com / 06 81606230).
Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u ons altijd mailen of bellen!

Het wedstrijdformulier
Voorafgaand aan de competitie krijgt u een formulier waar het programma van de competitie (competitieformulier) en de spelers met hun telefoon- en bondsnummer op staan. De gegevens die op dit formulier staan zijn belangrijk voor het invullen van het wedstrijdformulier dat tijdens een competitiewedstrijd gebruikt wordt. Het wedstrijdformulier hoeft u alleen maar in te vullen wanneer een thuiswedstrijd gespeeld wordt, bij een uitwedstrijd zal de tegenstander hier zorg voor dragen. Hieronder zal kort het invullen van het wedstrijdformulier aan de orde worden gesteld.

Afdeling Gelre
Datum De betreffende datum van de dag
Wedstrijdnr. Het nr. dat op het competitieformulier voor de
betreffende wedstrijd staat
Form. afkomstig SKF
Wedstr. aangevangen Tijd van aanvang
Doorhalen Alles behalve jongens (ook bij gemengd)
Klassen en poule Zie bovenaan competitieformulier
Hand. scheidsrechters N.v.t.
(4) Letters van dubbelaars invullen
Ontvangende ver. Thuisspelende vereniging + teamnr. (SKF + nr)
Bezoekende ver. Uitspelende ver. + teamnr. (bijv. TVO 2)
Naam speler Voor- en achternaam speler
Bondsnummer Bondsnummer (zie comp.form./bondskaart)
Inv. uit team Oorspronkelijke team invaller (bij n.v.t. een -)
Gewonnen Aantal gewonnen partijen (excl. dubbel)
Verloren Aantal verloren partijen (excl. dubbel)
Handtek. aanvoerder Handtekening van de aanvoerder

Daarnaast moeten in de verschillende hokjes onder ‘game nr.’ de verschillende gamestanden ingevuld worden. Bij ‘uitslag’ vult u 1-0, of 0-1 in.

Bij een thuiswedstrijd dient u het origineel zowel als de gele kopie na de wedstrijd bij de bar in te leveren. De groene kopie geeft u mee aan de tegenstander.

Verdere vragen?
Mocht u nog vragen hebben over het competitie spelen of  je willen opgeven, dan kunt u contact opnemen met de wedstrijdsecretaris voor de jeugd wsj@ttv-skf.nl.

Spelregel en informatieboekje

NTTB Spelregelboekje